Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 06-09-15, 03:10 PM   #776
stcdavidhk
God of Gamer

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
呢個就真係唔知...
我更想知如果阿婆判刑但緩刑咁佢話落黎照顧佢又得唔得
但其實應該係掉轉亞婆照顧左肥仔n年,之後亞婆本身唔駛人照顧之餘重有能力養 肥 仔啦

好明顯應該幫亞婆申請廣東計劃之類返埋大陸照顧肥仔

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-15, 03:12 PM   #777
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
但其實應該係掉轉亞婆照顧左肥仔n年,之後亞婆本身唔駛人照顧之餘重有能力養 肥 仔啦

好明顯應該幫亞婆申請廣東計劃之類返埋大陸照顧肥仔
呀婆而家有能力自己照顧自己姐
幾年後呀婆就話佢唔行得啦咁你呢個論點已經唔成立

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-15, 03:18 PM   #778
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
呢個就真係唔知...
我更想知如果阿婆判刑但緩刑咁佢話落黎照顧佢又得唔得
但我諗呢個會關乎埋罪犯有無人權既問題
緩刑的話當然有人權吧?
不過"家庭團聚"就應該都不成理由?
那麼要來的話除非表明得到"一定要由肖氏才可以照顧得到"的理由吧...?

舊 06-09-15, 03:24 PM   #779
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
人為因素一定有 ga la, 法律唔係 programme language, if or elseif then

捉粉筆女果個 warrant 由李維治簽, 你有無質疑過丫 ? (即使質疑, 我地路人做唔到乜野, 籌錢代人打官司犯法, 只有佢本人或監護人可以)

咁潔癖就唔好理政治既野.

都係果句啦, 英國幾百年歷史, 打都打左一百年, 香港人唱 k 先得三十年, 醒覺唔夠一年, 技巧係粗糙, 要時間.
我都打漏左句俾位你入啦.

從來移民主要都係三種, 技術/婚姻/投資, 照顧阿婆一定唔係合理既理據, 一係佢有辦法連續合法居留七年(apply 落大陸人度隨時係另回事, 因為有講到 1999 既中國國籍法 + 亂 up 既人大常委). 加上件事已經去咁發展, 要做佢做得合法合理, 我睇唔到有難度.

萬一, 到時入境署真係做佢, 又做得難睇, 有能力(又有價值既)既咪搵乜乜黨/社區組織打官司囉, 有機制起度 ga. 佢用唔用到佢既事啦.

此篇文章於 06-09-15 03:43 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-15, 03:56 PM   #780
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

呢個唔係潔唔潔癖既問題喎,而係你如果無基準無規範既連本港市民都唔識跟
無規範、無基準、無合理理由咁去決定邊個得、邊個唔得既,咁只係獨裁,根本就唔叫制度:o)
唔可以講潛規則,你要做佢既咪係條例度玩死佢囉,佢有咁好頭腦鑽到洞既咪當佢嬴,條例有問題要修例:o)

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 06-09-15, 04:12 PM   #781
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
有潔癖就唔好理政治,同上一代既「政治就係污糟架啦」根本就同一源頭,於是D票咪去晒建制度囉…
大家都污穢不堪,做咩要信你?蛇齋餅糉好過啦…

舊 06-09-15, 04:37 PM   #782
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
我覺得比起潔癖
又怕比人利用,又唔願因應利益作出妥協,又唔願意聯弱抗強,每件事只以主觀出發的人
更加唔應該講政治

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-15, 04:39 PM   #783
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
有潔癖就唔好理政治,同上一代既「政治就係污糟架啦」根本就同一源頭,於是D票咪去晒建制度囉…
大家都污穢不堪,做咩要信你?蛇齋餅糉好過啦…
呢個世界有選舉,亦有伊朗北韓選舉
有邏輯,亦有中國邏輯
有政治,亦有香港政治

係,無錯,政治就係洗手段,講利益,必要時合作,唔岩就分道揚鑣,口講中國夢習近平,做就反走私反人蛇。
你要果d 叫香港政治,唔係政治。
由手機版發出

此篇文章於 06-09-15 05:33 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-15, 04:40 PM   #784
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

講到尾其實係咪即係咁?

ペルソナ5

隨時更新
舊 06-09-15, 04:50 PM   #785
T.K.
很黃很暴力

講國際公約,你講其他國家都有唔接受,不利部分完全無視
講中國價值,你否認自己是中國人,完全不願遵守
講香港條例,你講果堆例我無份立

你們只有一千人,願站出來的不足百數
你們的核心價值是甚麼?真係似想做皇帝

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 06-09-15, 05:08 PM   #786
T.K.
很黃很暴力

http://cablenews.i-cable.com/webapps...news_id=459698
賣友嫻,你都收尾果幾年,真係唔怕天收

陳婉嫻指助理沒動機誤導懷仔婆婆 更新:2015/06/09 13:29
無證兒童肖友懷自願遣返內地,他的婆婆事後埋怨是被誤導。受到批評的立法會議員陳婉嫻再就事件解畫,重申自願遣返是婆婆的決定,她的助理亦沒有任何動機誤導婆婆。
原本尋求酌情留港的懷仔,突然在婆婆陪同下自願遣返內地,陳婉嫻重申是婆婆的決定。陳婉嫻又說是從傳媒得知,婆婆聯絡到懷仔媽媽。

陳婉嫻沒有回應是否後悔協助懷仔和他的婆婆,認為自己做了應該做的事,任何求助個案只要合情、合理、合法,都會盡力去幫忙。

你話值得同情我都唔同你拗,你接呢單野時既狀況,佢邊一忽合法?

行貨半訂,日本貨全訂
現貨

此篇文章於 06-09-15 05:11 PM 被 T.K. 編輯。
舊 06-09-15, 05:13 PM   #787
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
引用:
作者: T.K. 查看文章
http://cablenews.i-cable.com/webapps...news_id=459698

陳婉嫻指助理沒動機誤導懷仔婆婆 更新:2015/06/09 13:29
無證兒童肖友懷自願遣返內地,他的婆婆事後埋怨是被誤導。受到批評的立法會議員陳婉嫻再就事件解畫,重申自願遣返是婆婆的決定,她的助理亦沒有任何動機誤導婆婆。
原本尋求酌情留港的懷仔,突然在婆婆陪同下自願遣返內地,陳婉嫻重申是婆婆的決定。陳婉嫻又說是從傳媒得知,婆婆聯絡到懷仔媽媽。

陳婉嫻沒有回應是否後悔協助懷仔和他的婆婆,認為自己做了應該做的事,任何求助個案只要合情、合理、合法,都會盡力去幫忙。

你話值得同情我都唔同你拗,你接呢單野時既狀況,佢邊一忽合法?
從來佢地都係指鹿為龜架啦
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-15, 05:14 PM   #788
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:

佢可能會話為左合法所以帶人去自首

ペルソナ5

隨時更新
舊 06-09-15, 05:16 PM   #789
神人ではない!新人だ

引用:
佢可能會話為左合法所以帶人去自首
咁都勉強講得過既…等等先,合法係處理手法,唔係個案本身喎…

舊 06-09-15, 05:17 PM   #790
T.K.
很黃很暴力

不負賣友嫻的名聲:0)

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 06-09-15, 05:20 PM   #791
david
The One

「犯法又點喎?」

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-15, 05:23 PM   #792
超合Game魂
Game Master
超サイヤ人

註冊日期: Oct 2006
賣友嫻... 呢個名好貼切

舊 06-09-15, 05:24 PM   #793
T.K.
很黃很暴力

0靚妹果句「犯法又點喎?」
真係聽唔出係形容佢前邊講堆野?
如果佢一開始就講「犯法又點喎?學校都係想提供教育俾同學0姐!做咩要搞學校喎!」
咁你係未仲插??
莫講話一個十歲細路所講既野

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 06-09-15, 05:29 PM   #794
神人ではない!新人だ

SO FAR,在下第一時間只係諗起當日愛字頭對林老師所屬學校既施壓場面

舊 06-09-15, 05:42 PM   #795
T.K.
很黃很暴力

都是高呼正義下的制裁

中古時代高呼獵女巫
現代高呼獵支那
本質並無差別

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 06-09-15, 05:43 PM   #796
kimtch

引用:
0靚妹果句「犯法又點喎?」
真係聽唔出係形容佢前邊講堆野?
如果佢一開始就講「犯法又點喎?學校都係想提供教育俾同學0姐!做咩要搞學校喎!」
咁你係未仲插??
莫講話一個十歲細路所講既野
講左頭5隻字點解唔插?
點解將呢3句野痴埋就可以唔插頭5個字?
舊 06-09-15, 05:46 PM   #797
T.K.
很黃很暴力

人地本來意思係未無限放大犯法無問題先?
你地而家既批鬥,放未將細路女容許犯法既程度無限犯大?

A犯左法又點喎?我地唔介意同佢做同學就得啦
B犯左法又點喎?強姦、殺人無問題架

細路女意思係傾向A定B?
你地而家引用,係傾向A定B?

個細路女話:犯左法又點喎?佢老豆係李剛
你責備佢我唔覺有問題
如果唔係,你對細路女既要求係未太道德高地呢?

行貨半訂,日本貨全訂
現貨

此篇文章於 06-09-15 05:51 PM 被 T.K. 編輯。
舊 06-09-15, 05:48 PM   #798
神人ではない!新人だ

引用:
作者: kimtch 查看文章
講左頭5隻字點解唔插?
點解將呢3句野痴埋就可以唔插頭5個字?
犯咗法又點,係咪佢犯法你就對佢做咩都得?
呢一句一樣可以APPLY喺黑警點樣對佔領行動既人既人身上…

舊 06-09-15, 05:51 PM   #799
kimtch

引用:
人地本來意思係未無限放大犯法無問題先?
你地而家既批鬥,放未將細路女容許犯法既程度無限犯大?
唔好講上批鬥, 係價值觀認清
犯法又點wor 姐係係佢眼中 犯法係冇乜大不了
咁細個就有咁既價值觀 糾正係你眼中就會睇到係批鬥

我只係想話
犯法又點wor? 犯左法咪要承擔番個責任囉? 又點wor?

以下兩行係我自己既諗法ja, 唔代表個小朋友
又點wor 係咪姐係表示緊
係呀我犯法呀, 你咬我食呀? 犯法又點wor

會唔會係諗多左
比人無限抽水呢d野, 我又可以點?

引用:
如果唔係,你對細路女既要求係未太道德高地呢?
咁講啦, 我對細時偷針, 大時偷金呢個講法係幾相信既

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
犯咗法又點,係咪佢犯法你就對佢做咩都得?
呢一句一樣可以APPLY喺黑警點樣對佔領行動既人既人身上…
我認同犯左法就承擔番個責任, 而執法用番合理既執法範圍又有問題?
你引申黑警同佔領我就會質疑係, 警方使用過份武力囉,

我好認同佢將全部人拉晒番去架, 而唔係用武力囉

此篇文章於 06-09-15 05:54 PM 被 kimtch 編輯。
舊 06-09-15, 05:53 PM   #800
T.K.
很黃很暴力

有咩諗多左?
後邊果三句,唔係細路女所講意思?

點解可以只望犯左法又點喎?
而唔望前文?呢D唔叫斷章取義?叫咩?

肥仔上大陸段片,班記者圍著兩個婦孺
人地不斷咁話唔受訪問,記者不斷進逼真係無問題?
肥仔不勝其煩,叫一句:你行出D,俾車車死
就用黎做大字標題
呢種手法可以接受架咩?
咁唔好怪CCTVB CUT片

有班人就真係
有行街紙又點喎
調查緊又點喎
雖無講出黎,但手法去到盡勒
究竟邊一邊邪惡D?

行貨半訂,日本貨全訂
現貨

此篇文章於 06-09-15 06:00 PM 被 T.K. 編輯。

論壇跳轉

現在的時間是 08:38 PM

手機版 | APP版