Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 11-05-02, 07:22 PM   #1
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
ESPN語錄

飛燕諾對阿仙奴(歐聯)
何輝:講起飛機恐懼症,我拍檔丁偉傑隔離果個我都有呢個問題!

丁偉傑:但係番香港都要搭飛機個喎,搭船要好耐!

何輝:要成五日呀,我問過啦!
丁偉傑:如果無左拍檔五日都唔知點算囉!

(英超聯賽)
江忠德:嘩!如來神掌呀!
何輝:如來神掌第幾式呀?
江忠德:雙龍雙掌囉。
何輝:如來神掌有雙龍雙掌咩????

(英超聯賽2)
江忠德:咦,碧咸頂白色帽又幾靚播!
何輝:可能襯番對白BOOT呢!?
江忠德:好彩佢對BOOT唔係綠色嗟!
何輝:咁都俾你諗倒啊!

阿仙奴對葉士域治:
何輝:駛唔駛俾牌呢?
江忠德:睇黎好似唔駛啦。如果要俾何輝你俾囉!
何輝:冇牌喎?!
江忠德:成件黃衫係你身上面喎!

加拉塔沙雷對利物浦:
江忠德:維多利亞呢個名真係又順口又好聽既嗟。”
何輝:唔知碧咸對住佢會點呢?
江忠德:我諗唔會舔糖卦。”
江忠德:個名咁搞笑既,叫“輸緊”喎!
何輝:又未輸得晒喎!
江忠德:但係輸緊丫嘛!
何輝:不過佢地隊中又冇個叫“輸硬”喎。

巴斯隆拿對加拉塔沙雷:
江忠德:陣中有位球員個名叫“尼古力斯古”,咁如果讀快D呢?
黃興桂:變左做“嚦咕嚦咕”。

紐卡素對車路士:
何輝:一痾,黃金之蛋

利華古遜對曼聯:
何輝:你(指托比慕拿)就唔可以出黎,你要番入去。拿,唔好走出呢個框框呀,如果唔係趕你出場架!

曼聯對農特:
江忠德:巴夫斯又響度搵波喇。
何輝:望下上面高處又冇,又唔係自己左右,原來係後面。
何輝:如果個波DUP落巴夫斯個頭度,唔知佢搵唔搵到呢?
江忠德:試下囉。
何輝:我諗一定搵唔到嗟。

曼聯對西布朗:
江忠德:有越位喎!
何輝:有冇呢?你轉做球證,你睇下有冇喇!
江忠德:我就話有喇!
何輝:你話有就有啦!其實個波斬出黎既時候冇越位個喎。

(英超3)
何輝:科拿入過波未呢?
江忠德:聽講響友誼賽上入左5粒喎!算唔算呢?
何輝:應該唔算個喎。友誼賽唔係正式比賽喎。
江忠德:都算架,友誼嗟,都係賽黎架嘛!
何輝:唔得!因為呢D比賽唔係屬於任何既總會喎!

伯名翰對列斯:
丁偉傑:拿~~你信唔信丫?又有觀眾話你兩個講波佬好衰,由頭彈到落尾,不過真係有果句講&果句囉。
丁偉傑:告魯斯帶領伯名翰贏得英超第一場比賽。
何輝:仲要贏強隊喎!
丁偉傑:但列斯上一場輸過俾辛德蘭喎。
何輝:哎呀~~咁就冇咁興香。

利華古遜對曼聯:
江忠德:映梗月亮喎!
何輝:中秋過左囉喎。
江忠德:有D黃黃地咁既!
何輝:映梗佢塊面喎!
江忠德:黑黑地喎!

羅馬對皇家馬德里:
何輝:卡福話,喂!好囉喎!~~唔好玩得咁過份喎!假假地我都剛剛捧完世界杯呀!

查爾頓對曼聯:
江忠德:人工最高果個唔一定係最定果個。
何輝:咦?!咁對面果個7號咪好危險?
江忠德:科蘭!~~恨響比賽第一個入波恨到流曬口水架啦!
何輝:就黎要番條口水堅上場打波咁樣架啦!
江忠德:陣間12點幾仲有場英超。陣間3點半果場仲犀利。大家唔好訓住呀!抖一抖,食個包再黎個。
何 輝:駛唔駛刷牙先呢?
江忠德:唔駛刷住。睇完波5點幾食埋個早D既早餐再刷牙訓覺都未遲。
何 輝:不如睇埋聽晚果場先刷!
江忠德:咁又唔得,口臭架!

舊 11-05-02, 07:37 PM   #2
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
係邊度搵嫁....

舊 11-05-02, 08:36 PM   #3
Magic Q
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
覺得何輝份人好黑人憎,成日都寸d拍檔,又鐘意數球証不是
Magic Q 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-02, 08:38 PM   #4
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
Originally posted by 搖妖傑 :
係邊度搵嫁....
其他足球網站

舊 11-05-02, 09:17 PM   #5
馬馬
God of Gamer
期待.回歸

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code5069 4781 3778
PSN  IDTomLee0701
XBox Live Gamertagtomhk
咁都攪到^o^

舊 11-05-02, 10:47 PM   #6
suzuki
Insane Gamer
曼聯超fans

註冊日期: May 2002
我覺黃興桂衰0的,
永遠都係個兩句,
又很主觀,很喜歡馬後炮,
永遠講奧雲做O雲,一個英文字加個中文字,很難聽
一有球員犯錯,就無端端講:[我一早講左,佢0甘樣唔得啦,],
跟住就一輪咀教訓0個位球員,但之前唔多覺見個佢一早講個0羊?
仲有很多....不能盡錄
佢講波時留意一下...
至於何輝及江忠德,
他們這樣講只是攪下氣氛,不是寸他人

此篇文章於 11-05-02 10:51 PM 被 suzuki 編輯。
suzuki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-02, 12:21 PM   #7
沉默是金

引用:
Originally posted by suzuki :
我覺黃興桂衰0的,
永遠都係個兩句,
又很主觀,很喜歡馬後炮,
永遠講奧雲做O雲,一個英文字加個中文字,很難聽
一有球員犯錯,就無端端講:[我一早講左,佢0甘樣唔得啦,],
跟住就一輪咀教訓0個位球員,但之前唔多覺見個佢一早講個0羊?
仲有很多....不能盡錄
佢講波時留意一下...
至於何輝及江忠德,
他們這樣講只是攪下氣氛,不是寸他人
段野好攪笑AR
至憎黃興桂講波~~佢D音勁正:@_@":
佢講個“粒”字真系好~~

舊 11-07-02, 01:40 AM   #8
itcwai
Ultimate Gamer
潛艇基地九十九號

註冊日期: Jan 2002
出書一定笑到碌地

舊 11-07-02, 03:24 AM   #9
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
有時聽佢地講波真係吹到啤一聲:@_@":
淨係句「罰波」已經想死

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-02, 10:28 AM   #10
沉默是金

引用:
Originally posted by sugihara :
有時聽佢地講波真係吹到啤一聲:@_@":
淨係句「罰波」已經想死
黃興桂的粒字~都吾野少

舊 11-07-02, 06:21 PM   #11
STi
Game Master

註冊日期: May 2002
XBox Live GamertagWeSTi67
黃興桂之十二碼理論
[拿,射十二碼有兩個可能性,一係入,一係唔入...]
仲有一句
[肯射十二碼ge球員一定係好球員]

舊 11-07-02, 10:30 PM   #12
chunyu
Banned

註冊日期: Mar 2002
XDDDDDD~~~~
何輝撘江忠德好正呀~~~~~
完全冇得頂呀~~~~
chunyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-02, 11:58 PM   #13
阿剋
Junior Member

註冊日期: Sep 2002
Arrow

引用:
(英超聯賽2)
江忠德:咦,碧咸頂白色帽又幾靚播!
何輝:可能襯番對白BOOT呢!?
江忠德:好彩佢對BOOT唔係綠色嗟!
何輝:咁都俾你諗倒啊!
依句我好記得
阿剋 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-02, 01:02 PM   #14
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
爆笑......

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:33 PM

手機版 | APP版