Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 12-08-09, 09:00 AM   #551
阿聰
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: Seppie 查看文章
咁真係....只可以睇你頭, 肯唔肯等下去
but in the long run, 如果係咁既, 唔好再糾纏會對你有利d
本來九月份都放棄了……即管再睇多一陣,但下年四月份之前,應該有個了斷。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線  
舊 12-08-09, 10:16 AM   #552
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: 阿聰 查看文章
本來九月份都放棄了……即管再睇多一陣,但下年四月份之前,應該有個了斷。
了斷愈快愈好!
佢冇理由咁拖住你架lor我覺得!

恕我直言
佢自己唔主動爭取+珍惜愛情同幸福, 就注定留唔住最好既o係身邊架啦!
鍾意就一齊唔鍾意就唔好一齊, e家你地又唔係咩野背景複雜到要考慮好多野既情況!

舊 12-08-09, 10:34 AM   #553
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
引用:
了斷愈快愈好!
佢冇理由咁拖住你架lor我覺得!

恕我直言
佢自己唔主動爭取+珍惜愛情同幸福, 就注定留唔住最好既o係身邊架啦!
鍾意就一齊唔鍾意就唔好一齊, e家你地又唔係咩野背景複雜到要考慮好多野既情況!
我老頂好識得睇人,似乎佢睇到一d我睇唔到嘅嘢,即管睇下佢嚟到香港之後會唔會有改變/進步。
上星期見面佢仲叫我識多d女仔朋友,我再一次強調我根本都唔喺冇女仔朋友,
佢把口講話覺得同我做朋友開心d,但佢嘅行為俾人睇到佢對我嘅關心唔喺一般朋友,
否則我老頂就唔會同我講,覺得佢對我關心嘅程度,好似一家人咁樣。

「佢自己唔主動爭取+珍惜愛情同幸福, 就注定留唔住最好既o係身邊架啦! 」
或者我老頂希望佢都會明白妳呢一點,唔想佢錯過。我都有提醒過佢,
只要喺我愛人,我就會好似對佢依家咁樣咁好,只差在對象喺邊個。
但幸福都要佢自己爭取,儘管可能喺一句「我願意」、「好」,
都要佢自己講出口,否則幸福擺喺自己面前都喺捉唔住,就與人無關了。

講真話,我依家冇另外一個特別鍾意嘅對象,雖然我年紀唔輕但都仲等得下。
但如果有女仔對我好好,會努力爭取我的話,我真喺唔排除有一刻會選擇離佢而去。
因為呢一刻我真喺搵啱對象就可以結婚﹙經濟條件大致許可﹚,想過結婚嘅生活。

阿聰 目前離線  
舊 12-08-09, 10:59 AM   #554
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
我老頂好識得睇人,似乎佢睇到一d我睇唔到嘅嘢,即管睇下佢嚟到香港之後會唔會有改變/進步。
上星期見面佢仲叫我識多d女仔朋友,我再一次強調我根本都唔喺冇女仔朋友,
佢把口講話覺得同我做朋友開心d,但佢嘅行為俾人睇到佢對我嘅關心唔喺一般朋友,
否則我老頂就唔會同我講,覺得佢對我關心嘅程度,好似一家人咁樣。

「佢自己唔主動爭取+珍惜愛情同幸福, 就注定留唔住最好既o係身邊架啦! 」
或者我老頂希望佢都會明白妳呢一點,唔想佢錯過。我都有提醒過佢,
只要喺我愛人,我就會好似對佢依家咁樣咁好,只差在對象喺邊個。
但幸福都要佢自己爭取,儘管可能喺一句「我願意」、「好」,
都要佢自己講出口,否則幸福擺喺自己面前都喺捉唔住,就與人無關了。

講真話,我依家冇另外一個特別鍾意嘅對象,雖然我年紀唔輕但都仲等得下。
但如果有女仔對我好好,會努力爭取我的話,我真喺唔排除有一刻會選擇離佢而去。
因為呢一刻我真喺搵啱對象就可以結婚﹙經濟條件大致許可﹚,想過結婚嘅生活。
你已經盡哂力!
餘下既睇佢自己點做啦

其實我以前都有排好似呢個女仔咁....
係分唔到我對個男仔既感覺係愛情定係友情
結果都拖住個男仔一段時間, 成日叫佢出去搵女朋友唔好o徙時間o係我身上
但最後好好彩
因為發生左d事,我發現原來自己好緊張佢
我終於知我對佢既係愛情
所以我同左佢一齊

此篇文章於 12-08-09 11:03 AM 被 Seppie 編輯。
Seppie 目前離線  
舊 12-08-09, 11:07 AM   #555
阿聰

引用:
你已經盡哂力!
餘下既睇佢自己點做啦

其實我以前都有排好似呢個女仔咁....
係分唔到我對個男仔既感覺係愛情定係友情
結果都拖住個男仔一段時間, 成日叫佢出去搵女朋友唔好o徙時間o係我身上
但最後好好彩
因為發生左d事,我發現原來自己好緊張佢
我終於知我對佢既係愛情
所以我同左佢一齊
睇嚟我要重傷一次訓入醫院等佢自己慢慢諗清楚。

阿聰 目前離線  
舊 12-08-09, 11:17 AM   #556
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
睇嚟我要重傷一次訓入醫院等佢自己慢慢諗清楚。
我唔係咁既意思ar
而係有時d野真係整定
緣份既野就係咁奇妙......

舊 12-08-09, 11:19 AM   #557
阿聰

引用:
我唔係咁既意思ar
而係有時d野真係整定
緣份既野就係咁奇妙......
我之前都覺得欠呢一個情況。
人就喺咁,未到失去果一刻都唔識得珍惜。

阿聰 目前離線  
舊 12-08-09, 11:21 AM   #558
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
我之前都覺得欠呢一個情況。
人就喺咁,未到失去果一刻都唔識得珍惜。
咁又真係咁架wor!!
之前浪費左少少時間唔緊要, 最緊要之後識珍惜一齊既日子

舊 12-08-09, 11:23 AM   #559
阿聰

引用:
咁又真係咁架wor!!
之前浪費左少少時間唔緊要, 最緊要之後識珍惜一齊既日子
我覺得好難得,同佢相距咁遠都可以認識得到,大家互相都有好印象,所以我好珍惜同佢嘅緣份。

阿聰 目前離線  
舊 12-08-09, 11:28 AM   #560
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
我覺得好難得,同佢相距咁遠都可以認識得到,大家互相都有好印象,所以我好珍惜同佢嘅緣份。
只要對做既野無悔就好了

舊 12-08-09, 11:35 AM   #561
阿聰

引用:
只要對做既野無悔就好了
我200%唔會後悔

阿聰 目前離線  
舊 12-08-09, 11:39 AM   #562
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
我覺得人有時真係有點犯賤
有人對你太好會覺得好大壓力
反而對你唔好既人,你又偏偏鐘埋去

既然你自己都盡哂力.
我覺得係個女仔唔識諗姐.
雷火武 目前離線  
舊 12-08-09, 11:42 AM   #563
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
廋田無人耕,耕開有人爭
stephen1980 目前離線  
舊 12-08-09, 12:15 PM   #564
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: Deviantnip 查看文章
我覺得人有時真係有點犯賤
有人對你太好會覺得好大壓力
反而對你唔好既人,你又偏偏鐘埋去

既然你自己都盡哂力.
我覺得係個女仔唔識諗姐.
係lor.....真係好奇怪............

舊 12-08-09, 01:11 PM   #565
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: stephen1980 查看文章
廋田無人耕,耕開有人爭
不變定律

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線  
舊 12-08-09, 04:52 PM   #566
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

有時人真係唔到最critical 既時候, 唔會清楚自己想點.....唉

舊 12-08-09, 05:29 PM   #567
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
當局者迷吧?

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線  
舊 12-15-09, 12:27 PM   #568
雷火武
ワールド・エンド

心情好煩呀
係間公司既分店做野
間分店得我同另一個同事
佢做左半年,我做左個幾月..
我份工係要call 客既..個同事成日懶懶閒...佢有客,我問佢比我幫手call又唔比[如果做得成都係2份分佣]成日我做野又叫我唔好咁急...煩.[唔快快手做,陣間做唔到單又係我比大老細話]
.我做個d單就一定寫埋佢個名[雖然搵資料,call客等大部份我搞,有時客上到來問既野有d我唔係太識就佢答下囉]

唔想同佢part...不過我資歷仲淺...仲有好多野要學...
睇來仲要忍多2,3個月...

此篇文章於 12-15-09 12:31 PM 被 雷火武 編輯。
雷火武 目前離線  
舊 12-15-09, 03:06 PM   #569
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: Deviantnip 查看文章
心情好煩呀
係間公司既分店做野
間分店得我同另一個同事
佢做左半年,我做左個幾月..
我份工係要call 客既..個同事成日懶懶閒...佢有客,我問佢比我幫手call又唔比[如果做得成都係2份分佣]成日我做野又叫我唔好咁急...煩.[唔快快手做,陣間做唔到單又係我比大老細話]
.我做個d單就一定寫埋佢個名[雖然搵資料,call客等大部份我搞,有時客上到來問既野有d我唔係太識就佢答下囉]

唔想同佢part...不過我資歷仲淺...仲有好多野要學...
睇來仲要忍多2,3個月...
我舊公司都有呢d人!!
恃住做得耐dd, o係度蛇下蛇下, 踢一野郁一野,
但我都要被迫跟佢架初頭, 第一日已經睇佢唔順眼

好在後來唔駛理佢, 做自己野, 直接report俾老細
呢d人, 唔會有好既仕途架!!
o係唔同佢起衝突既情況下, 做番自己想做+覺得要做既野啦
+oil!!

舊 12-15-09, 03:36 PM   #570
雷火武
ワールド・エンド

無既
之前比人搶單
我都係keep住笑笑口架

做多幾個月先
雷火武 目前離線  
舊 12-15-09, 03:41 PM   #571
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
我舊公司都有呢d人!!
恃住做得耐dd, o係度蛇下蛇下, 踢一野郁一野,
但我都要被迫跟佢架初頭, 第一日已經睇佢唔順眼

好在後來唔駛理佢, 做自己野, 直接report俾老細
呢d人, 唔會有好既仕途架!!
o係唔同佢起衝突既情況下, 做番自己想做+覺得要做既野啦
+oil!!
人各有志者,唔駛講到咁凶狠喎妹.......

o妳講到咁我問心有愧.....OTZ

講真,我都心大心細,做左三年,係咪係時候轉環境俾自己有衝擊.....

唔多唔少受我初戀情人影響,佢覺得三十歲前點都要轉下環境闖下
我第一份工既大佬就建議我走(因為而家呢間公司個個坐得好定,勝在唔炒人,但係亦冇諗住有得昇個種囉)
再加上係呢度做既野同我唔岩手型個秊種無力感.....OTZ

不過,一切聽天由命啦......

舊 12-15-09, 03:43 PM   #572
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

我唔係唔俾人hea
不過唔該hea得離交足野俾人, be helpful 啦
自己唔想認頭就死話唔識唔知
我想做, 我肯做埋你果d 喇, 到頭來我又咩野都做唔到
咁樣即係想大家死架je?
果下好不爽, 覺得佢好姐手姐腳啦

舊 12-15-09, 03:44 PM   #573
阿聰

我覺得做一份工,2-3年左右就應該要轉下工,趁年輕時吸收多d工作經驗。

阿聰 目前離線  
舊 12-15-09, 03:47 PM   #574
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
我覺得做一份工,2-3年左右就應該要轉下工,趁年輕時吸收多d工作經驗。
聽head hunter 忠告呢

頭2份 -->> 做同一公司2-3年+出面經濟+你果行既環境唔太差
可以跳架喇
讀左工作相關既qualification, 你做開既公司唔俾表示, 又係走得既

但做到3-4年exp 後, 果間公司就真係要做耐dd, 要3年+/做到升你
先好走
否則俾外人覺得你jumpy, 咁跳都唔會跳到靚人工

哥: 你都唔係第一日識我架啦, 凶狠 = 我label

舊 12-15-09, 03:48 PM   #575
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
我唔係唔俾人hea
不過唔該hea得離交足野俾人, be helpful 啦
自己唔想認頭就死話唔識唔知
我想做, 我肯做埋你果d 喇, 到頭來我又咩野都做唔到
咁樣即係想大家死架je?
果下好不爽, 覺得佢好姐手姐腳啦
單係粗字一點,我輸了.......
冇設計學歷+成日做野爆鑊+上面廠好多野都立立亂
其實做到好累。
引用:
其實有一輪轉工轉得好勁,除左第一份同而家呢份之外
冇一份工做得長過半年(某遊戲誌都多過半年既....)

但係,做左差不多五六年野,都未夠十K,兩始覺得有點兒那個.....

有排都未可以儲錢結婚OTZ

論壇跳轉

現在的時間是 01:44 AM

手機版 | APP版