Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-18-06, 09:00 PM   #201
ShinShiden
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDshinshiden
XBox Live Gamertagshinshiden
引用:
作者: 重炮手Custom 查看文章
用兩條象筋扎住兩個analog,我係兩個推向右黎扎

死得...食人樹miss左兩條....nothing阿伯又得400....
自動練等法 勁

咁沒法了 唯有一個升好再畀另一個戴吧

ShinShiden 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-06, 09:04 PM   #202
~ViVi~
God of Gamer

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
引用:
作者: ShinShiden 查看文章
自動練等法 勁

咁沒法了 唯有一個升好再畀另一個戴吧

如果咁樣可以升埋lv就正
升rank都係為左打埋果幾隻隱藏怪...
之前連冰龍都打唔贏....
~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-06, 09:50 PM   #203
ShinShiden
Crazy Gamer

引用:
如果咁樣可以升埋lv就正
升rank都係為左打埋果幾隻隱藏怪...
之前連冰龍都打唔贏....
其實rank 夠高 你已經會變到好勁的了 Final Boss...完全打唔到我一下
就完左場

冰龍其實...真係怕佢物理攻擊多d....裝左個水吸收 既item 會好好多
除左 冰龍...其餘 果 4條 都冇咩難道的了...都唔識物攻....完全吸收佢d 招...

舊 12-18-06, 10:03 PM   #204
~ViVi~

引用:
其實rank 夠高 你已經會變到好勁的了 Final Boss...完全打唔到我一下
就完左場

冰龍其實...真係怕佢物理攻擊多d....裝左個水吸收 既item 會好好多
除左 冰龍...其餘 果 4條 都冇咩難道的了...都唔識物攻....完全吸收佢d 招...

d吸收item得一舊....打冰龍果時死剩一個都俾佢爪死埋...

btw,我而家每個角色都master左3個job,正向全job制霸中
舊 12-18-06, 10:06 PM   #205
initial

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
唔好意思ar, 我想問我有d "影" o既 skill 練到 lv2, 甚至lv3, 但我可用o既魔法冇網上搵o既資料咁多, 是否故事未發展到, 所以我用唔到ar?? thx!!!

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-06, 10:27 PM   #206
~ViVi~

引用:
作者: initial 查看文章
唔好意思ar, 我想問我有d "影" o既 skill 練到 lv2, 甚至lv3, 但我可用o既魔法冇網上搵o既資料咁多, 是否故事未發展到, 所以我用唔到ar?? thx!!!

如果練得快得滯就係咁,因為就算夠lv都要拎左果樣魔法先出到
魔法一係咒文書屋買,一係寶箱執
舊 12-18-06, 10:28 PM   #207
Q頭
Banned

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDgrave_terry
XBox Live Gamertagwrygrave
引用:
hey.i add u in xlive
i am WryGrave
Q頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-06, 10:36 PM   #208
ShinShiden
Crazy Gamer

引用:
d吸收item得一舊....打冰龍果時死剩一個都俾佢爪死埋...

btw,我而家每個角色都master左3個job,正向全job制霸中
搵個法師 放 物攻無效一次 吧
法師 魔防 都應該頂到下的 我都係咁過左

好狼wo 已經 3個Job master

引用:
作者: initial 查看文章
呢個時候最好用黎 升 其他 Job

舊 12-18-06, 10:40 PM   #209
~ViVi~

引用:
作者: Q頭 查看文章
hey.i add u in xlive
i am WryGrave

已add,溫緊書,唔得閒覆你xbox sent ge msg,不過收到~

引用:
搵個法師 放 物攻無效一次 吧
法師 魔防 都應該頂到下的 我都係咁過左

好狼wo 已經 3個Job master

唔記得有招咁野tim
冇黑帶大概2個鐘多d就一個job
舊 12-18-06, 10:58 PM   #210
initial

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
引用:
引用:
呢個時候最好用黎 升 其他 Job
THX!!!!!!!!

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-06, 11:13 PM   #211
ShinShiden
Crazy Gamer

引用:
唔記得有招咁野tim
冇黑帶大概2個鐘多d就一個job
後期Barrier 有一招 物攻/魔攻 無效化 一次
冇記錯可以 分別 咁中的 即中左 物攻 魔攻都仲可以擋 (唔太記得 可以試試)

2個鐘多d就一個job 好攞命呢

舊 12-18-06, 11:26 PM   #212
荒木飛呂彥
Game Master
◇白金之星◇

註冊日期: Dec 2001
剛剛先打到搵藥,打得好慢-.-

舊 12-19-06, 01:09 AM   #213
shukei
Game Master
大將軍王

註冊日期: Aug 2002
有兩條問題:
1.請問在非戰鬥時可以用魔法回復hp嗎?我好像都找不到
2.到底甚麼技能在學會後還買書才可以用的

可以食美餚,睇馬經。無班房之睡意,無校長之叫聲。
故宮夜香凝,紅樓屎結晶,夫子云:「何穢之有?」
shukei 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-06, 12:48 PM   #214
ShinShiden
Crazy Gamer

引用:
作者: 荒木飛呂彥 查看文章
剛剛先打到搵藥,打得好慢-.-
慢慢玩吧 唔駛急
挑贏左 hidden boss 時真係好滿足的呢
所以慢慢享受隻game吧

引用:
作者: shukei 查看文章
有兩條問題:
1.請問在非戰鬥時可以用魔法回復hp嗎?我好像都找不到
2.到底甚麼技能在學會後還買書才可以用的
1. 可以, 開啟menu後 其中一項 就是的了 (好像是 3個日本字 來的)
2. 黑, 白, 力, 防 4個 job

舊 12-20-06, 01:43 AM   #215
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
想問下有個村之前係被nene冰左,解完之後係個村攞左之後鳥山明叫你比佢.
我想問問幾唔幾得鳥山明講咩?佢係唔係開左shop?在那裡?
引用:
1800果個 係 全屬性 , 戰鬥中 異常狀態 耐性加強罷了...
THANKS
引用:
可說是隱藏Boss
王樣便便 單體物理攻擊 過千...攻擊力
黃金Robot 全體Beam武器....過千 攻擊力

王樣便便 要你到 Disc3 先有得入 即拎左 飛空艇 先會在 達達村 旁果個 古代遺跡 中出現

黃金Robot 要你拎左 "最終兵器之腕輪" 和 "最終戰争之首飾" 先會在 古代工場出王現
一下過千~咁樣我唔洗打~(剛拿了飛機)
希望快些拿了黑帶~
ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-06, 01:57 AM   #216
ShinShiden
Crazy Gamer

引用:
作者: AiStudio 查看文章
想問下有個村之前係被nene冰左,解完之後係個村攞左之後鳥山明叫你比佢.
我想問問幾唔幾得鳥山明講咩?佢係唔係開左shop?在那裡?

THANKS

一下過千~咁樣我唔洗打~(剛拿了飛機)
希望快些拿了黑帶~
SORRY 真係唔記得佢講過咩 ... 我只係知 你拎左 飛空艇後
去 オーロラ遺跡 打倒Boss後 會救左 鳥山明
到時你可以在那裏找他 我記得果時佢不會走 再入返去 遺跡 都會見返佢o係度

打王樣便便 真係要靠 HP轉MP來 受佢既 攻擊 唔係真係打唔低佢...
夠快既 就用 加速 同 物/魔攻 無效化 一次吧

P.S.
[黑帶] :
-可以 在與 イートイート[Disc 3 初段 在村中打的果棵 食人村Boss來的]
打時 偷 2次同佢打 2次都可以偷到
-可以在古代遺跡之森既寶箱拎到 (飛空艇入手後 可以飛去呢個迷宮冒險)
-璧畫之村中 那個 紅色Barrier罩住既寶箱拎到 (要有 紅色Barrier解除裝置 先可以拿到)
-最後就係 集夠 1200 個nothing 同 nothing爺爺換回來了

咁就剛剛好有 5條

此篇文章於 12-20-06 02:31 AM 被 ShinShiden 編輯。
舊 12-20-06, 02:42 PM   #217
次世代
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
可用[METAL]換[加STATUS]那位[NPC]在山脈出現後,
邊度會再出現?thx~
次世代 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-06, 04:06 PM   #218
shingo512

註冊日期: Nov 2004
XBox Live Gamertagsummer66
引用:
作者: 次世代 查看文章
可用[METAL]換[加STATUS]那位[NPC]在山脈出現後,
邊度會再出現?thx~
ジブラル城
地下水脈
人食いの森
ノルタの村

暫時玩到係咁多
shingo512 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-06, 05:22 PM   #219
次世代

引用:
作者: shingo512 查看文章
ジブラル城
地下水脈
人食いの森
ノルタの村

暫時玩到係咁多
ic,thx

此篇文章於 12-20-06 07:14 PM 被 次世代 編輯。
舊 12-20-06, 07:31 PM   #220
次世代

另問所有九種Category(技能) MAX LV係幾多,因為有這些[成就]
舊 12-20-06, 08:00 PM   #221
ShinShiden
Crazy Gamer

引用:
作者: 次世代 查看文章
另問所有九種Category(技能) MAX LV係幾多,因為有這些[成就]
所有 Category Max Lv 為 99
(但skill 平均升到 3X lv 就升晒所有 skill 除左 Barrier呢個 Category 在 50Lv時 才會升
最後一個 skill外 打後 Lv 都冇新 skill , 只會 增加本體能力值)

-------------------------------------------------------------------
上面有幾個post 有提及到 點樣快速升Category Max Lv 為 99, 有興趣查來看看

舊 12-20-06, 08:18 PM   #222
次世代

引用:
所有 Category Max Lv 為 99
(但skill 平均升到 3X lv 就升晒所有 skill 除左 Barrier呢個 Category 在 50Lv時 才會升
最後一個 skill外 打後 Lv 都冇新 skill , 只會 增加本體能力值)

-------------------------------------------------------------------
上面有幾個post 有提及到 點樣快速升Category Max Lv 為 99, 有興趣查來看看
明白.thx~
舊 12-20-06, 09:20 PM   #223
~ViVi~

引用:

我發覺原來唔駛用象筋都ok架...
只要食夠會令自己有香味ge回復藥,
咁只要企o係個寶箱右面個死位(企e度因為d豬一出通常就會撞到你),
d飛天豬就會自己衝埋黎死
舊 12-20-06, 10:53 PM   #224
ShinShiden
Crazy Gamer

引用:
我發覺原來唔駛用象筋都ok架...
只要食夠會令自己有香味ge回復藥,
咁只要企o係個寶箱右面個死位(企e度因為d豬一出通常就會撞到你),
d飛天豬就會自己衝埋黎死
其實可以唔駛食藥添呢 只要你有個 裝o係 Special既 item
叫"愛犬之首輪" 裝左 就會 有香味 咁就連藥都可以 省埋

而且 想回後HP , MP 唔駛錢 就返 地下水道前 果個 機械村
間宿屋 係永遠唔駛畀錢就可以 回復的呢

舊 12-21-06, 01:04 AM   #225
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
引用:
SORRY 真係唔記得佢講過咩 ... 我只係知 你拎左 飛空艇後
去 オーロラ遺跡 打倒Boss後 會救左 鳥山明
到時你可以在那裏找他 我記得果時佢不會走 再入返去 遺跡 都會見返佢o係度

打王樣便便 真係要靠 HP轉MP來 受佢既 攻擊 唔係真係打唔低佢...
夠快既 就用 加速 同 物/魔攻 無效化 一次吧

P.S.
[黑帶] :
-可以 在與 イートイート[Disc 3 初段 在村中打的果棵 食人村Boss來的]
打時 偷 2次同佢打 2次都可以偷到
-可以在古代遺跡之森既寶箱拎到 (飛空艇入手後 可以飛去呢個迷宮冒險)
-璧畫之村中 那個 紅色Barrier罩住既寶箱拎到 (要有 紅色Barrier解除裝置 先可以拿到)
-最後就係 集夠 1200 個nothing 同 nothing爺爺換回來了

咁就剛剛好有 5條
多謝左先~
唔記得都無所為.
オーロラ遺跡係地圖那個位置??
而且想問問HP轉MP係點樣轉?用magic?用item?還是穿上身的item??
ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
【NGC】ゼルダの伝説 4つの剣+討論區 ★星人44★ 攻略及心得交流區 99 06-12-06 11:44 PM

現在的時間是 05:00 AM

手機版 | APP版