Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-09-15, 12:11 PM   #51
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: tsubasa22 查看文章
我都無求亦冇提供woh
你覺得冇啫,不過你同在下覺唔覺係冇意思既,你咪上去問下囉

舊 11-09-15, 12:15 PM   #52
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
揸正就此主題都唔得,有人拎上天台就揸正,除非版主特許
隻眼開隻眼閉就唔好當拎正牌是常識吧?

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-15, 01:43 PM   #53
sugoteam
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
星期日只夠時間試咗手上有的紅白機遊戲,只怪兒時沒有好好珍惜,有部份已不知所誴,更不用提外盒和説明書了

那時很喜歡 Konami 的作品,所以現有的多數是這家公司的遊戲。試完也有幾隻認唔到,SonSon 同 影之伝說可能卡帶太舊了,但我放回紅白機又可啟動,利害
sugoteam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-15, 01:57 PM   #54
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: T.K. 查看文章
揸正就此主題都唔得,有人拎上天台就揸正,除非版主特許
隻眼開隻眼閉就唔好當拎正牌是常識吧?
揸正既話機本身無問題架,SFC特許権已經過左
但佢dup rom個功能就

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-15, 01:58 PM   #55
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
我部2X年前 做既超任, 一樣可以轉移帶D資料去主機樹, 其實事乎用乜心態去睇呢D動作

PS: 補番張圖先, 大公司 RICOH 做信心保證 XD

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk

此篇文章於 11-09-15 04:38 PM 被 HI_Ricky 編輯。
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-15, 02:07 PM   #56
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
我部2X年前 做既超任, 一樣可以轉移帶D資料去主機樹, 其實事乎用乜心態去睇呢D動作
唔打算針對部主機. 主要係針對個別人仕想在此了解如何利用主機機能玩翻版

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-15, 02:10 PM   #57
T.K.
很黃很暴力

一人少一句,討論去返機體處OK?

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 11-09-15, 02:12 PM   #58
HI_Ricky
深山人士

引用:
作者: D.K. 查看文章
唔打算針對部主機. 主要係針對個別人仕想在此了解如何利用主機機能玩翻版
唉, 其實同插上去係老番任天堂帶沒分別, 不過講到dl咁白又真係唔多好

https://www.facebook.com/machouse2004/
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
舊 11-09-15, 02:13 PM   #59
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
尋日入倉執野,原來我都仲有三十幾隻箱說全既超任games,淨帶既大量
暫時我都係選擇用實機/手提超任去打

舊 11-09-15, 02:15 PM   #60
HI_Ricky
深山人士

引用:
作者: T.K. 查看文章
一人少一句,討論去返機體處OK?
如果有人送部比我,我唔介意做下 TEST 同放上FB 比人 Like

舊 11-09-15, 02:32 PM   #61
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
其實我都打算買部,帶都仲有唔少(PCE同SFC特別多)
不過就打算訂ヤマダ電機果部黑色限定版,應該出年先收到

同時今個星期公司旅行去大阪,會順便去掃返d舊game

舊 11-09-15, 03:54 PM   #62
八仙果
youtube 頻道

Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

未出時都有留意,亦有追開它的消息,
最吸引我的當然是慳位,加上 720p output,
不過諗諗吓,
一部「老翻機」對我來說,
賣呢個價錢又好似貴咗啲。

[實情]部 PS3 又壞咗,我會畀多幾舊水,
買部 PS3 先[/實情]

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-15, 04:15 PM   #63
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
引用:
作者: 八仙果 查看文章
未出時都有留意,亦有追開它的消息,
最吸引我的當然是慳位,加上 720p output,
不過諗諗吓,
一部「老翻機」對我來說,
賣呢個價錢又好似貴咗啲。

[實情]部 PS3 又壞咗,我會畀多幾舊水,
買部 PS3 先[/實情]
咁我又覺得,部機其他功能都相當吸引嘅
例如cap screen,老金(雖然應該唔會用),本體save/quick save(對PCE用家呢個功能超緊要)

舊 11-09-15, 08:29 PM   #64
game300
Senior Gamer
game300

引用:

這~~~~~~~~
game300 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-15, 08:29 PM   #65
game300
game300

引用:

是~~~~~~~~
舊 11-09-15, 08:30 PM   #66
game300
game300

引用:

什~~~~~~~~本論壇允許的發表兩個文章的時間間隔必須大於 20 秒。請等待 1 秒後重試。
舊 11-09-15, 08:31 PM   #67
game300
game300

引用:

麼~~~~~~~~本論壇允許的發表兩個文章的時間間隔必須大於 20 秒。請等待 2 秒後重試。
舊 11-09-15, 08:58 PM   #68
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
作者: game300 查看文章
這~~~~~~~~
引用:
是~~~~~~~~
引用:
什~~~~~~~~本論壇允許的發表兩個文章的時間間隔必須大於 20 秒。請等待 1 秒後重試。
引用:
麼~~~~~~~~本論壇允許的發表兩個文章的時間間隔必須大於 20 秒。請等待 2 秒後重試。
今時今日竟然仲有人呃post

舊 11-09-15, 09:04 PM   #69
T.K.
很黃很暴力

今時今日仲有呃post,俾三日冷靜

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 11-09-15, 09:13 PM   #70
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: sugoteam 查看文章
星期日只夠時間試咗手上有的紅白機遊戲,只怪兒時沒有好好珍惜,有部份已不知所誴,更不用提外盒和説明書了

那時很喜歡 Konami 的作品,所以現有的多數是這家公司的遊戲。試完也有幾隻認唔到,SonSon 同 影之伝說可能卡帶太舊了,但我放回紅白機又可啟動,利害
我覺得真係去玩隻GAME至會無左個盒...HAHA

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-15, 01:21 PM   #71
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: HON HON 查看文章
我覺得真係去玩隻GAME至會無左個盒...HAHA
其實係睇個人, 我由任天堂紅白機時代開始,
D帶, 外盒, 說明書/單張, 膠盒都保存至今,
果時我都日日打幾個鐘機
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-15, 01:11 AM   #72
中考介

註冊日期: Oct 2005
請問呢部機有冇得set scanlines function?
中考介 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-15, 10:41 AM   #73
shwl
Game Master

註冊日期: Mar 2006
Nintendo Switch ID745442910721
3DS Friend Code2234 8106 6594
對不起
不論部機識唔識得dump rom,呢部機喺我心目中已經係老翻
呢度著眼點好多時都係針對軟件上的老翻
但硬件呢?
唔好講乜野「我部超任已經壞喇,好多超任帶未玩,無辦法」

無聊器唔講得,咁呢部野入面係用乜野讀GAME?
因為呢部機唔可以「免費下載」,要畀錢買的,所以就唔係老翻嗎?

如果有日,有神人寫左個手機APP
可插上一個硬件,再放正版超任GAME帶入去令部手機玩到超任GAME,大家會BAN嗎?

唔好再自欺欺人,唔該。
shwl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-15, 12:19 PM   #74
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: shwl 查看文章
對不起
不論部機識唔識得dump rom,呢部機喺我心目中已經係老翻
呢度著眼點好多時都係針對軟件上的老翻
但硬件呢?
唔好講乜野「我部超任已經壞喇,好多超任帶未玩,無辦法」

無聊器唔講得,咁呢部野入面係用乜野讀GAME?
因為呢部機唔可以「免費下載」,要畀錢買的,所以就唔係老翻嗎?

如果有日,有神人寫左個手機APP
可插上一個硬件,再放正版超任GAME帶入去令部手機玩到超任GAME,大家會BAN嗎?

唔好再自欺欺人,唔該。
我覺得老翻定義, 應法例上有沒有犯法,
即歌手返唱幾十年前D沒有版權舊歌, 重出埋CD, 咁會唔會叫老翻?
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-15, 01:55 PM   #75
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: lodoss 查看文章
我覺得老翻定義, 應法例上有沒有犯法,
即歌手返唱幾十年前D沒有版權舊歌, 重出埋CD, 咁會唔會叫老翻?
明白樓上意思,
假設有神廠出到可以玩Ps4-xb1同wiiu 遊戲集於一身嘅主機,咁算唔算老番呢?

當然兩個唔同情況,我相信既然到今時今日,係呢個forum會有岩咁多老鬼嘅話題
大家都隻眼開之下討論,就算啦,求檔什麼不可為而為之的事,成年人喇,知咩事就忍口囉,唔知咪等ban囉

我之前見呢部產品出,都偷偷恥笑,估唔到個反應又幾好咁?
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] Retro City Rampage: DX(DS Shop) jyeung1 手提遊戲機討論版 2 07-05-14 12:10 AM
[SELL] 出售全新 Gears of War 3 Retro Lancer Replica 一支 Marco 買賣專區 3 12-25-13 02:35 AM
Nike Air Jordan 12 XII Retro Black Red AJXII nds 買賣專區 0 12-08-13 01:51 PM
[Wii] Donkey Kong Country Returns [Retro Studio 開發] MO 電視遊戲討論版 79 12-11-10 11:27 AM
[retro]Video Games Live - 8 bit music 6402oen 電視遊戲討論版 1 07-18-06 03:46 AM

現在的時間是 10:44 PM

手機版 | APP版