Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 07-23-10, 11:27 PM   #476
lwi2000
Junior Member

註冊日期: Apr 2009
岩岩去到主角學左破,其實破有咩用,唔識日文= ="
仲有教主角破條友甘勁既,咩料子~

MK wii : 2235-3337-1743
大亂鬥X : 4683-4650-8003
lwi2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-10, 01:43 AM   #477
kennethyu
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: lwi2000 查看文章
岩岩去到主角學左破,其實破有咩用,唔識日文= ="
仲有教主角破條友甘勁既,咩料子~
破係用黎擋特雷西亞招讀心....

唔用既話所有招數都會miss

遲D有D怪打佢會有反射damage

用破可以封左佢
kennethyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-10, 05:14 AM   #478
Y.Bird
Ultimate Gamer
度日如日

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code1676 3642 5459
想問問皇都故事後期能否在到進入,
因為有些解色定點對話劇情沒夠友情度過,
怕入不回去。

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。
Y.Bird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-10, 01:41 PM   #479
nick
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Y.Bird 查看文章
想問問皇都故事後期能否在到進入,
因為有些解色定點對話劇情沒夠友情度過,
怕入不回去。
入到~不過唔可以地圖轉移,而要係海入~

NDS GAME FC
mph FC: nick 0601-9706-0534
content fc:nick 3007-1618-1079
動森fc:5369-4190-3879

wii fc
3221-5238-1799-9879 //pm fc /4424-6802-0768 //mkwii fc 105.2621-2747-8510//日動物之森 fc: /3738-3048-3107 惡魔:3652-5761-5259

3ds:2363-5574-3483
nick 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-10, 08:58 PM   #480
kennethyu

真係冇人見到本電擊攻略?

上網訂好貴.....
舊 07-24-10, 09:17 PM   #481
Kello820
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
叫日本書店直寄過黎,偷跑兩日

價錢230+ HKD,貴唔貴個人權衡.另外個FD玩亞訂左,未有動靜

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-10, 09:23 PM   #482
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
玩亞返日版CD就平, 日本書果D都會偏貴
而家望就望宇宙船會返

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-10, 12:19 AM   #483
闇之大精靈
Senior Gamer

註冊日期: May 2007
電擊果本信和地庫熱線有入
hk$200
剛入手
劇透
原來公主成88歲
唔怪得男主唔要
闇之大精靈 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-10, 12:56 AM   #484
kennethyu

引用:
作者: 闇之大精靈 查看文章
電擊果本信和地庫熱線有入
hk$200
剛入手
劇透
原來公主成88歲
唔怪得男主唔要
仲有幾本?
舊 07-25-10, 01:04 AM   #485
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

ok..聽日過海買 謝情報

大乱闘X
舊 07-25-10, 03:15 AM   #486
lwi2000

D地方甘鬼大,其實有冇交通工具嫁= ="

舊 07-25-10, 04:12 AM   #487
Y.Bird
度日如日

引用:
作者: lwi2000 查看文章
D地方甘鬼大,其實有冇交通工具嫁= ="
很認真回答你是沒有的,
有加快跑速石,
不過最多都是+25%,
這遊戲有些點去過後,
可用地圖轉移在去,
而且地圖只要開了全部名字點就能全開地圖,
不用每個地方都跑去,
只是第一次要辛苦點搵所有點出來。

由前期玩到後期本人還是覺得地圖真的好大,
所以呢~習慣了就好,
而且四周行下、打下怪先有冒險感。

因為跟本唔夠時間打機,
舊 07-25-10, 01:37 PM   #488
lwi2000

引用:
作者: Y.Bird 查看文章
很認真回答你是沒有的,
有加快跑速石,
不過最多都是+25%,
這遊戲有些點去過後,
可用地圖轉移在去,
而且地圖只要開了全部名字點就能全開地圖,
不用每個地方都跑去,
只是第一次要辛苦點搵所有點出來。

由前期玩到後期本人還是覺得地圖真的好大,
所以呢~習慣了就好,
而且四周行下、打下怪先有冒險感。
D地圖係越黎越大= ="

舊 07-25-10, 02:56 PM   #489
闇之大精靈

引用:
作者: kennethyu 查看文章
仲有幾本?
我見兩本
我買0左本
仲有無多就唔知
舊 07-25-10, 05:30 PM   #490
kennethyu

引用:
我見兩本
我買0左本
仲有無多就唔知
成功入手,謝情報
舊 07-25-10, 09:36 PM   #491
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

入手了, 佢display係舖面有兩本
問佢買時佢係counter取出來的
所以至少知佢仲有兩本

大乱闘X
舊 07-25-10, 11:15 PM   #492
天涯笑笑生

註冊日期: Jul 2010
岩岩係信和敗左返黎=0=
想問下~~~~~
係戰鬥中無得換人!?
仲有係戰鬥時左上有條BAR, 儲滿3格但唔知點發動= =
我是用經典手制的
天涯笑笑生 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-10, 11:35 PM   #493
闇之大精靈

引用:
作者: 天涯笑笑生 查看文章
想問下~~~~~
係戰鬥中無得換人!?
我是用經典手制的
十字製的上選到有個三角形
舊 07-25-10, 11:40 PM   #494
kennethyu

引用:
想問下~~~~~
係戰鬥中無得換人!?
我是用經典手制的
戰鬥中無得換人

只可一開始按 - 換定先打

->戰鬥時左上有條BAR, 儲滿3格但唔知點發動

係中間個command 按上or下...

按到藍色三角出現

你無按過應該連逃走都無試過?
舊 07-26-10, 01:09 AM   #495
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

因為未爆機, 買左攻略都唔敢睇咁後, 睇住d任務點解先

大乱闘X
舊 07-27-10, 12:23 AM   #496
天涯笑笑生

註冊日期: Jul 2010
得左LA=0=

有時我係畫面上方睇到STORY MENU, 跟手就無箭咀指示
其實係咪係邊度睇佢提示D咩,
隻GAME真係好正, 開頭戰鬥方面唔多習慣
電腦控制主角比我好好多= =.....
天涯笑笑生 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-10, 11:16 AM   #497
kennethyu

引用:
得左LA=0=

有時我係畫面上方睇到STORY MENU, 跟手就無箭咀指示
其實係咪係邊度睇佢提示D咩,
隻GAME真係好正, 開頭戰鬥方面唔多習慣
電腦控制主角比我好好多= =.....
按 - 出堆menu 之後按 Z 就會有提示

Story menu 係話你知你宜家同個目的地太遠

要近D 先會出箭咀

主角其實幾好用...

就咁一招背斬己經好勁.....

簡易打法:
禁左紅色開打button 之後等基友衝埋去打第一下

個紅圈圈係基友身上你主角就可以周圍走la

如果主角俾人紅圈圈左

就禁physical damage up 個藍色button

係可以減hate 值的....

同埋安D 減hate 值同加hate 值 既石係D 人身上

咁盾真係可以幫你擋鬼O麗O的攻擊

不過最重要係槍姐....

好多時佢死左或無佢都好易滅團...
舊 07-27-10, 03:53 PM   #498
nick
God of Gamer

lv96爆左一次~
結局個描述手法好正,
不過都有d野攪唔明...
仲有繼承save又帶唔晒d野...武器防具各30件+道具60件...
不過都夠用有凸...

NDS GAME FC
mph FC: nick 0601-9706-0534
content fc:nick 3007-1618-1079
動森fc:5369-4190-3879

wii fc
3221-5238-1799-9879 //pm fc /4424-6802-0768 //mkwii fc 105.2621-2747-8510//日動物之森 fc: /3738-3048-3107 惡魔:3652-5761-5259

3ds:2363-5574-3483
nick 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-10, 11:17 AM   #499
闇之大精靈

引用:
作者: W!LL 查看文章
入手了, 佢display係舖面有兩本
問佢買時佢係counter取出來的
所以至少知佢仲有兩本
睇完本攻略發現一個低級錯誤
就係人妻既性別竟然印0左男性
舊 07-28-10, 05:54 PM   #500
Y.Bird
度日如日

引用:
睇完本攻略發現一個低級錯誤
就係人妻既性別竟然印0左男性
人妻竟然係人妖﹗

因為跟本唔夠時間打機,

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS3] 白騎士物語-古之鼓動討論區 Vol 5(排除萬難, 奇蹟就會出現, 續編已開發中) martinyau1979 攻略及心得交流區 1001 02-09-10 04:54 PM
電擊頭部戒網癮 IamO ~清談館~ 71 09-06-09 01:38 PM
輕小說相關討論區 (頭post新增8月角川+東立書單) 不死身的出木杉 日本動漫畫討論版 999 07-22-08 02:17 PM

現在的時間是 12:35 PM

手機版 | APP版