Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 11-15-09, 11:00 PM   #1
ReyMysterioREY
Banned
GeeGee獸~

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDreyrey
其實...我係多心..定真係出左問題呢?

我同佢都成個星期多都無見大家

佢一放假/收工就會收埋自己向屋企打FM GAME....

每次...

我話掛住佢咩..佢只答喔/嗯/係...
我話想見佢咩..佢只答係..仲要主動找佢...
我話想抱著他...佢只答係...係咩/知道..

我問佢你無掛住我咩/你少了說掛住我同中意我...佢只答 講得多你唔悶我都悶啦...(其實女仔最想聽就係呢幾句......)

有時長氣一點 見呢排天氣冷了..SMS/MSN叫佢小心D身體..佢只係話...知啦...咁長氣...老人院都唔收啦

話想找佢陪我咩..佢只係話..好累...
咁我話OK..你返工..你話累...咁我話自己出去好啦..佢話我發佢皮四
咁我放工掛住佢打比佢問佢做緊乜.....佢一句答埋O黎話...你日日收工打O黎你悶唔悶呢=-=.(有時候...唔係想大家有咩話題..係想聽到對方把聲..希望對方一開聲係問候你..今天工作辛唔辛苦咁..)

同開始追我個時分別太大了.....

有時候迫到佢咁緊 真係迫得不己...
點解會日日都打比佢...因為佢比唔夠安全感自己....忽冷忽熱咁....沒有好好的給我信心...... 每次同佢講我怕佢離開我..佢只係話...唔會啦 唔好亂諗=_=.... 但有時候唔到自己亂諗....

其實我只想親大家仲有感覺時候修正的盡量修正...去珍惜一下對方...

其實女仔要既其實好簡單..1日1個電話溫馨問候.....1星期見一次面食飯..咁就己經好夠... 有時實際行動..好過用把口話中意我D乜=-=...

近呢幾日開始試下唔好迫得咁緊.....但個心真係好無安全感..亦都同自己講比2個禮拜時間佢同自己...等佢玩飽玩夠...等佢知道除左GAME之後..身邊關心你既人都要理下..亦都比時間自己可以抽身少少....唔好踏得咁深......

我真係唔相信..1隻FM GAME可以令佢變成咁..連身邊人咩都唔理個下先嚇鬼.....咁自問我都有玩...一放工就返到屋玩..但玩2-3個鐘咩都夠啦....真係要日日放工玩成6-7個鐘..一放假就24小時全天候玩FM KA 咩=_=..

此篇文章於 11-16-09 12:30 AM 被 ReyMysterioREY 編輯。
ReyMysterioREY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-09, 11:32 PM   #2
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
咩叫fm game?

舊 11-15-09, 11:34 PM   #3
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
咁未無FM Game 果陣,
佢對你係咪都係咁?

俾2個星期,可以陷得更深,
又或者習慣成自然...... 如果對方從來就係唔著緊

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-09, 11:45 PM   #4
Norm
God of Gamer
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
FM會中毒架喎,不過佢第一次玩?

舊 11-15-09, 11:47 PM   #5
singsingjai
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
比2個禮拜時間佢同自己 = good idea
if still the same, FAY 佢啦
呢D 人唔識憐香惜玉快D 拜拜佢

i love toys
i love you!
singsingjai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-09, 12:13 AM   #6
Banned
GeeGee獸~

引用:
作者: Middle 查看文章
咁未無FM Game 果陣,
佢對你係咪都係咁?

俾2個星期,可以陷得更深,
又或者習慣成自然...... 如果對方從來就係唔著緊
唔係KA..之前佢唔係咁....個時差唔多日日同佢講電話 ,,我話出街佢都會跟出跟入咁..
我話掛住佢時佢都會話 都係啦/ME TOO 咁=V= 亦都會主動話想見我...

引用:
作者: Norm 查看文章
FM會中毒架喎,不過佢第一次玩?
佢都玩左好多年...

引用:
作者: singsingjai 查看文章
比2個禮拜時間佢同自己 = good idea
if still the same, FAY 佢啦
呢D 人唔識憐香惜玉快D 拜拜佢
比緊時間佢

=V=我既時間唔係等呢D人....

此篇文章於 11-16-09 12:19 AM 被 ReyMysterioREY 編輯。
ReyMysterioREY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-09, 12:40 AM   #7
Rotagen
Game Master

fm game即係football manager game ?

舊 11-16-09, 12:50 AM   #8
Banned
GeeGee獸~

引用:
作者: Rotagen 查看文章
fm game即係football manager game ?
係呀...
舊 11-16-09, 12:54 AM   #9
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
淡左變水長流咋嘛?
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-09, 01:08 AM   #10
Rotagen
Game Master

幾時開始?一開始就係咁?
無論如何都先做好最壞打算啦……

舊 11-16-09, 01:10 AM   #11
Banned
GeeGee獸~

引用:
作者: POKA 查看文章
淡左變水長流咋嘛?
我對呢段感情..無咩希望
只係希望 佢係對隻GAME太沉迷..唔係對我變心...同埋希望係你所講個隻變得細水長流..咁=]
舊 11-16-09, 01:12 AM   #12
Banned
GeeGee獸~

引用:
作者: Rotagen 查看文章
幾時開始?一開始就係咁?
無論如何都先做好最壞打算啦……
其實識佢就識左好耐..

係呢個幾月先開始...

佢開頭緊係唔係咁啦...

啱啱開始個時差唔多日日同佢講電話 ,,我話出街佢都會跟出跟入咁.....
我話掛住佢時佢都會話 都係啦/ME TOO 咁=V= 亦都會主動話想見我...
舊 11-16-09, 01:25 AM   #13
POKA
Banned

引用:
作者: ReyMysterioREY 查看文章
其實識佢就識左好耐..

係呢個幾月先開始...

啱啱開始個時差唔多日日同佢講電話 ,,我話出街佢都會跟出跟入咁.....
耐左係咁上下,男人多數都係咁,打機姐,又唔係出街溝女
舊 11-16-09, 01:27 AM   #14
POKA
Banned

引用:
我對呢段感情..無咩希望
只係希望 佢係對隻GAME太沉迷..唔係對我變心...同埋希望係你所講個隻變得細水長流..咁=]
咁快冇希望,打機姐
熱戀後冷卻得太快你未慣
舊 11-16-09, 07:28 AM   #15
Banned
GeeGee獸~

引用:
咁快冇希望,打機姐
熱戀後冷卻得太快你未慣
咁我識佢第1日開始都知佢係幾痴屋企既人...
但無諗過咁痴屋企過我...

有時候放假想見下對方..出去行下...佢都會推三推四咁...

有時行下唔係志在買唔買到野....係志在同對方相處既時間....

=v=我情願佢好似早排咁...日日主動找我=-=...

唔想咁無安全感=v=

此篇文章於 11-16-09 08:01 AM 被 ReyMysterioREY 編輯。
舊 11-16-09, 09:12 AM   #16
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
一個terms:怠惰期(マンネリ)

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-09, 09:22 AM   #17
POKA
Banned

引用:
咁我識佢第1日開始都知佢係幾痴屋企既人...
但無諗過咁痴屋企過我...

有時候放假想見下對方..出去行下...佢都會推三推四咁...

有時行下唔係志在買唔買到野....係志在同對方相處既時間....

=v=我情願佢好似早排咁...日日主動找我=-=...

唔想咁無安全感=v=
女到男人手,一去冇回頭
既然你都知佢係電車男痴家,你都忍下啦
舊 11-16-09, 10:11 AM   #18
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
我覺得幾鐘意打機都無可能連女友都唔理吧.....
其實係唔係真係關隻game 事ga?
你有無同響傾電話果陣傾隻game d 野?佢有無興趣同妳傾?

(off topic)我以為gaf無人打fm tim,原來依度有人打,但係無人回果個fm topic = =''

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-09, 10:46 AM   #19
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
你話同佢識了好耐
佢之前都係唔係一個成日唔出來的人呢?

佢可能只係熱戀過後
回歸返自己平時生活

舊 11-16-09, 10:56 AM   #20
loser
Game Master
......

註冊日期: Jun 2004
可能你個方法錯左....

舊 11-16-09, 12:50 PM   #21
Rotagen
Game Master

引用:
其實識佢就識左好耐..

係呢個幾月先開始...

或者係發生左d事,想收埋自己一排
當然不排除開始厭呢一點
有無試過提議上佢屋企陪佢

舊 11-16-09, 01:06 PM   #22
Banned
GeeGee獸~

引用:
女到男人手,一去冇回頭
既然你都知佢係電車男痴家,你都忍下啦
=v= 有時真係想佢陪下我=-= 唉 但真係約佢n先可以約到佢1次 xdd

引用:
作者: ayato 查看文章
我覺得幾鐘意打機都無可能連女友都唔理吧.....
其實係唔係真係關隻game 事ga?
你有無同響傾電話果陣傾隻game d 野?佢有無興趣同妳傾?

(off topic)我以為gaf無人打fm tim,原來依度有人打,但係無人回果個fm topic = =''
以前有啦...咩野都講....有時無野講都會講下情話咁

但佢呢排....談話內容多數係fm / we / .........中間仲要好多空白位=口=

引用:
作者: 麥C 查看文章
你話同佢識了好耐
佢之前都係唔係一個成日唔出來的人呢?

佢可能只係熱戀過後
回歸返自己平時生活
佢之前...唔係咁....

引用:
作者: loser 查看文章
可能你個方法錯左....

咁應該用咩方法?

此篇文章於 11-17-09 08:42 PM 被 ReyMysterioREY 編輯。
舊 11-16-09, 01:35 PM   #23
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
[OT]嚇了一嚇, 因為一直以為樓主係男仔!![/OT]

OT完了, 回正題

試下唔搵佢一兩個星期, 唔SMS, 唔MSN, 唔電話, 總之唔主動搵佢.
睇下佢會唔會搵番你...
如果唔會.... 你地自自然然地分手吧 (即係咩都唔駛講, 唔搵=分手)

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-09, 03:25 PM   #24
Ryokoryoko
Insane Gamer
師奶陳

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDJack-M
XBox Live GamertagJackYM
引用:
其實識佢就識左好耐..

係呢個幾月先開始...
識左幾耐,係無意思既。你地係男/女朋友,唔係朋友,無論係交往方式同expectations都差好遠啦。

如果,你地只係拍左拖幾個月,而kui對FM既興趣遠較對你為大既話,就算吧啦。

你話拍左兩,三年,有倦怠期,我buy,but come on, only few months?

所有relationship,頭果幾個月應該係最heat/sweet既時候,都搞成咁,仲講咩long term啊?

My Apps
Ryokoryoko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-09, 04:20 PM   #25
Banned
GeeGee獸~

其實都比緊佢時間改善下佢既態度...

昨天我無找佢..佢又無啦啦找我問我去左邊...我話同個fd出去..佢又好似好緊張咁問同邊個去...去左邊@_@

=_=d 男人真係.........=口=

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
其實乜野叫做有機??? boycym ~清談館~ 7 01-09-09 04:43 PM
其實打機有冇必要玩到Cossfire咁重本? Minga 手機資訊/電腦軟硬討論 11 12-29-08 04:39 PM
其實這是甚麼心理? 尼路 ~清談館~ 50 12-10-08 02:42 AM
其實咁算唔算盜版? 昏迷童子Sleepy Neo Music UNIVERSE 6 09-27-02 08:59 PM
其實有線咁樣講波..不如... 其卵 體育版 15 06-24-02 03:10 PM

現在的時間是 09:31 PM

手機版 | APP版