Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 10-30-14, 01:14 AM   #1
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
大獲..鐘意左有男朋友既師妹

說話我同佢同一間U
佢讀緊Degree
而我讀緊Master.
咁岩我地幫同一個PROFESSOR做RA識左

但人地有男朋友

呢兩三個星期不停同佢Whatsapp到大家訓覺為止 基本上佢睇到我whatapps 有online 都好快reply我

可惜平時同佢除左做ra之外無乜接點, 不過我約佢食下lunch佢都應成

如果係你, 你會唔會追落去

此篇文章於 10-30-14 02:16 AM 被 朝霧 海斗 編輯。
朝霧 海斗 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-14, 12:34 PM   #2
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
追不到的損失好大喎, 我就覺得唔追好過追
又唔係得佢一條女

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-14, 12:51 PM   #3
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
說話我同佢同一間U
佢讀緊Degree
而我讀緊Master.
咁岩我地幫同一個PROFESSOR做RA識左

但人地有男朋友

呢兩三個星期不停同佢Whatsapp到大家訓覺為止 基本上佢睇到我whatapps 有online 都好快reply我

可惜平時同佢除左做ra之外無乜接點, 不過我約佢食下lunch佢都應成

如果係你, 你會唔會追落去
想進取d先攻都唔係壞事黎
不過去馬前客觀少少睇番件事先啦.

好多人對感情係主觀, 好易會將一d普通事件看成對自己有利o既方向想. 單純用感覺但又冇實證支持.
(唔好用反證, 例:點解佢咁多人唔傾要搵我?)
--共同話題好傾好正常下?
--同學之間食下飯好平常o者?
--好多女仔係鐘意不停whatsapp架啦

上面呢d只係好平常o既社交.
定係你有d實質且足夠證據已經睇得出佢想跳船?
例如: 向你發姣, 主動做d比較親暱動作

大જિંગ
大징

此篇文章於 10-30-14 12:58 PM 被 D.K. 編輯。
D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-14, 02:09 PM   #4
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
watsapp 果 d 時間, re 唔 re, 唔好諗啦, 無意思 ga
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-14, 02:21 PM   #5
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
搞清楚咩原因想追人先…

約粹係因為人地肯睬你? 定係你覺得係理想對象?

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-14, 02:30 PM   #6
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: Reishin 查看文章
搞清楚咩原因想追人先…

約粹係因為人地肯睬你? 定係你覺得係理想對象?
貪靚唔得既 ?
仲洗乜理由
舊 10-30-14, 09:05 PM   #7
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007

起下佢條仔底先啦
你條件好過佢條仔既話要追一定唔難
到你熟耐左知道如果佢係專一既女仔咪先停
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-14, 01:35 AM   #8
某F
God of Gamer
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
小心你請人帶綠帽然後你又比人帶綠帽
除非中出即飛

舊 10-31-14, 03:30 AM   #9
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
#1完全沒有值得追求的資料!!!
如果單純岩時間岩傾就去馬~都好忙下!!!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-14, 07:51 AM   #10
jason_kasim
God of Gamer
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
成功又點
他朝君體也相同

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-14, 10:42 AM   #11
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
大家餓啫

舊 10-31-14, 12:26 PM   #12
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
N●T●R●!!
N●T●R●!!

舊 10-31-14, 03:22 PM   #13
朝霧 海斗
Crazy Gamer

我身邊都有D單身女仔朋友, 咁又唔係話係女都岩
有時FEEL D野好難講

不過佢平時都幾忙

而家做住Friend先

同埋就算我想入都未必有位比到我入

有D茅盾 怕自己會慢慢抽唔到個身出黎 人地0DMG 我就扣9999DMG

舊 10-31-14, 03:44 PM   #14
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
無論真心定等食花生
基本上應該支持樓主決定o既

你想追人, 就預左受傷架啦
唔好又要威威又怕傷先得架

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-14, 05:35 PM   #15
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
人地有無男友關你鬼事咩,你又唔係追佢條仔
佢都係同你講學習內容,未見到任可曖昧,你係咪過度放大對方既行為

此篇文章於 10-31-14 05:38 PM 被 sonic 編輯。
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-14, 05:38 PM   #16
朝霧 海斗
Crazy Gamer

引用:
作者: sonic 查看文章
人地有無男友關你鬼事咩,你又唔係追佢條仔
佢都係同你講學習內容,未見到任可曖昧,你係咪過度放大對方既行為
我無話佢同我有曖昧呀, 只係話我想追咋

舊 10-31-14, 06:15 PM   #17
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
咪追 LOR.

以前有個經驗

http://gaforum.org/showthread.php?t=207350

D POST 仲起度

對方有個 LONG D 男友, 我同佢拉拉扯扯左好耐, 最後佢都係走左返香港, 當時我有盡力留佢, 不過都係留唔住.

咁佢走, 我都無乜理佢 (msn/fb/watsapp), 不過有時 fb 見到 status 都知佢一返到香港都係 keep 唔到段感情.

過多幾年我返香港佢都有主動搵返我, 到我唔要佢

講遠左.

anyway, 果時明知人有仔, 感情又耐, 我都係咁做, 管接送, 送埋禮物.

一句, 係男人就唔好驚輸.
舊 11-01-14, 12:10 AM   #18
亞瑪迪拉
Ultimate Gamer

如果條女真係鐘意你多過佢條仔,你地繼續交往佢自自然然好快會散,到時先追都未遲,起碼唔洗照人話炳

但俾我我會上左先
亞瑪迪拉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-14, 11:06 AM   #19
sonic
Game Master

引用:
咁仲死添,咩火花都無就講到一定得
好似樓上咁講,如果女仔鐘意你,而你又成功追求,個女仔就會好自動波攪惦上一任,你跟本不用出手
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-14, 05:24 PM   #20
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
講堅,咁的情況等女仔做主動好過
否則比人話你搶人條女,首先一定唔好聽先
第二係你第日可能仲合作,咁搞法可能做野上會好麻煩
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-14, 05:28 PM   #21
Avelcain
Game Master

引用:
作者: sunhikari 查看文章
邊個搶邊個尼個就了罷, 冇咩意思
不過你第2個point認同, 壇野完左先認真追比較好
舊 11-01-14, 06:45 PM   #22
朝霧 海斗
Crazy Gamer

佢同我講佢無乜安全感 唔識點去依賴人同相信人..
我就叫佢由學下信佢男朋友先

佢話佢唔唔想 佢話覺得佢男朋友唔叻 連功課有時都要幫佢男朋
友頂...

我已經好低姿態既同佢傾佢男朋友既野 叫佢有咩都揾男朋友先
想睇下佢同佢男朋友既關係 當然我唔知佢所謂無安,但係唔多唔少我都知道佢男朋友條件都唔別好. 當然都唔代表我一定有位可以入 同埋想知道多d佢地之間既事先諗下係咪認真..

此篇文章於 11-01-14 06:52 PM 被 朝霧 海斗 編輯。
朝霧 海斗 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-14, 07:53 PM   #23
Avelcain
Game Master

咁都好大機會得米啦
舊 11-01-14, 11:06 PM   #24
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
當大家分享下經驗

通常預到女/仔,好肯同你分享D悲慘經歷果D本身都好有問題
原因係呢種類型經歷比較易於吸引異性
但有冇諗過為咩人地唔好既事比佢無限放大?自己既就冇乜點講?
呢D咁底手段既招,接唔接你自己諗

可悲之人必有可憎之處,可憐之人必有可恨之處
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-14, 11:13 PM   #25
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: sunhikari 查看文章
與其怕唔好聽,不如怕報應
條女點黎,第時咪點去囉
當然大可以食完唔洗咁認真,反正樓主都話貪人令
但一樣會有報應,我自己係過來人
不過講唔定樓主好彩冇事都唔定既
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
大獲過大獲(唔見左圖書館既書應該點做?)...... ase ~清談館~ 12 06-13-06 05:40 PM
大獲....部電腦....幫幫忙... 普通人一個 手機資訊/電腦軟硬討論 20 11-13-04 01:01 AM
超級大獲!!notebook芒撞壞左!!! ase 手機資訊/電腦軟硬討論 25 08-26-04 06:07 PM
大獲~我部 xbox~ ~時之勇者~ 電視遊戲討論版 15 05-30-04 08:33 PM
大獲!!!有關mon問題 希羅之野望 手機資訊/電腦軟硬討論 13 11-09-03 08:04 PM

現在的時間是 06:10 AM

手機版 | APP版