Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 04-06-10, 12:32 AM   #76
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: 神京 查看文章
效果 ?
俾完人、就跟住問人拎電話喇,
大大方方咪拎到囉 ~__~

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-10, 12:32 AM   #77
二伍
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
佢唔使知你識唔識架....吸引到你注意佢就得啦
再者有"日本人"呢3個漢字對家都get到6-7成啦....
打K隆星人得唔得呢?
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-10, 12:34 AM   #78
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: 二伍 查看文章
打K隆星人得唔得呢?
咁呢個真係要肯定對方有睇開 Keroro 先得喎, 唔知你講咩可能連打開話題o既機會都唔俾你
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-10, 12:35 AM   #79
shiro_b
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
突然發現這裡高手雲集

舊 04-06-10, 12:37 AM   #80
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
作者: shiro_b 查看文章
突然發現這裡高手雲集
日文高手??

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-10, 12:39 AM   #81
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: shiro_b 查看文章
突然發現這裡高手雲集
講就天下無敵, 做就...... (自己)
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-10, 12:39 AM   #82
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
日文高手??
社交高手

舊 04-06-10, 12:39 AM   #83
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
日文高手??
佢自己咪係囉....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-10, 12:40 AM   #84
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: enishi 查看文章
講就天下無敵, 做就...... (自己)
我俗氣d:講就凶狠,做就(ry

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-10, 12:41 AM   #85
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:

做就碌L????
不過其實好多時都係要睇情況自己執生架喇
越去諗,可能只會搞到自己越淆…

舊 04-06-10, 12:47 AM   #86
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Middle 查看文章
一般人講野同變通未必夠高手咁好
所以咪講一般人仲有咩方法可用囉 ~ ~
不過講真,肯主動打幾次電話,
應該總會有一次引起話興o既,如果對方無拒接......
最佳方法係努力提升講野同變通
方法係臨摹(睇下d高手平時點做)同實習(食多d檸檬)
直接d講 , 吹幾多個 topic 都係無補於事
參考人地個case有幫助
但係參考完就要自己肯嘗試

引用:
俾完人、就跟住問人拎電話喇,
大大方方咪拎到囉 ~__~
但係係屬性限定

舊 04-06-10, 12:47 AM   #87
二伍

引用:

睇到個狠字,以為你下聯係粗口
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-10, 12:51 AM   #88
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
最佳方法係努力提升講野同變通
方法係臨摹(睇下d高手平時點做)同實習(食多d檸檬)
直接d講 , 吹幾多個 topic 都係無補於事
參考人地個case有幫助
但係參考完就要自己肯嘗試
你而家咪提供梗俾人參考囉,
又唔會吹完等於無補於事o既 ~ ~

點樣努力提升講野同變通,
又有無好提議呢?

舊 04-06-10, 12:56 AM   #89
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:

又有無好提議呢?
咁睇多D小說會對言語思考會好有幫助,
可以的話睇1D sales/心理的書都好好好有用

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-10, 01:09 AM   #90
忘記密碼
Insane Gamer
看甚麼!?

註冊日期: Apr 2006
有時覺得識女仔真係幾難.
係街識又驚嚇親人, 同工同事又驚係度食...
上網識1來驚係小公主,又怕比人話狗公.
識D乖的覺得你唔正經, 識D玩既覺得你悶.
朋友圈識左咁耐唔洗諗.

anyway, 係我失敗~

舊 04-06-10, 01:29 AM   #91
Sgodkyo
the one

引用:

又有無好提議呢?
臨摹(睇下d高手平時點做)同實習(食多d檸檬)
等d高手上水吧

舊 04-06-10, 01:34 AM   #92
Dark_Terry
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
等d高手上水吧
實習(食多d檸檬)已經成日中
有冇高手share 下經驗
Dark_Terry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-10, 01:37 AM   #93
Sgodkyo
the one

引用:
作者: Dark_Terry 查看文章
實習(食多d檸檬)已經成日中
有冇高手share 下經驗
不如又分享下自己失敗o既經歷
都一係種反面教材 ( serious )

舊 04-06-10, 01:38 AM   #94
Norm
=_="""""

其實我想問樓主....攞電話既對象係完全唔識既人定話已經識但冇對方電話既人.....

舊 04-06-10, 01:39 AM   #95
singsingjai
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
我都係仲意SIMPLE D, 直接問佢電話係幾多, 遲D 再約出尼玩就OK 啦
SO FAR 無試過俾人REJECT..
不過每次我LOR 左之後就無FOLLOW UP, 因為都係做下FRD JEI

i love toys
i love you!
singsingjai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-10, 01:42 AM   #96
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
等d高手上水吧
最怕臨摹錯人
而且有時又會有人自認係高手先至死

舊 04-06-10, 01:43 AM   #97
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
作者: 忘記密碼 查看文章
朋友圈識左咁耐唔洗諗.

好難咩?
上網識ge有(少d, 不過都有一兩個
同事有(不過唔會講玩ge 野, 只跟公事有關
係街識ge 都有(一兩位啦, 之於係event 識ge 就不計其數啦

明明我身邊女性朋友比例高到無輪....不過依然歲數=單身年數

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist

此篇文章於 04-06-10 01:45 AM 被 PTX-003C 編輯。
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-10, 01:44 AM   #98
Sgodkyo
the one

引用:
最怕臨摹錯人
而且有時又會有人自認係高手先至死
其實呢~ 溝女高手會上GAFo既概率係...

舊 04-06-10, 01:48 AM   #99
Sgodkyo
the one

引用:
作者: 忘記密碼 查看文章
朋友圈識左咁耐唔洗諗.

乜都驚... 未識已經失敗左...
仲有唔好抱住識=溝o既心態

引用:
作者: PTX-003C 查看文章
好難咩?
上網識ge有(少d, 不過都有一兩個
同事有(不過唔會講玩ge 野, 只跟公事有關
係街識ge 都有(一兩位啦, 之於係event 識ge 就不計其數啦

明明我身邊女性朋友比例高到無輪....不過依然歲數=單身年數
水池多魚 , 都要識得捉魚先有得食...a

舊 04-06-10, 01:51 AM   #100
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
其實呢~ 溝女高手會上GAFo既概率係...
都有o既,以我所知 =)

論壇跳轉

現在的時間是 03:52 PM

手機版 | APP版