Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-24-10, 03:15 PM   #1
marspeople
God of Gamer
蒙面超人黑

註冊日期: Jan 2002
XBox Live Gamertagmarspeople
◆ 港漫雜談-- 第柒回 ≪請支持930封神紀≫ ◆

無人開 囧/
我開

天子六真係好好睇

一瞬千撃抜山蓋世 鬼哭啾啾故豪鬼成

此篇文章於 09-17-10 02:27 AM 被 marspeople 編輯。
marspeople 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-10, 03:37 PM   #2
marspeople
蒙面超人黑

本天子七會唔會出十年呢

舊 07-24-10, 03:45 PM   #3
AMONtheBrave
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2004
期待天子六點五燕王篇\/

舊 07-24-10, 04:26 PM   #4
marspeople
蒙面超人黑

睇功夫好過\

舊 07-24-10, 04:26 PM   #5
marspeople
蒙面超人黑

引用:
作者: AMONtheBrave 查看文章
期待天子六點五燕王篇\/
出先算啦

舊 07-24-10, 05:18 PM   #6
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: marspeople 查看文章
本天子七會唔會出十年呢
佢係解書都認賣得差,所以比人收檔
天子七頂多咪又出2,3年
下下3國你估香港人唔悶架咩
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-10, 08:33 PM   #7
席翁

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: POKA 查看文章
佢係解書都認賣得差,所以比人收檔
天子七頂多咪又出2,3年
下下3國你估香港人唔悶架咩
香港人唔會怕悶既...
你睇下龍虎門,天下畫集
席翁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-10, 08:35 PM   #8
joeypong
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDjoeypong
XBox Live Gamertagjoeypong
引用:
作者: 席翁 查看文章
香港人唔會怕悶既...
你睇下龍虎門,天下畫集
咁點解我O係D港漫FORUM見到成日有個悶字呢?

joeypong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-10, 08:37 PM   #9
席翁

引用:
作者: joeypong 查看文章
咁點解我O係D港漫FORUM見到成日有個悶字呢?
佢地把口話悶,但係都睇.
好明顯係唔(怕)悶
舊 07-24-10, 08:36 PM   #10
POKA
Banned

引用:
作者: 席翁 查看文章
香港人唔會怕悶既...
你睇下龍虎門,天下畫集
呢幾年有邊套3國既港漫畫得長?
天子6 睇解書佢真係好想野想畫,但冇咁多期比佢畫
舊 07-24-10, 08:38 PM   #11
joeypong

引用:
咁又唔代表到D乜架喎...

舊 07-24-10, 08:40 PM   #12
席翁

引用:
老老實實.大部份唔係玉皇朝同天下出d書都唔多賣得.
其他有d都有水準但係唔好賣.
你自己都知香港出三國既好似都係得3本左右(如果我冇記錯)
舊 07-26-10, 09:56 AM   #13
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
神棍...再見了......

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-10, 06:15 PM   #14
gingq7

註冊日期: May 2008
如果唔係天子6被強制完結, 整體上一定好過4, 而家我覺得就睇齊啦...我個人就偏好天子6多少少
天子6比天子4好既地方: 配角, 打杖/計謀
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-10, 08:20 PM   #15
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
睇黎6真係好掂

舊 07-26-10, 11:03 PM   #16
marspeople
蒙面超人黑

主角黑化到最後都唔見得好黑
始終都好正氣

反而d side story真係寫得幾好

舊 07-27-10, 12:24 AM   #17
cccc
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
XBox Live Gamertagsteplcy
引用:
始終都好正氣

黑左陣囉..............
黑死篇 , 隊x 韓林兒果陣咪黑左一陣囉...............
之後都冇用過佢d 天子神功..........

「對於不喜歡的人,我沒有必要去討好他,不了解我的人,我也不必非要他了解我不可。」
「如果有標準答案的範本,請給我看看好嗎?我想先了解一下各位心目中期待的答案是甚麼。」

G KERO~~~~
專用 + 角 = 三倍速 !!!
cccc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-10, 12:30 AM   #18
POKA
Banned

引用:
始終都好正氣

做皇帝先黑晒
舊 07-26-10, 08:50 PM   #19
sunnypigdog
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
6真係掂的~~
可惜俾d不知所謂ge人夾硬完左,
曹生同鐘生真係慘........
90頁以上週刊,一期都無脫過,努力左咁耐最後竟然係咁,我係製作小組會灰哂..........

舊 07-27-10, 09:42 AM   #20
yeah yeah

引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
6真係掂的~~
可惜俾d不知所謂ge人夾硬完左,
曹生同鐘生真係慘........
90頁以上週刊,一期都無脫過,努力左咁耐最後竟然係咁,我係製作小組會灰哂..........
都係多得佢既無情
搞到我本身想買天子7既諗法都無哂....
對佢以後出既野都無哂信心.

NTR.......
舊 07-27-10, 09:02 PM   #21
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:
作者: yeah yeah 查看文章
都係多得佢既無情
搞到我本身想買天子7既諗法都無哂....
對佢以後出既野都無哂信心.
天子7我一定唔會買,
睇下有無免費書(指借,DL就浪費我時間)睇,
但好感已經大減,
因為佢(雖然真正凶手係腦殘ge話事人)抹殺左一套好書

舊 07-27-10, 09:06 PM   #22
joeypong

引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
天子7我一定唔會買,
睇下有無免費書(指借,DL就浪費我時間)睇,
但好感已經大減,
因為佢(雖然真正凶手係腦殘ge話事人)抹殺左一套好書
商業世界就係咁,本書都賺唔到錢.點讚都冇用...
咁係唔係好多商人都好腦殘呢?
雖然我都唔想佢完.

此篇文章於 07-27-10 09:10 PM 被 joeypong 編輯。
舊 07-28-10, 07:56 PM   #23
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:
作者: joeypong 查看文章
商業世界就係咁,本書都賺唔到錢.點讚都冇用...
咁係唔係好多商人都好腦殘呢?
雖然我都唔想佢完.
我明白呢點,
但一來我唔信天子6賺唔到錢,最多係賺唔多,
但佢咁樣完左6出7又係咪肯定7可以賺得多過6先??
同埋就算係,作為一個漫畫創作人,係絕對唔應該出賣讀者,為左賺多d錢而夾硬完套書,
和仔「火龍」都好難做,佢都話會不定期出版,唔係做唔住完夾硬完,
何況玉記咁大間公司??

btw,再講都係無用,死者已而,為天子6感到可惜~~

舊 07-27-10, 09:41 AM   #24
yeah yeah

黑死篇係咁多個故事中
我最buy....
d人死得好正

NTR.......
舊 07-28-10, 12:09 AM   #25
stevenfan
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
轉貼

今集成集只係講一本書,如果你唔想聽關於《天子6》或《7》o既野,就咪x聽喇!

啱啱完左《天子6》,禮拜尾就出《天子7》
所以今個星期請左編劇--鍾英偉上黎同大家分享佢創作《天6》、《天7》o既想法
包括我地主持對結局的想法,編劇又有咩解說?
阿偉同阿興原來有關係?
阿偉大爆主編袁家寶好「雙乳」?

千祈唔好錯過,今集港漫咬蔗107。

http://www.acrubbish.org/archive/rad...ane-107_01.mp3
http://www.acrubbish.org/archive/rad...ane-107_02.mp3

stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 01:25 PM

手機版 | APP版