Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-15-15, 12:37 PM   #151
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
先代領主果然有品味

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-15, 02:29 PM   #152
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
各種各類獸耳女僕再加個金色捲髮大小姐「服侍」。如果唔係趕住返日本冬Comi掃貨,伊丹應該會考慮喺度退休。XD

公主今集精神緊張好可愛。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-15, 09:18 PM   #153
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
掃貨先係重點,去國會係次要。跟著就可以睇公主點比日本「文化」衝擊。

舊 08-16-15, 10:43 AM   #154
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
cut了一些都算係重要的情節。冇交代公主點解只帶一個隨從。
原本係伊丹講大話,話車唔夠位,最多只可俾公主帶一個隨從,諗住護衛不足的話公主就會打退膛鼓,點知公主勇氣過人照去。
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-15, 07:59 AM   #155
真!DC
Banned User
奉行我道

公主好可愛
一邊公主好膽心日本會以此為借口進軍一邊主角方唔當一回事悠悠閒
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-15, 10:26 PM   #156
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-15, 01:02 AM   #157
十一月
Game Master

栗林的反應
舊 08-22-15, 11:23 AM   #158
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
下集有戰鬥,不過A1制作就

舊 08-22-15, 11:48 AM   #159
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: STRIFE 查看文章
睇蘿莉無雙的話冇所謂啦
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-15, 12:38 AM   #160
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: STRIFE 查看文章
好似 SAO 咁劍光閃幾下 + 幾個定格 scene => 完

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)
佐佐木莊尼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-15, 01:02 AM   #161
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
議員:小妹妹,你老幾啊?冇大冇細

哥德蘿莉死神:961歲

議員:咩話?! 咁... 咁呢位小姐呢?

精靈美少女:165歲

議員: 唔通... 你又係...?

魔導士:我得15歲咋

議員:咁都好D

笑死。

另外,班視眾開頭對聆訊冇乜反應,但見到精靈耳仔係貨真價實後,Twitter即刻被成班毒男炮轟到體無完膚。

栗林已經連續兩集大受打擊了,而家伊丹仲要係有埋個前妻(雖則為宅味濃厚),唔知佢會唔會再發神經。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-15, 04:25 PM   #162
Gallardo
God of Gamer
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
ゆかな把聲
蘿莉好似趕住去開房咁

舊 08-23-15, 04:32 PM   #163
尼路
The One

蘿莉唔係一向都咁的咩?

舊 08-23-15, 05:00 PM   #164
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: 尼路 查看文章
蘿莉唔係一向都咁的咩?
平時冇咁長氣, 今次o係地鐵D對白

舊 08-23-15, 07:20 PM   #165
真!DC
Banned User
奉行我道

幹!騙我!
第一集明明描述成係廢宅大叔
而家同我講係個高性能強力軍人仲有個宅女前妻
我要同粟林一樣崩潰了
由手機版發出
舊 08-23-15, 09:39 PM   #166
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
引用:
作者: 真!DC 查看文章
幹!騙我!
第一集明明描述成係廢宅大叔
而家同我講係個高性能強力軍人仲有個宅女前妻
我要同粟林一樣崩潰了
由手機版發出
第一集果時係仲係佢老婆

簡直就係為左比宅大叔去特地開後宮而分開
呢d老婆去邊度穩

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-15, 10:14 PM   #167
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
所以第一集問佢點解殺人唔駛面對咩心理問題
睇多幾集就會解啦-3-

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-15, 10:28 PM   #168
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
問妖精對耳果陣後面班老野既反應笑左
到LOLI回合又961又ERO氣氛

但真係估唔到伊丹竟然有前妻
仲要SFG又RANGER

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-15, 10:38 AM   #169
teealpha

引用:
作者: 埃及使者 查看文章
問妖精對耳果陣後面班老野既反應笑左
到LOLI回合又961又ERO氣氛

但真係估唔到伊丹竟然有前妻
仲要SFG又RANGER
伊丹本身入伍真係諗住打份工係鐵飯碗(讀書唔多得所以唯有參軍),賺份穩定收入俾佢宅消費
不過入伍因為宅因素惹上司唔高興,故意推薦佢入游騎兵想整鬼佢,點知伊丹勉強捱過左

至於點解會入到S戰都係因為宅,惹上司唔高興之過,宅就是原罪啦

不過亦因為宅,所以伊丹先有個大靠山

至於點解有前妻,下集應該會講

此篇文章於 08-24-15 11:01 AM 被 teealpha 編輯。
舊 08-24-15, 10:51 AM   #170
真!DC
Banned User
奉行我道

不過估唔到elf都百幾歲,心智都仲咁少女既?
羅莉就一開始已經散發老人氣息
由手機版發出
舊 08-24-15, 11:02 AM   #171
teealpha

引用:
作者: 真!DC 查看文章
不過估唔到elf都百幾歲,心智都仲咁少女既?
羅莉就一開始已經散發老人氣息
由手機版發出
對於ELF黎講,二百幾歲都仲係屬於年輕一輩
舊 08-24-15, 02:42 PM   #172
尼路
The One

好多奇幻設定elf百幾二百歲先叫成年……

舊 08-24-15, 03:47 PM   #173
十一月
Game Master

百幾二百歲先係成年,呢個係生理上的定義。心智應該係受教育同見識影響。
可能因為金髮elf一族,一向都很少同人類交流,由於少接觸人類狡詐的一面,所以保持到純真吧?

小說有講,人類由於壽命有限,所以學習模式,係以由別人傳授及從書本吸收知識為主。
而elf由於時間多得很,所以都傾向以自行摸索為主。
舊 08-24-15, 04:19 PM   #174
尼路
The One

通常古早時期就會話心智受肉體影響(五十幾歲的細路唔會有五十幾歲大人的心智,以佢一路保持細路生活為前提),但依家好似係流行異種族文化不同?(人類學得快老成得快,生命慢長的種族則慢慢學慢慢大)

舊 08-27-15, 11:30 PM   #175
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
502 Bad Gate Way kenryu31 GAF告示版 1 03-15-11 08:10 PM
[TVB] 叻歌正傳- 22:00-22:30 OCT 11 initial Neo Entertainment TREND 6 10-09-08 02:42 PM
Monster Gate Ⅲ dan 街機心得交流討論區 46 01-12-08 05:19 AM
gate keepers問題 RID 日本動漫畫討論版 25 03-16-04 12:44 PM
Xbox Japan Game Data 2002.02.22-2004.01.22 Janus 電視遊戲討論版 0 01-25-04 06:43 AM

現在的時間是 02:51 AM

手機版 | APP版