Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 383 783 833 873 877 878 879 880 881 882 883 884 885 886 887 888 889 893 933 983 1383  ... 最後
手機平板遊戲討論版>Fate/Grand Order「サーヴァント・サマーキャンプ! ~カルデア・スリラーナイト~」夏之恐(笑)
大破人間 09:56 AM 09-19-16
作者: digiharuka:
咁今次係唔會掉技石吧(其他EX 關 未見過)

係偽servant 會掉銀箱 → 禮裝肥
我真係好想佢改改servant 掉金箱除左棋之外跌埋金技石

唔同紅藍技石在修練場跌得穩定, 金技石又難跌活動又少派
digiharuka 10:10 AM 09-19-16
作者: 大破人間:
我真係好想佢改改servant 掉金箱除左棋之外跌埋金技石

唔同紅藍技石在修練場跌得穩定, 金技石又難跌活動又少派
應該是改掉技石不掉棋. Boss 還有掉禮裝呀(昨日打近30場EX跌了4張....)
gingq7 10:10 AM 09-19-16
好似已經連續3-4次活動無派技石

強迫症下,每張金卡都想起碼4/4/4,
跟住就成日要走去打修練場10AP/20AP...
stcdavidhk 10:19 AM 09-19-16
技石一直大缺
蛋撻王子 10:30 AM 09-19-16
有冇師兄預計左今次打算農幾多羽毛旁身?

我如果時間許可既話打算農到"身上有"最少300條
尋晚臨訓計過
假設係有QP同技能石同其他素材既情況下
自己需要幫英靈升技所需既毛需要249條..

當然我諗玩多一年都應該升唔晒架啦..
但gingq7師兄講得岩
幾時會再有呢個掉率既關真係好難講
真係盡量打得幾多得幾多

目前身上有106條
盡量打得幾多得幾多..
因為接近月尾都無咁多時間可以農就真的....

後記:

雖然諗就咁諗..
不過就算再好跌都要食好多石下....
再衡量下時間同需要再研究下..
鐵之侍 11:00 AM 09-19-16
總算勉強完成整個活動(棋子沒全換)

因為還要打p5 兩方也要顧真是比返工更慘(苦笑)
digiharuka 11:01 AM 09-19-16
最近新角要用到毛是崔仕坦和文西, 在技4-5.

有一重點是, 通常打event 的主力角色各大大應該升技到差不多到頂吧. 其餘升了也未必會拿出來用. 考慮一下個肝呀 wwwwww
gingq7 11:08 AM 09-19-16
300條毛

而家手上100條, 諗住120左右收工
拖左好耐的沖田要40條, 餘下80條應該有排用 (我估)
我估新角色應該主力會用新素材, 應該唔會要太多毛

p.s.
手上的劍式都要毛, 但佢暫時無用, 唔升住
月神又要60條....不過佢應該會被弓王取代, 又可以pass
蛋撻王子 11:10 AM 09-19-16
作者: 鐵之侍:

最近新角要用到毛是崔仕坦和文西, 在技4-5.

有一重點是, 通常打event 的主力角色各大大應該升技到差不多到頂吧. 其餘升了也未必會拿出來用. 考慮一下個肝呀 wwwwww
其實今個event真係辛苦過番工
除左傷肝
仲好傷部機添

作者: gingq7:
300條毛

而家手上100條, 諗住120左右收工
拖左好耐的沖田要40條, 餘下80條應該有排用 (我估)
我估新角色應該主力會用新素材, 應該唔會要太多毛
沖田個60條爭佢好耐
師匠最尾個45條都可以話因為爭心臟拖住先

最少都已經105條了呢到
digiharuka 11:21 AM 09-19-16
非洲有個好處就係唔多角去升
毛我有120條 點睇都夠用

我仲差30場左右才全換完(棋外)
=====

之前係唔係有大大訂了extella 兩版本而psv版多出? 有意收game 本體.
gingq7 11:21 AM 09-19-16
其實沖田個"病弱"真係唔係好捨得升...
個個都話啟示/變化C/收藏家係5星最廢技, 但我覺得病弱先係真正的最廢...
收藏家衰衰地都有3回合, 病弱得1回合, 又夾唔倒佢自己的心眼偽(3回合)

又因為病弱得1回合, 搞到我心眼偽升到lv8都停左, 因為我發現很難會當佢攻擊技用(要有紅卡或EX我先會用黎攻),亦唔會一場用多過一次

師匠就抵升技30既,雖然技1會miss真係好討厭
蛋撻王子 12:08 PM 09-19-16
作者: 鐵之侍:

作者: gingq7:
其實沖田個"病弱"真係唔係好捨得升...
個個都話啟示/變化C/收藏家係5星最廢技, 但我覺得病弱先係真正的最廢...
收藏家衰衰地都有3回合, 病弱得1回合, 又夾唔倒佢自己的心眼偽(3回合)

又因為病弱得1回合, 搞到我心眼偽升到lv8都停左, 因為我發現很難會當佢攻擊技用(要有紅卡或EX我先會用黎攻),亦唔會一場用多過一次

師匠就抵升技30既,雖然技1會miss真係好討厭
病弱A 一回合集星

其實我對呢招既評價又無咁差喎
因為你每個角色都係得5張攻擊卡
一般情況下3個回合你都只係有5個機會去攻擊
(唔計MASTER禮裝洗牌技/ 中間有死傷)

就我平時集星技既用法
一般都係會係場上有3張攻擊卡
或者寶具+2張攻擊卡既時候用

如果我既集星技係有3回合
其實我會係自己非主輸出既回合
吸走左其他角色既星

咁如果用病弱(1回合)既情況
當我淨係要攻擊個個回合先吸星
其他回合就唔會同人爭星咁囉~

不過本身沖田NP回転率咁OP
其實比佢集星3回合都可以好適合既..

但我本身就唔覺得呢個技能好大問題既~
大破人間 12:13 PM 09-19-16
作者: 蛋撻王子:
假設係有QP同技能石同其他素材既情況下

當假設呢樣野時仲諗農300條就有D多餘啦

我覺得先考慮"現在呢刻"萬事俱備(或只差少少)只欠羽毛的羽毛數量,再加多30至50條左右防身(萬一抽到新英靈靈基用)
蛋撻王子 12:22 PM 09-19-16
作者: 大破人間:
當假設呢樣野時仲諗農300條就有D多餘啦

我覺得先考慮"現在呢刻"萬事俱備(或只差少少)只欠羽毛的羽毛數量,再加多30至50條左右防身(萬一抽到新英靈靈基用)
我仲深信緊QP關半體既一日好快黎臨架

其他舊素材其實除左心臟之外
都有辦法係free quest農出黎既..

可能因為餓左羽毛太耐
覺得有羽毛就解決到好多問題
digiharuka 01:37 PM 09-19-16
講起心臟今次大約3-4場 書架EX 就掉一粒, 出現率仲高過書頁
雷帝.嘉芙 01:45 PM 09-19-16
活動變左開心農場
人妻式同沖田d技能有著落
gingq7 01:59 PM 09-19-16
講起心臟今次大約3-4場 書架EX 就掉一粒, 出現率仲高過書頁
心臟我打極都無喎, 書頁反而試過1場2頁,
最後都係回去打星原EX, 場場見毛很開心
蛋撻王子 02:02 PM 09-19-16
作者: 雷帝.嘉芙:
活動變左開心農場
人妻式同沖田d技能有著落
好後悔咁遲先開始農添呀
o徙左個假期
雷帝.嘉芙 02:08 PM 09-19-16
好後悔咁遲先開始農添呀
o徙左個假期
幾日假我都差唔多訓晒咁滯
唯有最後呢2日努力少少
小嘉 03:53 PM 09-19-16
好多料要農
超級唔夠毛
好多角色都要用毛同龍牙
蛋撻王子 04:20 PM 09-19-16
作者: 雷帝.嘉芙:
幾日假我都差唔多訓晒咁滯
唯有最後呢2日努力少少
我依家睇D人係FB傾
先知原來活動得番2日

我見佢仲有8日換
就又錯覺以為活動仲有8日

扣埋d番工訓覺時間
真正可以玩既時間其實唔多
唯有盡肝個活動
反正再肝都打唔到幾多場
雷帝.嘉芙 04:43 PM 09-19-16
我依家睇D人係FB傾
先知原來活動得番2日

我見佢仲有8日換

扣埋d番工訓覺時間
唯有盡肝個活動
反正再肝都打唔到幾多場
平常心, 打到幾多得幾多最近2次活動的料我都換唔晒
棋以外ge料換晒就當完成目標, 然後展望下次活動
大破人間 05:08 PM 09-19-16
我依家睇D人係FB傾
先知原來活動得番2日

我見佢仲有8日換

扣埋d番工訓覺時間
唯有盡肝個活動
反正再肝都打唔到幾多場
唔好扣訓覺時間咪得囉(誤)
zero0417hk 06:41 PM 09-19-16
死得, 中秋出左去玩, 轉個頭同我講個event得返一日.....
雷帝.嘉芙 06:58 PM 09-19-16
作者: zero0417hk:
死得, 中秋出左去玩, 轉個頭同我講個event得返一日.....
放心, 仲有2晚
標籤:FGO, 歐洲人, 非洲人
第一 ... 383 783 833 873 877 878 879 880 881 882 883 884 885 886 887 888 889 893 933 983 1383  ... 最後

返回主題版面