Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 
電視遊戲討論版>[PC] New GUNDAM BREAKER『New ガンダムブレイカー』︱已售
Dyhalt Rushifar 09:45 AM 06-25-18
作者: wing:
買完namco 返去都唔好好利用下. 我印象中真係只得ps2一隻one year war 有落名係由Namco整.
笨大D GAME咁密,隻隻用NAMCO啲人出既話,大概AC、SC同鐵拳都唔駛出,一個二個都過勞死晒
wing 10:01 AM 06-25-18
作者: Hunter:

我印象中呢個youtube channel 好少咁狠批一隻game
講真, 有砌模型都知, bandai出模型水準絶對係世界第一, 無論外形細緻度, 夾口準確度, 關節可動性, 甚至分色同一塊runner幾種色等, 其他廠真係車尾燈都睇佢唔到..........但一講到出game.........

越係有玩gunpla就越覺得呢隻game係垃圾.
wing 10:07 AM 06-25-18
作者: Dyhalt Rushifar:
笨大D GAME咁密,隻隻用NAMCO啲人出既話,大概AC、SC同鐵拳都唔駛出,一個二個都過勞死晒
不過呢, 用得新engine, 其實都真係要人幫下手的.

隻unreal 4唔係真係咁易舞得掂, 就算係namco主力的鐵拳team, 用unreal 4整鐵拳7街機時都只係可以當plug in咁用, 用唔盡功能.........呢D係原田自己講的...於是隻game的街機版個loading time極慢, 畫面同上代個改進唔算太大, 而且個engine整個個input lag好嚴重.....後來過左好耐, 再整console版時, 睇住佢前期build仲係loading好慢, 後期熟左好多, 先至可以改個用法然後減loading, 再到左console出街後半年先至可以Patch到減少input lag.

以bandai垃圾team來計, 舞唔掂unreal 4唔係出奇. 當然, 佢地除左用唔到掂unreal搞到出現低幀率甚至停2秒之後, 設計上的問題仲大, 呢D真就係冇野可以賴了.
Dyhalt Rushifar 10:16 AM 06-25-18
不過呢, 用得新engine, 其實都真係要人幫下手的.

隻unreal 4唔係真係咁易舞得掂, 就算係namco主力的鐵拳team, 用unreal 4整鐵拳7街機時都只係可以當plug in咁用, 用唔盡功能.........呢D係原田自己講的...於是隻game的街機版個loading time極慢, 畫面同上代個改進唔算太大, 而且個engine整個個input lag好嚴重.....後來過左好耐, 再整console版時, 睇住佢前期build仲係loading好慢, 後期熟左好多, 先至可以改個用法然後減loading, 再到左console出街後半年先至可以Patch到減少input lag.

以bandai垃圾team來計, 舞唔掂unreal 4唔係出奇. 當然, 佢地除左用唔到掂unreal搞到出現低幀率甚至停2秒之後, 設計上的問題仲大, 呢D真就係冇野可以賴了.
反正都係出垃圾,垃圾本身就算再垃圾D都仍然係垃圾,本質冇改變,冇問題
況且俾在下係NAMCO TEAM都唔介入啦,做得些少既改唔到幾多,結果都係垃圾,只會臭朵…
GN00508771 10:22 AM 06-25-18
買完namco 返去都唔好好利用下. 我印象中真係只得ps2一隻one year war 有落名係由Namco整.
問題戈隻大爆死左⋯搞到成個PROJECT停埋
wing 10:26 AM 06-25-18
作者: GN00508771:
問題戈隻大爆死左⋯

隻game應該係bandai重視的大game, 果時仲出左隻MG來配合

game本身我覺得其實好好玩, 不過有一個大缺點, 就係內容太短, 而且連自護方都冇得用, 雖然爆機後多左D機體都係冇用...同埋睇個title, 飛馬計劃....我有D覺得係高層想做系列化, 每隻飛馬級戰艦都出一隻game, 於是呢隻就只落少少內容, 終於搞到暴死.................
holsety 10:26 AM 06-25-18
作者: Lamsze:
其實我等佢出返隻RPG
有無同志?
rpg+2,同龍珠一樣,出都唔識出。
既然冇技術,咪出返以D game: 自護之系譜HD, 自護前線reboot. 各Side story...etc.
唔係下下要跟Switch game 送呀?!
買sd gundam x 送ggen, 買超武送dbfz
估下下隻邊隻sw game 送超任 龍珠Z超級撒亞人傳說
wing 10:31 AM 06-25-18
作者: holsety:
rpg+2,同龍珠一樣,出都唔識出。
既然冇技術,咪出返以D game: 自護之系譜HD, 前線任務reboot. etc.
我估笨大依家未必出得掂rpg了.

你睇佢近期出果堆game, 好多係gameplay design已經出哂事. 連系列式動作game都搞成咁, 仲點出更複雜更長篇更多內容的rpg?
Dyhalt Rushifar 10:40 AM 06-25-18
作者: holsety:
咁在下覺得買DBFZ既目標的確係DBFZ既
本身隻GAME就唔係笨大自家製
我估笨大依家未必出得掂rpg了.

你睇佢近期出果堆game, 好多係gameplay design已經出哂事. 連系列式動作game都搞成咁, 仲點出更複雜更長篇更多內容的rpg?
其實RPG應該易出D,反正都係動漫GAME,故事忠於原著就少好多人插。
完全驅除晒動作要素既RPG GAMEPLAY應該唔會出事既。
mario0606 10:44 AM 06-25-18
講真, 有砌模型都知, bandai出模型水準絶對係世界第一, 無論外形細緻度, 夾口準確度, 關節可動性, 甚至分色同一塊runner幾種色等, 其他廠真係車尾燈都睇佢唔到..........但一講到出game.........

越係有玩gunpla就越覺得呢隻game係垃圾.
前排砌完RIOBOT 帝王萬能俠,bandai出模型真係世界級
就算HEA到唔整水口,唔上色,都已經可以玩下
Kain 10:55 AM 06-25-18
以前都無咁垃圾
係唔知幾時開始係咁
由手機版發出
wing 10:56 AM 06-25-18
其實RPG應該易出D,反正都係動漫GAME,故事忠於原著就少好多人插。
完全驅除晒動作要素既RPG GAMEPLAY應該唔會出事既。
其實rpg個戰鬥系統, 裝備/能力設計同埋升級要match番遊戲流程, 故事設計, 場景設計, 角色/對白設計, 世界觀等等等等, 係比依家gundam vs同gb複雜九萬幾倍, 如果bandai連gvs同gb都出成咁O既樣, 出rpg只會死得更難睇.
Dyhalt Rushifar 11:01 AM 06-25-18
其實rpg個戰鬥系統, 裝備/能力設計同埋升級要match番遊戲流程, 故事設計, 場景設計, 角色/對白設計, 世界觀等等等等, 係比依家gundam vs同gb複雜九萬幾倍, 如果bandai連gvs同gb都出成咁O既樣, 出rpg只會死得更難睇.
今時今日好多時都唔駛做,反正都係越易越好,故事場景對白世界觀全部忠於原著就搞掂晒
wing 11:02 AM 06-25-18
作者: mario0606:
前排砌完RIOBOT 帝王萬能俠,bandai出模型真係世界級
就算HEA到唔整水口,唔上色,都已經可以玩下
何只世界級, 好明顯直情係世界第一, 全世界冇任何一間模型廠(包括歐美同日本)的設計同造模水準係睇到bandai車尾燈, 全部都係落後bandai 好多好多.

唔駛講bandai呢幾年的新模, 又柔膚又盛, 甚至連人體都做得唔錯.....只講佢20年前果隻pg版元祖高達, 依家有幾多廠可以做得出?

不過一講到game....bandai依家衰過廿年前.
wing 11:04 AM 06-25-18
今時今日好多時都唔駛做,反正都係越易越好,故事場景對白世界觀全部忠於原著就搞掂晒
呢D野你真係唔好諗得太簡單
Dyhalt Rushifar 11:15 AM 06-25-18
呢D野你真係唔好諗得太簡單
終歸只係要做CHARA GAME,本身精確需求唔會高得去邊。
你要佢做隻PERSONA就話難啫。
高級嘍囉 11:18 AM 06-25-18
乖乖地出返膠囊戰記、基利之野望咪好囉。
格鬥留返俾VS系列,動作就Battle系列。
就算將膠囊戰記嘅SD動作分析出嚟都好玩架。
Dyhalt Rushifar 11:22 AM 06-25-18
作者: 高級嘍囉:
佢地仲有當年既水準既大概呢隻公佈DEMO之前已經宣佈延期一年。
佢以依家既水準出返當年名作大概只會好似SE堆REMAKE咁…
wing 11:36 AM 06-25-18
作者: 高級嘍囉:
你唔記得ps4隻gundam vs出成點?

膠囊戰記個sd 動作果時已經分左俾pc game

就算再出都只會係手機重課game
Dyhalt Rushifar 12:22 PM 06-25-18
SO FAR,D資源去晒課金GAME,在下可以理解。
不過家用GAME試都唔試就出DEMO/正式版真係好神,佢近代D CHARA GAME個GAME PLAY真係分分鐘拎去COMPILEHEART既ACT部都唔會批。
neo2046 12:27 PM 06-25-18

強化人間ですの~★ 12:49 PM 06-25-18
SO FAR,D資源去晒課金GAME,在下可以理解。
不過家用GAME試都唔試就出DEMO/正式版真係好神,佢近代D CHARA GAME個GAME PLAY真係分分鐘拎去COMPILEHEART既ACT部都唔會批。
如果真係資源唔夠或者想hea做係會選擇沿用前作,最多係完成度不足
但今次個系統完全重做,真係有design過的,而且仲要design左一個唔係正常人可以想到的系統,很強
holsety 01:20 PM 06-25-18
最好玩既膠囊已經係gc... 真係唔明點解整唔返甘爽快既戰鬥系統,100問神好玩。
出係Sony ps d game 都重凈d
wing 01:27 PM 06-25-18
作者: 強化人間ですの~★:
如果真係資源唔夠或者想hea做係會選擇沿用前作,最多係完成度不足
但今次個系統完全重做,真係有design過的,而且仲要design左一個唔係正常人可以想到的系統,很強
同無雙8一樣, 新造系統出哂事.
J+1 01:39 PM 06-25-18
其實叫佢抄考下世奸隻BB已經得啦...20V20 搶地盤嗰邊玩得幾開心...?又係4 肢左砌右砌...地圖一個禮拜先一個,loop一次都幾個月包你唔怕冇新地圖
由手機版發出
第一 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 

返回主題版面