Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-15-13, 06:42 PM   #601
Uesugi
Junior Member

註冊日期: Apr 2010
wink

引用:
作者: eric4000 查看文章
我想問呢 其實呢+係bate 幾呢? 最近先收到mail 話中左公測
但睇佢詳細話 bate3 最後會刪記錄 bate4先正式繼承 是這樣嗎?
我係米bate4 先開始好d呢?
同埋呢度多人玩咩ser? 太多ser唔知揀邊個 XD"

無得放暑假的番工一族
Beta 共分4個階段, 頭3個階段是封測, 第4個階段是Open Beta, 而今天香港時間下午5時剛完畢了整個第3階段, 餘下的就是第4階段的公開測試了。關於最後的公測日期相信要8月頭才公報, 無論如何遊戲的發售日就定了8月27日。

另外第4階段公測的玩家資料是保留到正式運營的,除非有重大問題!
Uesugi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-13, 07:18 PM   #602
eric4000

註冊日期: Aug 2010
唔該曬上面2位既詳細講解!! 明白曬!!
前日開始玩左陣 唔錯 咁等BATE 4階先開始玩囉!!
希望到時有時間玩 Y_Y

同埋我想知呢 有無人試過 PS3/PC 2隻版
PS3玩會唔會無咁大需求 唔會咁LAG呢?
PC版感覺 都有點LAG LAG 地 唔知係米PC多野要執行呢....
eric4000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-13, 12:27 PM   #603
SkyGod

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDSkYGoD_1010
XBox Live Gamertaghk1010
yrtxc, OP時你地確定邊個SERVER呢?
SkyGod 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-13, 12:31 PM   #604
yrtxc

註冊日期: Dec 2010
引用:
作者: eric4000 查看文章
唔該曬上面2位既詳細講解!! 明白曬!!
前日開始玩左陣 唔錯 咁等BATE 4階先開始玩囉!!
希望到時有時間玩 Y_Y

同埋我想知呢 有無人試過 PS3/PC 2隻版
PS3玩會唔會無咁大需求 唔會咁LAG呢?
PC版感覺 都有點LAG LAG 地 唔知係米PC多野要執行呢....
如果pc夠勁係靚過順過ps3, 如果你用pc lag可以試下較低畫面質素少少
yrtxc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-13, 03:18 PM   #605
KA版柯柏文
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2006
請問如果我只有HK visa & 普通se會員, 買邊個版本同點比月費最方便呢?
KA版柯柏文 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-13, 03:47 PM   #606
hydefai
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDhydefai
XBox Live Gamertaghydefai
引用:
作者: KA版柯柏文 查看文章
請問如果我只有HK visa & 普通se會員, 買邊個版本同點比月費最方便呢?
一日未到出都唔知...
但依家都是估計...
買NA/ 用NA Server (即係美版), 多數可以用到香港的credit card 俾錢.
同時, 你買乜野版本都可以改個client 的language ...

日版... 應該要用webmoney 俾月費, 一來貴, 二來麻煩...

所以.
方便來講我膽粗粗地訂左NA.

總括一下.
- 買乜版本對你的interface 應該是冇分別的.
- 日本account 應該要用webmoney 俾錢.
- 所有版本的server 都應該是共通的.

以上都是推測. (based on beta/ 1.0 的情況)
希望幫到你.
hydefai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-13, 04:56 PM   #607
yrtxc

引用:
作者: SkyGod 查看文章
yrtxc, OP時你地確定邊個SERVER呢?
差唔多決定喇! 過兩日講你知!
舊 07-17-13, 09:40 AM   #608
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
「FFXIV」キャラを作成できるベンチマークが8月1日配信 。
http://www.4gamer.net/games/199/G019924/20130716077/
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-13, 11:22 AM   #609
天下布武
安土之主

註冊日期: Dec 2002
PSN  IDjiktin
XBox Live Gamertagjiktin
想問下有舊版account 洗唔洗再買多次隻game?(after beta)
天下布武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-13, 12:53 PM   #610
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

註冊日期: Nov 2004
3DS Friend Code0087 3062 9709
PSN  IDminekaori
XBox Live GamertagDLLMisFun
引用:
作者: 天下布武 查看文章
想問下有舊版account 洗唔洗再買多次隻game?(after beta)
唔洗,不過冇headstart.
同埋好似ob都可以用個acct開始了?
minekaoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-13, 12:55 PM   #611
Uesugi

引用:
作者: 天下布武 查看文章
有舊keycode 不用再買了, 不過只限PC版, PS3版要買新的!
舊 07-17-13, 01:10 PM   #612
天下布武
安土之主

註冊日期: Dec 2002
PSN  IDjiktin
XBox Live Gamertagjiktin
引用:
作者: minekaoru 查看文章
唔洗,不過冇headstart.
同埋好似ob都可以用個acct開始了?
引用:
作者: Uesugi 查看文章
有舊keycode 不用再買了, 不過只限PC版, PS3版要買新的!
Thanks thanks! 我玩pc, 唔洗再買
天下布武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-13, 03:19 PM   #613
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

註冊日期: Nov 2002
想問~

open beta 係咪要抽先有? 定可以隨意開 account 試?

唔想係未試玩過的情況下再投資落第二隻 MMO 度

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)
佐佐木莊尼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-13, 05:42 PM   #614
Eking
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
8 月8會有公報~

舊 07-18-13, 09:31 AM   #615
SkyGod

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDSkYGoD_1010
XBox Live Gamertaghk1010
想問下, 我經Square Enix Store-NA 訂digital版game 當我想用visa比錢時, system要求我提供billing info. 我係咪一定要填寫美國地址呢? 如果係, 我求其填一個美國地址, 我的visa(香港地址)係咪會過到數呢? thanks
SkyGod 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-13, 10:45 AM   #616
yrtxc

引用:
作者: SkyGod 查看文章
想問下, 我經Square Enix Store-NA 訂digital版game 當我想用visa比錢時, system要求我提供billing info. 我係咪一定要填寫美國地址呢? 如果係, 我求其填一個美國地址, 我的visa(香港地址)係咪會過到數呢? thanks
我係填一個假的美國地址, 冇問題
舊 07-18-13, 10:48 AM   #617
yrtxc

引用:
作者: 佐佐木莊尼 查看文章
想問~

open beta 係咪要抽先有? 定可以隨意開 account 試?

唔想係未試玩過的情況下再投資落第二隻 MMO 度
open beta唔使抽的了, 開account就可以玩到 (所以叫open XD)
舊 07-18-13, 04:23 PM   #618
hokhin

註冊日期: Mar 2007
PSN  IDhokhin
XBox Live Gamertaghokhin
希望快D公布 +_+ 怕MISS左公測日期
hokhin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-13, 11:56 PM   #619
yrtxc

引用:
作者: hokhin 查看文章
希望快D公布 +_+ 怕MISS左公測日期
8/8 producer live會公布ob日期, 我估可能都要12號先開始
舊 07-19-13, 04:27 AM   #620
KA版柯柏文
Crazy Gamer

引用:
作者: yrtxc 查看文章
我係填一個假的美國地址, 冇問題
請問訂了北美digital版, 填了老美地址, visa 過了數後, 就會send 下載code去登記了的e-mail ac?

我未試過經senix買下載版game, 怕比左錢寄去個假地址
舊 07-19-13, 11:09 AM   #621
yrtxc

引用:
作者: KA版柯柏文 查看文章
請問訂了北美digital版, 填了老美地址, visa 過了數後, 就會send 下載code去登記了的e-mail ac?

我未試過經senix買下載版game, 怕比左錢寄去個假地址
買完佢會send個early access code去你email address
冇實體野寄比你啦
舊 07-19-13, 12:56 PM   #622
KA版柯柏文
Crazy Gamer

引用:
作者: yrtxc 查看文章
買完佢會send個early access code去你email address
冇實體野寄比你啦
OH, THANKS, 去搞搞佢先, 希望到時搵大家一齊玩
舊 07-23-13, 11:31 AM   #623
hokhin

註冊日期: Mar 2007
PSN  IDhokhin
XBox Live Gamertaghokhin
我是在GAME店訂了實體版0W0
hokhin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-13, 10:08 AM   #624
ZeroChow
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
I have the 1st time released account.

Install the game by the old DVD and then upgrade it, or download the full game?

Which method is better?
ZeroChow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-13, 05:52 PM   #625
Uesugi

wink

引用:
作者: ZeroChow 查看文章
I have the 1st time released account.

Install the game by the old DVD and then upgrade it, or download the full game?

Which method is better?
Need to install the full version. You can uninstall the old one first haha

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:40 PM

手機版 | APP版