Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-18-19, 08:27 PM   #3326
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
電腦奇俠加20世紀少年的感覺
月讀我覺得遲下會話佢係無間道中

舊 02-18-19, 09:42 PM   #3327
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
op特別有個畫面係月讀同班敵幹部一齊,班敵組織可能係更未來的月讀創立都唔奇
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-19, 11:55 PM   #3328
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
基子無強化form........又成日用二手/A貨錶
由手機版發出
今集講左白WOZ要基子快D變救世主,
之前都有講集3隻未來錶就可以變身,
新FORM應該都係呢2~3集
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-19, 12:47 AM   #3329
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: Sito 查看文章
op特別有個畫面係月讀同班敵幹部一齊,班敵組織可能係更未來的月讀創立都唔奇
呢個諗法唔錯但應該唔會?幹部識黑wo, 黑wo又識月讀,月讀好似都識幹部?
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-19, 06:55 AM   #3330
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
二號拉打真係好似秋山蓮...
難怪似曾相識...

https://goo.gl/images/bFLi6E

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-19, 09:22 AM   #3331
ComeLOLoh
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
有無咁勁呀
我反而覺得可能係改變左未來,所以唔會有Time Jacker要擁立另一位新王。

Time Jacker有d唔同,佢地係要一位新王。而唔係消除時王。
會唔會係未來時王既叛變親信呢?
但佢地每次行動都令時王多一個能力。
而且永遠好似同Woz好熟咁。
而且同Woz一樣有d超人能力。

Time Jacker首領叫Swoz
個名同黑/白Woz一樣有"woz"
總覺得有關連。

雖然話555同把槍話無關系…

此篇文章於 02-19-19 09:26 AM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-19, 10:35 AM   #3332
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
我由第一集開始已經覺得呢個畫面怪到不得了...好似講到月讀同佢地都係相識...

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-19, 12:44 PM   #3333
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: fami~yan 查看文章
我由第一集開始已經覺得呢個畫面怪到不得了...好似講到月讀同佢地都係相識...
其實已經任佢點寫,反正一開始已經無視因果邏輯(佢可以屈到橋就喺神作,點知越寫越亂)
月讀一直都打得,但喺永遠都唔會喺劇情入面出手(前幾集可以同another打)
本來小描述佢,一直都喺支持主角,突然大變性格呢個真喺要睇佢點兜
呢套嘅人物,行行企企嘅問題就無,但喺每個有描述有故事嘅都喺講唔通一喺突然+設定,一喺突然改設定
劫時者突然唔洗anothet錶都可以變人地做another(又喺突然+設定)

上次build將啲伏線埋哂落場景對白,已經好多人都唔明,今次仲勁,將啲伏線埋到畫面唔見嘅地方⋯⋯
不過真心好期待佢屈完橋會喺神作⋯⋯
由手機版發出

此篇文章於 02-19-19 12:48 PM 被 iu fu pig 編輯。
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-19, 03:33 PM   #3334
ComeLOLoh

EP23 人物關系圖
https://www.kamen-rider-official.com/playback/9
月讀覺得常磐「恐怖」

舊 02-19-19, 04:12 PM   #3335
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
EP23 人物關系圖
https://www.kamen-rider-official.com/playback/9
月讀覺得常磐「恐怖」
我覺得月讀先係最恐怖XD

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-19, 05:02 PM   #3336
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
月讀能力很強!

舊 02-19-19, 05:02 PM   #3337
地場衛
燒肉配白飯!美味!!

註冊日期: Jul 2002
常備士巴拿既汽車維修員拉打?

\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/來!!大家一齊高呼蘿莉同乙女都係真真正正的王道!!!\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/

快制作向陽素描第五期&向陽版廢怯少女!!!
地場衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-19, 05:10 PM   #3338
stevenfan
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
引用:
恐怖+1
一集都未完就可以變面
仲要係人家中食佢住佢

stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-19, 06:35 PM   #3339
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: stevenfan 查看文章
恐怖+1
一集都未完就可以變面
仲要係人家中食佢住佢
變面真喺好恐怖
大家都是吃叔叔的(應該只有住,叔叔未弄好早餐便外出了)
由手機版發出
舊 02-19-19, 06:40 PM   #3340
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: stevenfan 查看文章
恐怖+1
一集都未完就可以變面
仲要係人家中食佢住佢
佢只係好出色咁演好「女性」呢個角色
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-19, 09:36 AM   #3341
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
上集Zi-OII回帶, 基子好似無之後反白眼死既記憶, 但月讀知道發生咩事
唔知係劇情bug定伏線

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-19, 12:14 PM   #3342
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
上集Zi-OII回帶, 基子好似無之後反白眼死既記憶, 但月讀知道發生咩事
唔知係劇情bug定伏線
月讀可能真喺同劫時者有關嘅伏線
不過時王之前啲bug都未收過,一日未收,一日都只可以當係bug
再諗下當初月讀同基子喺未來無比逢魔打死,已經喺一個大bug同伏線黎
而且基子變身拉打嘅能力都無交代過
由手機版發出
舊 02-20-19, 02:58 PM   #3343
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

機械認真求其...
選角也是路人甲

3個時劫者代號...
戚咀
偽娘
天真驕

舊 02-20-19, 04:05 PM   #3344
ComeLOLoh

舊 02-24-19, 08:40 PM   #3345
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

輪到怪物時王出現

舊 02-24-19, 08:46 PM   #3346
casio

註冊日期: Apr 2005
如果時王嘅能力真係同月讀講一樣,真係唔明佢驚乜,係時王身邊引導佢唔係仲實際咩
以為有人有得洗白結果都係黑

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-19, 07:55 AM   #3347
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: casio 查看文章
如果時王嘅能力真係同月讀講一樣,真係唔明佢驚乜,係時王身邊引導佢唔係仲實際咩
以為有人有得洗白結果都係黑
染得更黑
月讀突然性格大變,應該都係時王想像出黎嘅by製作組
時王:本王要同基子一齊
舊 03-03-19, 10:42 AM   #3348
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
白い服の女、2009年⋯⋯⋯⋯⋯⋯

唔通你先係一切既原因⋯

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-19, 11:32 AM   #3349
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
2009 年也正是dcd誕生的時間,這樣。。。。。。?

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-19, 11:37 AM   #3350
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

今集d劇情好慢咁...
等下集先有野睇

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「仮面ライダー 鎧武」第23話「いざ出陣!カチドキアームズ!」,「幪面超人OOO」TVB 每週六上午11:15播放/ Vol.15 exiazero 日本動漫畫討論版 1002 03-25-14 02:11 AM
有無d一睇你真係會笑XD既圖分享下?? [vol.16] ~清談館~ 1105 11-23-12 11:10 AM
[特撮] 「仮面ライダーウィザード」第五話「決戦のコンクール」丨「幪面超人W」TVB 每週六上午11:15 播放/中村優一さん(桜井侑斗役) 芸能界引退へ Vol.14 GN00508771 日本動漫畫討論版 1005 10-01-12 11:07 PM
[TVB]15/16返來囉.....今云係-----"15/16電視迷大挑戰" 23/10 22:35 Busconcamp Neo Entertainment TREND 22 10-19-06 09:47 PM
TVB:7月開始逢星期六,日16:00播"天威勇士" Busconcamp 日本動漫畫討論版 15 06-23-05 11:11 PM

現在的時間是 10:55 PM

手機版 | APP版