Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 11-04-08, 11:17 PM   #901
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
作者: abcdekfc 查看文章
咁影sharp D既相會唔會就得翻?
仲要sharp D????睇落會更硬..^^;
430ex都ok既.....如果唔飛燈的話....
但當你想玩飛燈時見到自己支430ex就.
燈哩樣野,又唔會買好幾支(飛燈例外),一步到位唔會心掛掛...
或者除非你朋友中全部都係430ex,唔係580ex..
否則每次見到總係會有條刺.

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-08, 12:01 AM   #902
sena123
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2007
XBox Live Gamertagsena123

用部傻瓜DC影部CRT電視的,
想問有沒有法影好些,不會有那些"黑影"?

sena123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-08, 01:12 AM   #903
凍冰冰綠茶
Game Master
風味絕佳

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: getter173 查看文章
想問問買閃光燈
450D入門有冇話邊枝好同抵用?
呢排影人成日都覺得唔夠光
用機頂果粒就勁得滯

我都有興趣
有冇得分期呢唔知

<===咁o岩呢排係果度做

此篇文章於 11-05-08 02:56 AM 被 凍冰冰綠茶 編輯。
凍冰冰綠茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-08, 08:00 AM   #904
smallchi
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 凍冰冰綠茶 查看文章

<===咁o岩呢排係果度做
綠茶兄有係邊度做

打算今晚去買電筒
smallchi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-08, 08:05 AM   #905
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: sena123 查看文章

用部傻瓜DC影部CRT電視的,
想問有沒有法影好些,不會有那些"黑影"?
呢個要從快門著手, 我唔記得係要1/60s定係1/30s啦....

Rice

舊 11-05-08, 08:59 AM   #906
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
作者: riceking 查看文章
呢個要從快門著手, 我唔記得係要1/60s定係1/30s啦....

Rice
我印像中係1/60.同畫面頻率同步就得.

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-08, 08:18 PM   #907
smallchi
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
再問多小小 ...

支燈應該用咩電會回電快D ?
smallchi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-08, 08:30 PM   #908
sena123
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2007
XBox Live Gamertagsena123
引用:
作者: riceking 查看文章

Rice
引用:
作者: 嘿哈兒 查看文章
我印像中係1/60.同畫面頻率同步就得.
我部傻瓜DC,應該不能選快門

不過我拍時,它顯示1/60s,所以應該要1/30s才正確

sena123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-08, 09:23 PM   #909
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

PSN  ID各位可以問我拎ID
你地係咪都係用LENSPEN 抹鏡? 你地係邊到買的多?

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-08, 09:39 PM   #910
abcdekfc
Game Master
乜都要學

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code0688 5224 4406
引用:
作者: 基路亞 查看文章
我係用眼鏡布咋

舊 11-05-08, 09:40 PM   #911
加賀KAGA
Ultimate Gamer
有冇人可以教我影相?

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDkaga0401
引用:
作者: 基路亞 查看文章
引用:
我係用眼鏡布咋
我用衫尾

舊 11-05-08, 09:44 PM   #912
小光
God of Gamer
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
引用:
作者: 加賀KAGA 查看文章
我用衫尾

我係用lens pen, 真係幾好用
我跟機買的$50 (dcfever shop)

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-08, 09:45 PM   #913
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
冇人買專用紙架?

舊 11-05-08, 09:45 PM   #914
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: 小光 查看文章

我係用lens pen, 真係幾好用
我跟機買的$50 (dcfever shop)
我用鏡粗嘛

舊 11-05-08, 09:46 PM   #915
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: lauchai 查看文章
冇人買專用紙架?
最差呢個.....新手分分鐘越整越衰
用lens pen最穩陣

舊 11-05-08, 09:46 PM   #916
The One
業餘歌手

引用:
我用鏡粗嘛
有錢唔怕粗

舊 11-05-08, 09:46 PM   #917
小光
God of Gamer
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
引用:
我用鏡粗嘛
我呢d死窮鬼粗唔起嘛

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-08, 09:46 PM   #918
The One
業餘歌手

引用:
最差呢個.....新手分分鐘越整越衰
用lens pen最穩陣
何解?

舊 11-05-08, 09:47 PM   #919
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
有錢唔怕粗
頂你....我講真的

舊 11-05-08, 09:47 PM   #920
abcdekfc
Game Master
乜都要學

引用:
我用鏡粗嘛
因為你油\

問一下有無人去珠海航展啊?我星期日去,好似話開幕式果日好多嘢睇窩

舊 11-05-08, 09:50 PM   #921
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
何解?
因為易用...擦幾下用pump一吹
得左

舊 11-05-08, 09:58 PM   #922
The One
業餘歌手

引用:
頂你....我講真的
我頂番你, 我都講真

引用:
因為易用...擦幾下用pump一吹
得左
我問你d"紙"點解唔好用呀

舊 11-05-08, 10:04 PM   #923
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
我頂番你, 我都講真

我問你d"紙"點解唔好用呀
因為好易越抹越多塵或跡
又或手法唔好, 有可能抹花鏡片...
講真的我親眼見過

舊 11-05-08, 10:07 PM   #924
abcdekfc
Game Master
乜都要學

引用:
因為好易越抹越多塵或跡
又或手法唔好, 有可能抹花鏡片...
講真的我親眼見過
pen有無話邊只好用D咁咖

舊 11-05-08, 10:12 PM   #925
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
pen有無話邊只好用D咁咖
問米皇...佢實有好介紹比你