Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-27-10, 11:34 PM   #1
HTW
Game Master
(;´Д`)ハァハァ

註冊日期: Dec 2002
Animax HK討論 3

ANIMAX
日本動畫 環球嗜好

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=129700

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=70892

_\      \  Q:為何擦邊的色情物會叫作"糟糕物"呢?
 \  /   \| SAKURA is not a M⊙NS†ER.
 |   〞  〝 | A:因為「やばい」.
 | \\  ﹏   |_
 |  \\    | |我的bloghttp://hk.myblog.yahoo.com/htw-animax
HTW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-10, 07:52 AM   #2
lokcz
Junior Member

註冊日期: Feb 2009
立即回答簡單問題,嬴取「佐佐木功香港演唱會2010」
http://www.animax-hk.com/contests/%E...1%E6%9C%832010

鐘意既朋友不要錯過呀.
lokcz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-10, 09:40 PM   #3
ty1106
Game Master
おれいも

註冊日期: Mar 2009
8月新番

8月9日 19:30 蒼色騎士 (原名:BLASSREITER- genetic-)
8月16日 18:30 狼與辛香料(第一輯)

此篇文章於 07-31-10 10:31 PM 被 ty1106 編輯。
ty1106 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-10, 02:26 AM   #4
HTW
Game Master
(;´Д`)ハァハァ

引用:
作者: ty1106 查看文章
8月新番

8月9日 19:30 蒼色騎士 (原名:BLASSREITER- genetic-)
8月16日 18:30 狼與辛香料(第一輯)
係"BLASSREITER"咋(O個個係漫畫版名稱).

(首播)狼辛(的台灣已確定)是一二期全餐,包括一期第7集及二期第0集(OVA),共26集.

_\      \  Q:為何擦邊的色情物會叫作"糟糕物"呢?
 \  /   \| SAKURA is not a M⊙NS†ER.
 |  \\    | |我的bloghttp://hk.myblog.yahoo.com/htw-animax
舊 08-03-10, 12:03 AM   #5
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
作者: HTW 查看文章
係"BLASSREITER"咋(O個個係漫畫版名稱).

(首播)狼辛(的台灣已確定)是一二期全餐,包括一期第7集及二期第0集(OVA),共26集.
我諗緊第一話ホロ全裸登場0個幕點算
(仲要香港時間傍晚六點半~七點播)
舊 08-03-10, 12:20 AM   #6
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
冇點...冇事...掛

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-10, 04:52 AM   #7
HTW
Game Master
(;´Д`)ハァハァ

引用:
我諗緊第一話ホロ全裸登場0個幕點算
(仲要香港時間傍晚六點半~七點播)
全滅O架喇,唔使諗.

舊 08-03-10, 05:41 AM   #8
D-Joe
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDN2O1990
XBox Live GamertagN2O1990HK
BLASSREITER係當年N+同GONZO合作既產物,幾好睇的,雖然個掛名男主角長期訓覺

此篇文章於 08-03-10 05:44 AM 被 D-Joe 編輯。
D-Joe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-10, 02:29 AM   #9
HTW
Game Master
(;´Д`)ハァハァ

2010年8月.
伊藤靜的出場率簡直係異常!

舊 08-04-10, 08:37 PM   #10
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
作者: Kewellma 查看文章
冇點...冇事...掛
引用:
全滅O架喇,唔使諗.
成個屁股睇晒(大露背)
以香港尺度0黎講好難留低
(當年REC因為ED大露背要打格仔 認真難睇...
浸溫泉都好0的 用模糊濾鏡避0左)

所以我都估緊佢會點收科

引用:
2010年8月.
伊藤靜的出場率簡直係異常!
都唔係好算0既 睇埋重播舊番先啦
舊 08-04-10, 10:29 PM   #11
HTW
Game Master
(;´Д`)ハァハァ

各位今晚睇Animax的時候,是否遇上日配(及英配)遭到鬼隱?

舊 08-05-10, 12:04 AM   #12
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
各位今晚睇Animax的時候,是否遇上日配(及英配)遭到鬼隱?
呢期睇慣0左中配... 所以唔見有問題

真正有問題係上星期爆笑管家工作日誌II
開頭講「卡動片DVD」字幕打「動畫DVD」
跟住已經講&字幕都係「卡通片DVD」...
舊 08-05-10, 12:59 AM   #13
HTW
Game Master
(;´Д`)ハァハァ

引用:
呢期睇慣0左中配... 所以唔見有問題

...
唔係講有冇中/粵配,而係講揀唔到日配呢回事.

舊 08-05-10, 07:39 PM   #14
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
唔係講有冇中/粵配,而係講揀唔到日配呢回事.
我用nowTV 正常喎...
(週日睇爆笑管家工作日誌重播轉過去日語聲道)
舊 08-05-10, 08:02 PM   #15
HTW
Game Master
(;´Д`)ハァハァ

引用:
我用nowTV 正常喎...
(週日睇爆笑管家工作日誌重播轉過去日語聲道)
我講緊昨晚.
前晚及之前仲係冇事O架.

舊 08-05-10, 08:23 PM   #16
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
引用:
我講緊昨晚.
前晚及之前仲係冇事O架.
我都試過得廣東話/國語
好似首播先有日語揀
hap3afrien 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-10, 10:43 PM   #17
HTW
Game Master
(;´Д`)ハァハァ

引用:
作者: hap3afrien 查看文章
我都試過得廣東話/國語
好似首播先有日語揀
詳細希望.
如果是昨天那樣,那只是放送事故罷了,現已復原.

舊 08-09-10, 07:30 PM   #18
lokcz
Junior Member

註冊日期: Feb 2009
ANIMAX LIVE TV

ANIMAX LIVE TV有更新

大家可以去睇下...
呢下真係好,唔駛就時間睇
lokcz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-10, 07:55 PM   #19
風萌翔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDwing14700
其實...
點轉聲道架??
風萌翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-10, 07:54 PM   #20
ty1106
Game Master
おれいも

9月新番

FAIRY TAIL 魔導少年 待定
舊 09-03-10, 08:21 PM   #21
HTW
Game Master
(;´Д`)ハァハァ

引用:
作者: 風萌翔 查看文章
其實...
點轉聲道架??
全部pay TV都有,一定有辦法去轉.

首先你用邊間?

舊 10-01-10, 11:49 PM   #22
Iro
God of Gamer
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
頭先睇到廣告係唔係播 K-ON!! 呀?
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-10, 12:10 AM   #23
HTW
Game Master
(;´Д`)ハァハァ

引用:
作者: Iro 查看文章
頭先睇到廣告係唔係播 K-ON!! 呀?
全中.
10月19日起逢星期二22:30 etc.,每週一集.
(唔好諗住每週兩集,因為D"完全版視訊"預備唔切)

舊 10-02-10, 12:53 AM   #24
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
全中.
10月19日起逢星期二22:30 etc.,每週一集.
(唔好諗住每週兩集,因為D"完全版視訊"預備唔切)
佢諗住搵咩攝2200~2230個位?
之前唔記得邊套搵花冠攝...
舊 10-02-10, 01:16 AM   #25
HTW
Game Master
(;´Д`)ハァハァ

引用:
佢諗住搵咩攝2200~2230個位?
之前唔記得邊套搵花冠攝...
上一集.
已確認.

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「ANIMAX MUSIX 2012」無事終了! money 日本動漫畫討論版 93 12-31-23 07:33 AM
Animax HK討論 2 HTW 日本動漫畫討論版 998 07-27-10 11:31 PM
[動畫] 「涼宮ハルヒの憂鬱」 唔係普通再放送 舊作14話+新作14話 全28話 Vol.7 riceball 日本動漫畫討論版 1000 05-15-09 10:56 PM

現在的時間是 12:47 PM

手機版 | APP版