Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 12-24-08, 07:52 PM   #1
一一
God of Gamer
sureone

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsureone
XBox Live Gamertagsureone
itune database問題

假計我將D mp3放晒係一個folder(c:/mp3),咁我將尼個folder add左將itune個database度~
咁如果我加新mp3入去,係咪都係要每次delete晒個data,再重新add過個folder,先會show到新mp3係個list度? 定還是有方法做到而係我唔識用
希望有人明我問乜啦(語癌 )thanks
一一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-08, 10:17 PM   #2
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
你放左D歌入你個folder之後
可以手動拉個file入去個list果度
咁就可以show埋新加入folder既mp3

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-08, 12:33 AM   #3
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
我覺得你應該第一次import晒落iTunes Library之後就以後都經iTunes加歌落iTunes Library
其餘嘅事就由得iTunes去做啦
Apple嘅想法好多時就係"你唔好理個database喺後面做緊乜,總之你經個software interface睇到所有野井井有條就得啦"

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-08, 02:02 AM   #4
一一
God of Gamer
sureone

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsureone
XBox Live Gamertagsureone
引用:
作者: KUSANAGI 草薙 查看文章
你放左D歌入你個folder之後
可以手動拉個file入去個list果度
咁就可以show埋新加入folder既mp3
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
我覺得你應該第一次import晒落iTunes Library之後就以後都經iTunes加歌落iTunes Library
其餘嘅事就由得iTunes去做啦
Apple嘅想法好多時就係"你唔好理個database喺後面做緊乜,總之你經個software interface睇到所有野井井有條就得啦"
try try sin
thanks
一一 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[主題公園] Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 III (3G iPhone 8GB US$199, 16GB US$299) Metal Gear NT 影音館 1020 06-11-08 12:50 AM

現在的時間是 01:23 PM

手機版 | APP版