Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 02-17-15, 06:17 PM   #2151
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
段片我覺得唔止係典型香港仔,應該係典型華人
香港人追求民主我就同意, 公義我就不敢苟同
我真係唔覺得香港人有幾咁追求公義
喺香港,自己生活無憂就叫公義, 少眾權利咁耐以嚟有幾多人留意?
唔係燒都落自己度香港人邊得嚟咁瞓身追求民主?
老實講我唔見得香港有民主後會多幾多社會公義
不過我絕對支持香港有民主,因為可以俾香港人睇清自己個樣

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-15, 06:28 PM   #2152
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
雖然其實只係一個典型香港/華人,但真係好想同佢講句你唔應特首講北上啦,上面大把機會,係香港做乜。希望唔好係樓下見到佢
另一樣就係……你咁典型係無發圍的,俾人當卒洗就有你份……

舊 02-17-15, 07:30 PM   #2153
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: sugihara 查看文章
http://nextplus.nextmedia.com/news/l...0150217/154319

有d副作用開始浮面了

其實呢d應該講多d,揚開d,唔係大陸人乜乜乜,而係成個現象會造成好多壞影響,例如香港人都開始要做鑑定家,先可以令最多人知道有問題
暗黑兵法,等D強國人知道黎到香港都只會買到假野,咁就唔使再黎啦

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-15, 12:32 AM   #2154
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
香港就算點折墮D連鎖集團都唔會賣假野啦...

舊 02-18-15, 02:22 AM   #2155
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: N0T51B 查看文章
段片我覺得唔止係典型香港仔,應該係典型華人
香港人追求民主我就同意, 公義我就不敢苟同
我真係唔覺得香港人有幾咁追求公義
喺香港,自己生活無憂就叫公義, 少眾權利咁耐以嚟有幾多人留意?
唔係燒都落自己度香港人邊得嚟咁瞓身追求民主?
老實講我唔見得香港有民主後會多幾多社會公義
不過我絕對支持香港有民主,因為可以俾香港人睇清自己個樣
我都一早講過
所以結果可能就算以後有民主都會移民(有錢的話
引用:
作者: Rance 查看文章
但是兩大一美等等不是已經是全大陸食材?
而且好像都聽說過以前有新聞講大集團賣假野吧?

舊 02-18-15, 02:30 AM   #2156
1q1q1q
Game Master

註冊日期: Apr 2003
引用:
e.g. 油魚

1q1q1q 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-15, 06:25 AM   #2157
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 1q1q1q 查看文章
e.g. 油魚
邊係假呢,標籤錯誤之嘛,反正香港都無有效O既標籤法去監管...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-15, 08:38 AM   #2158
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
HEALTH & SHADOW

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-15, 11:50 AM   #2159
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
D蝗虫買o個D全部都大牌子野百佳惠康屈臣氏萬寧會買到假?

舊 02-18-15, 01:17 PM   #2160
1q1q1q
Game Master

註冊日期: Apr 2003
引用:
D蝗虫買o個D全部都大牌子野百佳惠康屈臣氏萬寧會買到假?
佢地買大牌子梗係唔會賣假野啦...
藥房換個名就得. 連鎖冇得換名. 生意風險角度, 一定唔會咁做.

但其他商品, 某大連鎖被發現, 唔止一次啦.

1q1q1q 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-15, 02:24 AM   #2161
Reishin
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
https://www.facebook.com/photo.php?f...8233833&type=1

奶共仔回應

無得救

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-15, 02:36 AM   #2162
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Reishin 查看文章
竟敢侮辱中華民族既食物係黑心食物
高科技食物都係產業,
人地創業由研發到生產流左幾多時汗水佢又知幾多?

歐美國家視高科技係藝術,分子美食下天聞名,
點解中國高科技食物就要被打成黑心食物?
係咪要天下食物要一致先可以?

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-15, 02:37 AM   #2163
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
越早有錢就可以做想做O既事

就同我老豆個D「老美恃住有飛機大炮就成日見人就打,宜家係驚中國強大所以成日搞住佢」一樣

搵錢,唔係問題
但係跟大陸佬最大問題係...佢要撬起你唔需要原因,唔需要擇日,亦唔駛合理
到時又先黎話大陸佬屈你食死貓??
唔好傻仔啦

係~~到時搵到錢咪去澳洲/老美囉

舊 02-20-15, 02:43 AM   #2164
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 忍者 查看文章

就同我老豆個D「老美恃住有飛機大炮就成日見人就打,宜家係驚中國強大所以成日搞住佢」一樣

搵錢,唔係問題
但係跟大陸佬最大問題係...佢要撬起你唔需要原因,唔需要擇日,亦唔駛合理
唔好傻仔啦

幾千年黎,中國一強大就唔安份

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-15, 09:44 AM   #2165
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: 忍者 查看文章

搵錢,唔係問題
唔好傻仔啦

強國唔係有核既話美帝一早打左啦,使做小動作?

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-15, 12:53 PM   #2166
尼路
The One

都係個句重乜重留係香港唔北上建議祖國呢?

舊 02-20-15, 09:15 PM   #2167
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002

舊 02-20-15, 10:57 PM   #2168
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
好一招鐵山靠。

舊 02-21-15, 12:25 AM   #2169
casio

註冊日期: Apr 2005
流年不利,出街小心d

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-15, 01:13 PM   #2170
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
初三赤口

《孽畜傳說》(極速)

靈獅獻瑞 麒麟獻瑞

狂風抗共 新春暢聚

狼英有罪 皇叔有罪

聯黨結隊 解簽格衰

Rap:the Kirin is black, It shot Regina like crack
and attack with my wild pat, as big as pay back
the red, black and grey, seize the day,
hit the freaks just like a revolution, here to say
I break the lock, bust my chops
and never wait the God to say stop
Kiss my ass before you fade like an illusion
Hong Kong alive in an evolution

頭搖撞蛤蚧 真麒麟怪

車公參拜 風車一轉動作大

向右跣胎 葉劉大嗌

讚頌武館偉大

頭搖撞老太 飛翔境界

一心搶鏡 終於一秒被放大

看慢鏡中 便能愉快

你未夠班上人大

全港嚟參拜!

麒麟革命 人畜界定

神廟印下 新春記認

龍獅有命 禽畜聽令

麒麟寸勁 香港救星

頭搖撞蛤蚧 真麒麟怪

車公參拜 風車一轉動作大

向右跣胎 葉劉大嗌

讚頌武館偉大

頭搖撞老太 飛翔境界

一心搶鏡 終於一秒被放大

看慢鏡中 便能愉快

你未夠班上人大

全港嚟參拜!

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-15, 11:28 PM   #2171
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

PSN  IDsrwtk
食過小販都要打仗咁,其他野仲話有商有量(笑)

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-15, 04:08 AM   #2172
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
鄭中基寸孽瘤人畜不如:
「麒麟是中國古代神話傳說中的神獸,常與龍馬混淆。公獸為麒,母獸為麟,據說能活兩千年。性情溫和,身上雖有可攻擊敵人的武器,但不傷人畜,不踐踏昆蟲花草,故稱為仁獸。
我愛麒麟。」

https://www.facebook.com/75637515109...type=1&theater
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-15, 08:05 AM   #2173
david
The One

靚抽!

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-15, 09:52 AM   #2174
dark_ming_
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2011
[藍色的窗簾]
是「人畜不如」嗎?未必。
引用:
「麒麟…不傷人畜…」
家畜、社畜、人畜,意思都是差不多。
而被餵飼的一般不會受到來自養飼方的傷害。

那麼,養飼者之間有沒有互相傷害呢?
有聽說過「同類相殘」吧。

所以,不見得是人畜不如。
想必是人畜以上。

人以上,神未滿
這不就是鬼(ry
[/藍色的窗簾]
dark_ming_ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-15, 12:22 PM   #2175
yeah yeah

引用:
作者: T.K. 查看文章
食過小販都要打仗咁,其他野仲話有商有量(笑)
D小巴佬霸哂2條行車線又唔見佢地咁去捉..
對小市民就咁樣樣....

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 07:13 AM

手機版 | APP版