Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 02-12-18, 09:28 PM   #76
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
今晚再搵下先
印象中以前好似有見過類似嘅setting
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-18, 09:32 AM   #77
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

http://www.itmedia.co.jp/news/spv/1802/10/news022.html

5880羊10Gbps
網上行個10Gbps可能仲係over2k
不過10Gbps真係ping會低啲?
舊 02-14-18, 02:23 PM   #78
Squall-Lucifer
God of Gamer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: ビスケット 查看文章
http://www.itmedia.co.jp/news/spv/1802/10/news022.html

5880羊10Gbps
網上行個10Gbps可能仲係over2k
不過10Gbps真係ping會低啲?
Ping和bandwidth是兩回事,唔通條西隧由4線改成10線,961班次就會密D咩
而且所謂10Gbps只不過是由你家去到ISP的第一個機房,出海是另一回事
重點是ISP的DHT點樣指你D package點走,中間要過幾多個節點。

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏:20甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-18, 04:24 PM   #79
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
上星期打來,一樣$138、500Mbps、冇Coupon送,但送3500 The Club積分。
之前沒續約,今日再打來點知加了價
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-18, 05:48 PM   #80
D-boy

引用:
上星期打來,一樣$138、500Mbps、冇Coupon送,但送3500 The Club積分。
引用:
之前沒續約,今日再打來點知加了價
星期六上客戶服務中心簽終止合約表格。
今天收到電話俾返簽2年$138、500Mbps,送3500 The Club積分。Now簽2年$268(之前是連高清費$256),送$18高清費、$400Coupon或$800世界杯pass。我當然選了世界杯啦!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-18, 09:57 PM   #81
latfh2002
Crazy Gamer

想問問有沒人用hkbn....?
知不知道100M寬頻和電話(不用打其他國家)要多少錢...?

因為頭先有個hkbn的人打過來說我的寬頻原價要三百幾,現在179元...
說有mytv,亞洲tv個d野看,但我不需要(因為我不看tv),而已我是住屋邨的....
所以在這裡問問你們....

暁ちゃんいいレディー!
まったく、第六駆逐隊は最高だぜぇ!
latfh2002 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-18, 10:13 PM   #82
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: latfh2002 查看文章
想問問有沒人用hkbn....?
知不知道100M寬頻和電話(不用打其他國家)要多少錢...?

因為頭先有個hkbn的人打過來說我的寬頻原價要三百幾,現在179元...
說有mytv,亞洲tv個d野看,但我不需要(因為我不看tv),而已我是住屋邨的....
所以在這裡問問你們....
5月完約, 已SEND CUT FORM, 齋HKBN 100Mb
續約價, 98蚊一個月

舊 03-10-18, 11:16 PM   #83
latfh2002
Crazy Gamer

引用:
作者: luciferdark 查看文章
5月完約, 已SEND CUT FORM, 齋HKBN 100Mb
續約價, 98蚊一個月
謝謝你...
SEND EMAIL去問....
HKBN 說他們說明天打電話過來跟進....

暁ちゃんいいレディー!
まったく、第六駆逐隊は最高だぜぇ!
latfh2002 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-18, 11:02 AM   #84
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: latfh2002 查看文章
謝謝你...
SEND EMAIL去問....
HKBN 說他們說明天打電話過來跟進....
唔記得講, 我係EMAIL 俾CUT FORM, 再寫明佢地續約部打嚟必定爆粗鬧
前幾日上去望一望, 網上續約多左個98蚊。

雖然我已經諗住轉PCCW, 反正仲有時間, 我會再睇情況
98蚊 100Mb PCCW都做到

舊 03-11-18, 12:26 PM   #85
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

佢同你講原價根本唔駛理佢
你睇下網上行啲原價...邊會可能有人交緊咁嘅價錢
https://www.netvigator.com/chi/info/list-price.html

話說家居電話而家值幾錢?
最近先知我屋企交緊$148(我老豆簽約的)連來電顯示都冇...

終於搵到個setting可以將2條1Gbps啤埋一齊
我塊板份說明書又話唔可以teaming但而家又做到喎
上傳的圖像
檔案類型: jpg _20180311_120900.jpg (50.0 KB, 4 次查看)
舊 03-11-18, 10:58 PM   #86
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:

話說家居電話而家值幾錢?
最近先知我屋企交緊$148(我老豆簽約的)連來電顯示都冇...

PCCW 固網電話續約有幾款 (網上話):
$110x24, 回贈 $164x5, 送 $650 超市禮券,
包來電顯示、待接、電話會議,平均每月 $48.75

$110x18,回贈 $198x4, 送 $350 超市禮券,
包來電顯示、待接、電話會議,平均每月 $46.56

$110x12, 回贈 $132x2, 送 $400 超市禮券,
包來電顯示、待接、電話會議,平均每月 $54.6

利申: 年頭續約咗第一款, 電話上話 cut 一開始比第三款, 試多幾次就比第一款, 第二款無時間捽未試過...

此篇文章於 03-11-18 11:01 PM 被 martinnitram 編輯。
martinnitram 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-18, 11:53 PM   #87
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

回贈其實即係點?第幾第幾個月唔駛交嗰種?
我屋企好似包埋每個月幾百分鐘IDD
以前佢哋老人家就用得好爽
不過而家佢哋自己都識用手機,IDD真係有冇都擺
舊 03-12-18, 01:21 AM   #88
D-boy

引用:
你睇下網上行啲原價...邊會可能有人交緊咁嘅價錢
https://www.netvigator.com/chi/info/list-price.html
我N年前中過招!合約到期都冇打電話揾我續約,我又唔記得合約到期,結果合約完後的那期帳單收我原價....
舊 03-12-18, 10:27 AM   #89
地獄黑仔王

引用:
回贈其實即係點?第幾第幾個月唔駛交嗰種?
我屋企好似包埋每個月幾百分鐘IDD
以前佢哋老人家就用得好爽
不過而家佢哋自己都識用手機,IDD真係有冇都擺
係, 無記錯係第 4,7,10,13,16 個月回扣返
btw, 本來收實單係 3 個月交一次, 自從迫轉 ebill 後就一個月一次, 個個月都要 print 張單好唔環保
仲話環保先迫人轉 ebill

舊 03-12-18, 10:30 AM   #90
地獄黑仔王

引用:
我N年前中過招!合約到期都冇打電話揾我續約,我又唔記得合約到期,結果合約完後的那期帳單收我原價....
N 年前固網電話都無理比佢收o左正價好幾年, 之後上網睇話 cut 就可以壓到 $33 先年年去 cut 年年續...

舊 03-12-18, 11:22 PM   #91
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

引用:
哇我諗住佢哋最狗都係自動續約收返舊價錢
居然收原價都夠膽

記得好耐以前網上行仲有一招now.com三個月免費試用
三個月後唔記得cut就自動開始收錢
而個now.com你係從來唔會去睇
我都中過招

引用:
作者: martinnitram 查看文章
係, 無記錯係第 4,7,10,13,16 個月回扣返
btw, 本來收實單係 3 個月交一次, 自從迫轉 ebill 後就一個月一次, 個個月都要 print 張單好唔環保
仲話環保先迫人轉 ebill
呢種又係好鬼煩
要自己記低邊個月要交邊個月唔駛
同埋佢一開始喺電話同你講就A價錢24個月合約
最後你話ok佢就話B價錢24個月合約再回贈5個月
除返開每個月就等於每個月A價錢
你諗真啲成件事根本就係A價錢29個月合約
舊 03-13-18, 10:13 AM   #92
地獄黑仔王

引用:
哇我諗住佢哋最狗都係自動續約收返舊價錢
居然收原價都夠膽

記得好耐以前網上行仲有一招now.com三個月免費試用
三個月後唔記得cut就自動開始收錢
而個now.com你係從來唔會去睇
我都中過招

呢種又係好鬼煩
要自己記低邊個月要交邊個月唔駛
同埋佢一開始喺電話同你講就A價錢24個月合約
最後你話ok佢就話B價錢24個月合約再回贈5個月
除返開每個月就等於每個月A價錢
你諗真啲成件事根本就係A價錢29個月合約
一向都係話完續收正價吧...
now free 3 個月o個的, 自從一次試過 cut 完後竟然自動比返我, 之後就免費都唔要

月費都唔多理, 見耐唔耐回扣, 個數差唔多就照交

舊 03-13-18, 11:19 PM   #93
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

咁講佢又真係有講嘅
不過冇諗過佢真係會靜靜雞收你正價

見到網上行話可以開IPv6俾你
不過睇完IPv6啲說明好似而家搞唔搞都冇乜所謂?
舊 03-14-18, 02:19 PM   #94
地獄黑仔王

引用:
咁講佢又真係有講嘅
不過冇諗過佢真係會靜靜雞收你正價

見到網上行話可以開IPv6俾你
不過睇完IPv6啲說明好似而家搞唔搞都冇乜所謂?
IPv6 對 end user 其實無咩用...

舊 03-14-18, 02:52 PM   #95
懶人一個

想問一下,我兩年前續的PCCW舊約今年6月夠期,當時送了個我基本沒用+沒看的NOW TV,我除了要和網上行方面談續約之外,如果我要cut NOW TV的話是否要自己找NOW那邊?還是網上行都可以幫我搞?

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏:20甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-18, 09:27 PM   #96
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

引用:
作者: martinnitram 查看文章
IPv6 對 end user 其實無咩用...
咁可以慳返啲功夫

引用:
作者: Squall-Lucifer 查看文章
想問一下,我兩年前續的PCCW舊約今年6月夠期,當時送了個我基本沒用+沒看的NOW TV,我除了要和網上行方面談續約之外,如果我要cut NOW TV的話是否要自己找NOW那邊?還是網上行都可以幫我搞?
早排我有打過去想話cut咗now tv先
佢哋話最好等合約到期先cut
到時可以搵師父上黎跟手收埋部機走
我諗應該網上行幫你搞掂埋?
舊 03-14-18, 10:45 PM   #97
D-boy

引用:
係要一個月前去HKT客戶服務中心(不是門市),佢幫你填終止合約表格,你只須簽名。

客戶服務中心
舊 03-20-18, 09:42 PM   #98
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
CMHK搶客...
公樓私樓同價...
100m/$108
500m/128
1000m/$138
送$500超市禮券

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363

此篇文章於 03-27-18 04:16 PM 被 Busconcamp 編輯。
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-18, 02:37 PM   #99
懶人一個

PCCW續約:
$138
500Mbps
$1000 Coupon
繼續有NowTV垃圾台看

舊 04-04-18, 08:38 AM   #100
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

引用:
PCCW續約:
$138
500Mbps
$1000 Coupon
繼續有NowTV垃圾台看
都ok喎
減返coupon每個月唔駛一舊水
now係唔俾你cut定你自己要返?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:43 PM

手機版 | APP版