Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 06-04-08, 05:02 PM   #126
Kaiser
God of Gamer
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 某F 查看文章
小圈子的問題
好多新人比人無視
呢度已經算好

你要係個topic度講野仲可以插到嘴

無人叫你係某d區度出reply麻

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線  
舊 06-04-08, 05:02 PM   #127
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 某F 查看文章
小圈子的問題
好多新人比人無視
唔多覺,話題岩既一樣會reply
HM 目前離線  
舊 06-04-08, 05:03 PM   #128
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: 真仔 查看文章
處理時透明度不高
好多時有投訴都係pm形式 死左都唔知咩事
上天台投訴又比人話乜話乜
我諗講出來唔係問題,你覺得依家透明度?現在的管理員唔做我唔知道,但係我管治時,我BAN好多人直頭無同其他Admin/Mod講,佢地都好少會問,只有我一個知道點解會咁做,我無講的原因主要係我當時打字慢同懶,另一個說法就叫黑箱作業,所以比較起來,依家是比以前好的

舊 06-04-08, 05:03 PM   #129
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
其實眼見o個度班常客見隔離終於俾佢o地整死o左,
宜家轉戰GAF……我都幾好怕呢度會淪陷

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線  
舊 06-04-08, 05:04 PM   #130
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
作者: Norm 查看文章
反對既人應該已經全部被消滅了吧....
gwf而家既管理人我仲可以日日同佢msn...但係佢好似無意處理版務.
佢唔係無意
係完全唔理吧

舊 06-04-08, 05:07 PM   #131
The One
業餘歌手

引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
唔好記邊個反對你啦,會對身體唔好
照你講,果邊以前比依家好好多
唔好提宜家喇!!
80%廢了

引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
還ok啦!!
大家都算幾守法

舊 06-04-08, 05:11 PM   #132
破戒僧

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
引用:
嘿!!! 嘿!!!

所以我第4頁時已講..."就睇下呢邊管理層點擺平吧"

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起
破戒僧 目前離線  
舊 06-04-08, 05:16 PM   #133
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

引用:
作者: 破戒僧 查看文章
嘿!!! 嘿!!!

所以我第4頁時已講..."就睇下呢邊管理層點擺平吧"
管理層可以做既野少之又少,ban人只會引o黎更大反擊。

與其要受規則管束,不如大家自律。

GWF個邊就係已經去到冇晒規矩o既地步

PS:真係冇晒……搵翻都冇用

此篇文章於 06-04-08 05:18 PM 被 呂鳳仙 編輯。
呂鳳仙 目前離線  
舊 06-04-08, 05:19 PM   #134
The One
業餘歌手

引用:
管理層可以做既野少之又少,ban人只會引o黎更大反擊。

與其要受規則管束,不如大家自律。
有自律性就唔使ban啦
好似o個邊直頭同你玩灰色地帶
挑你機咪挑你機囉, 吹呀?

此篇文章於 06-04-08 05:24 PM 被 >>>>>劉伯<<<<< 編輯。
>>>>>劉伯<<<<< 目前離線  
舊 06-04-08, 05:31 PM   #135
破戒僧

3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
自律? 咁多年我都唔信呢套的

當年我係明確內部寫明..."強硬對付"4個字
結果...!? yes, 下場係...我憤然離開? 定我悻然離開?
我自己都唔知了...就當我死要面, 勝不了就別再出現吧~

ha...果然, 冇記性了

算了, 過去就過去, 再提只會好似好小氣
我地亦不要再在這, OT講這問題了
不重要, 不需要, 不必要, 亦不關事

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起
破戒僧 目前離線  
舊 06-04-08, 05:35 PM   #136
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
Lightbulb

引用:
作者: 真!DC 查看文章
讚成有上訴機制,
不過好多時投訴人ge態度都係
"我冇錯, 做乜ban我?!,阿邊個邊個都咁做, 做乜ban我唔ban佢?!"
得少數人會心平氣和

就算道理o係你果度, 態度惡劣已經輸左
我都覺得好多投訴人既態度好有問題,
即係好似球証判罰,你好惡死走埋去球証面前嘈,
應該收紅牌。

舊 06-04-08, 05:37 PM   #137
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

引用:
作者: 真!DC 查看文章
讚成有上訴機制,
不過好多時投訴人ge態度都係
"我冇錯, 做乜ban我?!,阿邊個邊個都咁做, 做乜ban我唔ban佢?!"
得少數人會心平氣和

就算道理o係你果度, 態度惡劣已經輸左
講就好似得咁…但做唔到的…

舊 06-04-08, 05:38 PM   #138
The One
業餘歌手

引用:
作者: 破戒僧 查看文章
自律? 咁多年我都唔信呢套的

當年我係明確內部寫明..."強硬對付"4個字
結果...!? yes, 下場係...我憤然離開? 定我悻然離開?
我自己都唔知了...就當我死要面, 勝不了就別再出現吧~

ha...果然, 冇記性了

算了, 過去就過去, 再提只會好似好小氣
我地亦不要再在這, OT講這問題了
不重要, 不需要, 不必要, 亦不關事
我認同
就算呢度都應該係咁
呵呵

舊 06-04-08, 06:30 PM   #139
cloud

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsteve_ho110
討論氣氛不足
有人為反而反.....

人並不是生來給打敗的。人可被消滅,但不能夠被打敗。

Hemingway (1899-1961)
cloud 目前離線  
舊 06-04-08, 06:33 PM   #140
龍之子
Game Master

註冊日期: Sep 2006
過去:未有acc時好熱鬧好多game新聞(果時專看)
現在:沒什麼、沒什麼....
未來:關我咩事...過客而已

以上是過客身份留言~

出位? 笑話 真係笑話
龍之子 目前離線  
舊 06-04-08, 06:55 PM   #141
woodlcw
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: harry 查看文章
唔多覺,話題岩既一樣會reply
同感
最少我都有人回post !

會員質素下降左就真既 , 但唔代表老會員思想成熟
但按年份隨機抽一個出黎 , 我都係覺得年份遇細質素遇高...

其實我覺得比人ban 就乖乖做幾日cd-rom 好過啦
上天台噪之後成堆人走黎抽水(雖然我都試過抽一水 )
so far慶典未試過比人ban
但我有時講野都有point ga
唔好因為覺得自己岩就死都覺得人地錯.....orz
(雖然我自己都成日係咁.....)
woodlcw 目前離線  
舊 06-04-08, 07:00 PM   #142
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
我講下清談的感覺

清談簡單的意思是,對一件有競爭性的議題作出不同形式的回應,亦不應該有過激的言語
但是卻有很多雜post集中在這裡.............而不能放在並他地方post出來
所以,不如弄一個投票post.......決定增加/減少那一個區,不是可以嗎

另外,我不大喜歡 區在清談版...........令清談區多了一份無奈及有點兒那個

個人小見,如有得罪sorry

舊 06-04-08, 07:52 PM   #143
jason_kasim
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
部分會員神經過敏
例如GAME版甚麼PS3派,WII派,360派
可能講左句"如果XXX出係PS3/WII/360就好了"
之後肯定十幾版罵戰
互相挑機又唔知為乜

清談區更加唔駛講
可能宜家生活壓力大,一俾人挑起神經就一發不可收拾

版主就冇甚麼意見
只係覺得佢地有時立場可以堅定D
認為自己是對,按版規做野
唔駛俾人講兩講就動搖

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線  
舊 06-04-08, 08:11 PM   #144
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
唔少人個自我意識太強, 甚至唔多識尊重一下其他人
雖然LEE D問題一直都有, 但近年的確係多0左

風氣係可以慢慢改, 但事先要大家幫忙(例如少D上天台抽水, 少D人身攻擊)
單係ADMIN同A.MOD做好困難同辛苦

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線  
舊 06-04-08, 08:33 PM   #145
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

引用:
作者: darkvolver 查看文章
我講下清談的感覺

清談簡單的意思是,對一件有競爭性的議題作出不同形式的回應,亦不應該有過激的言語
但是卻有很多雜post集中在這裡.............而不能放在並他地方post出來
所以,不如弄一個投票post.......決定增加/減少那一個區,不是可以嗎

另外,我不大喜歡 區在清談版...........令清談區多了一份無奈及有點兒那個

個人小見,如有得罪sorry
睇到呢句真係感動

呂鳳仙 目前離線  
舊 06-04-08, 08:44 PM   #146
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
想講多句

清談區,以現在的狀態有些似集中營
應該要再拆分或修改

而且,集中一些壞post到一區........del/ 移動到該區再處理,避免再擾亂gaf
否則便好像virus一樣,最後format電腦

舊 06-04-08, 08:45 PM   #147
ZAKU0079
Banned

註冊日期: Apr 2008
雖然帳號申請左唔係好耐
不過做游客已經做左好耐
我都覺得依度既火氣比以前大
但點都好過玩具日報
佢地好多POST都係冇乜POINT
ZAKU0079 目前離線  
舊 06-04-08, 08:57 PM   #148
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: masaki 查看文章
係就係部分既
ot又有佢份
鎖topic又有佢地份

呢幾句超同意
次次有罵戰都係果幾位,偏偏佢地永遠都唔係比人ban果個
MS331 目前離線  
舊 06-04-08, 09:09 PM   #149
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
或者咁講,呢個可能係人的本性,三年前我係A.Mod時大多人都係對我不滿,今日集團管治就對呢代管理員不滿,以呢個講法,三年後就會對三年後的管理員不滿,即係話一有事管理員就會受把,邊個都走唔甩
寶寶,你都識講三年了,
三年可以發生好多事,改變好多0野,
不論人和事,管理員和管理的技巧,都應該是要與時共進,
但我覺得在你下台後的GAF,的確是有很多改變,
改變有好有壞,
但起碼我會覺得是走下坡的說。
HikariY 目前離線  
舊 06-04-08, 09:12 PM   #150
怪人怪人
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003