Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 02-25-20, 11:38 PM   #176
tomhk
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2004
PSN  IDtungmocheong
XBox Live Gamertagnagasaki fion
引用:
作者: X&Y 查看文章
hkbn 7月到期的話
6月中前都洗聽佢電話(會唔同人keep 住成日打黎)
30日前照sent 定 cut form (就算你完全無諗住轉ISP 都好)
6月中有非續約部的職員打俾你先同佢傾 offer就可以了
呢兩個星期打左3次黎XD
tomhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-20, 12:33 AM   #177
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
根本係不同sales爭緊你張單。所以點解咁早有人搵你,因為佢要早過其他sales。點解咁密搵你,因為佢地互相競爭緊點會協調。
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-20, 08:43 AM   #178
darkvolver
God of Gamer
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
我都要續約,但我係用很小人用的和記寬頻。

根據過往2年經驗,佢冇斷線又冇特別,感覺良好,再加上佢個直插modem(不是router, 機樓係點,我就控制不到) 一直沿用開冇紅色品牌,所以都ok。當時價錢 $111.6@月

現在加左28蚊,$139@月,冇其他特別野硬食。家居電話+寬頻1000MB+MyTV (家人需要),應該會續約。

最後,估唔到HKbn禁差及now已經親共到high high

舊 05-11-20, 11:44 AM   #179
fiendray
未来は僕らの手の中

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch ID8526-5981-1889
3DS Friend Code0860 3263 4537
PCCW現在有無咩優惠續約PLAN?
本身交緊1000m $168
fiendray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-20, 08:44 PM   #180
sephirothmk3
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDsephirothmk3tofu
XBox Live GamertagSephirothmk3
引用:
作者: fiendray 查看文章
PCCW現在有無咩優惠續約PLAN?
本身交緊1000m $168
頭先打來

$178 2年 比400超市
$168 2年半 比400超市

此篇文章於 06-04-20 08:52 PM 被 sephirothmk3 編輯。
sephirothmk3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-20, 05:17 AM   #181
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
HKBN堅濕9

用左十幾年BB100

上年就到期想轉BB1000就等佢打黎啦結果話唔夠PORT位要我用返BB100

但我之後落樓下數記街檔CHECK完又話OK有位俾我裝即係HKBN昆9我

而且數記仲平過佢私樓$128

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-20, 02:44 AM   #182
怪盜小G
しゃろとも

唔好網數記

貪平領野

話租HKBN線打機唔穩定時快時慢

成日打打下突然LAG

舊 06-10-21, 12:15 PM   #183
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
用緊bb100+家居電話+mytv 10月到期, 好少格價, 用左都成十年, 一路交緊$15x, 今日上各大討論區都話做到 $100頭, 原來我笨7左咁多年 黎緊睇下講唔講到呢個價
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-21, 09:37 AM   #184
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
Netvigator sell我3年約1000mb光纖入屋, 扣完回贈之類就 $138/月
好似都算平?

質素方面, 佢定HKBN好D? 同埋有冇邊間無咁紅?

此篇文章於 06-22-21 09:41 AM 被 6eo 編輯。
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-21, 11:44 AM   #185
Heaven
Game Master

引用:
作者: Heaven 查看文章
用緊bb100+家居電話+mytv 10月到期, 好少格價, 用左都成十年, 一路交緊$15x, 今日上各大討論區都話做到 $100頭, 原來我笨7左咁多年 黎緊睇下講唔講到呢個價
send埋cut form 就話做到$97 唔send就打幾次黎都 最平$14x
舊 07-26-21, 02:52 PM   #186
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
send埋cut form 就話做到$97 唔send就打幾次黎都 最平$14x
唔好意思搭單問下 Cut Form 係要去門市拎定網上有? Thanks

舊 07-27-21, 04:09 PM   #187
Heaven
Game Master

引用:
作者: Marco 查看文章
唔好意思搭單問下 Cut Form 係要去門市拎定網上有? Thanks
SEND EMAIL 去 hkbnbroadband@hkbn.net 不續約 索取取消表格 佢日內回覆
舊 07-27-21, 08:51 PM   #188
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
而家老電100M用緊68 年尾到期 家居138 9月到期。
家居應該會搬去第2間用平D 算
但唔知寬貧 仲有冇68蚊100M
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-21, 08:55 PM   #189
Heaven
Game Master

引用:
作者: izumo 查看文章
而家老電100M用緊68 年尾到期 家居138 9月到期。
家居應該會搬去第2間用平D 算
但唔知寬貧 仲有冇68蚊100M
hgc 中移動 係呢d價 連家居電話就近100左右
由手機版發出
舊 07-28-21, 06:50 PM   #190
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
hgc 中移動 係呢d價 連家居電話就近100左右
由手機版發出
HGC D線掂唔掂...
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-21, 07:01 PM   #191
Heaven
Game Master

引用:
作者: izumo 查看文章
HGC D線掂唔掂...
唔清楚 未用過, 可以google下用家評論 佢前身係和記
我多數只睇下youtube netflix 無咩要求, hkbn $97梗係續唔會試新野
舊 12-12-21, 02:37 PM   #192
怪盜小G
しゃろとも

HKBN打減價戰

私樓1000M$99一個月包2年Disney+

舊 12-12-21, 04:49 PM   #193
Heaven
Game Master

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
HKBN打減價戰

雙12 限量優惠
舊 12-20-21, 10:12 AM   #194
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
引用:
HKBN打減價戰

早2星期佢打嚟問續約,見佢平過而家個價就即續
但睇到你個post有啲後悔咁早續咗tim

然後收到email話送一堆優惠
包括新客12個月免月費1000MB寬頻同埋5G流動plan
我係舊客你畀我有X用

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-21, 10:46 AM   #195
Heaven
Game Master

舊客登記Disney+ 9個月送2個月 叫平左少少
舊 12-25-21, 11:46 PM   #196
怪盜小G
しゃろとも

引用:
作者: Reishin 查看文章
早2星期佢打嚟問續約,見佢平過而家個價就即續
但睇到你個post有啲後悔咁早續咗tim

然後收到email話送一堆優惠
包括新客12個月免月費1000MB寬頻同埋5G流動plan
我係舊客你畀我有X用
HKBN不嬲出名刻薄舊客

舊 12-27-21, 11:13 PM   #197
怪盜小G
しゃろとも

有無人用HKBN上唔到nyaa

轉左之後好多BT同漫畫網上唔到

但轉返4G又上到

舊 12-28-21, 06:19 AM   #198
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
有無人用HKBN上唔到nyaa

轉左之後好多BT同漫畫網上唔到

但轉返4G又上到
試下改router mac address 去換拎另一個ip
之前試過拎到一個ip 都係好多網都去唔到
連去日本老任eshop 都永遠出老任哥斯拉
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-21, 11:37 AM   #199
怪盜小G
しゃろとも

引用:
作者: X&Y 查看文章
試下改router mac address 去換拎另一個ip
之前試過拎到一個ip 都係好多網都去唔到
連去日本老任eshop 都永遠出老任哥斯拉
打去搵佢幫我搞左了THX

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 10:58 AM

手機版 | APP版