Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-04-17, 12:16 PM   #7251
Chitose1987
God of Gamer
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
引用:
作者: sd03021 查看文章
又未必
對大觸而言,加分效率比活動上位SR差 (只有10%)
對手殘而言,加血效果又唔及純回血

呢種技能卡真係處於兩頭唔到岸的局面
你舉例又極端左D,一係就勁到唔洗落補血全 FC,一係就手殘到唔落補血會死,咁仲有好多中游玩家嘛

當技術計中等水準 (eg. FC 到 25-26 星 Master)

呢類人玩串燒要落 Overload 又唔想落純補血蝕分就一定要落 All Round 黎 Keep 住條血線

就算大觸手全 FC ,齋落 Overload 玩兩首歌都無哂血開唔到技啦

我反而覺得係,既然有常駐 SSR 係 AR 技,反而 SR 版就出係限定池度,呢樣比較難理解

如果 SR 都擺係常駐池件事就合理好多
由手機版發出

此篇文章於 07-04-17 12:22 PM 被 Chitose1987 編輯。
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-17, 07:41 PM   #7252
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: Chitose1987 查看文章
你舉例又極端左D,一係就勁到唔洗落補血全 FC,一係就手殘到唔落補血會死,咁仲有好多中游玩家嘛

當技術計中等水準 (eg. FC 到 25-26 星 Master)

呢類人玩串燒要落 Overload 又唔想落純補血蝕分就一定要落 All Round 黎 Keep 住條血線

就算大觸手全 FC ,齋落 Overload 玩兩首歌都無哂血開唔到技啦

我反而覺得係,既然有常駐 SSR 係 AR 技,反而 SR 版就出係限定池度,呢樣比較難理解

由手機版發出
我同你都係差唔多等級,(FC約一半 26 星 Master)
所以你應該明我講佢個用途,
OL+AR呢個組合好啱我地呢個LV的人用
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-17, 01:52 AM   #7253
小光
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
查實呢度有冇人新MILLION LIVE同デレステ兩頭玩
系統差唔多, UI又一樣咁濟, 好似RESET重頭來過咁

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-17, 02:34 AM   #7254
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
作者: 小光 查看文章
查實呢度有冇人新MILLION LIVE同デレステ兩頭玩
系統差唔多, UI又一樣咁濟, 好似RESET重頭來過咁
ML HEA玩, 主力玩CGSS
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-17, 10:40 AM   #7255
tsddr
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2007
ML持觀望態度,暫時HEA玩住先,主力都係玩灰姑娘

兩隻音GAME一齊玩真係會好累.....加上自己本身都有幾隻GAME玩緊

アイドルマスター シンデレラガールズ スターライトステージ
ID: 475220148

Fate/Grand Order ID: 973296528

キャプテン翼〜たたかえドリームチーム〜 ID: 230398912

ドラゴンボールZ ドッカンバトル ID: 1126067984
tsddr 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-17, 10:54 AM   #7256
Bahamut

註冊日期: Apr 2003
兩邊都有玩,主力玩同課在cgss, ML多數hea玩同無課
唔計兩者角色分別,個人主觀認為
不論界面,loading時間,live解析度,表現力,3D模質素,音符掉落流暢度,打擊感,都係cgss表現較好
雖然明白ML初出仲有改善空間 ,但既然兩者都係同類音game, 難免比較
而且同時玩兩隻音遊會好累(加上患了彈弓手焗住少打左 )
只好專注1隻

此篇文章於 07-05-17 10:57 AM 被 Bahamut 編輯。
Bahamut 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-17, 11:11 AM   #7257
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
Ml玩落最大問題佢比我感覺唔似係音g 只係育成game +音g元素...

另外佢2d好hea...5個硬照就算...仲有中間有4,5秒無按鍵過場都整體感覺唔好

嗰邊可能等半年儲落有幾多ssr先再發力好了....
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-17, 11:28 AM   #7258
J+1
望過黎呀!!!!!!

原來cool版已出...

http://idolmaster.jp/blog/?p=31063
由手機版發出
舊 07-05-17, 04:43 PM   #7259
ben wai
Game Master
ゆがみねぇな

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDDOP169WI
XBox Live GamertagDOP169WI
ML感覺發唔大
而且新個兩隻重疉度都好大(唔知對家有冇女教師屬性)
完全係登入GAME

舊 07-05-17, 06:05 PM   #7260
lineage19
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID8108-0773-7021
引用:
作者: J+1 查看文章
Ml玩落最大問題佢比我感覺唔似係音g 只係育成game +音g元素...

另外佢2d好hea...5個硬照就算...仲有中間有4,5秒無按鍵過場都整體感覺唔好

嗰邊可能等半年儲落有幾多ssr先再發力好了....

由手機版發出

我反而覺得咁樣更似本家玩法,幾唔錯

Sent from my iPhone using Gaforum
舊 07-05-17, 10:35 PM   #7261
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: axe1292 查看文章
我同你都係差唔多等級,(FC約一半 26 星 Master)
所以你應該明我講佢個用途,
OL+AR呢個組合好啱我地呢個LV的人用
FC約一半 26 星 Master+1 /

BTW, 其實千歲爺已經FC全部MASTER

引用:
作者: lineage19 查看文章
我覺得cgss絕對有必要抄考下mltd的打工系統

唔得閒玩又爆體的時候收下料都好
Sent from my iPhone using Gaforum
+1
多野做長期爆体
今次EV睇怕目標都係5千分算...
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-17, 11:32 PM   #7262
lineage19
Crazy Gamer

我FC晒大部份26星..(除左某幾首如蕾)
雖然半數27星都FC到,
但係面對過唔到果堆真係有如無法跨越的牆一樣, 充滿無力感
舊 07-06-17, 11:28 PM   #7263
sd03021
Crazy Gamer

引用:

由手機版發出
咁我又真係忽略左中游玩家呢個問題 (其實我都係)

不過咁
如果係SR呢度區分其實都唔係無可能
當然最穩陣都係超得好過

PS. 其實第一次出果陣想博抽一次換走張芳乃,不過1.5%真係唔敢賭
sd03021 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-17, 12:05 PM   #7264
J+1
望過黎呀!!!!!!

再有更新,希望穩定啦....

===========

Ot...蚊香

http://www.alter-web.jp//blog_alter/2017/87/
由手機版發出

此篇文章於 07-07-17 02:54 PM 被 J+1 編輯。
舊 07-09-17, 10:00 PM   #7265
lineage19
Crazy Gamer

https://www.youtube.com/watch?v=3KrGErT3f2s&app=desktop

呢家睇VR的畫面...
冇高畫質咁靚
舊 07-09-17, 11:32 PM   #7266
axe1292
Game Master
AXE

比番TP套衫我先算啦
舊 07-09-17, 11:46 PM   #7267
sd03021
Crazy Gamer

手機平板運算方面始終都係輸蝕

基本上要攸到最靚幾乎係無可能
就算真係可以,部機都應該會熱到阿媽都唔認得
sd03021 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-17, 12:24 AM   #7268
axe1292
Game Master
AXE

上面應該係講VR個PV唔夠手機版的高畫質咁靚,
不過人地係VR好難對比,
加上VR都仲有好大進步空間,
呢D真係要比都應該一~兩年後
舊 07-10-17, 12:57 AM   #7269
lineage19
Crazy Gamer

引用:
作者: axe1292 查看文章
上面應該係講VR個PV唔夠手機版的高畫質咁靚,
不過人地係VR好難對比,
加上VR都仲有好大進步空間,
呢D真係要比都應該一~兩年後
正解, PS4要做高畫質果種特效應該唔難, 我諗要有同樣效果只係遲早的事(CY: 呢家要優先同ML對抗)

BTW我都想要TP套衫
雖然只係套裝N卡, 但係比PCS同サンセットノスタルジー比好睇太多, 希望會開

此篇文章於 07-10-17 01:03 AM 被 lineage19 編輯。
舊 07-10-17, 10:08 AM   #7270
Chitose1987
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010

cy : 不如今日兩邊一齊黎啦
由手機版發出
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-17, 11:28 AM   #7271
J+1
望過黎呀!!!!!!

引用:

cy : 不如今日兩邊一齊黎啦
由手機版發出

Cy: 3.1 又出包邊有心情
(下面d回覆wwwww
https://twitter.com/imascg_stage/sta...46309837824001
由手機版發出

此篇文章於 07-10-17 11:31 AM 被 J+1 編輯。
舊 07-10-17, 02:05 PM   #7272
lineage19
Crazy Gamer

引用:
Cy: 3.1 又出包邊有心情

(下面d回覆wwwww

https://twitter.com/imascg_stage/sta...46309837824001

由手機版發出

我都試過結算畫面冇反應

舊 07-10-17, 02:06 PM   #7273
yorkyork

註冊日期: May 2010
3.1打歌依然會間中lag一下
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-17, 02:15 PM   #7274
J+1
望過黎呀!!!!!!

病嬌那隻會震的蛋入面係攪咩?

========

抖兩日

https://twitter.com/imascg_stage/sta...96851301646337
由手機版發出

此篇文章於 07-10-17 02:23 PM 被 J+1 編輯。
舊 07-10-17, 03:32 PM   #7275
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
病嬌那隻會震的蛋入面係攪咩?

========

抖兩日

https://twitter.com/imascg_stage/sta...96851301646337
由手機版發出
唱卡啦ok 丫,好似
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
デレステ, 千川ちひろ, 戸田めぐみ, 杏仁豆腐, 鷹富士茄子

論壇跳轉

現在的時間是 03:12 PM

手機版 | APP版