Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-17-10, 04:19 PM   #51
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: westpat 查看文章
motorstorm夠新鮮玩法加好畫面啦
咪又係一樣"贏"唔到
品牌名氣唔夠都無計
引用:
作者: Viper II 查看文章
最忠心個班GT客應該反而想要多D真實賽道
真係好難想像,來來去去都係玩果D唔會好快悶咩

舊 09-17-10, 04:21 PM   #52
westpat
God of Gamer
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章

真係好難想像,來來去去都係玩果D唔會好快悶咩
因為係男人既浪漫(閃

舊 09-17-10, 04:23 PM   #53
Viper II
↘みもりんっ

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDViper-ll
XBox Live GamertagViper II DNA
真係鍾意玩賽車既人
個online system做得夠好
日日上去同人練車練timing,幾條track都夠玩

你問下睇開賽車既人
會唔會話年年都睇個堆track叫悶

YM: 「教徒論」與「蝗蟲論」一樣,是一種「污名化」手段
Viper II 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-10, 05:42 PM   #54
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
你問下睇開賽車既人
會唔會話年年都睇個堆track叫悶
睇車我會眼訓,但你叫我落場玩就調反轉
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-10, 08:34 PM   #55
小樹
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2005
XBox Live GamertagLeo8896
引用:
作者: saberlam 查看文章
隻GT5已經列入史上開發最耐既賽車遊戲....隻GT6, 睇怕會在PS4上出 ~
一定唔係啦
有隻game開發左13年,下年先出XD
小樹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-10, 10:11 PM   #56
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
出左gt6先出gt5 lor

舊 09-17-10, 10:15 PM   #57
chunmanx
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
如果gt5係真係11月出
佢本身又出咁多種語言版本
依家都應該做好晒
係最多有問題先再執執
所以說開發gt6都差不多

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-10, 10:31 PM   #58
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
引用:
作者: 王小虎 查看文章
係我唔啱,我講錯了,完全係我的錯。我已講對唔住,個個都係愛GT的人,影響到大家心情,唔好意思,請繼續。
唔好甘啦~大家都有唔同睇法

舊 09-17-10, 11:04 PM   #59
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
其實....由gt5p spec x 之後都仲有1路update....只不過唔係比大家玩..........

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-10, 10:31 AM   #60
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 小樹 查看文章
一定唔係啦
有隻game開發左13年,下年先出XD
人地講賽車game woo

duke 唔係賽車game

舊 09-18-10, 10:45 AM   #61
nami_tamaki999
Ultimate Gamer
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
引用:
作者: Dreamcast肥仔 查看文章
唔好甘啦~大家都有唔同睇法
係喇, 唔駛理會咁多, 繼續小虎兄出News/Posts

其實PSN有冇諗住出返 GT1, GT2, 之後出埋GT3, GT4 , GT 2001 Tokyo, Tourtise Trophy HD化比d 人"儲"齊返哂成套GT呢???? (最後2隻我都唔知佢出過, 更加未玩過)
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-10, 03:51 PM   #62
Rabbidas
Administrator
頹圈頹鏡

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code0000 0000 0000
PSN  IDRabbidas
XBox Live GamertagYui GAF
引用:
最忠心個班GT客應該反而想要多D真實賽道
真實賽道支持~

原創賽道太多唔合理地方

Rabbidas 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-13, 01:00 AM   #63
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
http://www.gran-turismo.com/us/news/?t=gt6

舊 05-15-13, 01:55 AM   #64
GTO
Insane Gamer
I'm GTO

XBox Live GamertagKitse Tse
以假亂真 , 第一眼睇真係比佢呃左

JAM PROJECT WORLD FIGHT 2008 @ HONK KONG!!!

下川みくにLiveTour2008 「ASIAN LOVERS ~Season2~」 in Hongkong
期待JAM,392下一次的來臨
我的XBOX成就
GTO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-13, 02:33 AM   #65
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
Ps3 出到GT6 大家點睇? 好處不用等甘耐, 如果出ps4 未來最少四年都唔洗玩, 頭 兩年出= 自殺吧? 壞處是應該不會大改了吧? 相信RAM 佢都應該用盡 16車雨戰真係lag 得好緊要 Replay d 格仔太可怕了吧 希望真係可以全p car+ 多track 就算了 到時GT6 出我ps3應會換SSD

10年GT5 一出時山內說過其實最少要用多兩年時間開發, 即GT5 其實要2012 先出到 期待這隻GT6(GT5完全版)

舊 05-15-13, 03:05 AM   #66
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
等? 即是好似psp 同 psv咁 隨時同步發售, 出ps4啲game易過ps3好多

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-13, 09:03 AM   #67
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
引用:
作者: SHIJI.F.LAPPLAY 查看文章
Ps3 出到GT6 大家點睇? 好處不用等甘耐, 如果出ps4 未來最少四年都唔洗玩, 頭 兩年出= 自殺吧? 壞處是應該不會大改了吧? 相信RAM 佢都應該用盡 16車雨戰真係lag 得好緊要 Replay d 格仔太可怕了吧 希望真係可以全p car+ 多track 就算了 到時GT6 出我ps3應會換SSD

10年GT5 一出時山內說過其實最少要用多兩年時間開發, 即GT5 其實要2012 先出到 期待這隻GT6(GT5完全版)
GT6 prologue@ps3
GT6@ps4

話時話,快d 出隻psv gt 好禾, psp 咁hea 我都應該買
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-13, 09:15 AM   #68
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: now_loading 查看文章
話時話,快d 出隻psv gt 好禾, psp 咁hea 我都應該買
PSP GT 我嫌唔夠 Customize, 同四架車
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-13, 09:15 AM   #69
僕は夢を見てる?

隻GT5仲有好多嘢未玩

BTW, GT6點都一定買, 只係可唔可以唔好加3D落去?
GT5畫汁唔夠靚相信同加入3D不無關係

Track / Car 我都無所謂了,有得玩已經好好
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-13, 09:50 AM   #70
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
PSP GT 我嫌唔夠 Customize, 同四架車
又乜mode 都冇, 買車要抽, 所以話佢hea, 但落場計, 幾年前都算手提極品

引用:
作者: nami_tamaki999 查看文章

GT5畫汁唔夠靚相信同加入3D不無關係
老老實實, 硬體所限, 我已經覺得超班, 3D 已經降解像同fps, 應該唔關事,
如果PS3 唔止256MB Ram, 可能變左另一層次....

此篇文章於 05-15-13 01:04 PM 被 now_loading 編輯。
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-13, 10:41 AM   #71
僕は夢を見てる?

引用:

老老實實, 硬體所限, 我已經覺得超班, 3D 已經解解像同fps, 應該唔關事,
如果PS3 唔止256MB Ram, 可能變左另一層次....
咁哩個又一定係既, 不過玩時都好Enjoy就真既, 多RAM一定會表現更好

btw, 今日個發表會係幾點進行??
舊 05-15-13, 10:57 AM   #72
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
希望新作改善loading time

舊 05-15-13, 10:58 AM   #73
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:

老老實實, 硬體所限, 我已經覺得超班, 3D 已經解解像同fps, 應該唔關事,
的確係512MB RAM 下係另一層次 ( 試左)
但普通用家lag 緊時, 望下HDD 燈係咪狂flash..
隻game lag最大敗類係幾萬個file , 心水清既就明我講乜

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-13, 12:09 PM   #74
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

畫質方面最大問題應該關天氣/時間時
大家玩左甘耐應該可以留意到
有時間變化的賽道同無的制作模式都好不同, 架構上應該完全唔同
開個高燈就可發現到, 左就右就下RAM又唔夠所以比P 的畫質下降了
出GE 時候都有講過, 賽道其實都有分P同S , 大家都應該留意到
其實P 車都唔係部部甘P
430 scuderia 果d 就真係堅p
Vitz 就軚環起角, 証明趕制都好緊要
同埋NSX … GT-R etc d 轉數燈希望山內可以執執佢
其實重有好多細節野…

雖然我甘講, 但佢仍然係好多方面都超晒班
佢話完美要做100件事的話, GT5 只係做左30件事
希望GT6 佢可以做多30 件事
更期待可以比佢完全發揮的GT7 ps4

舊 05-15-13, 12:50 PM   #75
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
老實講,gt有少少老土……一隻來來去去都係追求「好真好真好真好真」既賽車,我不如玩D癡癡地既賽車,如我見過一隻,一路玩,個景一路跌野落黎…

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS3] Gran Turismo 5 Spec 2.05【技術心得研究所討論區】 TCS_disable 攻略及心得交流區 1012 03-25-12 02:57 AM
[PSP] Gran Turismo Portable neo2046 手提遊戲機討論版 1188 10-29-09 10:55 PM
GRAN TURISMO HD (免費Download) 神祕人1號 電視遊戲討論版 336 03-24-07 11:15 PM
[PS2]Gran Turismo 4 ONLINE neo2046 電視遊戲討論版 36 07-16-06 02:35 AM
[PS2]Gran Turismo For Boys 神祕人1號 電視遊戲討論版 18 11-11-04 05:06 PM

現在的時間是 05:33 PM

手機版 | APP版