Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 03-25-17, 04:08 AM   #451
Fean
Game Master

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 001015 查看文章
為左向佢地選民交代,點都要做D實質的事出黎...至少你都要投一個有勝算的人,禁你下屆先可能拎得番呢個位。
問題係呢300+太早明示自己的取向...佢地完全唔記得自己的原則...
你要捨棄呢個原則,就要話番俾人聽,自己都係被迫揀又或者同人講同佢交換到一D實際利益先係。
我諗佢地個焦點係民意多過原則。
當日長毛搞局唔成功、自決派踩晒屎,多少證明左佢地嘅支持者唔係太重視原則、傾向顧全大局居多。
所以泛民應該係想建立一個民意大於一切、團結去All in嘅形象。講太多被逼、計較太多利益,反而破壞左呢個原意。
又確實好多泛民選民見到300+落實投薯片好開心,覺得自己嘅聲音同民意有被聽到,覺得泛民做到野。

舊 03-25-17, 07:00 AM   #452
vov430
God of Gamer
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
我覺得有機會對面就係想咁
然後推晒落泛民同本土派話當初政改通過左今日就係薯片嬴
過左的話,根本閘都入唔到

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-17, 10:49 AM   #453
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: vov430 查看文章
過左的話,根本閘都入唔到
咁就梗架啦
不過對家搬龍門已經成為左慣例

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-17, 11:27 AM   #454
newb
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
引用:
作者: Fean 查看文章
當日長毛搞局唔成功、自決派踩晒屎,多少證明左佢地嘅支持者唔係太重視原則、傾向顧全大局居多。
所以泛民應該係想建立一個民意大於一切、團結去All in嘅形象。講太多被逼、計較太多利益,反而破壞左呢個原意。
又確實好多泛民選民見到300+落實投薯片好開心,覺得自己嘅聲音同民意有被聽到,覺得泛民做到野。
最弊就係D人出現自己係呢場選舉有參份與同有影響力既幻覺...
newb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-17, 12:17 PM   #455
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: newb 查看文章
最弊就係D人出現自己係呢場選舉有參份與同有影響力既幻覺...
呢個都帶出另一個問題,泛民唔係好識利用自己手頭的票...票係你手,梗係人地去爭取你張票。
品客直情都冇點讓過步,你班友就送左張過去...簡直on9。
支持者都係一樣,你話lesser evil...係,品客係好少少,但一樣係禁衰,咪天真以為佢會做好多好野啦...
001015 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-17, 12:25 PM   #456

引用:
作者: Fean 查看文章
或者禁講,長毛唔成功,正正因為佢係長毛...你睇番成個泛民同本土,根本冇人夠班選特首。
民主黨同公民黨又換緊班...你派到咩人出黎搞局?
你問d支持者,我當冇胡官,佢地都寧願射落海都唔俾長毛啦...

泛民300+今次係柒就柒係太早表態,媒體都造到品客係民意高啦,佢地都做好show話支持。
就算選唔到都冇人話泛民300+冇用,結論佢地都冇點輸d乜,反而賺多少少形象。
至於本土同樣都見品客大勢已去,出哂黎抽泛民班人水...結果形勢都仲係三分天下局面。
舊 03-25-17, 12:44 PM   #457
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
或者禁講,長毛唔成功,正正因為佢係長毛...你睇番成個泛民同本土,根本冇人夠班選特首。
民主黨同公民黨又換緊班...你派到咩人出黎搞局?
你問d支持者,我當冇胡官,佢地都寧願射落海都唔俾長毛啦...

泛民300+今次係柒就柒係太早表態,媒體都造到品客係民意高啦,佢地都做好show話支持。
就算選唔到都冇人話泛民300+冇用,結論佢地都冇點輸d乜,反而賺多少少形象。
至於本土同樣都見品客大勢已去,出哂黎抽泛民班人水...結果形勢都仲係三分天下局面。
我覺得佢地係想盡早做個勢比薯片,等北京盡早見到薯片係的確可以同呀2.0爭然後開綠燈比班建制投薯片

其實泛民選特首呢點最難既地方就係呢點,根本泛民無人有公職經驗,而佢地同香港人爭取緊一樣就算爭到佢地其實都無得玩既野
變相成件事個說服力好細同好M

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 03-25-17, 01:08 PM   #458

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
我覺得佢地係想盡早做個勢比薯片,等北京盡早見到薯片係的確可以同呀2.0爭然後開綠燈比班建制投薯片

其實泛民選特首呢點最難既地方就係呢點,根本泛民無人有公職經驗,而佢地同香港人爭取緊一樣就算爭到佢地其實都無得玩既野
變相成件事個說服力好細同好M
入到閘已經證明左啦...但根本冇吹過風令班人轉軚...就算你要表態都要遲過班民建聯班人先得。
你諗下萬一尋日民建聯班人轉投品客,泛民班人炒哂車啦。
而且又一種講法都好合理就係品客同泛民行得太埋搞到唔敢轉軚。

公唔公職都好,至少你個形象係做到野肯去傾...
套用番今日個形勢,如果係泛民背景又有由高民望,當選唔到,禁先對成個小圈子選舉有最大殺傷力。
今日品客輸,大家都可以用政蹟同林鄭比...衰d講,朱凱迪呢d走出去選先有殺傷力。
舊 03-25-17, 02:57 PM   #459
Hunter

註冊日期: Jan 2002
http://ce2017.appledaily.com.hk/articles/1_56477220

【特首選戰】王國興向廉署舉報曾俊華借飯局賄選

呼籲成員選委投票支持林鄭月娥做特首的工聯會,前立法會議員王國興早上到廉政公署舉報,指控候選人之一的曾俊華早前借舉辦「薯片私房菜」飯局,款待選委之一田北俊、杜琪峰等人,認為曾俊華涉及賄選,要求廉署徹底調查和執法。

王國興又指,從曾俊華上載的飯局影片清楚見到內容和目的都是涉及今次特首選舉,認為曾俊華涉嫌違反《選舉(舞弊及非法行為)條例》第12條規定,向他人提供食物、飲料或娛樂進行賄選,批評曾俊華知法犯法、以身試法。

==========================================

咁你自己又有無送午餐肉叫人投林病先?

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-17, 03:48 PM   #460
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

煮餐便飯就賄選 哇講到田二少好平咁

ペルソナ5

隨時更新
舊 03-25-17, 05:24 PM   #461
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
未到最後都唔知勝負。

2.0當選既話,即係話朝廷無意改變路線,2.0為左證明自己,一定會比思歪更思歪。

2.0出身遠不如思歪,民望也遠不及當年思歪。2.0到底拿出了甚麼換取朝廷既信任?憑甚麼中斷思歪連任?實在不敢想像。

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-17, 06:53 PM   #462
【子夜】
Game Master
亂石穿空,驚濤拍岸

3DS Friend Code1564 6017 4097
3月25 18:4由銅鑼灣到稅務大樓,反小圈子遊行

【子夜】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-17, 07:07 PM   #463
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
拿出了甚麼換取中聯辦既信任?

咪又係加快批 d 大白象工程比江派及中資公司

再加埋確保走私水貨既供應鏈暢通無阻
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-17, 09:43 PM   #464
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
港豬們,準備好食屎未呀?

光明頂講左膠
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-17, 09:07 AM   #465
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
民主派lee 班友真係永敗…

滕喇喇,提名朝官做乜野!!!

舊 03-26-17, 10:12 AM   #466
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
#焦土不好嗎?

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-17, 11:29 AM   #467

引用:
作者: T.K. 查看文章
#焦土不好嗎?
環境更差,D人只會認命...反而你一時好一時差,有上落D人仲識得反抗。
舊 03-26-17, 11:34 AM   #468
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
咁做乜鬼吾續689, 當同雜總交差? 那, 我換左件架喇....咁?

舊 03-26-17, 12:19 PM   #469
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
引用:
環境更差,D人只會認命...反而你一時好一時差,有上落D人仲識得反抗。
你又高估左一班港豬了
焦土派既諗法係
希望壓迫更大反彈更大
對港豬仲有一絲希望

而我係純粹想睇呢班地球上最低賤既物種hihi

響正常/高等物種既國家
林鄭係唔會行得出呢個會場
只有香港人呢d低等物種
才會被林鄭個今天騎住五年

光明頂講左膠

此篇文章於 03-26-17 12:25 PM 被 女裝少年 編輯。
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-17, 12:27 PM   #470
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
有種人,永遠覺得自己係網上打幾隻字,自己係現實係唔駛一齊受既
而同時
佢地永遠覺得自己係網上打幾隻字,自己係現實係唔駛抗爭既

覺得其他人低等,真係以為自己高等?

人地幾萬人行出黎
鍵盤打兩隻字:港豬
然後挖挖袋底去下一篇恥笑,幾咁眾人皆醉我獨醒

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨

此篇文章於 03-26-17 12:33 PM 被 T.K. 編輯。
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-17, 12:35 PM   #471
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
淋病:771 (大概)

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-17, 12:37 PM   #472
LTKS

註冊日期: Jan 2011
收得皮
7百幾票
真係等死
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-17, 12:37 PM   #473
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
她又可以講民意只是浮雲

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-17, 12:39 PM   #474
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章
民主派lee 班友真係永敗…

滕喇喇,提名朝官做乜野!!!
同提名胡官有咩關係?a

ペルソナ5

隨時更新
舊 03-26-17, 12:39 PM   #475
freemanl
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2004
771? 痴痴姨
freemanl 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
特首選舉

主題工具
顯示模式