Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 18  ... 最後
電影版>Avengers: Infinity War ︱復仇者聯盟3:無限之戰 (4月27日)
豪傑公子 11:45 PM 11-29-17
作者: Eking:
票房好, 但係罵人多......
對片商嚟講, 票房先係最重要~~
Eking 12:11 AM 11-30-17
作者: 豪傑公子:
對片商嚟講, 票房先係最重要~~
正確係投資者票房係好事, 但係對DC黎講, 係狠狠地被打重拳
Rance 12:14 AM 11-30-17
作者: 鐵之侍:
我好興奮啊!!我好興奮啊!!!!!
我都係呀!
超期待呀!!
豪傑公子 12:34 AM 11-30-17
正確係投資者票房係好事, 但係對DC黎講, 係狠狠地被打重拳
MARVEL用咗10年時間儲角色儲FANS,
A3會吸引根本係天經地義,而唔係DC做得夠唔夠好嘅問題…
DevilElvis 01:05 AM 11-30-17
好正呀 Trailer

最開頭tony捉住隻手係Peter?

Vision連幻想生活都出埋...似係收皮確

HulkBuster 第二代 暫睇個肩位唔同o左
豪傑公子 01:19 AM 11-30-17
作者: DevilElvis:
好正呀 Trailer

最開頭tony捉住隻手係Peter?

Vision連幻想生活都出埋...似係收皮確

HulkBuster 第二代 暫睇個肩位唔同o左
VISION個人形外表,有冇漫畫REFERENCE ?
SCARLETT JOHANSSON年紀都唔細,
個金髮金眉LOOK真係令佢睇落特別老…
隊長有新老細照住仲要著套爛衫真係陰公
話咁快就出HB 2.0, 我HT隻1.0都未攞得~

PS.開頭眾人讀返NICK FURY段SPEECH,
好有悼詞FEEL, 唔知NICK FURY係咪會死?
DevilElvis 01:32 AM 11-30-17
唔想潑你冷水, 不過論票房,
DC嘅PHASE 1似乎比MARVEL成功得多...
"得多"o既定義係幾多?

https://geek-base.toy-people.com/?p=2363

http://www.teepr.com/840448/tinayi/%...1%AF%E7%9B%9F/

漫威票房
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E6%BC...94%B5%E5%BD%B1

DC票房
https://zh.wikipedia.org/wiki/DC%E6%...AE%87%E5%AE%99
DevilElvis 01:34 AM 11-30-17
VISION個人形外表,有冇漫畫REFERENCE ?
SCARLETT JOHANSSON年紀都唔細,
個金髮金眉LOOK真係令佢睇落特別老…
隊長有新老細照住仲要著套爛衫真係陰公
話咁快就出HB 2.0, 我HT隻1.0都未攞得~

PS.開頭眾人讀返NICK FURY段SPEECH,
好有悼詞FEEL, 唔知NICK FURY係咪會死?
SCARLETT JOHANSSON 講最尾果段,好有犧牲feel
豪傑公子 02:08 AM 11-30-17
最後一次off topic:
我係以兩邊嘅phase 1全球票房做比較:
Iron man: $585,174,222 
Man of steel: $668,045,518

Iron man 2: $623,933,331
BVS: $873,260,194

Thor: $449,326,618
Suicide squad: $745,600,054 

Captain america: $370,569,774
Wonder woman: $821,763,408

The incredible hulk:  $263,427,551
The avengers: $1,518,812,988
Justice league: $485,007,541(截至27/11)

其實DC P1嘅戲大部份票房都比MARVEL P1高,
某D仲要係高一大截…
豪傑公子 02:10 AM 11-30-17
SCARLETT JOHANSSON 講最尾果段,好有犧牲feel
成段SPEECH唯一就係爭隊長把聲,唔通…
Kinny Riddle 02:28 AM 11-30-17
唔想潑你冷水, 不過論票房,
DC嘅PHASE 1似乎比MARVEL成功得多...
可以連續幾集票房好劇本爛Michael Bay都識啦,洗鬼你教。

只用票房嚟衡量成功,冇嘢吓?閣下嘅潑冷水準則同小弟好似有好大出入囉。

同埋閣下好似完全冇考慮埋通脹因素,10年前嘅10m票房好可能已經係今日嘅15m-20m,單以數字睇,當然越近代嘅電影票房會好賺過10年前嗰啲啦。
豪傑公子 02:35 AM 11-30-17
作者: Kinny Riddle:
可以連續幾集票房好劇本爛Michael Bay都識啦,洗鬼你教。

只用票房嚟衡量成功,冇嘢吓?閣下嘅潑冷水準則同小弟好似有好大出入囉。

同埋閣下好似完全冇考慮埋通脹因素,10年前嘅10m票房好可能已經係今日嘅15m-20m,單以數字睇,當然越近代嘅電影票房會好賺過10年前嗰啲啦。
A,唔駛勞氣,我都係講事實啫,
一套戲成唔成功當然唔只睇票房,我都冇話係吖,
不過票房一定重要,評價好但要蝕錢邊個仲會拍落去?
通漲嘅嘢我知香港勁,其他地方我就唔係太清楚

另外每次有人讚Marvel嘅同時硬係要踩DC幾腳,
真係聽到煩,先忍唔住回幾句啫~
DevilElvis 02:47 AM 11-30-17
咁WB抵比人踩喎

同埋佢某D英雄o係漫畫開外掛....電影又比佢繼續開,完全失衡....Marvel E方面好D囉
豪傑公子 02:54 AM 11-30-17
咁WB抵比人踩喎

同埋佢某D英雄o係漫畫開外掛....電影又比佢繼續開,完全失衡....Marvel E方面好D囉
呢方面我覺得還好,大超要屈機先似大超(我覺得)
我反而覺得電影嘅Thor太弱…
DevilElvis 03:00 AM 11-30-17

豪傑公子 03:03 AM 11-30-17
老實講,HB真係1.0靚好多~

啱啱睇到,0:48 TONY揸住隊長寄俾佢個電話
肉羊哩咖 08:17 AM 11-30-17
作者: T.S:
Tony好便當feel
Comic Con Trailer

睇 SJU 引述, 有一幕係 蜘蛛仔喊晒話 Tony, 我令你失望......

------

想知你哋講票房,計咗通脹未?

------

暫時好有以前賀歲片咁, 太多人縮埋落一套戲, 又要介紹個奸角, 唔夠時間
搖搖 08:23 AM 11-30-17
一集打唔完啦應該...

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum
DevilElvis 09:05 AM 11-30-17
港譯字幕版

Eking 10:14 AM 11-30-17
MARVEL用咗10年時間儲角色儲FANS,
A3會吸引根本係天經地義,而唔係DC做得夠唔夠好嘅問題…
對於大眾黎講, 劇情做得唔好, 就好難吸引非FANS入場, A3 吸引就係因為MARVEL肯去俾觀眾睇到唔同性質英雄片, 大眾先有信心

大超要屈機唔係問題, 唔好一時屈到, 一時又屈唔到就好奇怪

片後: BOSS 打TONY時只有2粒寶石.....?!
細路翔 10:41 AM 11-30-17
罐頭本來就只係敵方戰鬥力表現單位

猩猩空裝上陣都已經唔知可以殺左佢幾多百次啦

就算計漫畫入面最廢既版本,空裝猩猩都有奧丁個等級
david 11:07 AM 11-30-17
作者: 肉羊哩咖:
Comic Con Trailer

睇 SJU 引述, 有一幕係 蜘蛛仔喊晒話 Tony, 我令你失望......

------

想知你哋講票房,計咗通脹未?

------

暫時好有以前賀歲片咁, 太多人縮埋落一套戲, 又要介紹個奸角, 唔夠時間
應該就無啦。

想問SPIDIE出場時間有幾多?得O個一兩分鐘我就唔入場喇...
Eking 11:21 AM 11-30-17
作者: david:
應該就無啦。

想問SPIDIE出場時間有幾多?得O個一兩分鐘我就唔入場喇...
你問緊乜? 套戲又未上邊個知?
LTKS 11:27 AM 11-30-17
你問緊乜? 套戲又未上邊個知?
佢應該係問緊Comic Con條Trailer內SPIDIE出場時間
Eking 11:28 AM 11-30-17
作者: LTKS:
佢應該係問緊Comic Con條Trailer內SPIDIE出場時間
Trailer 出1-2分鐘會唔會太多?
標籤:Avengers, Infinity War, Marvel
第一 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 18  ... 最後

返回主題版面