Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-13-18, 09:02 AM   #51
Garnet_Crow
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
據講今次亞洲中文版唔會叫Rockman,叫Megaman,我玩咁多年極唔鍾意呢個叫法,即係迫我訂日版

舊 04-13-18, 09:22 AM   #52
ericwpk
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDericwpk66
引用:
作者: Lamsze 查看文章
以前d game都有百合一,兒家連八合一都做唔到,唉
其實我都唔明, 迫人買 1-8 唔係好 D 咩?
而家俾人揀, 有機會唔買 是旦一邊架喎

ericwpk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-18, 09:55 AM   #53
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: Lamsze 查看文章
以前d game都有百合一,兒家連八合一都做唔到,唉
呢度係唔俾討論老翻O既...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-18, 09:57 AM   #54
david
The One

引用:
作者: ericwpk 查看文章
其實我都唔明, 迫人買 1-8 唔係好 D 咩?
而家俾人揀, 有機會唔買 是旦一邊架喎
咁先好,有得揀先係正路,識貨O既只會對1裏面四分之三有興趣,點解要迫人貼錢買更多垃圾?

---
舊 04-13-18, 10:04 AM   #55
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
引用:
作者: Garnet_Crow 查看文章
據講今次亞洲中文版唔會叫Rockman,叫Megaman,我玩咁多年極唔鍾意呢個叫法,即係迫我訂日版
咁快知有中文? X1-3點中文化

不過見到Capcom Asia個post叫MM,我都有D不安

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-18, 10:22 AM   #56
Garnet_Crow

引用:
作者: Reishin 查看文章

不過見到Capcom Asia個post叫MM,我都有D不安
當年玩超任版全部平假片假名,一粒漢字都冇
少少offtopic,熱血系列又係只得平假片假名

舊 04-13-18, 11:23 AM   #57
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: Reishin 查看文章

mm不是大問題...問題係mm版本即係美版, 會沒左日版歌...得音樂...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-18, 11:24 AM   #58
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
呢啲模擬器game
唔係好信會有中文
介面中文都有可能

舊 04-13-18, 11:51 AM   #59
luffy1734
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2003
請問之前洛克人合集個兩隻有無中文
luffy1734 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-18, 12:08 PM   #60
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: luffy1734 查看文章
請問之前洛克人合集個兩隻有無中文
你講元祖???
好似第二集先有中文, 但係中文介面...
舊 04-13-18, 12:08 PM   #61
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 神名レオ 查看文章
呢啲模擬器game
唔係好信會有中文
介面中文都有可能
不嬲都係介面中文...
舊 04-13-18, 03:28 PM   #62
fortel
Game Master

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
mm不是大問題...問題係mm版本即係美版, 會沒左日版歌...得音樂...
x4 女仔聲x配音真係受不了
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-18, 05:27 PM   #63
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: fortel 查看文章
x4 女仔聲x配音真係受不了
緒方惠美表示:吓?

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-18, 05:51 PM   #64
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
作者: david 查看文章
呢度係唔俾討論老翻O既...
以前任天gameboy、紅白果d百盒一係老翻呢既咩?果時真係細,唔知係

但x1-6起碼都有出過合集,好似係得美版
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-18, 05:57 PM   #65
david
The One

引用:
作者: GN00508771 查看文章
如果係樓下話自己唔睇美動漫所以好似唔覺得將HT染黑係咩問題呢O的所謂「理由」都仲勉強講得O下,專配日動漫男角名聲優都唔識就真係...

但其實,X4好似係伊藤健太郎配?

---
舊 04-13-18, 06:53 PM   #66
fortel
Game Master

引用:
未又係配過一句咁大把

我就打死都唔會食megaman x4既啦,伊藤健太郎點都好過女仔聲啦

樓上其實你up乜....
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-18, 06:57 PM   #67
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
如果係樓下話自己唔睇美動漫所以好似唔覺得將HT染黑係咩問題呢O的所謂「理由」都仲勉強講得O下,專配日動漫男角名聲優都唔識就真係...

但其實,X4好似係伊藤健太郎配?
伊藤健太郎(X4)
森久保祥太郎(X5 - X7)
櫻井孝宏(コマンドミッション、X8、イレギュラーハンターX、PROJECT X ZONEシリーズ)

個人覺得櫻井最夾X個印象

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-18, 07:29 PM   #68
david
The One

引用:
伊藤健太郎(X4)
森久保祥太郎(X5 - X7)
櫻井孝宏(コマンドミッション、X8、イレギュラーハンターX、PROJECT X ZONEシリーズ)

個人覺得櫻井最夾X個印象
玩完X4呢舊跟模型送O既豬頭骨,就已經棄佐個SERIES...

又其實,邊個配又有咩所謂,玩X都係為佐個ACTION。

---
舊 04-13-18, 09:50 PM   #69
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
crapcom唔出X9就乜都假qp
引用:
唔知會唔會keep返X1有波動拳,X2有昇竜拳呢
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
點止波昇...隨時整個街霸dlc百裂腳都有 我信佢夠膽做
X8已經出o左龍捲旋風腳啦,換拳套出暗螳螂招咋嘛
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-18, 05:10 PM   #70
Garnet_Crow

最後訂左PS4日版Rockman X1+X2 set,落左$100訂,預$350

寧願要PS4孖碟好過switch一隻實體一隻數位,兩者都係一樣賣¥5500

舊 04-14-18, 06:02 PM   #71
sugoteam

註冊日期: Feb 2005
引用:
最後訂左PS4日版Rockman X1+X2 set,落左$100訂,預$350

寧願要PS4孖碟好過switch一隻實體一隻數位,兩者都係一樣賣¥5500

想問 Switch 版分開賣就兩隻都實體?但1+2就有一隻係Digital?

Sent from my iPhone using Gaforum
sugoteam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-18, 09:14 PM   #72
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
https://game.watch.impress.co.jp/docs/news/1116395.html

有翻譯,25週年 ROCKMAN X 系列。

「ロックマンX」シリーズ8作品を収録した「ロックマンX アニコレ 1/2」発売決定!

http://dengekionline.com/elem/000/001/710/1710824/

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html

此篇文章於 04-15-18 10:09 PM 被 風間鈴木仁 編輯。
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-18, 03:09 PM   #73
HM

註冊日期: May 2007
引用:
玩完X4呢舊跟模型送O既豬頭骨,就已經棄佐個SERIES...

又其實,邊個配又有咩所謂,玩X都係為佐個ACTION。
明明X4劇本好睇
由手機版發出
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-18, 09:49 PM   #74
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

3DS Friend Code1118 1586 3100
http://www.rockman-corner.com/2018/0...a-man.html?m=1

X3係用SFC版

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-18, 10:23 AM   #75
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
13年來沒新作!細看《ROCKMAN X》興衰史|比利玩樂園
https://www.hk01.com/GEME/178054/

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[KS] MEGAMAN THE BOARD GAME david 收藏品討論版 2 01-20-14 11:46 PM
放全新未開Metal Gear The Legacy Collection (美版白色封面) fatboy04 買賣專區 0 07-16-13 07:01 PM
Metal Gear Solid: The Legacy Collection ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 53 07-12-13 11:56 PM
[音樂碟] 黃貫中|Paul Wong Collection[發售中] W!LL Neo Music UNIVERSE 16 01-26-13 01:10 AM
Megaman Universe [開発中止] 6402oen 電視遊戲討論版 86 03-31-11 10:39 PM

現在的時間是 10:48 PM

手機版 | APP版