Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-15-17, 08:36 PM   #276
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 神名レオ 查看文章
的確係
正路點會係switch xx出之前放呢個料出嚟
仲多番強調係最新一集,主team開發
而且20號直播會太子都係度,堅派定心丸
加上e3後啲第三廠對switch咁「積極」
老任今次都幾頭痕
你講得岩
老任要靠自己架啦
Switch現在好賣都係靠自己
唔通靠Capcom果隻舊街霸咩

第3廠除左賤兔同Fifa(但我少玩足球變相又少一隻)
係E3都見唔到第3廠"新"game
想玩第3廠新game可能要等下年了
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-17, 08:43 PM   #277
rayho
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2006
引用:
作者: wsx360 查看文章
以目前情況黎睇 capcom原本計劃應該係想飛起老任
不過NS意外大賣先留條後路俾自己(出NS版MHXX)
以Wiiu個勢,想唔飛都好難,3DS又唔夠機能做MH5,
係PS4/x1做下一代好正常

Origin ID : sleeperho
rayho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-17, 01:10 AM   #278
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
http://gearnuke.com/monster-hunter-w...witch-version/

Monster Hunter: World has been in development for four years. *Originally, it was going to be called “Monster Hunter 5”, but the development team really liked the name, “World”

crapcom:俾你地打下飛機有乜所謂,又唔會有咩責任\/

舊 06-16-17, 06:43 AM   #279
ayane123

註冊日期: Sep 2003
點都好啦
Crapcom日日講呢隻係正統繼編,又話本來係5,只不過啲開發人員鍾意world呢個名

佢重有隻XX switch未出架,係商業上既角度睇

點會有隻game未出,就係第二個平台發表系列新作

呢點真係講唔通架,除非佢諗住一段長時間都唔係果個平台到出同一個系列啦

尤其是老任呢啲,你咁樣玩老任,老任會記一段好長時間架

所以crapcom都唔知諗咩

又或者如傳聞所講,罪大比左好多錢買隻MH返來啦

此篇文章於 06-16-17 06:50 AM 被 ayane123 編輯。
ayane123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-17, 07:41 AM   #280
天恨情

註冊日期: Dec 2011
有冇MH對SWITCH根本唔算好大影響
以前3DS既MH銷量遠遠不及本家作
MH對SWITCH最多咪錦上添花
之前未公佈MH咪又係缺貨
況且PS4同SWITCH有D唔同
唔會好頭痕姐
天恨情 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-17, 09:23 AM   #281
wong0622
Junior Member

註冊日期: Jan 2012
Wii U IDwong0622
3DS Friend Code3265 5713 2783
引用:
作者: ayane123 查看文章
點都好啦
Crapcom日日講呢隻係正統繼編,又話本來係5,只不過啲開發人員鍾意world呢個名

佢重有隻XX switch未出架,係商業上既角度睇

點會有隻game未出,就係第二個平台發表系列新作

呢點真係講唔通架,除非佢諗住一段長時間都唔係果個平台到出同一個系列啦

尤其是老任呢啲,你咁樣玩老任,老任會記一段好長時間架

所以crapcom都唔知諗咩

又或者如傳聞所講,罪大比左好多錢買隻MH返來啦
呢D野睇埋 TGS 前 Nintendo Direct 先講定,Capcom 不嬲都係兩頭蛇
如果 Switch 又公佈隻 MH5P Deluxe or xXx (Fall 2018),D人又會話咁想打隻 MHW 無道義

點睇 Capcom 都似向多線發展方向做,MH Stories 已經係另外一條線,瑪莉奧都有唔同類型啦 (2D / 3D / World / Galaxy / Sunshine),佢有無能力跟或者 Gamer 受唔受又係一回事
wong0622 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-17, 09:30 AM   #282
ericwpk
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDericwpk66
gapcom d title 隻隻都有番咁上下號召力, 佢仲有本錢跳下草裙舞, 你又吹佢唔脹

雖則如此, 佢 d title 好多都已經溶溶爛爛................

ericwpk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-17, 09:36 AM   #283
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: ericwpk 查看文章
gapcom d title 隻隻都有番咁上下號召力, 佢仲有本錢跳下草裙舞, 你又吹佢唔脹

雖則如此, 佢 d title 好多都已經溶溶爛爛................
只要一日仲有一班死忠,CRAPCOM俾咩C出O黎都會自動上釣,CRAPCOM都唔會有收皮O既一日。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-17, 05:09 PM   #284
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
http://blog.esuteru.com/archives/20014960.html
PS4『モンスターハンターワールド』関連の新たな商標が見つかる 月額課金制は確定か

大家點睇

舊 06-16-17, 05:11 PM   #285
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
club
望落係restidentevil.net果類連動野

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-17, 05:21 PM   #286
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 神名レオ 查看文章
http://blog.esuteru.com/archives/20014960.html
PS4『モンスターハンターワールド』関連の新たな商標が見つかる 月額課金制は確定か

大家點睇
冇問題,歐美玩家會buy呢種模式...
呢次要睇Capcom有乜吸晴玩法放落MHW去爭取佢地支持。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-17, 02:29 AM   #287
benltc0000

註冊日期: Sep 2009
https://www.bilibili.com/video/av11376919/?zw

睇落gameplay好過引
benltc0000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-17, 02:44 AM   #288
赤兵尉SETH
God of Gamer
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
採集同用item呢d動作忍左更多年終於肯改 但一拎起武器變返平時既芒亨
雖然好多位睇唔清楚,但比我感覺贏返Horizon

同埋npc終於講人話,之前Monster Hunter Stories都要講外星話
算唔算破壞左世界觀

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 06-17-17 05:00 AM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-17, 04:15 AM   #289
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: benltc0000 查看文章
Video已被人下架

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-17, 10:26 AM   #290
零式
Banned

註冊日期: Jan 2003
https://youtu.be/heqT8AUZym0

舊 06-17-17, 10:45 AM   #291
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
睇片玩落係好玩
但唔太鍾意佢太暗/灰...好似手提機咁COLOR D會MH D
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-17, 10:51 AM   #292
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: qwe 查看文章
睇片玩落係好玩
但唔太鍾意佢太暗/灰...好似手提機咁COLOR D會MH D
實機畫面應該會再光啲同清啲,色調就睇邊個地圖啦。依家公開只係好小嘅部分。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-17, 10:57 AM   #293
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: MultiPASS 查看文章
實機畫面應該會再光啲同清啲,色調就睇邊個地圖啦。依家公開只係好小嘅部分。
其實點都係期待
屠龍時真係好MH味,搵幫手後friendly fire都好MH

雖然對全世界GAME迷黎講條片係好事,但對華人GAME媒黎講都幾唔好..即使條片未必係華人拍
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-17, 11:08 AM   #294
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
偷拍片黎梗係暗啦

舊 06-17-17, 11:20 AM   #295
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
以為佢會大改戰鬥,結果都係一樣

飛躍咗嘅就只有畫面
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-17, 11:25 AM   #296
零式
Banned

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 野良猫 查看文章
以為佢會大改戰鬥,結果都係一樣

飛躍咗嘅就只有畫面
GAPCOM點會咁好死

舊 06-17-17, 11:44 AM   #297
遊雲gspirit
Game Master

註冊日期: Oct 2004
PSN  IDgspirit_
睇完條片,我都覺得同舊 MH差唔多,真係要講分別o既:
1.畫面texture靚好多
2.冇過區
3.UI較似歐美game

唔怪得Crapcom都話佢係正統MH(5)...
遊雲gspirit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-17, 01:22 PM   #298
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 遊雲gspirit 查看文章
睇完條片,我都覺得同舊 MH差唔多,真係要講分別o既:
1.畫面texture靚好多
2.冇過區
3.UI較似歐美game

唔怪得Crapcom都話佢係正統MH(5)...
多左好多新動作/ACTION

舊 06-17-17, 01:35 PM   #299
rayho

註冊日期: Sep 2006
其實MH可以出個塔防手游,打老山龍XD

Origin ID : sleeperho
rayho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-17, 01:46 PM   #300
Alpha2

註冊日期: Sep 2016
係咪呢條禁片

Alpha2 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Monster Hunter: World 攻略集會區 安安 攻略及心得交流區 4218 10-29-21 09:36 PM
[NS] Monster Hunter XX Switch版 | 已售 | 心得交流區已開 ryuka 電視遊戲討論版 662 09-04-18 04:00 PM
[3DS] Monster Hunter 4G/Ultimate | 已售 enishi 手提遊戲機討論版 2183 10-22-15 07:24 AM
[PSP] Monster Hunter P2ndG Vol.4 [已售] 滅龍士 手提遊戲機討論版 688 06-10-14 07:57 PM
[PSP] Monster Hunter Portable 2nd 已售 Volume 2 古烈特 手提遊戲機討論版 432 04-14-07 11:16 PM

現在的時間是 05:30 AM

手機版 | APP版