Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 04-23-19, 02:17 PM   #826
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
見25/04有套Gantz殺戮都市第一季,之前睇過電影版都唔係好明個內容,有時間會睇睇。

睇手機App Coming Soon果度預告4月尾5月頭好多電影上~!
(因為要迎戰HBO的Game of Thrones第8季大結局?)

30/04
流浪地球
The Lego Batman Movie
Money Monster
Django Unchained

01/05
Transformers: The Last Knight
Terminator Salvation
Ghost Rider
Pineapple Express

3/5
Thor: The Dark World

等等…
其實我反而想知, 有無得睇某套戲幾時落架.

我記得好似曾經見過Captain America 3 Civil War. 而家搵唔番.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-19, 06:19 PM   #827
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
屋企有鬆弛熊公仔,
但我一直都唔知佢個背景故事係點,
睇Netflix版輕鬆小熊與小薰(Rilakkuma and Kaoru)之後,
先知係講中女同隻宅熊的生活點滴,
內容意外地有寫實的部份,例如社會不景氣、減花紅等。

隻熊的來歷講完仲謎過唔講…
算係隻小黃雞執返嚟吧?佢個動作似講隻熊餓暈咗?
睇嚟應該係生物唔係公仔,同唔係幻象嚟,
見佢有集做到網紅,街外人都搵佢哋影相。

題外話,
我屋企隻鬆弛熊原本係張地氈嚟,
但宜家一直係我隻愛犬的發洩、征服、模擬性愛對象嚟~!
其實仲有一隻立體的小白熊公仔,不過唔知點解呢隻一直未被寵幸?
我諗犬界也有二次元戀愛呢回事吧~!

https://www.youtube.com/watch?v=_9x4EExGrQg

隻熊的來歷其實都係跟返設定拍返出來,同埋佢同白熊設定上一直都係熊公仔,至於點解會食嘢呢啲就唔好深究了

近年的新角色茶熊就係真熊
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-19, 03:11 AM   #828
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: ahleung 查看文章

我記得好似曾經見過Captain America 3 Civil War. 而家搵唔番.
美帝嗰邊有提每個月啲上上落落,仲有埋邊日添,但香港唔知邊度有~

-----

點解呢隻鬆弛熊有杉著嘅喂?!

睇到第三話,雖然好多細路都萌呢隻嘢(無貶意),好似阿女都有好多佢嘅產品,不過去到呢一話明點解係「兒童不宜」,唔係咩情情塌塌嘅嘢,而家啲細路心智好成熟,睇到呢啲識掩住咀笑㗎~ 個問題係啲杉同牆角生出嚟啲「菇」都摘嚟食?!嗰啲係「毛」嚟㗎,咁都食?教壞人~~~~

好想知隻雞仔,最後有冇食度個蛋卷便當~~~

舊 04-24-19, 06:15 AM   #829
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:

http://unogs.com/countrydetail/

都係之前厘度版友share出黎

不過剩係睇到黎緊一個月有咩會落架, 睇唔到某一部片上架上幾耐
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-19, 10:19 AM   #830
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
美帝嗰邊有提每個月啲上上落落,仲有埋邊日添,但香港唔知邊度有~

-----

點解呢隻鬆弛熊有杉著嘅喂?!

睇到第三話,雖然好多細路都萌呢隻嘢(無貶意),好似阿女都有好多佢嘅產品,不過去到呢一話明點解係「兒童不宜」,唔係咩情情塌塌嘅嘢,而家啲細路心智好成熟,睇到呢啲識掩住咀笑㗎~ 個問題係啲杉同牆角生出嚟啲「菇」都摘嚟食?!嗰啲係「毛」嚟㗎,咁都食?教壞人~~~~

好想知隻雞仔,最後有冇食度個蛋卷便當~~~
一般佢地成日食嘅(Pan cake?)都有雞蛋
所以雞雞食蛋無誤
琴日睇完5-6集
第五集根本唔喺小朋友睇嘅⋯⋯⋯
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-19, 12:38 PM   #831
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
又, 見到東京喰種上到第3季 "Re".
呢套屋企人睇開話好睇值得推介,
我都係最近先睇,
第一件事想問係東京喰種,個「喰」字粵音應該點讀?
讀「餐」定「殘」?都係叫返Tokyo Ghoul算了…
開頭我以為係吞噬個「噬」字嚟添。

Netflix播放的Tokyo Ghoul其實係咪刪剪版嚟?
見有D戰鬥、血腥場面個畫面好似會較暗咗同矇咗,有時又會菲林底片反色mode…

人類用喰種赫子做武器昆克唔知個動力來源點解決?
喰種都要食人做"燃料"啦,件昆克應該都要食人先運作到才對吧?
同埋應該同樣怕什麼rc抑制劑先啱,但睇到第2季監獄果度又唔覺有咩影響。

睇睇下覺得Netflix自家果套美劇Santa Clarita Diet(小鎮滋味)個設定同Tokyo Ghoul都幾似,
都係要靠食人為生同埋食唔返人類食物…
https://www.netflix.com/hk/title/80095815

https://www.youtube.com/watch?v=uMeR2W19wT0

引用:

我如何得知某部電視節目或電影是否即將不再於 Netflix 播出?

https://help.netflix.com/zh-TW/node/41298

官方FAQ都係話30日內到期下架的內容才會出通知,
佢唔會一開始就話比你聽佢套片上架期有幾長。
都係靠非官方網站監察…

其實Netflix的透明度一向都唔算高,
唔係收費用戶根本都睇唔到佢目前的片庫提供緊乜嘢內容。
唯一好處係佢有提供一個月免費同埋逐個月咁訂唔駛簽十幾個月長約。

所以我多數都係睇Netflix自家有乜原創或獨佔作品(多數會係Youtube出宣傳片),
有興趣先加入返睇,再順便睇下有乜外購作品睇。

一季季咁完的電視節目,暫時唔太擔心,
因為印象中香港Netflix開咁耐都好似無乜邊套劇睇睇就下架。
(除咗The Expanse比其他台買走咗…)

反而外購電影的上架期真係好難捉摸,
有d 70、80、90年代經典電影以為佢係舊片會上耐d,
點知有時都係上兩個月就下架,
有d電影由香港Netflix開台到宜家幾年都未落過架~!
(例如,Pacific Rim我都翻睇過幾次 )

所以電影有興趣的都係睇咗先,
唔好理佢係咪順序1、2、3集咁上了…
(經常係上完最新一集,先上最舊一集,之後又上返中間果集… )

此篇文章於 04-25-19 01:19 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-19, 12:42 PM   #832
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
套鬆弛熊睇預告已經知唔係比細路睇
未睇但感覺係社會人煩惱既故事
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-19, 01:06 PM   #833
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 真!DC 查看文章
套鬆弛熊睇預告已經知唔係比細路睇
未睇但感覺係社會人煩惱既故事
由手機版發出
昨天看完了,其實給小孩看也不是不行,不過真的說是大人的童話故事(特別對社畜來說) 會更適合

希望有第二季

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-19, 01:33 PM   #834
IDGAF
The One

引用:
作者: Sito 查看文章
隻熊的來歷其實都係跟返設定拍返出來,同埋佢同白熊設定上一直都係熊公仔,至於點解會食嘢呢啲就唔好深究了

近年的新角色茶熊就係真熊
佢套嘢入面有咁多謎之生物,就算佢話係公仔食飯我都唔會覺得奇怪

菇果集直頭食自己啦…

舊 04-25-19, 02:00 PM   #835
IDGAF
The One

https://www.netflix.com/hk/title/81004814

見有The Good Place"萬能AI Janet"參演,
睇咗Netflix 4月新劇BONDiNG(親密束縛),
套劇把SM、心理學、棟篤笑、Gay呢幾個元素放落喜劇度又幾有新鮮感喎。

雖然套劇好短,得7集,每集十幾分鐘仲短過一般日本動畫,
但SM果part講得比Fifty Shades of Grey電影系列仲要多(係Netflix睇咗頭2集),
女主角果個喪禮版Wonder Woman造型真係好得~!
同埋內容真係好好笑~!
不過,就唔係咩合家歡作品嚟,總之NSFW,唔好搭車睇啦

https://www.youtube.com/watch?v=XXuBwwZvruI

此篇文章於 04-25-19 02:04 PM 被 IDGAF 編輯。
舊 04-25-19, 02:31 PM   #836
IDGAF
The One

終於煲晒Outlander Season 4,
穿越劇嚟,本身應該係以真實歷史做主軸(無深究真確性)講主角點遇到呢班歷史人物,
但呢套劇的情慾戲部份似乎拍得仲認真…
祼露身體係基本,情節、場地、題材多到我懷疑劇組參考了幾多套日本AV片,
人妻、男男、禁錮、閹、谷胸騎馬、母乳呢d元素佢都敢放落歷史劇真係幾大膽~!

本身最好睇應該係第一同第二季講英、法同蘇格蘭高地的戰役,
去到第三季好似有少少迷失變咗加勒比海盜咁,
同埋幾唔鐘意佢一下就寫到男女主角老了20年,出埋白髮老花,個囡都廿歲了,
但情慾戲部份繼續由3位"老夫老妻"做返,無晒果種激情同埋浪漫元素咁…(試想像剛好撞破父母進行中的畫面)

不過,去到第4季講美國殖民地又好睇返,
可能Fast forward果廿年就係為接呢季美國建國史吧?
同埋睇到宜家出現越來越多未來人(最少有5個)
雖然好似改變唔到咩歷史,但間接應該有影響到醫療、科技發展吧?

https://www.youtube.com/watch?v=YMVizqMN83o

此篇文章於 04-25-19 02:52 PM 被 IDGAF 編輯。
舊 04-26-19, 02:26 PM   #837
IDGAF
The One

6月26日Netflix有宇多田光 Laughter in the Dark 巡迴演唱會2018睇,正~!

之前PS4果邊好似都有得免費用PS VR睇(一兩首歌?)

舊 04-27-19, 03:24 PM   #838
肉羊哩咖
griffin611

Lucifer 嚟喇!!!正式預告!

S2 有「阿媽」,今次有 Eve,都係正! 電視版一直挑戰底線,呢季轉咗去Netflix,會唔會再「放」啲?!

唔記得發生過咩事?唔緊要,等魔王大人用英文 recap 一次

佢漏咗一樣:Lucifer 係刀槍不入,除非用天使用嘅特殊武器,或者 Chole 出現係佢附近,佢就會受傷。

(咳)5月8號上

此篇文章於 04-27-19 03:27 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-19, 06:48 PM   #839
IDGAF
The One

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
因為鬆弛熊,岩岩登記咗Netflix
睇咗兩集,真係好可愛啊
因為Stop motion,好多場景嘅細節好好,內容都好溫暖
輕鬆小熊與小薰個製作特輯講原來整咗2年咁耐~!

另外,德文劇Dark Season 2(闇)同丹麥文劇The Rain: Season 2(慘雨),
終於有上映日期了。

https://www.youtube.com/watch?v=13BA3Aoz8eU

《闇》第 2 季 | 上線日期預告 | Netflix

末日必須到來。《闇》第 2 季將於 6 月 21 日隆重上線,Netflix 獨家。

https://www.youtube.com/watch?v=RRCzq1FNO3E

《慘雨》第 2 季 | 正式預告 | Netflix

你,無法,獨自,存活。Netflix 原創影集《慘雨》第 2 季將於 5 月 17 日隆重回歸!Alba August、Lucas Lynggaard Tønnesen 及 Mikkel Følsgaard 領銜主演。

https://www.youtube.com/watch?v=s3Bkf1k2Qq0

此篇文章於 07-19-19 02:04 PM 被 IDGAF 編輯。
舊 04-27-19, 07:21 PM   #840
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
輕鬆小熊與小薰個製作特輯講原來整咗2年咁耐~!

比起定格
光源處理我都覺得好用心
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-19, 09:59 PM   #841
真!DC
Banned User
奉行我道

原來用實物拍
仲以為全CG
由手機版發出
舊 04-27-19, 10:05 PM   #842
toptutor
Junior Member

註冊日期: Mar 2019
Lucifer 終於出!等左勁耐!
終於係私人補習時候有嘢做!

舊 04-28-19, 12:25 AM   #843
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 真!DC 查看文章
原來用實物拍
仲以為全CG
由手機版發出
有啲部份好明顯係CG 嚟,好似第一話尾對眼個大特寫咁。

舊 04-29-19, 12:37 AM   #844
肉羊哩咖
griffin611

呢邊見到有魔法少女小㘣,頭三部侏羅記,仲有 Gladiator。

唔知點解動畫版 Cowboy Bebop 無咗~
------
另:Santa Clarita Diet S3 之後被斬~
https://screenrant.com/santa-clarita...flix-season-3/

此篇文章於 04-29-19 03:26 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-19, 11:19 PM   #845
IDGAF
The One

引用:
作者: aquarius 查看文章
獨角獸之店已有
睇咗Unicorn Store,個故事都幾悶…

https://www.netflix.com/hk/title/80169469

反而另一套講80年代Heavy metal band Mötley Crüe的Netflix電影The Dirt就有驚奇好多~!

本身唔識Mötley Crüe,但佢哋d歌原來我玩XBOX 360年代的Guitar Hero遊戲都聽過下。

https://www.youtube.com/watch?v=-NOp5ROn1HE

舊 05-07-19, 12:03 PM   #846
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
香港見到既新野:

流浪地球
Ghost Rider 1 (尼古拉斯基治)
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-19, 02:04 PM   #847
Eking

註冊日期: Feb 2006
路西法唔知係一次上哂成季等一星期一集?

舊 05-07-19, 03:07 PM   #848
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
昨天看完了,其實給小孩看也不是不行,不過真的說是大人的童話故事(特別對社畜來說) 會更適合

希望有第二季
早前都睇晒了
好虐單身社畜
希望有第二季+1
照哩套既度步調速遞哥哥應該有女友吧
由手機版發出
舊 05-07-19, 08:03 PM   #849
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
想睇番魔戒但已下架

Sent from my iPhone using Gaforum
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-19, 03:52 PM   #850
肉羊哩咖
griffin611

Lucifer S4 上咗喇!

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 12:52 PM

手機版 | APP版