Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 
電視遊戲討論版>Lost Planet 3
steve 07:58 PM 04-10-12

2013年發售預定、本作由Spark Unlimited 負責開發

http://www.vg247.com/2012/04/10/lost...ng-dev-duties/

Hello MiMi 08:04 PM 04-10-12
Capcom 仲以為一段精美cg trailer 就可以引起玩家的興趣?
keijoey 08:24 PM 04-10-12
作者: Hello MiMi:
Capcom 仲以為一段精美cg trailer 就可以引起玩家的興趣?
Capcom 仲以為自家的外判遊戲可以引起玩家的興趣?
草薙さん 08:24 PM 04-10-12
又外判
作者: :
Games by Spark Unlimited
http://en.wikipedia.org/wiki/Spark_Unlimited

Call of Duty: Finest Hour – (Xbox, GameCube, PlayStation 2)
Turning Point: Fall of Liberty – (Xbox 360, PS3, PC)
Legendary (previously Legendary: The Box ) – (Xbox 360, PS3, PC)

now_loading 08:27 PM 04-10-12
其實LP 1, 2 都有很好的流暢度,打擊感,畫面靚機設靚,係遊戲性差,加上LP2 冇主角做主線就更糟糕,如果LP3 攪好遊戲流程和系統,都唔係太差的..

但現在外判, 冇左 MT Framework, 冇左靚人設機設,真係收得皮了..
其實 Capcom 係咪驚業界d 人失業, 時常判d 野比d 冇乜作為的廠做game .. Slant Six Games...
( ゚ω゚)? 08:40 PM 04-10-12
人到中年,髮線後移
Cucu 08:48 PM 04-10-12
biohazard orc COOP都幾好,
最緊要有COOP GAME出就得
jamcat 08:54 PM 04-10-12
之前有報導話Lost Planet 3 會改喺PC出, 仲變埋做Online MMO.....
shodanng2 09:47 PM 04-10-12
外判唔緊要
但Spark Unlimited好似冇乜正game出過
http://en.wikipedia.org/wiki/Spark_Unlimited
怕佢班底同技術差
外判都應該用番MT Framework黎開發
唔好好似Bio浣熊市咁多bug

LP1我最喜歡絕地孤身係大場境打大怪物既感覺
熱能系統又荷刻迫你速戰速決
LP2四打場境又斬到勁細
熱能系統又易左
冇哂feel

LP3睇片好似似番第一代既感覺
不過主角咁老都幾趕客
Capcom game一向以主角係靚仔靚女為賣點
monkeylove 09:51 PM 04-10-12
睇CG 都唔覺吸引...
gingq7 09:57 PM 04-10-12
Capcom係咪真係無人得咁緊要, 乜都外判
now_loading 10:00 PM 04-10-12
作者: shodanng2:
外判都應該用番MT Framework黎開發
唔好好似Bio浣熊市咁多bug
so far MT Framework 只會自家用..
chunmanx 10:20 PM 04-10-12
作者: diabloex:
其實LP 1, 2 都有很好的流暢度,打擊感,畫面靚機設靚,係遊戲性差,加上LP2 冇主角做主線就更糟糕,如果LP3 攪好遊戲流程和系統,都唔係太差的..

但現在外判, 冇左 MT Framework, 冇左靚人設機設,真係收得皮了..
其實 Capcom 係咪驚業界d 人失業, 時常判d 野比d 冇乜作為的廠做game .. Slant Six Games...
capcom似係轉左政策
佢自己公司都冇咁多人整
走ge走、離ge離
唔外判自己搞唔掂
返而希望佢可以外判下比d日本公司
月牙火介 10:49 PM 04-10-12
又外判..
人設,服裝,機設都走晒樣..
簡直同dmc異曲同工之妙
now_loading 10:50 PM 04-10-12
作者: chunmanx:
capcom似係轉左政策
佢自己公司都冇咁多人整
走ge走、離ge離
唔外判自己搞唔掂
返而希望佢可以外判下比d日本公司

鐵騎外判左比 FromSoftware,
但日本廠有能力做次世代代工的, 來來去去都係 L5, FormSoftware, Tri-Ace..
其實就算大廠都唔係好好多... 看看SE, Konami 的產量去到下一代佢地都唔知點算..
不過可能屈係手提機更安全.
kamkw 11:06 PM 04-10-12
BIO:ORC奶過野之後仲唔知驚
都係咪搞
steve 11:08 PM 04-10-12
official site
http://www.capcom.co.jp/lostplanet/3/
whassupbun 11:12 PM 04-10-12
作者: 草薙さん:
又外判
Games by Spark Unlimited

Call of Duty: Finest Hour – (Xbox, GameCube, PlayStation 2)
Turning Point: Fall of Liberty – (Xbox 360, PS3, PC)
Legendary (previously Legendary: The Box ) – (Xbox 360, PS3, PC)
嘩哩兩隻都係極品黎喎 真係放長雙眼睇佢點樣整到Lost Planet個名衰多兩錢重喇
八仙果 11:23 PM 04-10-12
LP 1 還有玩 online play,LP2 ...... 算罷
ComeLOLoh 11:47 PM 04-10-12
個CG唔係好得,好似以前外國出個d PC Game片頭CG咁。
赤兵尉SETH 12:04 AM 04-11-12
之前傳的某系列新作就係呢隻??
仲期待係VAMPIRE 新作....
dasw123 10:03 AM 04-11-12
作者: gingq7:
Capcom係咪真係無人得咁緊要, 乜都外判
外判都算,又唔益吓自己人,係要俾鬼佬搞~
kakajit 10:08 AM 04-11-12
作者: dasw123:
外判都算,又唔益吓自己人,係要俾鬼佬搞~
日本而家仲有能力搞又合乎成本效益o既...
多數已經開緊工做緊野...

日本仲有幾多廠有能力應付呢d作品?
minolta 10:39 AM 04-11-12
估唔到會出第三集....
女裝少年 10:41 AM 04-11-12
其實我覺得上一集唔差
gameplay方面比第1集係有進步
係story唔係咁好
但第一集個story都係唔得
一條友滅人地成個組織.....
完全明點解會低分過第一集咁多

我覺得佢係搞
不如完全crossover芒亨
1 2 3 4 

返回主題版面