Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 潮流版

主題工具 顯示模式
舊 04-27-08, 10:11 PM   #76
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: HuGo_達之礦工 查看文章
化妝品果然係女性既主題 haha!!

SUPPORT!!
多謝版主支持~

引用:
作者: darkvolver 查看文章
另外,光妹你個盒幾得意
四色胭脂來的,可以打圈四個色溝埋來用,
又可以單色咁用~
我多數都溝來用多,因為夏天feel有少少帶橙色好睇0的~
HikariY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-08, 12:27 AM   #77
Roger-YuGi
Crazy Gamer
K-COSMOS

註冊日期: Aug 2003
女人3寶.....今日先同女友行完...
點解成日去睇化妝品+護膚品 ga.....屋企重有咁多.....
睇得多搞到我都資整左

舊 04-28-08, 12:01 PM   #78
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
我好少化妝~ 不過都想問下
邊隻卸妝好用?

舊 04-28-08, 12:46 PM   #79
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

引用:
作者: 管家婆 查看文章
邊隻卸妝好用?
黑龍堂卸妝油
好用過直村秀,沖涼個陣用最0岩~
香港好似係桌悅見過有得買...
舊 04-28-08, 12:48 PM   #80
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
邊隻卸妝好用?
唔知你本身咩皮膚呢

之前博一博廉價的旁氏卸妝水(油??)-->唔記得(藍色包裝咁上下~$6X一支)
質地類似FANCL~不過比FANCL稀少少~
有驚喜~又平又好用~性質溫和而且落得好乾淨~用完唔會覺得乾~
眼妝都落到~一般睫毛液都落到
(出名難落果d睫毛液就唔知勒~未試過)

FANCL其實本身都好用ge~我都用左好多支~
不過自從發現旁氏後已經唔用fancl了~
(效果差不多可是價錢爭一半)

另外買過Shu~雖然都好用~不過$3xx一支一d都唔抵買
所以唔會再買

之前又試過日本的JUJU卸妝水 ($68 )~唔掂!! 落得唔乾淨

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-08, 01:17 PM   #81
love bb
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: Hitomi 查看文章
唔知你本身咩皮膚呢

之前博一博廉價的旁氏卸妝水(油??)-->唔記得(藍色包裝咁上下~$6X一支)
有驚喜~又平又好用~性質溫和而且落得好乾淨~用完唔會覺得乾~

所以唔會再買

之前又試過日本的JUJU卸妝水 ($68 )~唔掂!! 落得唔乾淨
我都係用fancl的....
用完感覺好clean

要努力努力唷
love bb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-08, 02:33 PM   #82
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
引用:
唔知你本身咩皮膚呢

所以唔會再買

我乾性皮膚 用緊MISSHA既卸妝油~ 用完又再用洗面奶洗面先得
你地講既FANCL 係咪用一次攪掂哂?

舊 04-28-08, 02:40 PM   #83
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

引用:
我乾性皮膚 用緊MISSHA既卸妝油~ 用完又再用洗面奶洗面先得
我都用緊MISSHA既卸妝油,不過係泡泡咁,
洗洗下就會變奶白色,不過落唔到眼妝...
舊 04-28-08, 03:17 PM   #84
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
shu uemura 係貴
卓悅一支大既499...

不過佢勁在一支過一個step 卸妝+洗面
用後皮膚不會乾/緊

我d皮膚都好敏感, 冬天不化妝時都用
不會爆拆

舊 04-28-08, 06:02 PM   #85
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

引用:
作者: Seppie 查看文章
shu uemura 係貴
卓悅一支大既499...

不過佢勁在一支過一個step 卸妝+洗面
用後皮膚不會乾/緊

我d皮膚都好敏感, 冬天不化妝時都用
不會爆拆
shu uemura 其實比例上來講好抵用的說...我成日都好想買...
不過我堂妹叫我死心唔好買來試,因為一定落唔到我平日用開的MJ睫毛液。
舊 04-28-08, 06:11 PM   #86
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: HikariY 查看文章
shu uemura 其實比例上來講好抵用的說...我成日都好想買...
不過我堂妹叫我死心唔好買來試,因為一定落唔到我平日用開的MJ睫毛液。
因為我架眼鏡(我呢世都戴不到con架喇...)
平日不用mascara
不過,
shiseido the skincare - instant eye & lip makeup remover ok好用, 清mascara都好好
卓悅sample 一支$10左右...

其實lancome 有隻溫水才洗到既mascara不錯
方便d

shu uemura 油既sample我應該有
下次俾你試下...

舊 04-28-08, 06:18 PM   #87
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
唔...我無研究呢個可唔可以一次過搞掂問題

因為就算我用shu 心理上都會覺得用平日的洗面產品再洗一次先安心...

引用:
shu 的確落唔到出名難落果d 睫毛液

shu真係太貴~由於有接近效果但便宜很多的選擇...所以我買了一次就放棄...
佢個價錢夠我買4-5支 旁氏卸妝...

舊 04-28-08, 06:20 PM   #88
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

引用:
因為我架眼鏡(我呢世都戴不到con架喇...)
平日不用mascara
不過,
shiseido the skincare - instant eye & lip makeup remover ok好用, 清mascara都好好
卓悅sample 一支$10左右...

方便d

shu uemura 油既sample我應該有
下次俾你試下...
點解帶唔到CON??
依家0的CON冇以前個0的咁難帶的了~哈哈~
試下啦試下啦~

我用緊MJ個隻睫毛液係出名難落的~
不過為左大眼就冇計啦~~~
而且又夾我~~用左好多年了~~都冇轉牌子~

我一定會提你帶比我試下的~~~嘿嘿
引用:
唔...我無研究呢個可唔可以一次過搞掂問題

因為就算我用shu 心理上都會覺得用平日的洗面產品再洗一次先安心...

shu 的確落唔到出名難落果d 睫毛液

shu真係太貴~由於有接近效果但便宜很多的選擇...所以我買了一次就放棄...
佢個價錢夠我買4-5支 旁氏卸妝...
X2~
我都係落完妝再洗多次面的...
心理上安心0的~~~

下次要試下旁氏~
因為自從返左來香港之後,黑龍堂個係CITYSUPER見到要90蚊以上...
桌悅又唔係成日有得買...

此篇文章於 04-28-08 06:22 PM 被 HikariY 編輯。
舊 04-28-08, 06:28 PM   #89
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
X2~
我都係落完妝再洗多次面的...
心理上安心0的~~~

下次要試下旁氏~
因為自從返左來香港之後,黑龍堂個係CITYSUPER見到要90蚊以上...
桌悅又唔係成日有得買...
不過旁氏應該落唔到MJ XDDD

引用:

方便d
仲有幾隻溫水落的mascara都好好用

呢兩隻我好鐘意
(最初是被包裝吸引 )

舊 04-28-08, 06:34 PM   #90
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
點解帶唔到CON??
依家0的CON冇以前個0的咁難帶的了~哈哈~
試下啦試下啦~

我用緊MJ個隻睫毛液係出名難落的~
不過為左大眼就冇計啦~~~
而且又夾我~~用左好多年了~~都冇轉牌子~

我一定會提你帶比我試下的~~~嘿嘿
cos 我不多涙水 (不多喊!?)
深散
又試過眼睛敏感
又成日不夠訓, intensively咁對住電腦
又要打機用神....

平日都成日眼澀澀
戴con一定會好痛苦~

仲要眼細, 一d都不好看

此篇文章於 04-28-08 06:36 PM 被 Seppie 編輯。
Seppie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-08, 08:52 PM   #91
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

引用:
不過旁氏應該落唔到MJ XDDD

仲有幾隻溫水落的mascara都好好用

呢兩隻我好鐘意
(最初是被包裝吸引 )
不過MJ真係好好用~夠圈又唔化~睫毛長上加長~

睇來我真係要搵一隻落到MJ又平既卸妝了...

引用:
cos 我不多涙水 (不多喊!?)
深散
又試過眼睛敏感
又成日不夠訓, intensively咁對住電腦
又要打機用神....

平日都成日眼澀澀
戴con一定會好痛苦~

仲要眼細, 一d都不好看
我依家都日日對電腦...
真係好辛苦...唯有久唔久就滴滴眼水...
不過係屋企就一定帶返眼鏡了...
但...就係眼細先要帶CON嘛!!!!!!!
帶CON~再化大眼妝~正~~~
舊 04-28-08, 09:16 PM   #92
darkvolver
God of Gamer
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:

若果個con有花式/藍色應該幾棒

舊 04-28-08, 09:20 PM   #93
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:

我怕盲怕眼出事多過想靚....

舊 04-28-08, 09:25 PM   #94
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

引用:
如果我咁化出街既我怕我會嚇死我HONEY~
不過我好想試下帶紅CON丫~~好似好有型咁~

引用:
我怕盲怕眼出事多過想靚....
其實我好都怕盲...不過又唔做得激光喎...唉...
舊 04-28-08, 09:26 PM   #95
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:

呢排咁忙又冇得訓,
我都冇咩心機打理自己

舊 04-28-08, 09:28 PM   #96
darkvolver
God of Gamer
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:

紅con cover紅根

舊 04-28-08, 09:36 PM   #97
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
COLOR CON其實唔係人人都可以戴..
我本身都想配下COLOR CON玩票性質~

於是視光師幫我CHECK眼~結果佢話我對眼唔適合戴COLOR CON....

舊 04-28-08, 10:09 PM   #98
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

引用:
呢排咁忙又冇得訓,
我都冇咩心機打理自己
我都係丫~公司就來有大假啦~三日三日咁放...懶到個人都懶埋...(同你相反啊~)

引用:
紅con cover紅根
其實我想要有花個0的~~最好係code geass個個花咁~
引用:
COLOR CON其實唔係人人都可以戴..
我本身都想配下COLOR CON玩票性質~

於是視光師幫我CHECK眼~結果佢話我對眼唔適合戴COLOR CON....
我都冇問問我去開個視光師我可唔可以佩tim...
舊 04-28-08, 11:54 PM   #99
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
(最初是被包裝吸引 )
個DESIGN可以同北斗之拳鬚刨比美~~

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-08, 02:22 AM   #100
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
我都係丫~公司就來有大假啦~三日三日咁放...懶到個人都懶埋...(同你相反啊~)
你好nd~
我有假放都冇用....
好灰lor
都冇時間行街買鞋~

論壇跳轉

現在的時間是 10:29 PM

手機版 | APP版