Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-02-19, 01:06 PM   #1151
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
想問最新版本係咪改左冇得屈BOSS埋死角任斬?
義父好難打.

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-19, 01:19 PM   #1152
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
紅眼既係「ヌシのなりそこない」
即係只係不成材既半成品

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-19, 01:20 PM   #1153
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
引用:
作者: D.K. 查看文章
義父好難打.
佢地成日陰D陰D有update
唔覺意已上左1.04
Boss天天成長中
越遲玩越痛苦
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-19, 01:32 PM   #1154
darkvolver
God of Gamer
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: s2001154 查看文章
唔覺意已上左1.04
Boss天天成長中
越遲玩越痛苦
d update又未去到好像仁王要回朔都算係禁....

舊 05-02-19, 02:13 PM   #1155
hlcw99
Senior Gamer
LAZY KING

註冊日期: Dec 2013
PSN  IDhlcw99
引用:
義父好難打.
3年前義父我都卡左1日, 打完都忍唔住YEAH出黎

引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
THX,用左炮仗秒左隻啡色後再加槍抽蟲搞掂...

依家去到水生村FARM下先...
中段擦經通常鐵炮堡壘, 已經可以擦雷汞

後段就源之宮(死蠟留, XX屑), 或者最後葦名入侵 (雷汞), 視乎擦咩素材, 都係背刺好易打

水生村EXP太少, 又冇素材FARM.....
hlcw99 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-19, 02:15 PM   #1156
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
正正常常打咪好玩囉
琴晚睇一睇個獎杯list
嗟怨鬼突然多左好多人完成左
即係好多人都唔比佢多謝你
何必呢

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 05-02-19, 02:48 PM   #1157
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
唔覺意已上左1.04
Boss天天成長中
越遲玩越痛苦
1.04好似因為要改正返火牛既血同幹罷了。

1.03以後正常打其實易打咗,上位斧平咗,糖同魔法(?)劍效力耐咗。
引用:
作者: シェンムー 查看文章
正正常常打咪好玩囉
琴晚睇一睇個獎杯list
嗟怨鬼突然多左好多人完成左
即係好多人都唔比佢多謝你
何必呢

Sent from my iPhone using Gaforum
係冇得講拜託啫,帶佢落街佢一樣講多謝既
本身打得到去果度既,其實正常打都唔會卡好耐
如果佢掃地改到身體都有攻擊判定就麻煩D既,不過會違背咗隻GAME有危就有得簡易迴避既構思。

此篇文章於 05-02-19 03:48 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-19, 10:48 PM   #1158
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
1.04好似因為要改正返火牛既血同幹罷了。

1.03以後正常打其實易打咗,上位斧平咗,糖同魔法(?)劍效力耐咗。

係冇得講拜託啫,帶佢落街佢一樣講多謝既
本身打得到去果度既,其實正常打都唔會卡好耐
如果佢掃地改到身體都有攻擊判定就麻煩D既,不過會違背咗隻GAME有危就有得簡易迴避既構思。

一埋身就好難睇架

終於再戰弘一郎 咁易打咗既!
劍聖初戰都打到佢用雷 係成日唔知佢居合射程而中招 睇黎都係拎傘或老鴉出黎用

舊 05-05-19, 11:34 PM   #1159
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
義父好難打.
自己參考吓

https://youtu.be/jO20zMy71Tc

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-19, 09:44 AM   #1160
神人ではない!新人だ

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
一埋身就好難睇架

終於再戰弘一郎 咁易打咗既!
劍聖初戰都打到佢用雷 係成日唔知佢居合射程而中招 睇黎都係拎傘或老鴉出黎用

其實唔難睇,打佢事故率最高係四段攻擊,突然中一下打亂陣腳就連續中招。

原來對大忍死亡對白有三段,第一段話狼唔守戒,不過第二、三都似係激勵緊佢…

舊 05-06-19, 10:18 AM   #1161
darkvolver
頹冗

想問一下大天狗設定是不是路人?唔見佢有甚麼攪作,另外白蛇廟又話要教隻狼技巧,但我去到又沒有..

另外老鼠是指忍者?

舊 05-06-19, 10:31 AM   #1162
神人ではない!新人だ

引用:
作者: darkvolver 查看文章
想問一下大天狗設定是不是路人?唔見佢有甚麼攪作,另外白蛇廟又話要教隻狼技巧,但我去到又沒有..

另外老鼠是指忍者?
天狗係一心,印象中未打弦一郎去到佢房,佢有留便條俾英麻話去治鼠。
如果有學成任何一派的最終招式,佢會有秘傳書俾狼。
老鼠的確係指忍者。

舊 05-06-19, 12:11 PM   #1163
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章

thx
不過星期六晚已經用穩打方式打贏左,
佢都幾多出招位可以後發打斷... 最初唔識一直parry到失誤被斬死真係好唔抵

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-19, 12:25 PM   #1164
darkvolver
頹冗

引用:
thx
不過星期六晚已經用穩打方式打贏左,
佢都幾多出招位可以後發打斷... 最初唔識一直parry到失誤被斬死真係好唔抵

努力在dark soul下成長。

舊 05-06-19, 11:02 PM   #1165
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
幾日冇開機,一開返打隻孤影衆打半粒鐘...(已經搵左白頭巾幫手,原來佢地打時偷刀會打埋我一份...)

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-19, 12:08 AM   #1166
IDGAF
The One

因為煲劇,隻game我打到第一次上天台打義父前停咗,
果時仲係1.02版,宜家原來已經更新到1.04版唔知會易打咗定難打咗呢?

舊 05-07-19, 03:28 AM   #1167
jason 仔
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
尋晚爆咗機,劍聖卡咗3個鐘先打贏,不過打贏果一刻係開心既

由俾佢虐到擊敗佢,感覺真係唔錯

至於嗟怨之鬼...2次更新都唔改,咁其實都係有心放水架啦

想用就用好了,我都打算係2周目搵齊野認到佢時先認真打
jason 仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-19, 10:21 AM   #1168
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

其實打咁多Boss最嘔血都是無首.....
水中雙無首好睇運氣.....
其實佢招插屁屁係扯左D咩出來?
舊 05-07-19, 10:27 AM   #1169
darkvolver
頹冗

引用:
無首個外型好像DMC3雙劍boss就真.....

舊 05-07-19, 10:35 AM   #1170
神人ではない!新人だ

引用:
地無首最麻煩既係禁STEP,二周太耐無見唔記得俾佢伏咗幾刀。
水中雙無其實係有辦法安全殺既,由餵魚場落去水底再去無頭人既位置有條大鯉屍可以做盾,下下都一擊脫離,佢差唔多咩都做唔到。
萬一佢斬得太多刀移到魚尾(?)就仲易,因為幻影已經攻擊唔到,變成單挑…

尻子玉…唔好問點解佢會用河童既招…
http://fushigi-chikara.jp/sonota/7481/

舊 05-07-19, 10:46 AM   #1171
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
地無首最麻煩既係禁STEP,二周太耐無見唔記得俾佢伏咗幾刀。
水中雙無其實係有辦法安全殺既,由餵魚場落去水底再去無頭人既位置有條大鯉屍可以做盾,下下都一擊脫離,佢差唔多咩都做唔到。
萬一佢斬得太多刀移到魚尾(?)就仲易,因為幻影已經攻擊唔到,變成單挑…

尻子玉…唔好問點解佢會用河童既招…
http://fushigi-chikara.jp/sonota/7481/
最後我係殺左幻影先再殺真身

隻狼有咩欲望洩漏
舊 05-07-19, 04:41 PM   #1172
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
雙無首上面水面有個平台
食完飛舞神紙先潛水落去打無難度
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-19, 04:59 PM   #1173
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

引用:
作者: 雷火武 查看文章
雙無首上面水面有個平台
食完飛舞神紙先潛水落去打無難度
應該唔可能無難度......
可能我3周目同1.04打佢同你打果陣已經唔同左
舊 05-07-19, 08:50 PM   #1174
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
快啲出到DLC就好了
呢幾個月真係無咩好玩

舊 05-08-19, 12:58 AM   #1175
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
應該唔可能無難度......
可能我3周目同1.04打佢同你打果陣已經唔同左
唔好格, 一刀脫離應該佢完全打你唔到

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Sell 99%新 ps3 Dark Souls 黑暗靈魂 死戰 prepare to die 特別版 中英文版 行版 連最新日本電擊攻略本 $300 henrywk 買賣專區 3 06-04-13 10:44 PM
[西片] Die Hard 6 (Die Hardest) 森羅 電影版 12 05-03-13 09:24 AM
Dark Souls: Prepare to Die Edition ( ゚ω゚)? PC電腦遊戲討論版 3 04-16-12 12:33 AM
[業界] Activision, Vivendi (Blizzard母公司) 合併組成 Activision Blizzard Metal Gear NT 電視遊戲討論版 4 12-04-07 03:53 PM
Activision, Vivendi (Blizzard母公司) 合併組成 Activision Blizzard Metal Gear NT PC電腦遊戲討論版 1 12-03-07 03:09 PM

現在的時間是 11:09 AM

手機版 | APP版