Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 10-26-07, 12:46 AM   #1
MR_CHEUK
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2007
wonder [急問]諗住11月22-24日去海南島玩~!!點知發現回鄉証11月28日到期!!!

[急問]

諗住11月22-24日去海南島玩~!!點知發現回鄉証11月28日到期!!!
我記得passport好似到期前3個月唔用得...
咁回鄉証又點呢...!!???

如果真係唔用得要攪又要攪幾耐!!??
MR_CHEUK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-07, 12:48 AM   #2
nefrezx
God of Gamer

註冊日期: Mar 2006
回鄉証以我所知,好似冇限制3個月前
做快証其實都只係要5個工作天
http://hk.knowledge.yahoo.com/questi...=7007031000417
11月先去申請慢證都得啦

------------
回鄉証到期,又想回鄉?
http://www.siu-j.com/k2_chipass.php

此篇文章於 10-26-07 12:55 AM 被 nefrezx 編輯。
nefrezx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-07, 03:29 AM   #3
HIM

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
PASSPORT有效期最少要有半年
HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-07, 09:19 AM   #4
MR_CHEUK

引用:
作者: HIM 查看文章
PASSPORT有效期最少要有半年
舊 10-26-07, 09:27 AM   #5
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: MR_CHEUK 查看文章
回鄉証係冇呢個年期限制的。
樓主安心去玩吧啦~
HikariY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-07, 11:02 AM   #6
馬馬
期待.回歸

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code5069 4781 3778
PSN  IDTomLee0701
XBox Live Gamertagtomhk
回鄉証好似係過左期先唔用得...

舊 10-26-07, 01:04 PM   #7
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
我試過拎住回鄉証臨到期2日前番大陸沒問題
番香港是last day亦沒問題

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-07, 01:59 PM   #8
MR_CHEUK

唔該哂咁多位~~~今晚/下星期後名~~~
THX哂~~~~~~~~~~~
舊 10-26-07, 02:08 PM   #9
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
如樓主29號先回港~
仲入唔入到境??

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-07, 02:35 PM   #10
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 馬馬 查看文章
回鄉証好似係過左期先唔用得...
乜有証過左期先用得 ??? (逃)

舊 10-26-07, 02:50 PM   #11
bocu
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2006
XBox Live GamertagALPOM
引用:
作者: Eking 查看文章
學生證
bocu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-07, 11:05 PM   #12
柯士甸
Ultimate Gamer
愛姿病x奶茶毒~

PSN  IDfoxaustin
放心~
28號都仲可以出入境~
過左28號就....嘿嘿~

舊 10-26-07, 11:42 PM   #13
馬馬
期待.回歸

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code5069 4781 3778
PSN  IDTomLee0701
XBox Live Gamertagtomhk
引用:
作者: Eking 查看文章
有~~人證 (速逃)

舊 10-27-07, 01:37 AM   #14
HIM

PSN  IDhim927
引用:
作者: DC 97 查看文章
如樓主29號先回港~
仲入唔入到境??
入香港境有身份證咪得囉 , 應該問過唔過到大陸個邊
HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-07, 02:07 AM   #15
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
用得ga,
我試返鄉下入境果陣先知果日係回鄉証最後一日,
佢都俾我過
(不過係好耐之前既事lu )

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 01:03 PM

手機版 | APP版