Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 11-12-16, 10:42 AM   #1101
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
戰鬥系統:
未清楚link attack 係點發動,但暫時覺得幾好玩,command attack遲D希望有強力D既攻擊,幾實用
玩熟左MH既怪都好快搞掂(因為EASY MODE吧),槍絕對係初期最強
camera work就仍然有問題,都係快d出patch啦
FPS:
平時冇drop frame rate,戰鬥多怪就會drop,但唔嚴重,唔算影響流暢度,我係dafult setting所以唔知係較左高畫質定fps優先,今晚返去睇睇.
畫面:
個人就唔重視呢點,我完全接受到
車:
失望,半自動完全唔好feel,唔求你做到gta咁,但都唔係限制多多,最少剷上field都得掛..
陸行鳥應該free好多
bug:
未遇到,網上睇就出左唔少,但係都係貼圖bug之類,無關痛癢既野,唔明d人講到咁嚴重做乜
恥笑下就算,邊隻game冇呢類bug
真係有重大bug先嘈都唔遲,當然都係快d出patch搞掂佢啦

此篇文章於 11-12-16 10:44 AM 被 STRIFE 編輯。
STRIFE 目前離線  
舊 11-12-16, 10:46 AM   #1102
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: STRIFE 查看文章
戰鬥系統:
未清楚link attack 係點發動,但暫時覺得幾好玩,command attack遲D希望有強力D既攻擊,幾實用
玩熟左MH既怪都好快搞掂(因為EASY MODE吧),槍絕對係初期最強
camera work就仍然有問題,都係快d出patch啦
FPS:
平時冇drop frame rate,戰鬥多怪就會drop,但唔嚴重,唔算影響流暢度,我係dafult setting所以唔知係較左高畫質定fps優先,今晚返去睇睇.
畫面:
個人就唔重視呢點,我完全接受到
車:
失望,半自動完全唔好feel,唔求你做到gta咁,但都唔係限制多多,最少剷上field都得掛..
陸行鳥應該free好多
bug:
未遇到,網上睇就出左唔少,但係都係貼圖bug之類,無關痛癢既野,唔明d人講到咁嚴重做乜
真係有重大bug先嘈都唔遲,當然都係快d出patch搞掂佢啦
有得較?尋日睇設定唔多覺有…
野良猫 目前離線  
舊 11-12-16, 10:48 AM   #1103
STRIFE

XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
睇人講話有...?今晚返去睇

舊 11-12-16, 01:47 PM   #1104
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
PS4 試畫面覺得完全OK, 係流暢差D, AA係比佢D特別髮型玩死, 最靚反而係倆個細路, 睇YT PRO同PS4好少分別, 感覺PS4仲清D.....
要遲D買到PRO先再試到.....
GAMEPLAY 希望會有多D化, 得四格放武器+魔法少左D, 要START 轉都幾麻煩........L2冇乜用, 用黎LIST魔法咪幾好, 魔法要搵地圖不如好似8吸仲好, 希望有得買

舊 11-12-16, 02:03 PM   #1105
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
作者: Marco 查看文章
有無朋友遇到Judgement Disc save 唔到嘅問題?
Check過HDD仲有位
亦都Delete再download過都係咁
有位唔等於預設save位夠。因為PS4預你錄影,其他操作等等…
再delete多d野,預多d吧。明明夠都可能未夠。

今次,新既預設最大最好既改動係普通推向前已經係跑,唔係慢慢行。
慢要按□

...
主角係未要玩到老先可以重奪國家?

舊 11-12-16, 03:03 PM   #1106
ComeLOLoh

點解呢隻DEMO 我up唔到Video去Youtube既?
Error code CE-39896-5

此篇文章於 11-12-16 03:07 PM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線  
舊 11-12-16, 07:26 PM   #1107
STRIFE

P4 冇得較,有冇p4pro既版友試下

舊 11-12-16, 09:14 PM   #1108
ComeLOLoh

舊 11-12-16, 09:35 PM   #1109
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
分別的確唔大,最多都係見顏色方面PRO出得鮮明啲

可以講嘅就係佢個MON本身己經唔得,個流暢度
一轉視點啲景就散哂,哩樣真係接受唔到…
野良猫 目前離線  
舊 11-12-16, 09:39 PM   #1110
Alucard_Lam
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2009
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
3個mode都唔兄見有好大分别,但想講一様就係打撃感,擊中時畫面嘅停頓同搖晃做得跟Dragon Dogma好類似,真係估唔到咁好!
Alucard_Lam 目前離線  
舊 11-12-16, 10:09 PM   #1111
ComeLOLoh

比較之前你要有個4K mon,set到最高resolution睇。
(我無,所以都係lock住1080P無分別)

舊 11-12-16, 10:20 PM   #1112
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
R1鎖定目標,但按正方回MP又鎖定唔到
同伴攻擊一下轉畫面,又時都唔知自己係邊
車SET好晒行駛線(不過好似陸行鳥可以任走)

想問有無得座標移動?唔想睇佢地遊車河
Akira 明 目前離線  
舊 11-12-16, 10:22 PM   #1113
aquarius
Game Master

引用:
作者: Alucard_Lam 查看文章
3個mode都唔兄見有好大分别,但想講一様就係打撃感,擊中時畫面嘅停頓同搖晃做得跟Dragon Dogma好類似,真係估唔到咁好!
講中重點了
如果跟住D hints玩, 只係覺得地方好大唔知做咩
依家自己到處走加遇怪時就有Dragon Dogma嘅感覺
aquarius 目前離線  
舊 11-13-16, 03:32 AM   #1114
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
終於得閒下載返XBOX ONE版Final Fantasy XV個新的體驗版,
不過好大機會等入咗PS4 PRO先玩今集…

相關中文報導:
《Final Fantasy XV》序章體驗版「Judgment Disc」11 月 11 日釋出下載

https://gnn.gamer.com.tw/9/139729.html

Link:
https://www.microsoft.com/ja-jp/stor...c/c0gdwzp4319t

FINAL FANTASY XV JUDGMENT DISC

説明
「FINAL FANTASY XV」のゲーム序盤を一足先にプレイすることのできる特別体験版です。※製品版と一部仕様が異なります。圧倒的な世界観とグラフィック、シリーズ初のオープンワールド、アクション性の高い爽快なバトルにより、これまでにない最高の自由と臨場感を味わうことができます。新たな時代の「FINAL FANTASY」と成りえるか、その一端をぜひあなたの手で『JUDGE』してください。
※製品版からの主な変更点※
・難易度は「イージーモード」のみ選択可能。
・「サブクエスト」は発生しません。
・行動範囲、成長要素、取得アイテム、モブハント、ゲームモードには制限があります。

追加情報

公開元
SQUARE ENIX

リリース日

おおよそのダウンロード サイズ
14.45 GB

年齢区分
特定非営利活動法人コンピューター エンターテインメント レーティング機構
15 才以上対象
性的内容
暴力

インストール
自宅の Xbox One 本体にインストールできます。また、お客様に Microsoft アカウントが関連付けられている場合は、アクセスできます。
表示数を増やす

舊 11-13-16, 05:28 AM   #1115
ComeLOLoh

揸架車突然遇到大怪,強制落車打。
比我坐車鬆人得唔得?

舊 11-13-16, 07:21 AM   #1116
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
玩完個體驗版,
連埋其實可以skip的戰爭教學,大約有1.5-2小時左右。
中途可以隨時暫停SAVE & LOAD。

戰爭教學果度,我覺得比較好笑的地方係可以搵條柱踎低補MP…果然係強國的王子呀~!

魔法攻擊好似掉Pokeball咁款…Gotcha!

同伴打到跪低,救果下好Gears of War,可能剛好都係用X掣救啦~!

流程大約係開場>推車>維修站等整車>維修站週邊地區打打怪>拎返架車>去第二站停一停>海邊,碼頭>無船+NPC劇情>去有隻"大鳥"的地方拎石>返海邊,碼頭,引發劇情>
播片>體驗版完。

中間有接過下副任打怪,但始終係體驗版無刻意去打晒,個SAVE應該都唔會繼承到正式版吧?

睇個款,個故事應該都係倒序,估應該由王子少年打到成年(有鬍鬚look)中間又回憶下出返童年look吧?
佢個童年look個身體比例真係有少少Kingdom Hearts的感覺~!

係體驗版入面,王子係窮鬼…要靠打怪同拾荒為生咁的…
同埋D旅館都幾貴,住唔起…所以先有咁多個可以露營自己煮飯食吧?

魔法日後都係要係抽取點執的嗎?好似有點煩!

架車可以自己改顏色,唔知有無得拉花呢?

架車唔係完全可以自由駕駛,似跟軌道行多D,所以set咗目的地由得佢自動駕駛好了…

主角群好日本風,但d街坊、景物就好美國風。

個世界好侏羅紀公園,公路附近就已經有巨獸係度生活~!!!

體驗版入面櫃檯附近通常都有D人物插畫,去到海邊果度行過直頭自動ZOOM IN驚你睇唔到,
唔知會唔會係正式版的收集品之一呢?

此篇文章於 11-13-16 07:30 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy CURTAIN CALL シアトリズム ファイナルファンタジー カーテンコール l 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 50 05-07-14 10:08 PM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM
[NEWS] SHARP、フルHD DLPプロジェクタ「XV-Z21000」 KTN 影音館 3 08-11-06 11:21 AM
[GBA] 美版 Final Fantasy I & II: Dawn of Souls 29/11/04發售 tonyyeung 手提遊戲機討論版 5 12-03-04 06:27 PM

現在的時間是 06:29 AM

手機版 | APP版