Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 告示區 > GAF告示版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 07-26-02, 09:35 PM   #1
Kojiro Fuuma
Advance Moderator
15202ST

註冊日期: Dec 2001
XBox Live GamertagKojiro Fuuma
GAForum 公用版規 V2.8

首先好多謝大家一直對我地支持~
為左唔好有不必要既爭執,以下少少版規希望大家都用心睇一睇。
  • 為方便閱讀如非必要請盡量不要用QUOTE之功能,或請改用『TO 某某君』
    如有需要引用文章時,可引用回應之重點,無需的部份,請自行刪除。

• 原則上本論譠對任何形式之發表都不會加以干涉,唯請諸位之言論發表切勿過於激烈以免影響引致他人反感。

• 嚴禁出現粗粗言穢語或其他帶侮辱性字句,違者將被撤銷會員戶口。

• 如對某位版友之言行反感或認為該會員有作出對你不敬行為時,請向該區版主反映!

• 本論譠之文章數目對會員之基本功能不會作出任何影響,固請勿灌水或騙貼,一經發現將必被刪除。

• 凡開TOPIC者,內容若只POST ICON,不論與否,一律視為騙貼處理。

• 請勿開立只陳述自己一時三刻的感想或經歷之TOPIC。管理人員有權以『日記式TOPIC』為理由關閉或刪除而不作預先通知。

• 因版主或管理人員未必能對每個TOPIC加以審閱,固會員如想刪除或對自己發表之TOPIC有任何要求,煩請於標題中表示。

• 文章內容請盡量不要含有AUTOPLAY程式(如MPEG,AVI,MP3,MIDI等),此舉會對低頻寬之會員做成影響。

• 請在正確之討論區開TOPIC~此舉為對該區版主之尊重行為。

• 請盡量不要重覆主題或類似內容的文章。

• GAForum為一網上論譠,是為作討論之用,不同於CHAT ROOM,固請勿開尋人TOPIC或個別『友好』談天主題!

• 最後希望大家可以盡量互相忍讓,在此相還終歸是一份緣,最重要是開心,固請不要作無謂的POST WAR。

• 如發現有人小事化大、火上加油或無事生有者將有可能作出適當處分,嚴重者將即時被撤銷會員戶口。

• 若發現會員在告示版離題或挑起罵戰等不尊重告示版之行為, 均會遭受最少7日的帳戶封鎖
  • 請勿在被Ban期間開新Acc, 如發現舊acc將被永久封禁

有關Neo Entertain TREND (娛樂版)/ Neo Music UNIVERSE (音樂版) 的版規數則:
  • 請勿在音樂版直接POST任何有關MP3檔及MTV檔之連結。(此為希望大家可以支持正版)

• 網友之間直接交換MP3及MTV等之過程及內容,一律與本FOURM無關。

• 禁止在娛樂版、音樂版的留言版上張貼BT WEBSITE/LINK。

• 禁止張貼廣告及灌水。

• 請勿刻意因糾正其他會員在POST內之錯別字而出POST,此舉會被視作呃POST處理。
    如有發現會員貼文中有錯別字而欲告知,請用PM通知該會員。

• 請勿於"某某歌手"、"某某唱片公司"或"某某演員"之討論TOPIC中刻意作出過激言論,如被發現刻意搞事者將會作出處分。嚴重者將會被即時被撤銷會員戶口。

大家黎到本討論區我地每位版主及管理人員都極之歡迎,以至並不希望對大家有過份管朿,唯請諸位盡量自律!

有任何疑問歡迎在此發問。

如各位對本FORUM或為版主及管理人員有任何意見想提出亦可以在這裏張貼。

再三多謝諸位利用寶貴的時間閱畢上述建議!
再次祝君旅途愉快~

注 : 版規若有更改,恕不另行通知。

01。03。11

此篇文章於 09-09-10 05:12 AM 被 neo2046 編輯。
Kojiro Fuuma 目前離線  
舊 07-29-02, 12:26 PM   #2
t-cup
Moderator
CD-ROM

3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
手提遊戲討論區 特有版規:

1. 禁止於討論區討論模擬器/遊戲下載點

如有其他特有版規, 將於此處公布

此篇文章於 07-31-02 09:45 AM 被 t-cup 編輯。
t-cup 目前離線  
舊 09-03-02, 12:40 PM   #3
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
GAForum & 體育版

有鑑於近年賭波及其他有關運動之賭博風氣成行,所以我地就『體育版應否談論賭摶』一事進行過一輪商議!

得出結論如下:

GAForum & 體育版將禁止各位對有關利用運動(包括足球,籃球,賽馬等)來賭博之事宜作出公開談論。
亦絕對唔容許有與賭博有關之金錢問題在本FORUM發生。
(但我相信呢到都無人會傻到係到賭架啦~WIN左你認為有得收咩?呵呵~ )
若要玩牙骹戰可以公開投票形式進行~(詳情請向版主或管理人完查詢)
但請勿涉及金錢或其他利益問題!否則將受到警告!

(如無意外我地將會嚴勵實行!)

此篇文章於 06-13-04 06:38 PM 被 樴撖嗅窄 編輯。
龍寶寶 目前離線  
舊 11-03-02, 02:08 PM   #4
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
Originally posted by Rv250 :
請問
如果我10個post有10個都剩係good,好,正
算唔算呃post
算架

舊 11-03-02, 03:06 PM   #5
夜影
Account Locked
算啦

註冊日期: Oct 2002
引用:
Originally posted by 龍格堡 :

算架
不多想涉足此處政治
但,這是很難做到而且很模糊。

(以下是這次Edit所增加的內容)
例子: http://vbb.yuihome.net/showthread.php?s=&threadid=27778

此篇文章於 11-03-02 03:32 PM 被 憭敶 編輯。
夜影 目前離線  
舊 11-03-02, 03:13 PM   #6
Blur
The One
⊃貧⊂

註冊日期: Feb 2002
PSN  IDelfblur513
XBox Live GamertagPAD 191276502
引用:
Originally posted by 龍格堡 :

算架
我唔覺算
在一個Topic出[正,好正]唔算過份吧

呀呀呀!顯身手強敵被我都打垮,HA!
冷的風,問誰怕?將冬天趕回家,HA!
趁青春望著前路去,一起衝衝衝,衝吧。
Blur 目前離線  
舊 11-03-02, 03:15 PM   #7
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
算係冇意義既reply o者...

舊 11-03-02, 07:09 PM   #8
Rv250
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
喔...真係幾難界定.
夜影舉o既例子係我見到的其中一條thread

如果係容許的話我想衝一千post

此篇文章於 11-03-02 07:45 PM 被 Rv250 編輯。
Rv250 目前離線  
舊 11-14-02, 07:18 PM   #9
15202ST

XBox Live GamertagKojiro Fuuma
呢個問題有少少難答你..
不過如果一個TOPIC入裏你只回一個『GOOD』,『好』極其量我地只當你係無意義POST~
但如果有人接住你咁『ME2』,『ME3』,『ME4』..咁落去的話我地會當你個TOPIC就會當後者有集體ARK POST之疑,可會比CLOSE而不作通知~!
但同一個TOPIC你回兩次以上無意義REPLY我地就當你ARK POST..不過都只係DEL你個POST姐~
其實你ARK唔ARK有得睇..十個TOPIC你九個都回個『好』,咁你唔係ARK POST我都唔知當你係乜好~?
縱觀呢到ARK POST情況都唔算太嚴重,只係無意義回覆多咁解姐~

01。03。11
舊 11-14-02, 07:43 PM   #10
何英
↓米奇老鼠

小次郎:
其實仲有有D人(有個人)好鍾意quote完人話"唔係呀嘛!!"之類...
唔知你有冇同感

幾時到下次去日本
何英 目前離線  
舊 11-15-02, 08:48 AM   #11
15202ST

佢都叫有紋有路..有個直頭玩到出神入化境界~!
我以經封左佢做『神人』~!你又有無見過~?
我每次見到佢出POST都忍唔到手DEL鬼左佢~

其實大家都算好左啦(起馬呢輪..),希望大家自律下啦..
做管理人員都唔係下下要管住你地架嗎..始終大家都唔細,識諗架啦~
又無可能解釋到比你地聽每一件事點解得點解唔得架嗎..呢個係一個幾主觀問..我唔信有人做到咁機械化囉..
說話多講都係無意思~
你地要聽,我地都只可以一句多謝~
唔聽,我地亦唔會唔歡迎你~
呢到又只不過一個科林,唔通你玩野我地去炸鬼左你部腦咩..

01。03。11
舊 11-15-02, 11:41 AM   #12
Cooper 仔
潛艇基地 42 號

TO 風魔小次郎 :
SORRY
DEL 左
冇下次..........
Cooper 仔 目前離線  
舊 11-15-02, 02:59 PM   #13
15202ST

to Cooper 仔~
頂你呀~
做乜DEL佢呀..留係到做假面教材嗎~
頂頂~

01。03。11
舊 11-15-02, 03:14 PM   #14
Cooper 仔
潛艇基地 42 號

引用:
Originally posted by 風魔小次郎 :
to Cooper 仔~
頂你呀~
做乜DEL佢呀..黎係到做假面教材嗎~
頂頂~
我唔要做反派.......
你LINK 左去果處, 比人偷學左就唔好喇
lee 個係我秘技黎o家.....ccc.
Cooper 仔 目前離線  
舊 11-15-02, 06:54 PM   #15
何英
↓米奇老鼠

小次郎 :
你都識講嘛都del左我都知喎
不過有時都會發覺唔見咁左幾個post@@
就係有D人唔識consider...~____~
好似人地講講下野話笑死果D...
咦,係呀,不如講黎聽下果個係乜水等我留意下~

幾時到下次去日本

此篇文章於 11-15-02 07:15 PM 被 雿 編輯。
何英 目前離線  
舊 11-16-02, 09:48 PM   #16
何英
↓米奇老鼠

我有野想問...
re人"無言"算係咩?

幾時到下次去日本
何英 目前離線  
舊 11-16-02, 11:49 PM   #17
子貓物語hihi
~潛艇基地茶水部~
電眼.東尼

註冊日期: Jan 2002
off topic例子:

有請小次郎示範.hehe~~~~
http://vbb.yuihome.net/showthread.php?s=&threadid=29469
子貓物語hihi 目前離線  
舊 11-17-02, 03:09 AM   #18
15202ST

無呀~
我都係講魔介呀~

TO samkit~
RE人無言其實問題都不大..最大問題係QUOTE人一大段野之後就黎句無言就真係..

01。03。11
舊 11-17-02, 01:37 PM   #19
何英
↓米奇老鼠

in my opinion:
都無言仲re乜Q
果個到底係邊個姐
唔係度講既pm話我知丫
唔係我掛

幾時到下次去日本
何英 目前離線  
舊 11-17-02, 02:33 PM   #20
夜影
算啦

引用:
Originally posted by 風魔小次郎 :
呢個問題有少少難答你..
不過如果一個TOPIC入裏你只回一個『GOOD』,『好』極其量我地只當你係無意義POST~
「團長」
可以話係有版你睇
未夠1500 posts時,你可以每日都見到呢D廢話
夜影 目前離線  
舊 11-17-02, 02:41 PM   #21
何英
↓米奇老鼠

其實我覺得如果個topic比人me3,me4而被close好似有D...
個topic本身冇罪家嘛

幾時到下次去日本
何英 目前離線  
舊 11-17-02, 04:16 PM   #22
夜影
算啦

引用:
Originally posted by samkit :
其實我覺得如果個topic比人me3,me4而被close好似有D...
個topic本身冇罪家嘛
所以...del post啦
別,有時有D人Post一D以前有人post過D野,俾人話一兩句post過就無野,但係有D就俾人close,咁又係咩原因?
還有,有時候,某些版主會越權處理掉一些版務
例:A版主見到B版主的版中有個topic應該close,但B版主已經看了,認為沒有close的必要,但版主A卻將其close掉
夜影 目前離線  
舊 11-17-02, 04:35 PM   #23
何英
↓米奇老鼠

咁呢樣野要有個共識囉
係版主區商量好先作出決定會好d...

幾時到下次去日本
何英 目前離線  
舊 11-17-02, 04:54 PM   #24
YeeeSSS
Crazy Gamer
瀬戸内海

有時有d人明off左個topic,但係又無比人close

又有時有人唔小心咁off左,但係又比人好快咁close左喎
YeeeSSS 目前離線  
舊 11-17-02, 10:08 PM   #25
15202ST

咁不如直接D..你地想我點..?
唔好問完一樣又一樣..我唔想再咁樣你一句我一句,咁樣沒完沒了架喎..
橫樹我講你地又唔會去諗,去明架啦..
你地有邊樣唔會去捉~?
我又滿足得你地邊樣呀~?
唔答你地又唔係,一答你地就借D易一輪嘴淝..

01。03。11
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:12 PM

手機版 | APP版