Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-16-17, 02:30 PM   #26
芝麻糊
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: wuxu 查看文章
英語英字無得轉日語英字

Omg....咁都係買日版。。

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 01-16-17, 02:36 PM   #27
豪傑公子
God of Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: hell & heaven 查看文章
你肯定2.8係你講呢D野?
我諗...佢係講呢個:
https://www.amazon.co.jp/%E3%82%AD%E...kingdom+hearts

舊 01-16-17, 02:58 PM   #28
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
話時話,有冇人知1.5+2.5 ps4版可唔可以同ps3版 cross save?
Kh1-kh2實在唔想再玩多轉, 但ps3的bbs未爆,ps3又封左箱唔想拎出黎
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-17, 06:23 PM   #29
ROCAS

註冊日期: Sep 2010
今集對比3月哥隻好似唔係好抵買...印象中價位差不多...但3月哥隻係兩隻大remix的重制...今隻只係3DS的重製+少少新內容+一條片...

引用:
作者: lineage19 查看文章
未講.....WEB版的X都冇提到
而手機的UX都未有...

以BC的劇情黎講, 6個弟子睇落都唔似叛徒
即又係拋多個謎出黎....
其實係咪master of master玩佢地..
(可能MoM有陰謀...但話佢奸又好似唔係...)

舊 01-16-17, 07:48 PM   #30
卡樂B

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDcalbee-1
引用:
話時話,有冇人知1.5+2.5 ps4版可唔可以同ps3版 cross save?
Kh1-kh2實在唔想再玩多轉, 但ps3的bbs未爆,ps3又封左箱唔想拎出黎

我睇之前kh1, kh2, bbs 全部獎盃分開
你無舊底save, 最多重打bbs
卡樂B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-17, 07:54 PM   #31
lineage19
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID8108-0773-7021
引用:
作者: 卡樂B 查看文章
我睇之前kh1, kh2, bbs 全部獎盃分開
你無舊底save, 最多重打bbs
我可以拎返部PS3出黎做CROSS SAVE, 但係PS4版最好唔洗重玩啦
舊 01-16-17, 08:04 PM   #32
lineage19
Crazy Gamer

引用:
作者: ROCAS 查看文章
今集對比3月哥隻好似唔係好抵買...印象中價位差不多...但3月哥隻係兩隻大remix的重制...今隻只係3DS的重製+少少新內容+一條片...

唔係重制, 3月果隻只係1.5同2.5的合集+優化小小畫面
情況就好似FF10個PS3版同PS4版的分別咁

其實都係呃錢野~

BTW其實我自己覺得今次就算只有0.2同BC已經好滿意....
一來BC係完全新制的CG電影,
二來0.2的可玩性比想像高好多, 有幾關地圖, 又有正常的BOSS挑戰, 仲有隱藏BOSS打
最重要的係對今次的系統好滿意: 同時整合左傳統最好評的KH2系統, 同BBS系統的各種要素

比FF15好玩幾倍..

引用:
即又係拋多個謎出黎....
其實係咪master of master玩佢地..
(可能MoM有陰謀...但話佢奸又好似唔係...)
我覺得重點都係O係エフェメラ身上, 總覺得佢同第6弟子之間有D野
無錯BC的第6弟子係睇落冇咩問題
但係唔表代BBS 0.2最開頭果個就係第6弟子XD

向來KH的隱藏BOSS都同之後的主線有關係
BBS有個隱藏BOSS都係黑袍人, 佢用一把KB叫NO NAME, 整個KB的STYLE係充滿時間的感覺 (第6弟子有可以做時間旅行的特性)

呢今次BC都帶出左一把叫NO NAME的KB, 但係個外表係ゼアノート手中的羊頭KB, 明顯唔係同一把

感覺第6弟子的羊頭KB已經繼承左比其他人

此篇文章於 01-16-17 08:13 PM 被 lineage19 編輯。
舊 01-16-17, 09:35 PM   #33
ROCAS

引用:

向來KH的隱藏BOSS都同之後的主線有關係
BBS有個隱藏BOSS都係黑袍人, 佢用一把KB叫NO NAME, 整個KB的STYLE係充滿時間的感覺 (第6弟子有可以做時間旅行的特性)

呢今次BC都帶出左一把叫NO NAME的KB, 但係個外表係ゼアノート手中的羊頭KB, 明顯唔係同一把

感覺第6弟子的羊頭KB已經繼承左比其他人
係WO~睇返先知哥把同ゼアノート哥把一模一樣
唔通0.2中(暫時估計係的)第六弟子就係老伯ゼアノート的年輕時期?

另...其實點解唔係1.5+2.5賣再再賣2.8.... 咁樣先可以順住温一次習

舊 01-16-17, 09:54 PM   #34
lineage19
Crazy Gamer

引用:
係WO~睇返先知哥把同ゼアノート哥把一模一樣
唔通0.2中(暫時估計係的)第六弟子就係老伯ゼアノート的年輕時期?

另...其實點解唔係1.5+2.5賣再再賣2.8.... 咁樣先可以順住温一次習
我反而覺得エフェメラ先係老頭
舊 01-16-17, 11:48 PM   #35
Nichiki
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2007
引用:

杉田大黑幕
Nichiki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-17, 12:37 AM   #36
lineage19
Crazy Gamer

引用:
作者: Nichiki 查看文章
杉田大黑幕
唔排除最後杉田就係老頭, 拎左エフェメラ的身體
舊 01-17-17, 12:51 AM   #37
ROCAS

引用:

補習返KHx劇情, 第6弟子ルシュ好似就係叛徒wo (係最後同アヴァ對戰前二人對話中得知...如果我沒理解錯的話..)

エフェメラ同スクルド一同出現係player面前講句"一緒に行こう" 又係謎一般的收尾... 不過係關鍵人物呢點應該點都冇錯...

舊 01-17-17, 12:53 AM   #38
Nichiki

引用:
唔排除最後杉田就係老頭, 拎左エフェメラ的身體
杉田+エフェメラ=阿銀
LUXU去咗未來,唔知隔咗幾多代將山羊KB傳咗俾幼齒光頭(2015 trailer),所以KH3唔知到底會打光頭定打杉田

此篇文章於 01-17-17 12:58 AM 被 Nichiki 編輯。
舊 01-17-17, 01:04 AM   #39
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
請問呢到有冇人兄會入美版初回版2.8,
網上見個包括厚左,睇呢比日本版多左D野!

PS:請問2.8呢黎緊會有付費DLC嗎??(冇的話,考慮入歐版初回版都OK喎!)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-17, 01:21 AM   #40
Nichiki

引用:
作者: mrk 查看文章
請問呢到有冇人兄會入美版初回版2.8,
網上見個包括厚左,睇呢比日本版多左D野!

PS:請問2.8呢黎緊會有付費DLC嗎??(冇的話,考慮入歐版初回版都OK喎!)
美版係冇多到嘢
舊 01-17-17, 01:26 AM   #41
lineage19
Crazy Gamer

引用:
杉田+エフェメラ=阿銀
LUXU去咗未來,唔知隔咗幾多代將山羊KB傳咗俾幼齒光頭(2015 trailer),所以KH3唔知到底會打光頭定打杉田
我覺得BX杉田入面話要用羊KB隻眼去睇預言書的後繼,
呢個可能就係暗示緊老頭果個轉移身體的行為...所以我覺得佢地有可能係同一個人
舊 01-17-17, 01:30 AM   #42
lineage19
Crazy Gamer

引用:
補習返KHx劇情, 第6弟子ルシュ好似就係叛徒wo (係最後同アヴァ對戰前二人對話中得知...如果我沒理解錯的話..)

エフェメラ同スクルド一同出現係player面前講句"一緒に行こう" 又係謎一般的收尾... 不過係關鍵人物呢點應該點都冇錯...
所以我覺得可能係エフェメラ比人搶左身體

關於LUXU....由其他方向諗, 得佢個名有X字...

此篇文章於 01-17-17 01:36 AM 被 lineage19 編輯。
舊 01-17-17, 02:19 AM   #43
Nichiki

引用:
所以我覺得可能係エフェメラ比人搶左身體

關於LUXU....由其他方向諗, 得佢個名有X字...
多數都係講光頭又有方法返過去變成杉田,然後不停自演
如果杉田搶エフェメラ身體會有一個疑問,
就係點解要將羊KB交俾LUXU而唔係自己自演落去?
或者會唔會エフェメラ=LUXU?
舊 01-17-17, 04:46 PM   #44
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
美版係冇多到嘢
咁以下...又係咩版本呢??
http://www.ebay.com/itm/PS4-KINGDOM-...3D142240058177

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-17, 05:33 PM   #45
ROCAS

引用:
作者: mrk 查看文章
咁以下...又係咩版本呢??
http://www.ebay.com/itm/PS4-KINGDOM-...3D142240058177
Limited Edition includes an exclusive pin of Mickey Mouse and Sor
以我理解其實只係日美版的初回限定贈品不同..
(美就呢個pin, 日就3選1的stand)

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Kingdom Hearts 3 | 發售中 money 電視遊戲討論版 501 09-21-23 04:01 AM
[分享] KINGDOM HEARTS 2 MINIGAME~~ 蚊蚊 電視遊戲討論版 1 01-24-09 12:17 PM
[ETC] Kingdom Hearts Coded imgahou 手提遊戲機討論版 3 09-27-07 12:20 PM
[ETC]Kingdom Hearts 2 - Ending (hints to Kingdom Hearts 3?) neo2046 電視遊戲討論版 13 12-24-05 09:54 AM
[問題] Kingdom Hearts Gizmo 電視遊戲討論版 8 03-11-05 08:39 AM

現在的時間是 01:28 AM

手機版 | APP版