Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-03-05, 01:38 PM   #151
nakakula
God of Gamer

註冊日期: Apr 2003
Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
引用:
作者: clie
黑白畫面
雲燿太刀有一幕正面黑白大特寫
我打錯字呀 ~ !

nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-05, 01:42 PM   #152
影武者
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2002
請問有冇好既機戰資料網可以提供呢???
即係有晒歷屆既機戰攻略and隱藏機入手方法的~
搵唔到好既機戰網>~<
影武者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-05, 01:53 PM   #153
clie

註冊日期: Dec 2001
機戰之地可能幫到你

其實我想問softbank本攻略有消息未?
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-05, 01:53 PM   #154
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: nakakula
我咪指外伝果個囉, 人地有黑面畫面係得果個
clone先有面具ga
同埋, 老正老大同老翻老大出斬艦刀中人時都有黑白三式大叫畫ga

舊 09-03-05, 02:03 PM   #155
修羅Lemon
Game Master
解毒不能 喪屍咬人

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: msz006
我一直係咁玩嫁喇......
就係咁玩先至有p all 好用的念頭.....
引用:
作者: 修羅Lemon
用1turn接近敵人,要敵人全部係自己all射程內~
....................
否則用冇p既all唔會比all(p)用多1turn~
係要你行多幾隊小隊姐~
我個POST重點係用ALL唔會比用ALL(P)浪費多1兩TURN~

我部NU/HI-NU行幾步就可以企定放ALL,因為根本冇地方佢射唔到~ >
我又唔需要打BOSS殺卒乜都比晒佢~
真係打唔到味比其他人打囉~有乜所謂?
不可(P)ALL既最高價值通常在於反擊同其高射程~
所以我先唔認為ALL(P)>ALL~ >
正如我老蟹用吉姆王放MAP,有冇ALL都冇所謂~
只係個人戰法問題~ >

舊 09-03-05, 02:14 PM   #156
修羅Lemon
Game Master
解毒不能 喪屍咬人

http://homepage14.seed.net.tw/web@1/misato/index.htm

究極斷空砲FINAL?

此篇文章於 09-03-05 10:34 PM 被 修羅Lemon 編輯。
修羅Lemon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-05, 02:19 PM   #157
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
用ALL(P),一早衝到去殺晒啦
邊留得低俾你高射程ALL?
你話有十格射程都好,我有得行加速已經有9-10格,招all有4已經14格射程
除非真男級攻擊力,一開波覺醒行兩次,走到敵陣中央,如果唔係,有覺醒前all根本無肉食

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-05, 02:19 PM   #158
nakakula

註冊日期: Apr 2003
Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
引用:
作者: luciferdark
clone先有面具ga
同埋, 老正老大同老翻老大出斬艦刀中人時都有黑白三式大叫畫ga
所以我咪話囉埋個一文字囉

nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-05, 02:32 PM   #159
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
引用:
作者: T.K.
你話有十格射程都好,我有得行加速已經有9-10格,招all有4已經14格射程
除非真男級攻擊力,一開波覺醒行兩次,走到敵陣中央,如果唔係,有覺醒前all根本無肉食
all(p)都未夠惡

srx map 炮 +補給+ 覺醒3次

其實個個人既作戰方式唔同...自己喜歡就可以...

舊 09-03-05, 04:31 PM   #160
影武者
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: clie
機戰之地可能幫到你

其實我想問softbank本攻略有消息未?
GD!~THX^^
影武者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-05, 05:21 PM   #161
masaki
小峽谷肥安娜

註冊日期: Aug 2002
我想問依迪安槍出要有乜條件架~@@||

"唔該要串光陰走辣"
"加左價, 要3串金喎"

masaki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-05, 05:31 PM   #162
Bleed Saga
Ultimate Gamer
Free Lance

註冊日期: Nov 2002
楠葉技能加乜好?

YOU WILL NEVER WALK ALONE!!!

聖人教甚麼 你就學甚麼
現實教甚麼 你領悟甚麼
有時候 真理跟真實 總是分道揚鑣
Bleed Saga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-05, 06:38 PM   #163
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 神風@AMD
除非想儲齊機,唔係既話....橙狗無咩用(儲圖鑑就唔洗拎)

因為得buster gundam條友用到.....用橙狗不如用buster
橙狗好似係攞唔到嫁喎.......
只可攞藍狗

到46now,
get
白卡,
京密古
露維-捷露
zz full amoro part
msz006 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-05, 06:43 PM   #164
NTBOY
Game Master
神貓特攻隊

註冊日期: Jun 2004
引用:
只可攞藍狗

到46now,
get
白卡,
京密古
露維-捷露
二週目我得白卡
高達朋友們總提不起勁
阿同學長期封印中

舊 09-03-05, 06:53 PM   #165
Eternal Wind
Game Master

註冊日期: Apr 2005
3DS Friend Code1521 7330 2785
引用:
lee d 資料最好於埋頭post al....
一耐左就好易唔記得 |||
視乎歌energy架咋~ 過20000就可以裝SB~
而加氣力都會令歌energy上升, 開始值就好似同LV有關

以上放頭post?
Eternal Wind 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-05, 07:25 PM   #166
神風@AMD
Action!

Nintendo Switch ID2776-5245-9304
引用:
只可攞藍狗

到46now,
get
白卡,
京密古
露維-捷露
唔係掛

ラゴゥ

18話[銀河流浪]結束後選擇[地上部隊へ編成する]
21話[プリティ·デビル]前半戰裏バルトフェルド和ダコスタ生存併合計擊墜敵人10機(原本的不計算)
22話[强襲,沙漠の虎]用キラ擊墜バルトフェルド
44話後選擇“宇宙で對ザフト戰にさせる”
45話[忍び寄る終焉]結束後 或 其他分支48話結束後得到。

舊 09-03-05, 07:28 PM   #167
神風@AMD
Action!

引用:
作者: Bleed Saga
楠葉技能加乜好?
我就集束攻擊.氣力突破,氣力+(擊破)

舊 09-03-05, 08:37 PM   #168
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

引用:
唔係掛


咦!?係喎
先係橙狗喎

我唔知係邊度睇又話只可攞藍狗...
我錯 \
舊 09-03-05, 08:49 PM   #169
神風@AMD
Action!

引用:
咦!?係喎
先係橙狗喎

我唔知係邊度睇又話只可攞藍狗...
我錯 \
我都唔知係邊到睇過話尾數係0拎白卡等條件係無稽之談

舊 09-03-05, 08:55 PM   #170
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

引用:
我都唔知係邊到睇過話尾數係0拎白卡等條件係無稽之談
lee 點我啱啱証實到係得既~
大家可以用咁既方法去攞白卡~~
(我既寶兒同寶露斯都係有20墜擊數~)
舊 09-03-05, 09:02 PM   #171
神風@AMD
Action!

引用:
lee 點我啱啱証實到係得既~
大家可以用咁既方法去攞白卡~~
(我既寶兒同寶露斯都係有20墜擊數~)
我係証人2 v
我36 24

不過...zz件甲點都拎到??

45話[忍び寄る終焉]結束後ジュドー、ビーチャ、エル、モンド、ルー、イーノ擊墜數之和超過150就可得到

or

44話後選擇其他3條路綫,在53話[出航!銀河毆り入み艦隊!]開始後强制得到

不過我揀 宇宙で對ザフト戰にさせる

過左45都唔夠數(我部部都係拎既前一話先開始準備 )

但係我53都拎到....

舊 09-03-05, 09:07 PM   #172
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

引用:
我係証人2 v
我36 24 不過...zz件甲點都拎到??
45話[忍寄終焉]結束後、、、、、擊墜數之和超過150就可得到
or
44話後選擇其他3條路綫,在53話[出航!銀河毆入艦隊!]開始後强制得到
不過我揀 宇宙對戰
過左45都唔夠數(我部部都係拎既前一話先開始準備 )
但係我53都拎到....
zz full amoro part我睇到一個,自己覺得幾有可能既條件,
44話選宇宙後,版版出捷度(44~45)

而我自己,45話時,擊墜數分別係
11x
18
17
??
??
??

應該過150~
舊 09-03-05, 09:10 PM   #173
神風@AMD
Action!

>>>44話選宇宙後,版版出捷度(44~45)

但係我45完左...拎左賈圖部ma比佢用先開始出番佢.....(不過45應該有出~因為分流左唔夠數,44就好似無)

舊 09-03-05, 09:12 PM   #174
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

引用:
>>>44話選宇宙後,版版出捷度(44~45)

但係我45完左...拎左賈圖部ma先開始出番佢.....(不過45應該有出~因為分流左唔夠數,44就好似無)
可能44~45 出佢就能夠於46話開始時得到zz fa part,
唔係的話就要53話才有
舊 09-03-05, 10:26 PM   #175
修羅Lemon
Game Master
解毒不能 喪屍咬人

引用:
作者: T.K.
你唔計反擊turn?
你反擊TURN點用加速搭救?
唔玩反擊?
你玩EX-HARD靠反擊可以慳番你唔少TURN同熱血丫~ >

ALL(P)射程唔係短,就食EN,或者要>110氣力~
再唔係就彈唔多~
再唔係攻過唔到5500~

囉真GETTER為例~
真GETTER SHIN有8400 ALL(P)1~3~好高攻~
但玩成隻GAME到底要殺乜卒要用到超過6600攻既ALL?
何況你要用到1招成80EN去清卒?
點解我唔留EN用STONER SUNSHINE?
打BOSS可以配援攻,又可以做援攻~
我最多味比你玩EX-HARD冇得改武器間唔中放黎爆卒~

正如如果你玩覺醒點解我唔用吉姆王MAP要用ALL?
我靠吉姆王MAP既話ALL又何用?
又味個人戰法問題~ >

除非SP mode啦~
咁ALL(P)>ALL~ >

此篇文章於 09-03-05 10:35 PM 被 修羅Lemon 編輯。
修羅Lemon 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 06:41 AM

手機版 | APP版