Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 09-20-08, 11:15 PM   #326
Rabbidas
Administrator
頹圈頹鏡

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code0000 0000 0000
PSN  IDRabbidas
XBox Live GamertagYui GAF
引用:
作者: riceking 查看文章
多謝今日大家賞面~

小小心意
http://album.blog.yam.com/riceking&folder=4998550

Rice
要返工來唔到..哈..

不如開發新市場...男像攝影日...三舊水一位

應該吸引到唔少女參加..

Rabbidas 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-08, 11:20 PM   #327
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: Rabbidas 查看文章
要返工來唔到..哈..

不如開發新市場...男像攝影日...三舊水一位

應該吸引到唔少女參加..
+1/
邊個話玻璃管冇人像?
兄系角色應該最歡迎的說......
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-08, 11:24 PM   #328
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: riceking 查看文章
多謝今日大家賞面~

小小心意
http://album.blog.yam.com/riceking&folder=4998550

Rice
點解我睇唔到d相放向邊???

舊 09-20-08, 11:34 PM   #329
M-eye
菜鳥蛋

哇...正睇到啦...
米王...我要返第一張我個影天空的背面相...

舊 09-21-08, 12:11 AM   #330
ZERO NEKO
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
引用:
作者: bbon 查看文章
摘中450D
我本身想入450D...但身邊既人係咁推D80D80D80D80D80D80
佢地話450D好入門唔夠玩
但我又淋唔到有咩唔夠...淨係對焦點唔夠多

仲比佢地笑話我貪佢個liveview=_=""

呢個配搭超出我預算/.\
D90有多餘錢先買...始終我覺得影片都唔係太吸引...
SB900就....我既技術未夠LV去用
你認為D90同D80差別只是拍影片嗎?

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-08, 12:20 AM   #331
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
米爺經常教導我們:你睇5D影出黎D相幾有立體感
就可惜人家笨,怎看都看不出立體感何在
今天拿起5D一拍...呀!!立體感就出來了

~玩法~
先鬥雞眼+自動走焦,用意志力把兩張照片看成三張照片(第三張會在中間出現)
再向中間的照片對焦(對焦距離自己掌握喔)
然後溫柔地說一聲:やらないか?
這時就會出現......

注:隨手拍的東西,效果可能不太好,請勿要求回水

*如果我寫的又法唔Work而你又略懂東洋妖術可試試參考下面的網站
http://namai.com/main.html

此篇文章於 09-21-08 12:28 AM 被 ビスケット 編輯。
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-08, 12:40 AM   #332
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
今日米米發源地有功課睇麼?

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-08, 12:47 AM   #333
亞飛
Moderator
野人生活中

3DS Friend Code5086 0979 5484
唉...點解人人都有f1.0大特寫...
又有果幾條陪住米王長大的柱
我只得張...
早知就請病假...唔番工la~_~

米王...聽日使唔使搵人搬屋XD
我幫你搬...幫我影番幾張呀!

此篇文章於 09-21-08 01:07 AM 被 亞飛 編輯。
亞飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-08, 01:03 AM   #334
M-eye
菜鳥蛋

剛在網上找齊我部Zeiss Super Ikonta / B 6X6
的三件原裝補品...
敗下的話就有齊全套了...好開心

1)原裝微距鏡片 + 焦屏
2)原裝皮套
3)原裝6 x 6 轉135菲林轉接配件(買左我就唔駛DIY了....)
唔該下價米...
第三件靠你啦...
thx.....

此篇文章於 09-21-08 01:15 AM 被 M-eye 編輯。
M-eye 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-08, 01:08 AM   #335
嘖HEIHEI
Game Master
目標:08 TMAX

3DS Friend Code3840 6388 1601
PSN  IDKamio-A KAMIO-H
剛剛睇左你們今日d相,小餅的表情好搞鬼,哥哥好像比以前瘦了很多,M眼很型啊 當然唔少得米爺同KK啦

Chain Chronicle : 187,209,430
Diablo3 : KamioA#3363
嘖HEIHEI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-08, 01:11 AM   #336
M-eye
菜鳥蛋

引用:
作者: 亞飛 查看文章
唉...點解人人都有f1.0大特寫...
又有果幾條陪住米王長大的柱
我只得張...
早知就即請病假...唔番工la~_~

米王...聽日使唔使搵人搬屋XD
我幫你搬...幫我影番幾張呀!
No...No...No...
今天的1.0人像相係為了...
1)做GAF頭像
2)正明玻璃館的腐男氣息..
3)汗汁 x 1.0 的效果
4)實驗下咩叫萌系散景
5)1.0 / 58f2 Merry-go-around散景短期課程 + 實習(M眼為毒K而設...下毒... )

舊 09-21-08, 01:15 AM   #337
亞飛
Moderator
野人生活中

3DS Friend Code5086 0979 5484
引用:
作者: M-eye 查看文章
No...No...No...
今天的1.0人像相係為了...
1)做GAF頭像
2)正明玻璃館的腐男氣息..
3)汗汁 x 1.0 的效果
4)實驗下咩叫萌系散景
5)1.0 / 58f2 Merry-go-around散景短期課程 + 實習(M眼為毒K而設...下毒... )
係law! 係law!
你地個個都有頭像相
汗汁...我都有XD 不過係身上

不過唔講唔知...落左MK搵地方坐低先覺得累
再同女友行街...係腳斷...

舊 09-21-08, 01:41 AM   #338
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

好可怕... 好在走得快......
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-08, 03:47 PM   #339
Toshi
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2005
新手買機問題~~
其實都諗左買機好耐, 之前諗住買450D, 但最近出左D90好似好正咁, 依家有點猶豫..所以有兩個方案:

1. D90 kit set + 50.8
2. 450D body + A16

其實主要應該用黎影景多. 睇過兩部機出黎D相, 450D好似有D暗唔夠SHARP咁, 係咪應該揀D90好D??
不過如果揀D90, BUDGET就會緊D, 冇乜錢買其他accessories了. 同埋NIKON好似少D鏡同D鏡貴D
咁應該點揀好呢.....
thanz~

舊 09-21-08, 04:05 PM   #340
ZERO NEKO

Nintendo Switch ID3666-9476-8489
引用:
作者: Toshi 查看文章
新手買機問題~~
其實都諗左買機好耐, 之前諗住買450D, 但最近出左D90好似好正咁, 依家有點猶豫..所以有兩個方案:

其實主要應該用黎影景多. 睇過兩部機出黎D相, 450D好似有D暗唔夠SHARP咁, 係咪應該揀D90好D??
不過如果揀D90, BUDGET就會緊D, 冇乜錢買其他accessories了. 同埋NIKON好似少D鏡同D鏡貴D
thanz~

舊 09-21-08, 04:37 PM   #341
M-eye
菜鳥蛋

引用:
作者: Toshi 查看文章
新手買機問題~~

thanz~
SET 2 好好多....
A16影景好過50.8

舊 09-21-08, 04:45 PM   #342
真.朱皮
Game Master
DiGi 記者

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagFelix cpe
引用:
SET 2 好好多....
A16影景好過50.8
佢d90 係kit喎
有18-105vr

http://www.xrite.com/custom_page.aspx?PageID=77
hue test

我得41....
看來我要驗眼了

分數越低越好

舊 09-21-08, 04:47 PM   #343
M-eye
菜鳥蛋

引用:
作者: 真.朱皮 查看文章
佢d90 係kit喎
有18-105vr
係喎...睇少一點點...
咁又唔同啦...
D90好...俾多些錢但有埋拍片喎...
咁又差好遠

舊 09-21-08, 05:00 PM   #344
M-eye
菜鳥蛋

引用:
佢d90 係kit喎
有18-105vr

http://www.xrite.com/custom_page.aspx?PageID=77
hue test

我得41....
看來我要驗眼了

分數越低越好
我得24分...
最後桉錯年齡...選了20-29
我應該選30-39
畫畫人得這分唔知算唔算ok

舊 09-21-08, 05:05 PM   #345
ZERO NEKO

今日玩過部D90 真係幾好玩

舊 09-21-08, 05:31 PM   #346
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

引用:
引用:
佢d90 係kit喎
有18-105vr

hue test

我得41....
看來我要驗眼了

分數越低越好
我得24分...
最後桉錯年齡...選了20-29
我應該選30-39
畫畫人得這分唔知算唔算ok
我堅信你們的眼睛沒有問題, 不過好明顯你們需要換MON!
上傳的圖像
檔案類型: jpg hurtest.jpg (94.7 KB, 50 次查看)
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-08, 05:56 PM   #347
真.朱皮
Game Master
DiGi 記者

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagFelix cpe
引用:
作者: KKH 查看文章
我堅信你們的眼睛沒有問題, 不過好明顯你們需要換MON!
TN 的命運

舊 09-21-08, 06:10 PM   #348
嘖HEIHEI
Game Master
目標:08 TMAX

3DS Friend Code3840 6388 1601
PSN  IDKamio-A KAMIO-H
少玩一下
ps.死士牌
....

Chain Chronicle : 187,209,430