Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 10-08-04, 02:05 PM   #26
kyu
God of Gamer
我要搞掂丁力個衰人

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: 岸邊露伴
原來毓民已經返左黎

[from apple]
今 期 壹 仔 有 篇 文 章 , 提 到 商 台 收 聽 率 繼 續 跌 , 新 節 目 又 唔
掂 。 有 人 問 老 闆 何 驥 會 唔 會 搵 黃 毓 民 再 開 咪 , 何 老 闆 不 置
可 否 , 答 話 「 睇 o下 點 啦 , 到 時 先 算 。 」
八 方 收 到 料 , 毓 民 避 禍 多 時 , 昨 晚 已 經 返 港 。 佢 有 好 多 要
事 辦 , 例 如 在 尖 沙 嘴 遇 襲 一 案 , 今 日 再 提 堂 。 另 外 , 毓 民
個 大 仔 惹 o左 官 非 , 雖 然 有 世 叔 伯 幫 手 , 佢 亦 好 擔 心 , 要 返
o黎 睇 o下。 名 嘴 封 咪 事 件 , 已 經 好 遙 遠 , 現 在 行 又 遊 完 、 舉 又 選
完 , 乜 都 應 該 結 束 , 冇 理 由 成 世 唔 返 ; 至 於 開 唔 開 咪 , 容
後 再 傾 啦 。
何老闆就冇所謂,但俞憎會唔會畀毓民開咪~
而且斷估毓民都要先搞掂個仔D蘇州 ,然後就自己果筆~
不過如果毓民過檔港台開咪都唔錯

舊 10-08-04, 02:15 PM   #27
GEESE
Game Master
Ψ血族.狂氣之伯爵Ψ

註冊日期: Aug 2002
控方在庭上指出,在上址搜出的白色粉末實為鹽及中藥「何濟公」的混合粉末,雖然不是毒品,但也算觸犯有關罪名。

即係點?都算販毒??

被風吹拂白色的病房中 急落的花瓣隨風飛舞著
最後的時刻來臨 回憶起最重要的人
明天將化為灰燼回歸塵土吧
櫻花於窗中看見了 我要沈睡於他們之下
被溫暖包圍著 在你的手中...
沉靜的搬離304號室之時 似乎把你再次忘記
此後我將與櫻花共舞於風中搖曳回憶著你
GEESE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-04, 02:18 PM   #28
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: wgzc
我思維係有問題

之前係有同一情況又藏毒
又"讚頌"做父母既"教導有方"
但係係無人出黎講果個人
但係今次
竟然有甘多人
不過嘆息
因為今次比人"讚頌"o既係毓民囉~ \/

舊 10-08-04, 02:57 PM   #29
美版之王-天涯浪子
玩具封印王

註冊日期: Jan 2002
引用:
我思維係有問題

之前係有同一情況又藏毒
但係係無人出黎講果個人
但係今次
竟然有甘多人
不過嘆息
邊單?

Cuddle
Rose of May
Hometown Domina

好聽, 動聽.
美版之王-天涯浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-04, 03:03 PM   #30
wgzc
Game Master
rofl

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDJC_XD
引用:
作者: 美版之王-天涯浪子
邊單?
DEEP
wgzc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-04, 03:40 PM   #31
美版之王-天涯浪子
玩具封印王

註冊日期: Jan 2002
引用:
DEEP
有人話過佢父母咩?

Cuddle
Rose of May
Hometown Domina

好聽, 動聽.
美版之王-天涯浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-04, 04:12 PM   #32
wgzc
Game Master
rofl

引用:
作者: 美版之王-天涯浪子
有人話過佢父母咩?

都係話人老豆教得好姐
舊 10-08-04, 05:18 PM   #33
ARMS
Ultimate Gamer
Always Blu

引用:
作者: Kaga
大仔唔敢講

個二仔細路o個時就一定唔係 d 咩好人, 細個係學校見佢作威作福咁群埋 d 學校入面o既壞份子
下你識佢架??
佢之前同我同一個highschool
好串的
有次差d同佢開拖

唔方好人

Caught unaware, they discover each other and take a chance
ARMS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-04, 06:21 PM   #34
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
其實,好多人都聽左毓民好耐(電台 )
都知道佢比較火爆
禁ge性格好易影響到仔女,用黎教仔就更加不管用!

此篇文章於 10-08-04 09:30 PM 被 Kojiro Fuuma 編輯。
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-04, 11:33 PM   #35
Kaga

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: ARMS
下你識佢架??
佢之前同我同一個highschool
好串的
有次差d同佢開拖

唔方好人
好不幸地我讀中一時佢中二
一年後我轉左校, 所以就唔駛對住呢 d 人

原來佢走左過美國 tim, 我驚佢雞腸都唔識多隻字
Kaga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-04, 11:46 PM   #36
岸邊露伴

註冊日期: Nov 2003
引用:
我思維係有問題

之前係有同一情況又藏毒
但係係無人出黎講果個人
但係今次
竟然有甘多人
不過嘆息
你既然睇唔過眼
何解唔挺身出黎講句公道說話呢?
你嘆息係嘆息自己冇勇氣撥亂反正呀?

純粹只係吹吹水既一個自己友既論壇架咋~~

(廣告)
岸邊露伴 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-04, 11:48 PM   #37
Rosicky
我愛攝影

註冊日期: Oct 2002
XBox Live GamertagykcisoR
引用:
好不幸地我讀中一時佢中二
一年後我轉左校, 所以就唔駛對住呢 d 人

原來佢走左過美國 tim, 我驚佢雞腸都唔識多隻字
過美國讀書?!
即係食白粉喇= =

英雄聯盟: Rosicky
Rosicky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-04, 11:58 PM   #38
Kaga

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: 松本秀人
過美國讀書?!
即係食白粉喇= =
上面 arms 人兄講架咋
補充: 我地講緊佢二仔, 唔係大仔
Kaga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-04, 01:39 AM   #39
ARMS
Ultimate Gamer
Always Blu

引用:
上面 arms 人兄講架咋
補充: 我地講緊佢二仔, 唔係大仔
我唔知我講果個係咪二仔.. 但係我知唔係大仔囉..
唔會係三仔掛.... 如果係咁即係一門三傑.....

Caught unaware, they discover each other and take a chance
ARMS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-04, 01:46 AM   #40
wgzc
Game Master
rofl

引用:
你既然睇唔過眼
你嘆息係嘆息自己冇勇氣撥亂反正呀?
我嘆息係因為果個topic
你都有份
舊 10-09-04, 01:48 AM   #41
岸邊露伴

千呼萬喚
聽朝毓民終於會開咪

(廣告)
舊 10-09-04, 11:04 AM   #42
kyu
我要搞掂丁力個衰人

究竟毓民個仔果D係咪毒品都唔知,人在做天在看~
睇下點

舊 10-09-04, 11:16 AM   #43
岸邊露伴

引用:
我嘆息係因為果個topic
你都有份
我有份出post又如何?
你既然睇唔過眼

(廣告)
舊 10-09-04, 11:18 AM   #44
wgzc
Game Master
rofl

引用:
我有份出post又如何?
你既然睇唔過眼

我對果句野無問題
我睇唔過眼你地雙重標準
舊 10-09-04, 11:20 AM   #45
kyu
我要搞掂丁力個衰人

行不義 扭曲香港傳媒生態 黃毓民怒斥黎智英
10月 9日 星期六 03:00 更新

【太陽報專訊】今年五月因欠債「留書出走」的名嘴黃毓民,前晚悄悄由台灣返港,處理其長子黃特漢涉嫌販毒一事。黃表示,現正與律師研究為其子翻案,對於《壹週刊》在未與其妻作深入訪問的情況下,將其妻寥寥數句的回應,炒作成言之鑿鑿的「專訪」,並於封面大字標題指其子販毒的報道做法,黃感到極之不滿,更直斥壹傳媒主席黎智英多行不義,扭曲香港整個傳媒生態。他說:「壹傳媒專養無良記者,上帝一定會懲罰佢。」

身穿白色汗衣的黃毓民,昨日在他開設的牛肉讞控筐訪問,他的容貌明顯地憔悴,黃妻則陪伴身旁。他表示,當日《壹週刊》的記者在其店外偷拍了幾張照片,其妻見狀上前查問,得知他們是記者後,禮貌地閒聊了數句,就沒有再理會他們。其後,《壹週刊》一名副總編輯致電其妻,就當日記者的騷擾行為致歉,豈料他們一邊道歉,一邊卻將其妻的簡單回應大做文章。

聲帶生水瘤 埋首寫書

談到該周刊在封面直指其子販毒,黃毓民勞氣加粗口地指,其子所藏的只是保濟丸,為甚麼強要說他藏毒呢?在法庭未有最終判決前,《壹週刊》已先下判決,確實欠公平,且對其子前途造成深遠影響。黃毓民怒斥:「好多本來好好萼O者,入}壹傳媒之後,都變得毫無道德!」

今年三月在街頭遇襲的黃毓民認為,三月至五月是最危險的時間,他本來打算待治好聲帶的水瘤後才回港,但無奈家G發生太多事,所以需要提早返港,短時間內也不會離港。除開刀治療聲帶毛病外,黃毓民在台灣日夜埋首寫書。他希望將過去數月發生的事寫成書,向公眾剖析他的一些想法。

經歷幾許風雨,黃毓民表示,為免家人擔心,暫不會再「開咪」做節目。他表示,會認真考慮退出政圈。

離家五個月的黃毓民內疚地說,自他離港後,店舖及家中瑣事都要太太獨力面對,令她身心疲勞,更因此患上輕微的抑鬱症。談到對太太的虧欠,一向硬朗的黃毓民亦忍不住流下男兒淚。至於欠債的事,他說已變賣物業攤還了不少,現時已沒有大問題。
----------------------------------------------------------------------------------------------------
毓民而家嚮清談一點鐘鬧緊肥佬黎~
壹記真係的確好乞人憎

舊 10-09-04, 11:22 AM   #46
t-cup
Moderator
CD-ROM

3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
而家 rthk2 訪問緊 毓民

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章