Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-19-16, 09:56 AM   #22051
大破人間
God of Gamer

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: digiharuka 查看文章
咁今次係唔會掉技石吧(其他EX 關 未見過)

係偽servant 會掉銀箱 → 禮裝肥
我真係好想佢改改servant 掉金箱除左棋之外跌埋金技石

唔同紅藍技石在修練場跌得穩定, 金技石又難跌活動又少派
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-16, 10:10 AM   #22052
digiharuka

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
引用:
作者: 大破人間 查看文章
我真係好想佢改改servant 掉金箱除左棋之外跌埋金技石

唔同紅藍技石在修練場跌得穩定, 金技石又難跌活動又少派
應該是改掉技石不掉棋. Boss 還有掉禮裝呀(昨日打近30場EX跌了4張....)
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-16, 10:10 AM   #22053
gingq7

註冊日期: May 2008
好似已經連續3-4次活動無派技石

強迫症下,每張金卡都想起碼4/4/4,
跟住就成日要走去打修練場10AP/20AP...
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-16, 10:19 AM   #22054
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
技石一直大缺

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-16, 10:30 AM   #22055
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
有冇師兄預計左今次打算農幾多羽毛旁身?

我如果時間許可既話打算農到"身上有"最少300條
尋晚臨訓計過
假設係有QP同技能石同其他素材既情況下
自己需要幫英靈升技所需既毛需要249條..

當然我諗玩多一年都應該升唔晒架啦..
但gingq7師兄講得岩
幾時會再有呢個掉率既關真係好難講
真係盡量打得幾多得幾多

目前身上有106條
盡量打得幾多得幾多..
因為接近月尾都無咁多時間可以農就真的....

後記:

雖然諗就咁諗..
不過就算再好跌都要食好多石下....
再衡量下時間同需要再研究下..

此篇文章於 09-19-16 10:47 AM 被 蛋撻王子 編輯。
蛋撻王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-16, 11:00 AM   #22056
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
總算勉強完成整個活動(棋子沒全換)

因為還要打p5 兩方也要顧真是比返工更慘(苦笑)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-16, 11:01 AM   #22057
digiharuka

最近新角要用到毛是崔仕坦和文西, 在技4-5.

有一重點是, 通常打event 的主力角色各大大應該升技到差不多到頂吧. 其餘升了也未必會拿出來用. 考慮一下個肝呀 wwwwww
舊 09-19-16, 11:08 AM   #22058
gingq7

300條毛

而家手上100條, 諗住120左右收工
拖左好耐的沖田要40條, 餘下80條應該有排用 (我估)
我估新角色應該主力會用新素材, 應該唔會要太多毛

p.s.
手上的劍式都要毛, 但佢暫時無用, 唔升住
月神又要60條....不過佢應該會被弓王取代, 又可以pass

此篇文章於 09-19-16 11:13 AM 被 gingq7 編輯。
舊 09-19-16, 11:10 AM   #22059
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章

引用:
最近新角要用到毛是崔仕坦和文西, 在技4-5.

有一重點是, 通常打event 的主力角色各大大應該升技到差不多到頂吧. 其餘升了也未必會拿出來用. 考慮一下個肝呀 wwwwww
其實今個event真係辛苦過番工
除左傷肝
仲好傷部機添

引用:
作者: gingq7 查看文章
300條毛

而家手上100條, 諗住120左右收工
拖左好耐的沖田要40條, 餘下80條應該有排用 (我估)
我估新角色應該主力會用新素材, 應該唔會要太多毛
沖田個60條爭佢好耐
師匠最尾個45條都可以話因為爭心臟拖住先

最少都已經105條了呢到

舊 09-19-16, 11:21 AM   #22060
digiharuka

非洲有個好處就係唔多角去升
毛我有120條 點睇都夠用

我仲差30場左右才全換完(棋外)
=====

之前係唔係有大大訂了extella 兩版本而psv版多出? 有意收game 本體.
舊 09-19-16, 11:21 AM   #22061
gingq7

其實沖田個"病弱"真係唔係好捨得升...
個個都話啟示/變化C/收藏家係5星最廢技, 但我覺得病弱先係真正的最廢...
收藏家衰衰地都有3回合, 病弱得1回合, 又夾唔倒佢自己的心眼偽(3回合)

又因為病弱得1回合, 搞到我心眼偽升到lv8都停左, 因為我發現很難會當佢攻擊技用(要有紅卡或EX我先會用黎攻),亦唔會一場用多過一次

師匠就抵升技30既,雖然技1會miss真係好討厭

此篇文章於 09-19-16 11:24 AM 被 gingq7 編輯。
舊 09-19-16, 12:08 PM   #22062
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章

引用:
作者: gingq7 查看文章
其實沖田個"病弱"真係唔係好捨得升...
個個都話啟示/變化C/收藏家係5星最廢技, 但我覺得病弱先係真正的最廢...
收藏家衰衰地都有3回合, 病弱得1回合, 又夾唔倒佢自己的心眼偽(3回合)

又因為病弱得1回合, 搞到我心眼偽升到lv8都停左, 因為我發現很難會當佢攻擊技用(要有紅卡或EX我先會用黎攻),亦唔會一場用多過一次

師匠就抵升技30既,雖然技1會miss真係好討厭
病弱A 一回合集星

其實我對呢招既評價又無咁差喎
因為你每個角色都係得5張攻擊卡
一般情況下3個回合你都只係有5個機會去攻擊
(唔計MASTER禮裝洗牌技/ 中間有死傷)

就我平時集星技既用法
一般都係會係場上有3張攻擊卡
或者寶具+2張攻擊卡既時候用

如果我既集星技係有3回合
其實我會係自己非主輸出既回合
吸走左其他角色既星

咁如果用病弱(1回合)既情況
當我淨係要攻擊個個回合先吸星
其他回合就唔會同人爭星咁囉~

不過本身沖田NP回転率咁OP
其實比佢集星3回合都可以好適合既..

但我本身就唔覺得呢個技能好大問題既~

舊 09-19-16, 12:13 PM   #22063
大破人間

引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
假設係有QP同技能石同其他素材既情況下

當假設呢樣野時仲諗農300條就有D多餘啦

我覺得先考慮"現在呢刻"萬事俱備(或只差少少)只欠羽毛的羽毛數量,再加多30至50條左右防身(萬一抽到新英靈靈基用)

此篇文章於 09-19-16 12:16 PM 被 大破人間 編輯。
舊 09-19-16, 12:22 PM   #22064
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: 大破人間 查看文章
當假設呢樣野時仲諗農300條就有D多餘啦

我覺得先考慮"現在呢刻"萬事俱備(或只差少少)只欠羽毛的羽毛數量,再加多30至50條左右防身(萬一抽到新英靈靈基用)
我仲深信緊QP關半體既一日好快黎臨架

其他舊素材其實除左心臟之外
都有辦法係free quest農出黎既..

可能因為餓左羽毛太耐
覺得有羽毛就解決到好多問題

舊 09-19-16, 01:37 PM   #22065
digiharuka

講起心臟今次大約3-4場 書架EX 就掉一粒, 出現率仲高過書頁
舊 09-19-16, 01:45 PM   #22066
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDgabrielaznable
XBox Live Gamertaggabrielaznable
活動變左開心農場
人妻式同沖田d技能有著落

塔羅牌占卜 Tarot Reading
歡迎pm查詢、預約
雷帝.嘉芙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-16, 01:59 PM   #22067
gingq7

引用:
講起心臟今次大約3-4場 書架EX 就掉一粒, 出現率仲高過書頁
心臟我打極都無喎, 書頁反而試過1場2頁,
最後都係回去打星原EX, 場場見毛很開心
舊 09-19-16, 02:02 PM   #22068
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: 雷帝.嘉芙 查看文章
活動變左開心農場
人妻式同沖田d技能有著落
好後悔咁遲先開始農添呀
o徙左個假期

舊 09-19-16, 02:08 PM   #22069
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

XBox Live Gamertaggabrielaznable
引用:
好後悔咁遲先開始農添呀
o徙左個假期
幾日假我都差唔多訓晒咁滯
唯有最後呢2日努力少少

歡迎pm查詢、預約
舊 09-19-16, 03:53 PM   #22070
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
好多料要農
超級唔夠毛
好多角色都要用毛同龍牙
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-16, 04:20 PM   #22071
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: 雷帝.嘉芙 查看文章
幾日假我都差唔多訓晒咁滯
唯有最後呢2日努力少少
我依家睇D人係FB傾
先知原來活動得番2日

我見佢仲有8日換
就又錯覺以為活動仲有8日

扣埋d番工訓覺時間
真正可以玩既時間其實唔多
唯有盡肝個活動
反正再肝都打唔到幾多場

舊 09-19-16, 04:43 PM   #22072
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

引用:
我依家睇D人係FB傾
先知原來活動得番2日

我見佢仲有8日換

扣埋d番工訓覺時間
唯有盡肝個活動
反正再肝都打唔到幾多場
平常心, 打到幾多得幾多最近2次活動的料我都換唔晒
棋以外ge料換晒就當完成目標, 然後展望下次活動

歡迎pm查詢、預約
舊 09-19-16, 05:08 PM   #22073
大破人間

引用:
我依家睇D人係FB傾
先知原來活動得番2日

我見佢仲有8日換

扣埋d番工訓覺時間
唯有盡肝個活動
反正再肝都打唔到幾多場
唔好扣訓覺時間咪得囉(誤)
舊 09-19-16, 06:41 PM   #22074
zero0417hk
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2012
PSN  IDzero0417hk
死得, 中秋出左去玩, 轉個頭同我講個event得返一日.....

歡迎加好友呀
zero0417hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-16, 06:58 PM   #22075
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

引用:
作者: zero0417hk 查看文章
死得, 中秋出左去玩, 轉個頭同我講個event得返一日.....
放心, 仲有2晚

歡迎pm查詢、預約

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 02:57 AM

手機版 | APP版