Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-25-12, 02:11 AM   #151
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
雖然係綾辻行人作
但呢套好難歸類做解謎片

舊 01-25-12, 03:10 AM   #152
普通人一個
God of Gamer
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
引用:
作者: explosion 查看文章
首先把傘要早過個人落到地,然後要自已彈開左,之後要"click"實係地唔會郁,最後個角度要對正,真係死神來了...
e個故事教訓我地,唔好用d咁尖頭既傘

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-12, 03:35 AM   #153
ta423
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: 普通人一個 查看文章
e個故事教訓我地,唔好用d咁尖頭既傘
而且傘頭睇落唔係塑膠製 成支鋼針咁
要揀膠造先得
ta423 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-12, 02:26 PM   #154
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
好彩我只用縮骨傘

舊 01-25-12, 05:37 PM   #155
darknessmana
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2008
...基本上,一般落雨用長傘...都好少會見用到係金屬頭+磨到咁尖
呢把分明係呢位小姐平時拎出街用既"武器"
darknessmana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-12, 07:23 PM   #156
候鳥
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
我真係見過d好尖既長傘
但要咁岩插中條頸...真係死神來了先做得到
候鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-12, 12:39 AM   #157
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
雖然驚但都要睇
氣氛真係好得!!!
最尾既班長千萬分之一既機會都中
真係冇得避......

下次就算要買長遮都係搵d圓頭先得
葉老頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-12, 07:07 AM   #158
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: darknessmana 查看文章
...基本上,一般落雨用長傘...都好少會見用到係金屬頭+磨到咁尖
呢把分明係呢位小姐平時拎出街用既"武器"
我有兩把

都係廿年以上好鋼水年代留到而家的

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-12, 02:15 PM   #159
Stairwalker
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: 葉老頭 查看文章
雖然驚但都要睇
氣氛真係好得!!!
最尾既班長千萬分之一既機會都中
真係冇得避......

下次就算要買長遮都係搵d圓頭先得
要派呢種便當就算遮骨都插得死人
Stairwalker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-12, 06:24 PM   #160
fiendray
未来は僕らの手の中

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch ID8526-5981-1889
3DS Friend Code0860 3263 4537
今集真係睇到我心都寒
以後買傘真係唔會再買鐵造既尖頭傘
fiendray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-12, 08:32 PM   #161
零式
Ultimate Gamer
Banned

註冊日期: Jan 2003
果段我直頭飛左唔敢睇

anyway呢套野水準好高,有冇人有睇漫畫版?質素如何?
零式 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-12, 08:35 PM   #162
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
岩岩睇完。。我仲睇多次
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-12, 09:00 PM   #163
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: 零式 查看文章
果段我直頭飛左唔敢睇

漫畫版氣氛營造係一流 加上人設無咁中二 某程度上有feel過動畫
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-12, 09:48 PM   #164
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: 画伯 查看文章
岩岩睇完。。我仲睇多次
拎便當呢幕我回左帶3次, 要研究佢點插法

引用:
作者: JMi 查看文章
漫畫版氣氛營造係一流 加上人設無咁中二 某程度上有feel過動畫
何謂人設中二? a

舊 01-26-12, 10:24 PM   #165
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
點解野中藍近排演開D角色好似越黎越早領便當咁既?

除左ED既便當次序外,每集標題好似都暗示著D咩野次序

(替死去既鬼魂朔做人形身體?由骨架開始,然後皮包骨,之後再係眼睛頭髮etc)

點解恆一咩書都唔睇,係都要揀克蘇魯神話既作者,恐怖小說大師洛夫克拉夫特D書黎睇?
http://zh.wikipedia.org/zh-hk/%E9%9C...A4%AB%E7%89%B9

此篇文章於 01-26-12 10:30 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-12, 10:28 PM   #166
候鳥
Crazy Gamer

引用:
果段我直頭飛左唔敢睇

漫畫質素畫得好靚
不過如果鍾意動畫既就唔會睇漫畫住
因為睇哂漫畫知道哂劇情後,動畫個feel會少好多
舊 01-26-12, 10:46 PM   #167
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
引用:
果段我直頭飛左唔敢睇

有,個人覺得漫畫版更好feel,因為一頁一頁看,仲要有時係得字,個畫面冇咩描述!
引用:
作者: 候鳥 查看文章
漫畫質素畫得好靚
不過如果鍾意動畫既就唔會睇漫畫住
因為睇哂漫畫知道哂劇情後,動畫個feel會少好多
我睇晒漫畫版先睇動畫版,會比較期待動畫版如何表達!
你之前是問小說中文版邊度有得賣?
我今天路過荃灣大眾書局,見到hk$133。

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".

此篇文章於 01-26-12 10:55 PM 被 冬雨 編輯。
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-12, 07:36 PM   #168
候鳥
Crazy Gamer

引用:
作者: mark20hk 查看文章
有,個人覺得漫畫版更好feel,因為一頁一頁看,仲要有時係得字,個畫面冇咩描述!

我睇晒漫畫版先睇動畫版,會比較期待動畫版如何表達!
你之前是問小說中文版邊度有得賣?
我今天路過荃灣大眾書局,見到hk$133。
No Way!!出左了
搞到我仲托去台灣既朋友幫我買左添
舊 01-27-12, 11:06 PM   #169
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
原來漫畫係講一個飯堂的故事

即是便當大平賣!?
以及做人唔好咁豬事八掛唔係就會好短命

另外

唔好知道會好D

連直死之魔眼都有埋……

動畫搵いとうのいぢ做人設應該是一個錯誤
漫畫D人物感覺好好多
尤其是鳴除了眼罩果張真係好有力度

此篇文章於 01-28-12 12:14 AM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-12, 10:35 PM   #170
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 01-31-12, 01:26 AM   #171
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 01-31-12, 08:00 AM   #172
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
護士姐姐

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-12, 09:26 AM   #173
普通人一個
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
變左死神來了...

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-12, 10:52 AM   #174
plokplok00
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2008
其實我一直諗如果遇到墮 升降機, 如果雙手頂住天花, 做好受身準備唔知有無用?
plokplok00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-12, 12:04 PM   #175
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
我唔明點解到地係向下仆

引用:
作者: plokplok00 查看文章
其實我一直諗如果遇到墮 升降機, 如果雙手頂住天花, 做好受身準備唔知有無用?

MythBusters: Elevator of Death

邊可能贏到falling velocity...

此篇文章於 01-31-12 12:48 PM 被 メソウサ 編輯。
メソウサ 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
富野由悠季「劇場版 機動戦士Zガンダム」総合THREAD丨全部新規作画で行こうと断ったのは富野。 Vol.3 草薙さん 日本動漫畫討論版 526 02-23-24 01:34 AM
[動畫] 「君が望む永遠」15周年TVアニメ化、OVA化、実写化 money 日本動漫畫討論版 189 01-01-22 05:52 AM
[動畫] 「THEビッグオー Blu-ray BOX」12月22日発売決定 money 日本動漫畫討論版 4 07-19-11 11:52 PM
[動畫] 「巌窟王」Blu-ray BOX 8月24日発売決定 Haken Kreuz 日本動漫畫討論版 14 05-10-11 12:37 AM
[動畫] 超重神グラヴィオン Blu-ray BOX 発売決定 money 日本動漫畫討論版 3 09-28-10 01:40 PM

現在的時間是 11:37 AM

手機版 | APP版