Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-15-18, 11:14 PM   #8451
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
當一路都係自選ssr時.....有償十抽一ssr算唔算退步左?
印象中自選超得係半年一次

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-18, 11:20 PM   #8452
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
當一路都係自選ssr時.....有償十抽一ssr算唔算退步左?
對嗰啲唔係好多SSR嘅新手或者係唔錯。

但對我哋呢啲由一開始玩咗成2年半,儲咗成20-30張SSR就唔係好抵囉。

隨機無得揀不特此,而且仲要係舊SSR,抽到重複機會相當大。我都係等自選算。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-18, 12:12 AM   #8453
小光
God of Gamer
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
引用:
黎緊三日應該係TYPE SELECT GASHA, 成個月營收最低既三日
應該係要出呢個必中SSR黎谷營收
話唔定黎緊每個月都有

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-18, 02:13 PM   #8454
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
Kilakilakila da

由手機版發出

此篇文章於 03-16-18 02:15 PM 被 J+1 編輯。
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-18, 11:17 PM   #8455
sd03021
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
想問一下少少野

如果而家D中階機/旗艦機用藍芽打會唔會有延遲的問題?
因為有好多機都無左插耳機孔
要充電就唔插得耳機會好煩

如果中階機都唔會延遲的話
我換機就應該唔會買旗艦機
sd03021 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-18, 12:31 AM   #8456
J+1
望過黎呀!!!!!!

一用無線就一定有delay...
由手機版發出
舊 03-17-18, 06:13 PM   #8457
KA版柯柏文
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
對嗰啲唔係好多SSR嘅新手或者係唔錯。

但對我哋呢啲由一開始玩咗成2年半,儲咗成20-30張SSR就唔係好抵囉。

隨機無得揀不特此,而且仲要係舊SSR,抽到重複機會相當大。我都係等自選算。
上次灰祭4x抽連出SSR 心姐第3·4號機,好彩中途跌張灰限十時,否則真正灰祭全軍盡默

冇自選SSR留比油王·新手
KA版柯柏文 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-18, 02:16 PM   #8458
J+1
望過黎呀!!!!!!

終於有直版選歌介面

https://twitter.com/imascg_stage/sta...015040512?s=19

仲可以向下落

由手機版發出

此篇文章於 03-19-18 02:21 PM 被 J+1 編輯。
舊 03-20-18, 05:31 PM   #8459
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
作者: J+1 查看文章
終於有直版選歌介面

https://twitter.com/imascg_stage/sta...015040512?s=19

仲可以向下落

由手機版發出
計分畫面都統一直版就 very good 了
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-18, 01:01 AM   #8460
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
如果冇記錯,好似2015年動畫版啲歌仲未出晒,咁快就出シン劇ED?

同埋唔知係咪比之前啲神級MV寵壞咗,今次首Event MV感覺有啲嘛嘛哋。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-18, 09:40 AM   #8461
J+1
望過黎呀!!!!!!

以為可以神還原動畫ed
由手機版發出
舊 03-21-18, 10:27 AM   #8462
Chitose1987
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
引用:
如果冇記錯,好似2015年動畫版啲歌仲未出晒,咁快就出シン劇ED?

同埋唔知係咪比之前啲神級MV寵壞咗,今次首Event MV感覺有啲嘛嘛哋。
2015 動畫只差一首 心もよう 未加
由手機版發出
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-18, 10:40 AM   #8463
J+1
望過黎呀!!!!!!

引用:
作者: Chitose1987 查看文章
由手機版發出
仲有動畫曲印像好似都係直接追加冇落ev...?
由手機版發出
舊 03-21-18, 07:17 PM   #8464
小光
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
引用:

不要怕,只是季節性的調整

近一年的新歌都好季節性
因為要襯返櫻花季節所以搵呢首歌出嚟啫

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-18, 10:30 PM   #8465
KUTAR#

引用:
作者: Chitose1987 查看文章
由手機版發出
印象中還有
Nebula Sky
Heart Voice
舊 03-21-18, 11:52 PM   #8466
yorkyork

註冊日期: May 2010
https://www.ptt.cc/bbs/C_Chat/M.1521643911.A.98C.html

話cgss複雜但係又去玩gbf,
我睇唔透
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-18, 12:10 AM   #8467
KUTAR#

CGSS 唔算難丫, 好難咩...

唔係要打分都唔需要太研究技能
打活動卡亦都唔困難丫
每日login 基本都沒問題

此篇文章於 03-22-18 12:14 AM 被 KUTAR# 編輯。
舊 03-22-18, 12:21 AM   #8468
yorkyork

典型台仔係咁,
成日見遊戲D囡囡順眼就想玩,
玩玩下又話複雜又話唔識日文,
隻隻game都見
舊 03-22-18, 10:34 AM   #8469
J+1
望過黎呀!!!!!!

一日兩個鐘都叫閒....
由手機版發出
舊 03-22-18, 12:20 PM   #8470
yorkyork

我研究巴哈台仔多年經驗,
只要佢地中意,
就算一日玩十個鐘都可以話係閒
舊 03-22-18, 03:29 PM   #8471
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
佢地啲休閒定義同我地唔同架

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 03-22-18, 04:11 PM   #8472
J+1
望過黎呀!!!!!!

佢應該係用精神狀態?? 但咁計bg應該難過灰姑娘喎...?
由手機版發出
舊 03-22-18, 04:16 PM   #8473
KUTAR#

佢地講到BG好易玩, 幾日就確保到活動卡咁wo
舊 03-22-18, 04:20 PM   #8474
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
BG係啊
我有玩,就算無每日清體都係event中段就拎哂卡

CGSS差不多 keep住打足先夠萬8

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 03-22-18, 05:15 PM   #8475
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: KUTAR# 查看文章
佢地講到BG好易玩, 幾日就確保到活動卡咁wo
咁BG真係keep往打一日打6-7首上下,3,4日左右就攞到活動卡喎
不過玩咗成年我依家都摸唔透佢嗰判定

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
デレステ, 千川ちひろ, 戸田めぐみ, 杏仁豆腐, 鷹富士茄子

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 11:26 AM

手機版 | APP版