Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 06-08-15, 04:32 PM   #726
遊戲怪
Ultimate Gamer
高達DX

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDhkboy2007
一個咁多問題既(細路) 講真我真係幫唔落囉 又打小朋友又非禮 咁既品質點幫得落呀
而且佢比人老點返左果邊 已經算完啦呱
祗係驚佢一個屈尾回流返香港啫~呢D咁既(細路)我覺得乜都唔好幫 由得佢自生自滅~

在打機既過程中迷走...
在電影中尋找故事...
在小說世界中尋找那個什麼~深度既內涵...
遊戲怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-15, 04:50 PM   #727
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
連大陸阿媽都唔要佢,咁基本上係硬食架喎…
不過雙親唔要拎咗落黎就要收,真係等成收容港…

舊 06-08-15, 04:52 PM   #728
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
不過有
x 唔要佢
o 話唔要佢

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-15, 04:53 PM   #729
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
其實我唔明點解係冇人養佢就可以偷渡, 偷渡就可以當比居留權佢
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-15, 04:58 PM   #730
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
驗骨應該得
不過我相信好少人咁有guts公開質疑佢真實年齡
呢個黑面太黑,又無必勝把握,甚至佢本人唔會肯接受呢個檢驗你無得逼,一定無人想做
係囉,戶籍都查到,出生日期無理由唔知。
蘋果仲 spin 緊阿爸阿媽工聯會 d ,幫手引開大家注意力。
我估一爆出佢肉身年齡,肥蟲應該永不超生。
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-15, 04:58 PM   #731
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: kimtch 查看文章
其實我唔明點解係冇人養佢就可以偷渡, 偷渡就可以當比居留權佢
因為唔得,所以咪遣返左
只係佢第日可以申請單程證落黎
咁大家係咪覺得應該廢除埋單程證?

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-15, 04:58 PM   #732
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
引用:
我呢d無人性無同情心無道德既人又點會明白善人諗乜

舊 06-08-15, 04:59 PM   #733
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
x 唔要佢
o 話唔要佢

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
不過雙親唔要拎咗落黎就要收,真係等成收容港…
天真嬌無藥醫
由手機版發出
舊 06-08-15, 04:59 PM   #734
kimtch

引用:
因為唔得,所以咪遣返左
咁呢個問題係點解個地區可以冇權審所謂單程證既問題講起?

同埋我比較好奇單程證以乜野原因黎批多

引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
我呢d無人性無同情心無道德既人又點會明白善人諗乜
而家唔係善唔善人
係用理性/感性既做一個睇問題既切入點
舊 06-08-15, 05:01 PM   #735
朝霧 海斗
Crazy Gamer

引用:

單程證呢家野幫香港換血咋 香港要硬食

舊 06-08-15, 05:01 PM   #736
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
係囉,戶籍都查到,出生日期無理由唔知。
蘋果仲 spin 緊阿爸阿媽工聯會 d ,幫手引開大家注意力。
我估一爆出佢肉身年齡,肥蟲應該永不超生。
由手機版發出
戶籍得公安查到,我唔知實質公安有無向港府講個肥仔既戶藉詳細啦
就算有,港府都唔會同你講佢知,亦可以以私隱資料為由唔公開
除非有中間人爆料,件事就唔同講法
而講真亦無任何傳媒會夠膽去正面質疑呢件事,風險太大,亦無必勝把握

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 06-08-15, 05:03 PM   #737
kimtch

引用:
單程證呢家野幫香港換血咋 香港要硬食
呢點我明, 唔係要講呢樣
係講緊點解一個要接收果堆人口既地區係冇權批核

簡單例子(唔知適唔適當)
一間財務公司借錢比人, 係自己冇權話事借定唔借咁囉
舊 06-08-15, 05:03 PM   #738
朝霧 海斗
Crazy Gamer

引用:

而家唔係善唔善人
係用理性/感性既做一個睇問題既切入點
之後大家咪又loop番之前幾頁d論點囉

舊 06-08-15, 05:06 PM   #739
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
呢點我明, 唔係要講呢樣
係講緊點解一個要接收果堆人口既地區係冇權批核

簡單例子(唔知適唔適當)
一間財務公司借錢比人, 係自己冇權話事借定唔借咁囉
你終於搵到盲點,仲突破埋
恭喜晒
由手機版發出
舊 06-08-15, 05:06 PM   #740
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:

Sure 問題徵結其實都係去番香港無審批權呢一點上面

理論上應該等佢18歲再用照顧婆婆既方式落黎,而如果佢用呢個方式囉證落黎既,咁其實又無咩好鬧?
反而我覺得大家應該要諗定如果佢真係未年成就短期內用一個唔合理既神奇理由批左個證落黎
點樣可以搬件事去法理同條例既層面黎抗議/投訴/etc.

ペルソナ5

隨時更新
舊 06-08-15, 05:13 PM   #741
kimtch

引用:
Sure 問題徵結其實都係去番香港無審批權呢一點上面

理論上應該等佢18歲再用照顧婆婆既方式落黎,而如果佢用呢個方式囉證落黎既,咁其實又無咩好鬧?
反而我覺得大家應該要諗定如果佢真係未年成就短期內用一個唔合理既神奇理由批左個證落黎
點樣可以搬件事去法理同條例既層面黎抗議/投訴/etc.
如果係紅字 係鬧個制度
舊 06-08-15, 05:16 PM   #742
神人ではない!新人だ

引用:
因為唔得,所以咪遣返左
其實隻野依家喺邊?

單程證本身冇問題,不過…
諗深一層,就算香港有權唔批,入境處又係咪真係會行駛呢個權力,我地政府從來都唔需要同市民交代…

此篇文章於 06-08-15 05:22 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-15, 05:17 PM   #743
朝霧 海斗
Crazy Gamer

其實大家留意多d政改動向好過留意個肥仔先啦 而家一時三刻都再做唔到d乜 頂住大家都係食花生 睇佢有咩野仲未爆

舊 06-08-15, 05:19 PM   #744
kimtch

引用:
其實大家留意多d政改動向好過留意個肥仔先啦 而家一時三刻都再做唔到d乜 頂住大家都係食花生 睇佢有咩野仲未爆
而家咪就係等某幾隻話堅決否決既轉職 極速賽車手囉
2012咁樣再做多一次之嘛, 好艱難咩白鴿
舊 06-08-15, 05:19 PM   #745
神人ではない!新人だ

引用:
過硬,有咩好留意?
今次民主黨係咪都死,土共一派糖就一定集體撳錯/建制突襲成功架啦…

此篇文章於 06-08-15 05:21 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-15, 05:20 PM   #746
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
如果係紅字 係鬧個制度
咁我當你有得審批啦
佢話落黎照顧婆婆,你用咩理由ban佢先
你話佢有案底、殘缺無能力照顧一個人咁就話易話為姐

ペルソナ5

隨時更新
舊 06-08-15, 05:21 PM   #747
kimtch

引用:
咁我當你有得審批啦
佢話落黎照顧婆婆,你用咩理由ban佢先
你話佢有案底、殘缺無能力照顧一個人咁就話易話為姐
一個唔知會唔會有經濟能力既人落黎點樣照顧婆婆呢?
不過有審批權自然就應該有番對應需求/條件先成事既我又覺得
舊 06-08-15, 05:27 PM   #748
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
一個唔知會唔會有經濟能力既人落黎點樣照顧婆婆呢?
不過有審批權自然就應該有番對應需求/條件先成事既我又覺得
咁理論上一個成年人有手有腳識講廣東話無案底,係香港理論上淨係要養活自己同一個婆婆,我諗都仲係夠既,呀婆又有公屋住
我覺得有審枇權頂多係阻到好似施君龍果D有案底、
又或者係廣東話又唔識英文又唔識咩又可能少緊幾隻手指少緊隻腳根本係理論上就已經唔可能係香港搵到食或者唔應該受歡迎既人用D九唔搭八既理由來港
肥仔呢類,我覺得根本阻唔到,除非你一刀切話一定要有特殊技能先比佢黎
但即使係咁,審批權依然係需要爭取,把尺係自己度永遠都好過係人手

ペルソナ5

隨時更新
舊 06-08-15, 05:29 PM   #749
kimtch

引用:
咁理論上一個成年人有手有腳識講廣東話無案底,係香港理論上淨係要養活自己同一個婆婆,我諗都仲係夠既,呀婆又有公屋住
我覺得有審枇權頂多係阻到好似施君龍果D有案底、
又或者係廣東話又唔識英文又唔識咩又可能少緊幾隻手指少緊隻腳根本係理論上就已經唔可能係香港搵到食或者唔應該受歡迎既人用D九唔搭八既理由來港
肥仔呢類,我覺得根本阻唔到,除非你一刀切話一定要有特殊技能先比佢黎
但即使係咁,審批權依然係需要爭取,把尺係自己度永遠都好過係人手
呢件事就係係你去爭取既時候爭取番黎, 當然係要有得審先講
舊 06-08-15, 05:32 PM   #750
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
工賊會咁卑鄙賤格講咁既大話呃兩婆孫返去無人鬧,定係唔好意思鬧?

論壇跳轉

現在的時間是 08:56 PM

手機版 | APP版