Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版 > 攻略心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 04-05-06, 10:39 PM   #676
xdcck
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2005
八千流又可以小小dash小小dash小小...
途中又可以必b超a又再dash小小dash小小...

舊 04-06-06, 12:15 AM   #677
eewwc

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: ~繪~
大概試過織姬打Survival,難易度較難去打,
打到十七、八個都真係仲可以一張靈符都唔駛用而又有九成血。

就係走到版邊係咁回力鏢同射盾,人地走過o黎時就用投技,拉遠距離就超必C補血。
又或者近身打空中Combo....空中輕中重X2 + RF必殺技B。

但實在攻擊力太弱,打一場甚至可能需要兩、三分鐘(包括不幸對方進入補血陣 )。
打到十七、八個已經覺得好難頂而熄機....

=====================================

期待你下次參與呢邊機聚,夠四人的話,都想試下二對二o既玩法。
四人混戰仲係差少少....衰在轉Line時o個一瞬間冇得偷襲,要留待JSS同Guilty Gear先做到都唔定。
織姬除左擋同埋衝係好用外
真係好惡搞
感覺上要搵招過 50 既連技都好難
不過打心理戰就幾好用~

正常黎講
用其他人 17 8 個都要開始用符啦~~
唔係好明隻 game 做乜 set 補血可以補到其他人
咁樣真係好唔公平~~
~~~~~~~~
睇到 d post 講話有人想四月 meeting~
到時就黎得了~哈哈
都係近排先儲齊 d 等~儲左成兩個月了~唔儲齊都唔想同人對打住~
下次 meeting 如果係五月中既話都唔錯~
因為全世界都應該考晒試
宜家係另一面
次次都係四人 2 on 2
有時明明單獨打係會輸~
但係 2 on 2 夾得好就能力差 d 果隊都有得嬴下
所以隊制既變數比單打多幾多~
可能隻 game 轉線果下硬直都已經好大
所以轉線之後既硬直就相對少番啦~
guilty 又冇啦啦遲出兩個禮拜

引用:
作者: xdcck
八千流又可以小小dash小小dash小小...
途中又可以必b超a又再dash小小dash小小...
難度都唔算低
起碼宜家都未試到
但係藍染就易好多~好順~
eewwc 目前離線  
舊 04-06-06, 12:35 AM   #678
xdcck

引用:
作者: eewwc
難度都唔算低
起碼宜家都未試到
但係藍染就易好多~好順~
我覺得易過藍染

舊 04-06-06, 10:08 AM   #679
eewwc

引用:
我覺得易過藍染
試左幾耐
先連到八千留 12 下~
果種 timing 真係同藍染好唔同~
藍染只要乜都唔要不斷前前輕就得
但係八千留 d timing 要求要準 d 既
可能我既音樂感較差~~
所以覺得藍染易 d
eewwc 目前離線  
舊 04-08-06, 01:52 AM   #680
xdcck

又打左陣,用下劍八,好似真係幾勁
必a投技掟邊再必a又可以再連
玩屈大超a上去狂中斬
輸左比八千流,太細粒,有d難連combo,下下dash下下又煩
有個人用劍八,我見佢用"l"移動禁止再狂必d,但都輸比我,我用戀次
戀次卍解屈到人埋場已經可以反向即出~
呢招似乎唔知有咩用

舊 04-08-06, 06:45 AM   #681
~繪~
Crazy Gamer
SONY哥哥

註冊日期: Mar 2005
Nintendo Switch IDSW-8478-3947-6670
引用:
又打左陣,用下劍八,好似真係幾勁
必a投技掟邊再必a又可以再連
玩屈大超a上去狂中斬
輸左比八千流,太細粒,有d難連combo,下下dash下下又煩
有個人用劍八,我見佢用"l"移動禁止再狂必d,但都輸比我,我用戀次
戀次卍解屈到人埋場已經可以反向即出~
呢招似乎唔知有咩用
劍八勁我覺得係因為佢有幾款輔助用招式,
加攻擊距離可以用必殺技D,
Damage Cancel禁止 + 通常攻擊Chain可以用超必A,
甚至強攻可以索性用必殺技B,因為內置「鐵壁」(反而覺得必殺技B好玩過必殺技A)。

所以用劍八時有冇靈符對佢都無關係,
因為靈符效果變o左做招式。

用靈符多數都係為補血 / 加靈壓 / 加攻擊力,但可能因為咁,
o係大多數角色能夠靠靈符玩一擊必殺時,劍八會變弱o左都唔定。

早幾日拎番支USB上網打,用劍八係全數輸哂....唔夠人屈靈符勁。
(又或者可能因為有少少Lag,對於連技方面注重Timing o既劍八有D輸蝕。)
反而用雛森桃屈Lv.3就只輸過一兩次,結果又反而唔夠碎蜂狂加靈壓玩「大小吹雞」。

上網同龜公打真係要揀第十個場同佢搏,因為得一條Line冇得走。
不過對o黎對去都係白哉、一護、碎蜂、露琪亞(可能因為佢跪低時可以比八千留更矮。),實在唔太好feel....

此篇文章於 04-08-06 06:49 AM 被 ~繪~ 編輯。
~繪~ 目前離線  
舊 04-08-06, 11:05 AM   #682
JAckJAck
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2003
引用:
劍八勁我覺得係因為佢有幾款輔助用招式,
加攻擊距離可以用必殺技D,
Damage Cancel禁止 + 通常攻擊Chain可以用超必A,
甚至強攻可以索性用必殺技B,因為內置「鐵壁」(反而覺得必殺技B好玩過必殺技A)。

所以用劍八時有冇靈符對佢都無關係,
因為靈符效果變o左做招式。

用靈符多數都係為補血 / 加靈壓 / 加攻擊力,但可能因為咁,
o係大多數角色能夠靠靈符玩一擊必殺時,劍八會變弱o左都唔定。

早幾日拎番支USB上網打,用劍八係全數輸哂....唔夠人屈靈符勁。
(又或者可能因為有少少Lag,對於連技方面注重Timing o既劍八有D輸蝕。)
反而用雛森桃屈Lv.3就只輸過一兩次,結果又反而唔夠碎蜂狂加靈壓玩「大小吹雞」。

上網同龜公打真係要揀第十個場同佢搏,因為得一條Line冇得走。
不過對o黎對去都係白哉、一護、碎蜂、露琪亞(可能因為佢跪低時可以比八千留更矮。),實在唔太好feel....

我對黎對去都係劍八,碎蜂,一護

其他見到都好少輸
見親劍八都係輸多過贏
JAckJAck 目前離線  
舊 04-08-06, 11:51 AM   #683
xdcck

引用:

鬥屈符...
劍八,guard禁>必a>超必b,夠屈未orz

舊 04-08-06, 09:39 PM   #684
~繪~
Crazy Gamer
SONY哥哥

Nintendo Switch IDSW-8478-3947-6670
引用:
鬥屈符...
劍八,guard禁>必a>超必b,夠屈未orz
唯一可惜係劍八出超必B係唔會有無敵時間,同類型招式的話露琪亞係更屈。
~繪~ 目前離線  
舊 04-08-06, 11:09 PM   #685
eewwc

銀果招超必 b 都不錯啦~
雖然扣得少
但係應該是沒有方法避到~~~
eewwc 目前離線  
舊 04-09-06, 11:52 PM   #686
~繪~
Crazy Gamer
SONY哥哥

引用:
銀果招超必 b 都不錯啦~
雖然扣得少
但係應該是沒有方法避到~~~
呢招如果玩四人混戰仲要計分的話,加分會加得好開心。
~繪~ 目前離線  
舊 04-10-06, 05:49 PM   #687
eewwc

引用:
呢招如果玩四人混戰仲要計分的話,加分會加得好開心。
玩打分果陣呢招真係加得都 ok
全條 line 打晒
銀四打都幾好用
招必 a 都可以慢慢陰人
係喎
本死神攻略今日係 sogo 買左了(唔夠 1000 日元都要買成 107.4 港元~同想像中既價都差唔多)
內容係
每人的 challenge mode 攻略
每個人的性能評級(由 c 至 s)
每人的招式分析
每人的靈符推介
每人大約三至四招的簡單連招
故事路線圖
同埋戰鬥技巧
當係最緊要係果三張畫圖靈符
剛 scan 左

不過劃左好耐都係唔多得~
唔通真係要影印完剪黎印落 nds 度~~

此篇文章於 04-11-06 12:13 AM 被 eewwc 編輯。
eewwc 目前離線  
舊 04-13-06, 10:10 AM   #688
HAKAIDER
God of Gamer
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
想問點先去到LEVEL4-5隐密?

己完成LEVEL5A谋る者,LEVEL3C并び立つ双刀也造出 over 20hit連技但也是去了 LEVEL4B忠と義................
HAKAIDER 目前離線  
舊 04-13-06, 10:20 AM   #689
eewwc

引用:
作者: HAKAIDER
想問點先去到LEVEL4-5隐密?

己完成LEVEL5A谋る者,LEVEL3C并び立つ双刀也造出 over 20hit連技但也是去了 LEVEL4B忠と義................
最安全既做法係跟呢條線再打多一次~因為就咁好難睇你漏左 d 乜
leve-0->level1->level-2->level 3->level5b->level-2(第一次 loop)
level-3a->level-4a->level-2(第二次 loop)
level-3a(先擊倒日番谷)->level-5a->level-2(第三次 loop)
level 3c -> level-4b->level-2(第四次 loop)
level-3c(有 20 hit 以上)->level-4s(碎蜂)
eewwc 目前離線  
舊 04-13-06, 10:20 AM   #690
kevinhty
Crazy Gamer
~負けないで~

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDkevinhty
XBox Live Gamertagkevinhty
引用:
當係最緊要係果三張畫圖靈符
剛 scan 左
[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v366/eewwc/bleach11.jpg[IMG]
[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v366/eewwc/bleach22.jpg[IMG]

不過劃左好耐都係唔多得~
唔通真係要影印完剪黎印落 nds 度~~
哇~謝圖
不過好似好難畫咁...

此篇文章於 04-14-06 01:05 AM 被 kevinhty 編輯。
kevinhty 目前離線  
舊 04-13-06, 10:22 AM   #691
eewwc

引用:
作者: kevinhty
哇~謝圖
不過好似好難畫咁...
其實真係好難畫
因為問過人要係剪書
跟住貼係部 nds 度黎畫
所以有圖都未必太有用~
要 1 比 1 對正個位
遲下會出去影印試
得左再係網聚度借比大家印~~
eewwc 目前離線  
舊 04-13-06, 10:39 AM   #692
smalltung
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2004
唔鍾意用靈符
太屈
Meeting禁用靈符

舊 04-13-06, 11:14 AM   #693
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
最安全既做法係跟呢條線再打多一次~因為就咁好難睇你漏左 d 乜
leve-0->level1->level-2->level 3->level5b->level-2(第一次 loop)
level-3a->level-4a->level-2(第二次 loop)
level-3a(先擊倒日番谷)->level-5a->level-2(第三次 loop)
level 3c -> level-4b->level-2(第四次 loop)
level-3c(有 20 hit 以上)->level-4s(碎蜂)
level-2............係咪一定要打足四次?
照以上的留程我打到level 3c -> level-4b->level-2(第四次 loop)

THX!!!~~~
舊 04-13-06, 11:29 AM   #694
HAKAIDER
neet 人生~~~

己成功!!!~~~
THX!!!~~~
舊 04-13-06, 03:20 PM   #695
xdcck

校時間1min,臨完場平均化,魂魄UP...
宜家WFC有d人咁玩...

有次條友一場用足4次... 大佬,你係咪打架...

舊 04-13-06, 05:05 PM   #696
edwardso
Junior Member

註冊日期: Jul 2004
引用:
其實真係好難畫
因為問過人要係剪書
跟住貼係部 nds 度黎畫
所以有圖都未必太有用~
要 1 比 1 對正個位
遲下會出去影印試
得左再係網聚度借比大家印~~
呢張圖都唔係original size...
因唔到個位....
edwardso 目前離線  
舊 04-13-06, 09:30 PM   #697
~繪~
Crazy Gamer
SONY哥哥

引用:
作者: smalltung
唔鍾意用靈符
太屈
Meeting禁用靈符
同感,雖然單挑情況用靈符的話,三十秒就可以完一局,係一件爽快o既事。
但就係鬥唔出實力差距。

舊 04-13-06, 11:47 PM   #698
xdcck

頭先超無聊地發現一個bug

揀石田雨龍,
不斷按"中攻擊"或"大攻擊",
又不斷按上面的那張靈符,

根住就會...

唔係用左上面果張符,
而係用左下面果張符...
狂禁上面張符仲可以狂出下面張符,
有冇效果就未試...

會hang機= =

此篇文章於 04-14-06 01:02 AM 被 xdcck 編輯。
xdcck 目前離線  
舊 04-14-06, 12:53 AM   #699
eewwc

引用:
作者: edwardso
呢張圖都唔係original size...
因唔到個位....
試下呢兩張得唔得
因為都幾大下成 5 m
一係可以用 d 整相軟件放番大佢~~
不過試過影印後再印都唔多得
eewwc 目前離線  
舊 04-14-06, 03:14 AM   #700
edwardso
Junior Member

註冊日期: Jul 2004
引用:
試下呢兩張得唔得
因為都幾大下成 5 m
一係可以用 d 整相軟件放番大佢~~
不過試過影印後再印都唔多得
試左都係唔得
會唔會要達到某d要求
再畫落去先拎到?
edwardso 目前離線  

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NDS] Nintendo Wi-Fi Connection 交流區 2 GimGim 手提遊戲機討論版 147 07-08-08 01:04 PM
[ETC] NEW:PSP及NDS最新全球百萬遊戲大作名單 神祕人1號 手提遊戲機討論版 80 12-31-06 11:08 PM
SONY官方承認PSP銷售敗於NDS jim Tsang 手提遊戲機討論版 309 08-04-06 10:17 AM

現在的時間是 05:32 AM

手機版 | APP版