Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 12-12-12, 06:54 AM   #2226
Griffon05
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2007
Wii U IDToyMusha
3DS Friend Code3282 2958 7757
PSN  IDToyMusha
引用:
作者: 八仙果 查看文章
成10雞美金
Griffon05 目前離線  
舊 12-12-12, 06:55 AM   #2227
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: mrk 查看文章
日版個面明白,咁美版eshop又點計呢???
引用:
作者: Takushi 查看文章
Each $10 = 100 points ,

You can only redeem it to money every 500 points

I bought two games around $80 last time , now I can redeem $5 and have 300 points left .
請問個Each$10=100point計唔計埋地區稅㗎???
因為我想DL隻美版DL GAME Trine2: Director's Cut,但佢係買緊$19.99。

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 12-12-12 07:38 AM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線  
舊 12-12-12, 07:35 AM   #2228
哥薩克
Game Master
んふんふ

註冊日期: Mar 2006
Wii U IDivandeep
3DS Friend Code1633 4968 1311
引用:
作者: Terry Sham 查看文章
走足成條鴨街,連華輝都冇貨,請問大家有冇門路可以買到呀?
我尋日先係鴨尞街兩邊D電子零件舖頭買左隻200W

問舖頭wii u岩唔岩用,佢先答我話岩咖喇,有人掃左10隻咁樣....

雖然無問過有無貨,但經過好幾間舖頭都有擺D 火牛出黎咖喎

舊 12-12-12, 08:28 AM   #2229
Terry Sham
Crazy Gamer
Lazy Gamer

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDshumfukuen
Nintendo Switch ID413115694034
3DS Friend Code0920 2570 3686
PSN  IDshumfukuen
引用:
作者: 哥薩克 查看文章
我尋日先係鴨尞街兩邊D電子零件舖頭買左隻200W

問舖頭wii u岩唔岩用,佢先答我話岩咖喇,有人掃左10隻咁樣....

雖然無問過有無貨,但經過好幾間舖頭都有擺D 火牛出黎咖喎
我係話找不到以下兩款心頭好:

SD-150 150W剛剛好 

TC-300 幾靚仔 

舊 12-12-12, 08:41 AM   #2230
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
一陣打算買日版機(美版將來再算),已執定位

目前蝙蝠俠等美版遊戲,能否英語顯示呢? (NG3 RE 日版可選英文)

黑機$3160 送貼 ,Mario $480
1515 目前離線  
舊 12-12-12, 09:10 AM   #2231
哥薩克
Game Master
んふんふ

註冊日期: Mar 2006
Wii U IDivandeep
3DS Friend Code1633 4968 1311
引用:

TC-300 幾靚仔 
150W我都見有啊...

舊 12-12-12, 09:35 AM   #2232
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
SIMPLE Series for WiiU THE Family Party:6,6,5,4

咁快就整隻大雷作
由手機版發出
enishi 目前離線  
舊 12-12-12, 09:42 AM   #2233
qqchocolate1234
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDpichoco
3DS Friend Code4339 2440 9008
PSN  IDpichoco
引用:
作者: 八仙果 查看文章
白色 Wii U stand。

http://www.play-asia.com/Nintendo_Wi...h-70-5ep1.html

我也是直放,玩 Mario 不覺大聲,
你玩什麼 game 呢?
monster hunter
係間唔中load碟個時先有撻撻聲
qqchocolate1234 目前離線  
舊 12-12-12, 09:56 AM   #2234
sonywong
Junior Member

註冊日期: Nov 2006
買左條usb game pad charging cable, $15. 差倒,但唔知係唔係會慢過用火牛。
sonywong 目前離線  
舊 12-12-12, 09:58 AM   #2235
jk5
又窮又多嗜好的機迷

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDjk5hk
引用:

TC-300 幾靚仔 
變壓牛,真係唔好慳!一定要有。
上一代日版 wii,我就係燒咗隻cheap牛,燒埋部機。

今次wiiU,點都買個靚靚地出兩個頭!

JK買WiiU 黑機32GB的10大理由:
http://space.uwants.com/index.php?ui...-itemid-471008

JK

舊 12-12-12, 10:31 AM   #2236
Terry Sham
Crazy Gamer
Lazy Gamer

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDshumfukuen
Nintendo Switch ID413115694034
3DS Friend Code0920 2570 3686
PSN  IDshumfukuen
引用:
作者: 哥薩克 查看文章
150W我都見有啊...
我初初都以為有,不過睇真D原來係JA-150,其中一個輸出係117V的,我要的SD-150是兩個輸出都係100V的。

此篇文章於 12-12-12 10:47 AM 被 Terry Sham 編輯。
Terry Sham 目前離線  
舊 12-12-12, 10:36 AM   #2237
naytk
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDfatyan
3DS Friend Code4511 0437 1153
PSN  IDyanchimkay
XBox Live Gamertagktyan
引用:
作者: qqchocolate1234 查看文章
monster hunter
係間唔中load碟個時先有撻撻聲
玩mh3g直放load碟係會撻撻聲,而且幾大聲下。
由手機版發出
naytk 目前離線  
舊 12-12-12, 10:37 AM   #2238
シスグノ

註冊日期: Oct 2011
Wii U IDJulian_Lau
引用:
作者: naytk 查看文章

由手機版發出
比起初版360,小巫見大巫啦,唔算嘈.

引用:
作者: jk5 查看文章
http://space.uwants.com/index.php?ui...-itemid-471008

JK
我都係買黑機 (MH Ver.),但閣下文中談及購買黑機32GB的原因,好似得一兩點.

其它實情係購買WiiU的原因,好似合理d...

是日超痛一入,但越痛越強!

Nintendo ID:
WiiU美: John_Lau
WiiU日: Julian_Lau
シスグノ 目前離線  
舊 12-12-12, 10:49 AM   #2239
naytk
Crazy Gamer

引用:
作者: シスグノ 查看文章
你竟然拎部五年前嘅機黎比。
由手機版發出
naytk 目前離線  
舊 12-12-12, 10:57 AM   #2240
魔靈娘
Game Master
葵千尋

註冊日期: Dec 2010
Wii U IDilovecardcaptor
引用:
由手機版發出
橫放都有
間吾時有1,2野 撻撻聲

暴雪英霸: 魔靈娘#3534

爆裂吧! 肝臟!!
魔靈娘 目前離線  
舊 12-12-12, 11:13 AM   #2241
laiho
Junior Member

註冊日期: Apr 2007
琴日去葵芳見白機$2699,黑機$3199,game就$4xx-$5xx
laiho 目前離線  
舊 12-12-12, 11:17 AM   #2242
シスグノ

引用:
你竟然拎部五年前嘅機黎比。
由手機版發出
而家講noise je, 360唔見得係史前產物.

而且無大家講到咁誇...^^;

シスグノ 目前離線  
舊 12-12-12, 11:27 AM   #2243
naytk
Crazy Gamer

引用:
而家講noise je, 360唔見得係史前產物.

而且無大家講到咁誇...^^;
咁你應該同而家果部360比,唔係同初代比。
你之前嘅意思就等如…
『唔係load好耐姐,都冇neogeo cd load咁耐。』
『唔係好難食姐,都冇屎咁難食。』
由手機版發出
naytk 目前離線  
舊 12-12-12, 11:40 AM   #2244
シスグノ

引用:
你之前嘅意思就等如…
『唔係load好耐姐,都冇neogeo cd load咁耐。』
由手機版發出
是我皮質醇偏高嗎?

對唔住,我錯,我下次唔會喇,我會留意.

シスグノ 目前離線  
舊 12-12-12, 11:58 AM   #2245
jk5
又窮又多嗜好的機迷

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDjk5hk
引用:

我都係買黑機 (MH Ver.),但閣下文中談及購買黑機32GB的原因,好似得一兩點.

其它實情係購買WiiU的原因,好似合理d...
Thanks, シスグノ.

其實應該係買WiiU & 黑機的原因:
等我改改佢.

JK

舊 12-12-12, 11:58 AM   #2246
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
由手機版發出
呢隻game最衰好似未出dl版
如果唔係我實會買dl版落裝黑機個32GB入面
咁就冇左讀碟頻密既嘈音

Capcom係咪未公佈過呢隻幾時出dl版?
3DS隻MH3G前排先出dl版
shodanng2 目前離線  
舊 12-12-12, 11:59 AM   #2247
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: jk5 查看文章
變壓牛,真係唔好慳!一定要有。
上一代日版 wii,我就係燒咗隻cheap牛,燒埋部機。

今次wiiU,點都買個靚靚地出兩個頭!

JK
一隻呢d牛用10年或以上, 10年你點都有4-5部新玩具, 每部一隻$50-70 牛, 基本上係返哂度

我隻係由ps2 年代用到依家 ps2 + hdd / 360 / ps3 / nds / psp / psv / mba 全部都係插呢隻牛

(我隻牛係有4個頭)

舊 12-12-12, 12:09 PM   #2248
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
你之前嘅意思就等如…
由手機版發出
我用中後期型號既PS3薄機
玩Uncharted系列都係讀碟頻密好大聲
可能因為隻game係邊玩邊係背後load場境

讀碟頻密其實都唔關部機新定舊事
係光碟技術既問題
DVD同Bluray讀取速度都唔快
如果隻game係長期有大量data要load時
自然讀碟頻密
如果隻game係寫到每關load一次
咪剩係loading書面嘈得一陣啦
如果MH咁
可能係一個任入面轉區都讀少少data
咁咪不停要讀碟囉
shodanng2 目前離線  
舊 12-12-12, 12:12 PM   #2249
treeyiu
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2008
引用:
由手機版發出
我都覺得部U仔係幾大聲~
無論風扇同讀碟
treeyiu 目前離線  
舊 12-12-12, 12:21 PM   #2250
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
係喎,如果買dl版game,
咁咪唔駛load碟?
打機過場境時有冇明顯分別快d呢?
貓太部 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
Nintendo Wii 癮君子FC & 操作吸毒區 Vol.2 [Wii 機主集中地][邪道免問] antony chan 攻略及心得交流區 879 02-19-11 04:31 PM
GameCube交流區~Wii機主的另一好去處~Vol.4(注目作品推介、用Wii玩GC game、GC玩GBA、GBC、GB game簡介) IDGAF 攻略及心得交流區 383 06-11-09 06:33 AM
Wii等於一台DSstation,DS遊戲可以通過Wii進行擴展,充當Wii控制器 Netnet 手提遊戲機討論版 19 06-09-06 01:18 AM

現在的時間是 12:25 PM

手機版 | APP版