Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-06-14, 02:13 AM   #1
安安
God of Gamer

註冊日期: Jan 2002
Assassin's Creed Rogue l Remastered 《刺客教條:叛變重製版》

在系列作品中,首次體驗扮演聖殿騎士並且獵殺自己過去的刺客弟兄,徹底剷除任何背棄他的人,
主角謝伊.派崔克.寇馬可(Shay Patrick Cormac)也將史上最為人所懼怕的「刺客獵殺者」。
PS3 繁體中文版將與全球同步在 11 月 11 日發售、另將於 Xbox 360 推出英文版。

https://www.youtube.com/watch?v=jgG3sCYJNts

此篇文章於 01-12-18 01:49 PM 被 安安 編輯。
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-14, 02:15 PM   #2
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
我一隻 AC3 玩左3 個月
AC4 我都由2 月玩到4 月
Watch Dogs 玩左2 個幾月

今年 PS3 PS4 各一隻,我下年真係有半年比左佢...
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-14, 12:43 PM   #3
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
睇報導話,呢集個故事係AC 3同AC 4之間。
唔知一兩年後係PS4有無機會出AC 3+AC 4+AC R+PSV果隻AC 3 L的1080P版合集呢?

舊 08-07-14, 12:45 PM   #4
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
呢隻有HD REMASTER機會真係極大
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-14, 07:58 PM   #5
安安

https://www.youtube.com/watch?v=oyIyNt59OnY River Valley Land Gameplay [中文字幕]
舊 09-05-14, 10:21 PM   #6
安安

https://www.youtube.com/watch?v=ngAdKrKFa_E Assassin Hunter Gameplay Trailer
舊 11-11-14, 10:02 PM   #7
安安

http://www.youtube.com/watch?v=639fO5HeCfE Launch Trailer
舊 11-12-14, 02:15 AM   #8
Irwin
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
美版入手

行版要週四

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-14, 12:45 AM   #9
鬼怪
Game Master
(=´∇`=)にゃん

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDThe_Yasu
係咪其實買咩版都好, 主機設定係中文就出中文字幕架啦

黄公覆!生涯現役じゃぁぁぁぁあああああーーー(ノ ゜Д゜)ノ ヤライデカ
鬼怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-14, 07:06 AM   #10
sorlohk
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2007
PSN  IDalfredmoody
引用:
作者: 鬼怪 查看文章
係咪其實買咩版都好, 主機設定係中文就出中文字幕架啦
隻 game 入面無中文字幕 或者 無中文版無漢化 你咩設定都無中文字幕架啦
點解有分行版日版美版歐版 其中一個原因就係其他版本個語言設定會唔同 廠商無諗過玩家會跨區買甚至唔想你地跨區買 或者歐版會包 d 歐洲先會用到既德法西意文...
sorlohk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-14, 01:34 PM   #11
紫紅豆
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2010
旺角好景$298 PS3
紫紅豆 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-14, 02:34 PM   #12
Irwin
愛.ROCK.友

剛剛玩到轉左會去T記

轉會個原因只係因為一次事件…感覺好似兒嬉左D(唔係日積月累式的沉重)…

舊 11-15-14, 04:16 AM   #13
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
故事連接咗AC4同AC3嘅大斷空白。

ACRogue

Adewale同Achilles都會出場。

Adewale領便當最傷感。(如果係由Haytham了結會更悲情 - Adewale條命由Edward執返,由Edward個仔終結。)

臨尾Shay說服Haytham放過Achilles(只係打痺佢隻腳)種下北美聖殿騎士被Connor重建嘅北美刺客殲滅嘅伏線。

而結局會同ACU開頭相連。

結局

1776年,Shay會去到巴黎殺死Arno老竇

Arno老竇臨死前話Connor嘅出現已經破壞晒Haytham多年嚟嘅部署。暗示Connor可能有朝一日會同Shay一決高下。(仲未睇完ACU故仔,未知Shay會唔會喺ACU登場)

此篇文章於 11-17-14 10:32 AM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-14, 01:48 AM   #14
Irwin
愛.ROCK.友

爆左一次,玩緊收集,D野都拎得八八九九了

但係在NORTH ARTIC的 ST ANTHONY果度,我有個TREASURE箱拎唔到
佢係係地圖最左下的山洞入面(?)
但山洞門口俾木板封左(爆破不能),但我又搵唔有有第二條路可以入去…

舊 11-17-14, 04:28 AM   #15
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
引用:
作者: Irwin 查看文章
爆左一次,玩緊收集,D野都拎得八八九九了

但係在NORTH ARTIC的 ST ANTHONY果度,我有個TREASURE箱拎唔到
佢係係地圖最左下的山洞入面(?)
但山洞門口俾木板封左(爆破不能),但我又搵唔有有第二條路可以入去…
咁快?係咪短過AC4好多?
我unity同呢隻2隻都玩下....呢隻仲係memory 1.....哈哈....
不過2隻野D control唔同.....

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-14, 10:04 AM   #16
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: GP03D 查看文章
咁快?係咪短過AC4好多?
我unity同呢隻2隻都玩下....呢隻仲係memory 1.....哈哈....
不過2隻野D control唔同.....
ROGUE 正好多
跟番AC3,4control

unity 連吹口哨同肉盾都cut 左...
易死好多。

此篇文章於 11-17-14 12:02 PM 被 Hello MiMi 編輯。
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-14, 11:59 AM   #17
wai2408
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2008
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
ROGUE 正好多
跟番bf3,4control

unity 連吹口哨同肉盾都cut 左...
易死好多。
最唔LIKE 連執武器都無!! 以前成日執人武器殺架嘛
wai2408 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-15, 11:21 PM   #18
何金水 - 阿水
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
請問呢隻 xbox360 版有冇出中文版 ?
何金水 - 阿水 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-16, 09:43 AM   #19
whassupbun

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
玩緊新一集Syndicate梟雄, 真係唔錯, 有番以前刺客既感覺
諗番D舊作, 大革命玩左一陣就停左 (當時未出patch, 多bug兼窒機 + 有其他game玩, 依家出patch改善左應該會玩番)
再對上就黑旗, 果隻真係好玩,
記起哩隻Rogue叛變都有得玩海戰, 果時skip左冇買, 因為一心等PS4版
點知事隔一年, UBISOFT哩個姣婆竟然守得寡 到依家都唔出PS4XBONE版?
仲要完全冇風聲會出
唔係要我摷番部PS3出黎下話......

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-16, 11:01 AM   #20
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
Cool

引用:
作者: whassupbun 查看文章
玩緊新一集Syndicate梟雄, 真係唔錯, 有番以前刺客既感覺
諗番D舊作, 大革命玩左一陣就停左 (當時未出patch, 多bug兼窒機 + 有其他game玩, 依家出patch改善左應該會玩番)
再對上就黑旗, 果隻真係好玩,
記起哩隻Rogue叛變都有得玩海戰, 果時skip左冇買, 因為一心等PS4版
點知事隔一年, UBISOFT哩個姣婆竟然守得寡 到依家都唔出PS4XBONE版?
仲要完全冇風聲會出
唔係要我摷番部PS3出黎下話......
仲有電腦版

可PM
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-16, 11:06 AM   #21
whassupbun

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
作者: 2009 查看文章
仲有電腦版
PC版冇白金杯 加上我部腦太廢

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-18, 01:49 PM   #22
安安

https://zh-hk.facebook.com/Ubisoft.T...21514531568959
《刺客教條:叛變重製版》在今天凌晨正式發表將登上PS4與Xbox One平台,於3月20日推出繁體中文版

舊 01-12-18, 02:52 PM   #23
hkfaker
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2009
Thumbs up

引用:
作者: 安安 查看文章
https://zh-hk.facebook.com/Ubisoft.T...21514531568959
《刺客教條:叛變重製版》在今天凌晨正式發表將登上PS4與Xbox One平台,於3月20日推出繁體中文版

呢隻好玩 尋下寶,打下獵, 暗殺明殺大屠殺,揸住隻船 呢到去個到去
打下海戰,upgrade下隻船upgrade下自己.....
玩咗大半個月都係hea下hea下 得個20%進度,
主線任務只係玩咗少少,不過等到佢隻重製版出嘅時候,
睇怕我都爆咗機lu~
hkfaker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-18, 04:14 PM   #24
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: hkfaker 查看文章
呢隻好玩 尋下寶,打下獵, 暗殺明殺大屠殺,揸住隻船 呢到去個到去
打下海戰,upgrade下隻船upgrade下自己.....
玩咗大半個月都係hea下hea下 得個20%進度,
主線任務只係玩咗少少,不過等到佢隻重製版出嘅時候,
睇怕我都爆咗機lu~
3年就出重製版, 破紀錄未?

舊 03-20-18, 01:16 PM   #25
hkfaker
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2009
https://www.microsoft.com/zh-hk/stor...d/BWT5L9P3L60X
hkfaker 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Assassin's Creed Unity《刺客教條:大革命》| PC、PS4、XBOX One | IDGAF 電視遊戲討論版 434 04-18-19 01:08 PM
[多機種] Assassin's Creed IV: Black Flag【刺客教條 IV:黑旗】中英文版已售 PS4中文版1月23日發售 whassupbun 電視遊戲討論版 380 12-05-17 01:52 PM
[徵求] PS4 Assassin's Creed IV: Black Flag【刺客教條 IV:黑旗】 ricky828 買賣專區 2 01-17-14 10:14 AM
[出售] 100% 全新 PS4 Assassin's Creed IV: Black Flag【刺客教條 IV:黑旗】$250 chiwai107 買賣專區 3 01-15-14 09:29 AM
[出售] Xbox One Assassin's Creed IV: Black Flag【刺客教條 IV:黑旗】 verdy_returner 買賣專區 0 12-25-13 02:10 AM

現在的時間是 05:00 AM

手機版 | APP版