Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-31-12, 12:39 PM   #176
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: plokplok00 查看文章
其實我一直諗如果遇到墮 升降機, 如果雙手頂住天花, 做好受身準備唔知有無用?
你都係同一時間freefall 緊,你覺得你可以去到個勢咩?
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-12, 03:18 PM   #177
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
動畫版死神來了
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-12, 06:27 PM   #178
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
本來想吐糟護士姐姐係咪有特殊愛好……但結果……我在看死神來了嗎……d便當難估到……

舊 01-31-12, 08:16 PM   #179
零式
Ultimate Gamer
Banned

註冊日期: Jan 2003
一集一件

不過護士姐姐同3年3班個咀咒有關咩?
零式 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-12, 08:24 PM   #180
野良猫
肥倫

引用:
作者: 零式 查看文章
一集一件

不過護士姐姐同3年3班個咀咒有關咩?
一開始講咗,同3年3組有關嘅人都會領便當
護士姐姐個細路就係3年3組

依家係唔知到底全部有關人士都會領便當定係隨機
謎題仲有好多
舊 01-31-12, 08:26 PM   #181
零式
Ultimate Gamer
Banned

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 如月刃 查看文章
一開始講咗,同3年3組有關嘅人都會領便當
護士姐姐個細路就係3年3組

依家係唔知到底全部有關人士都會領便當定係隨機
謎題仲有好多
咁屈機.....點解唔執左3班去........,個個等死都可以正常生活真係好古怪
零式 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-12, 08:29 PM   #182
野良猫
肥倫

引用:
咁屈機.....點解唔執左3班去........,個個等死都可以正常生活真係好古怪
主要原因係校長?
因為佢唔知3年3組有啲咁嘅事

而且唔一定年年發生,睇你好唔好彩
舊 01-31-12, 08:36 PM   #183
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 01-31-12, 08:37 PM   #184
候鳥
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
劇透

當每年既詛咒過後,三班既所有人記憶會被改寫
無人會對發生過既靈異事情有印象,更加唔知道引來詛咒果個係邊個,只係知道好多人意外死亡
而且係果一年裡面,班內既人絕對唔可以向外人,包括家人提呢件事,唔係會有人死
可能因為咁樣,無人會對下一班作出任何指示或執行任何計劃 (加上唔係年年都有事發生)
只係知道一直流傳落黎既規矩同傳閒
即係話,果一年既同學未到死人都唔知道發生緊咩事,只係知道二十六年前既傳閒,同埋班裡面決定好既野一定要遵守呢個規則

有錯請指

此篇文章於 01-31-12 08:58 PM 被 候鳥 編輯。
候鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-12, 09:38 PM   #185
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: 候鳥 查看文章
劇透

當每年既詛咒過後,三班既所有人記憶會被改寫
無人會對發生過既靈異事情有印象,更加唔知道引來詛咒果個係邊個,只係知道好多人意外死亡
而且係果一年裡面,班內既人絕對唔可以向外人,包括家人提呢件事,唔係會有人死
可能因為咁樣,無人會對下一班作出任何指示或執行任何計劃 (加上唔係年年都有事發生)
只係知道一直流傳落黎既規矩同傳閒
即係話,果一年既同學未到死人都唔知道發生緊咩事,只係知道二十六年前既傳閒,同埋班裡面決定好既野一定要遵守呢個規則

有錯請指
劇透2

應該係講"死者"係個年會係大家記憶之中,大家都不知道死者是誰。
而死者係曾經存在過的人[係3年3班的人], 當然個年係"有事的一年" (是指死者真正存在的一年)
當畢業後,死者會從大家的記憶中消失,大家都記不起,故事中稱之為"現象"
而現在他們的做法就係找其中一個同學直接當係"不存在的人",以為可以冇事,因為條數就會岩!

而故事中試過改左班名(1,2,4,5,6),轉了新校舍都係冇用!
有一年是"有事的一年",因為第3年去旅行中,成班坐旅遊車發生撞車意外,有不少人死。
之後就改了第2年就去旅行!

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".

此篇文章於 01-31-12 09:42 PM 被 冬雨 編輯。
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-12, 04:19 AM   #186
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
上面著哂泳衣咩料...驚慓片都要賣下肉
我記得原作好似冇游水情節架PO

話說唔知外傳會否加埋入動畫入面呢
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-12, 09:35 PM   #187
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
睇完今集終於明白這個「遊戲」的規則係點玩。照咁玩法應該集集有便當派,甚至一集派幾個便當...

唔知護士姐姐會否連累弟弟一起領便當呢?
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-12, 09:41 PM   #188
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
本來去到一半見護士查咁多野都知佢遲早便當, 估唔到就今集咁快

舊 02-01-12, 09:44 PM   #189
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
頭先買咗小說, 家下刨緊

舊 02-01-12, 10:05 PM   #190
冬雨
Game Master
closing

護士姐姐死得好衝擊!
鳴的存在又更加謎!
恒一好有奇心xd

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-12, 10:09 PM   #191
wyvern
Game Master

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 神龍 查看文章
頭先買咗小說, 家下刨緊
邊度有??
我出信和都搵唔到

舊 02-01-12, 10:14 PM   #192
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
作者: wyvern 查看文章
邊度有??
我出信和都搵唔到
我買個到都係last

舊 02-01-12, 10:53 PM   #193
wingzero_W0
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2009
引用:
作者: wyvern 查看文章
邊度有??
我出信和都搵唔到
新x紀三聯有....不過已經last
wingzero_W0 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-12, 10:59 PM   #194
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
作者: wingzero_W0 查看文章
新x紀三聯有....不過已經last
引用:
作者: 神龍 查看文章
我買個到都係last
咁好有可能唔係last, 我今日就係係個到買
難怪服務員咁快手查都無查就可以拎到比我

另, 本書睇完, 男主角真係好變態
有女就乜都得架喇a

舊 02-02-12, 02:01 AM   #195
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
大家唔覺每集既標題好詭異嗎?

1. Rough sketch -素描-
2. Blueprint -思惑-
3. Bone work -骨組-
4. Put flesh -輪郭-

砌緊公仔?定係砌緊死屍?抑或係比喻MISAKI呢個本來唔應該存在既「人物」慢慢顯現?

另,個公仔店位阿婆台詞同上次一模一樣,好似完全未見過恆一咁。

護士姐姐安息。如果套劇係想嚇觀眾以後唔敢搭o粒既話,睇黎我地大部份香港人都要預好多時間行樓梯。

(而且仲要係盡量唔好帶住把尖頂長遮跑落樓梯 )
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-12, 02:09 AM   #196
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
人人都可以講大話

舊 02-02-12, 09:13 AM   #197
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
驚嚇片賣肉..只諗起斷手斷腳

記得好多年前香港發生單
之後有個教授定乜鬼野出黎講
遇上急墜應該趴在地上(?)

訓覺前睇真係夠哂驚嚇

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-12, 03:08 PM   #198
ta423
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2009
護士姐姐好慘
睇完之後琴日出街
搭幾次lift都驚驚地

水著...愈黎愈鐘意泉美

引用:
作者: メソウサ 查看文章
我唔明點解到地係向下仆

MythBusters: Elevator of Death

邊可能贏到falling velocity...
睇左條片我都唔係好明
雖然我物理唔好
但我覺得連lift直墮同跳樓基本上一樣

不過我印象中以前坐跳樓機果陣
快速下降果陣對腳又好似飄浮緊
唔係同件機器同一速度降落

此篇文章於 02-02-12 03:14 PM 被 ta423 編輯。
ta423 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-12, 06:33 PM   #199
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

我又唔覺得呢套野特別驚嚇喎, 至少每次死亡畫面都要回帶睇三次至安樂

舊 02-02-12, 06:52 PM   #200
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: ta423 查看文章
護士姐姐好慘
睇完之後琴日出街
搭幾次lift都驚驚地

水著...愈黎愈鐘意泉美

睇左條片我都唔係好明
雖然我物理唔好
但我覺得連lift直墮同跳樓基本上一樣

不過我印象中以前坐跳樓機果陣
快速下降果陣對腳又好似飄浮緊
唔係同件機器同一速度降落
其實問題係呢套野入面就算護士唔係頭撞地爆死,升降機個天花都淋左落黎壓死人
如果剩係急墜撞擊都重有可能唔駛死
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
富野由悠季「劇場版 機動戦士Zガンダム」総合THREAD丨全部新規作画で行こうと断ったのは富野。 Vol.3 草薙さん 日本動漫畫討論版 526 02-23-24 01:34 AM
[動畫] 「君が望む永遠」15周年TVアニメ化、OVA化、実写化 money 日本動漫畫討論版 189 01-01-22 05:52 AM
[動畫] 「THEビッグオー Blu-ray BOX」12月22日発売決定 money 日本動漫畫討論版 4 07-19-11 11:52 PM
[動畫] 「巌窟王」Blu-ray BOX 8月24日発売決定 Haken Kreuz 日本動漫畫討論版 14 05-10-11 12:37 AM
[動畫] 超重神グラヴィオン Blu-ray BOX 発売決定 money 日本動漫畫討論版 3 09-28-10 01:40 PM

現在的時間是 04:02 AM

手機版 | APP版