Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 07-17-12, 10:58 PM   #1776
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
有錢人

我之前都想平平地執支cheap結他, 剩掃power chord扮識彈結他 (除左power chord我乜都唔識)
無技術show, 唯有用血汗買野show
買lor, 有支guitar旁下身總有用

舊 07-17-12, 11:00 PM   #1777
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: 新堂愁一 查看文章
無技術show, 唯有用血汗買野show
買lor, 有支guitar旁下身總有用
一來我始終都係鍾意bass厚厚既低音, 二來見到結他弦咁幼真係怕怕

舊 07-17-12, 11:03 PM   #1778
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
一來我始終都係鍾意bass厚厚既低音, 二來見到結他弦咁幼真係怕怕
上013既絃

舊 07-18-12, 10:10 AM   #1779
Suika
God of Gamer
西瓜

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDSuika0216
XBox Live GamertagSuika+HK
近排都想買支 LP Studio 粗用下
不過見到 Baked Maple 就動搖了
Suika 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-12, 04:54 PM   #1780
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

每次換弦都有重生既感覺

舊 07-21-12, 08:45 PM   #1781
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

得閒錄左D白痴野, 甩甩地唔好介意

本來仲錄左第2首, 不過youtube話版權問題封左條片, 但明明我見到有好多其他片都有用果首歌....

此篇文章於 07-22-12 02:56 PM 被 小昭Teddy 編輯。
小昭Teddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-12, 12:07 AM   #1782
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

註冊日期: Apr 2003
終於多返d時間,可以玩埋結他
收集意見後,決定買Epiphone SG

Justine 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-12, 12:44 AM   #1783
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: Justine 查看文章
終於多返d時間,可以玩埋結他
收集意見後,決定買Epiphone SG
點解唔買PRS / ESP?
尼排特價
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-12, 02:02 PM   #1784
nami_tamaki999
Ultimate Gamer
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
近期BASS又好, 結他又好, 都係專注係基本功: 8拍 & 16拍

哩排搵返陰陽座果首 龍の雲を得る如し 黎練, 希望遲d可以拍片比大家睇睇
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-12, 04:35 PM   #1785
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

引用:
作者: funnyfun 查看文章
點解唔買PRS / ESP?
尼排特價
落過琴行試,
覺得Epiphone性價比最高
我預算得兩千倒
我始終主力都係打鼓,應該唔會買一d貴既結他
雖然d Les paul好吸引

舊 07-23-12, 04:46 PM   #1786
僕は夢を見てる?

引用:
落過琴行試,
覺得Epiphone性價比最高
我預算得兩千倒
我始終主力都係打鼓,應該唔會買一d貴既結他
雖然d Les paul好吸引
琴行哩期好多SALES, 想平平地玩返支結他的確係好選擇過Tom Lee既
不過AMP, 無論價錢同Size, 都係TL多好多選擇

老老實實, 買完Bass, 我又有計劃換埋guitar amp
同下年想買支專彈Rhythm, 計劃3000元樓下
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-12, 05:42 PM   #1787
Suika
西瓜

TL 除左有得試
上網買都平過TL SALES
舊 07-25-12, 03:08 PM   #1788
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

有冇價性比高既bass amp介紹???

舊 07-25-12, 07:40 PM   #1789
txl
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
XBox Live GamertagJonouil
budget?
txl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-12, 03:44 PM   #1790
新堂愁一
男人三寶無樣有

想玩宅錄布咩器材順便推介
budget 係平平地玩下既級數....

舊 07-28-12, 11:16 PM   #1791
僕は夢を見てる?

尋晚再練返支電結他, 玩到好頹
我都唔知係自己技術太差定個 AMP, Effector太屎, 不能再進步(或者未進步過)

遲D睇下d AMP先

另外各位大大, 有冇咩清潔劑用黎抹下結他?? especially Fret部份, 我一路彈一路Feel到好"鞋"
唔應該係咁
Tom Lee, 柏斯果D有冇得買?
舊 07-29-12, 12:22 AM   #1792
Suika
西瓜

Rosewood Fretboard ?
去琴行買支 Lemon Oil 潤下佢
舊 07-29-12, 01:24 PM   #1793
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
近來因為冇時間同冇錢既關係冇再人學電結, 但又唔想停左去...
想問下有冇好既電結自學教材介紹?
主要想學下technic野.....
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-12, 02:05 AM   #1794
言若~
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2011
尋日去左通利總行到玩左陣
發現d芬達BASS條頸都幾厚
言若~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-12, 12:23 PM   #1795
Suika
西瓜

引用:
作者: funnyfun 查看文章
近來因為冇時間同冇錢既關係冇再人學電結, 但又唔想停左去...
想問下有冇好既電結自學教材介紹?
主要想學下technic野.....
我都停左一排無跟人學
正打算買本小林信一番去睇

另外想買支MIM Fender J Bass玩下
有無D超新手Bass書介紹 ?
舊 08-01-12, 12:00 AM   #1796
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
作者: Suika 查看文章
我都停左一排無跟人學

地獄bass訓練所

舊 08-01-12, 06:20 PM   #1797
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

引用:
我都停左一排無跟人學

幾時揾日出來夾下野?
我想組多隊band

舊 08-01-12, 09:39 PM   #1798
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: 新堂愁一 查看文章
地獄bass訓練所
除非有其他樂器底, 如果唔係呢本唔算超新手

上淘寶有好多真係超新手老翻書, 連埋shipping都係50蚊內

舊 08-01-12, 10:10 PM   #1799
Suika
西瓜

引用:
幾時揾日出來夾下野?
我想組多隊band
又組多隊?你好似好多隊喇WOR
另排開始多番D時間想搵D超新手組BAND
不過D時間就唔岩 

引用:
除非有其他樂器底, 如果唔係呢本唔算超新手

上淘寶有好多真係超新手老翻書, 連埋shipping都係50蚊內
有無好介紹? 
舊 08-01-12, 10:29 PM   #1800
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
又組多隊?你好似好多隊喇WOR
另排開始多番D時間想搵D超新手組BAND
不過D時間就唔岩 

有無好介紹? 
<===超新手

是但上去睇下有冇岩啦, 本本都平, 是但買幾本唔岩用都唔肉痛

論壇跳轉

現在的時間是 12:26 PM

手機版 | APP版