Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 12-11-11, 05:31 AM   #151
siuterry
Insane Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: steve 查看文章
Metal Gear Rising VGA 2011 trailer

http://www.youtube.com/watch?v=l7wTod8mhAM

真係白金開發
同MGS4比....畫質下降唔少
同一開始個trailer 差好遠
個玩法好爽,
但係又好似過份誇張左,
如果雷電咁勁, MGS4根本唔洗傷到咁重,
有無人知呢集個時間軸係幾時?
siuterry 目前離線  
舊 12-11-11, 05:49 AM   #152
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
已經睇唔到....

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線  
舊 12-11-11, 05:58 AM   #153
siuterry

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
已經睇唔到....
我睇完一分鐘後就比人ban 左
舊 12-11-11, 06:00 AM   #154
steve
God of Gamer

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
已經睇唔到....
試下得唔得
http://www.allgamesbeta.com/2011/12/...-vga-2011.html
steve 目前離線  
舊 12-11-11, 06:35 AM   #155
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: steve 查看文章
得~~thx~!!

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
舊 12-11-11, 06:59 AM   #156
DevilElvis
The One
還我香港!!

VAMP咁都有得番生......orz

舊 12-11-11, 07:11 AM   #157
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDWhaleBarca
XBox Live GamertagWhaleBarca
駛唔駛斬個人都咁多刀

FCBarcelona~!! MÉS QUE UN CLUB! 討論區Vol.8

自二次世界大戰結束至今五十多年中,全球真正沒有戰爭的日子,只有五十三日。即全球平均每年中只有二十多小時是和平的。

People only ask for other's responsibility, but no respect.
Coquelicot 目前離線  
舊 12-11-11, 07:40 AM   #158
Montella
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
真係外判o左俾 platinum games做.

個title 字樣都變埋.
Montella 目前離線  
舊 12-11-11, 08:34 AM   #159
siuterry

引用:
作者: Montella 查看文章
真係外判o左俾 platinum games做.

個title 字樣都變埋.
隻game 變到似掛名MGS,
實際係第2隻game 咁
突然吸引力大減
舊 12-11-11, 09:23 AM   #160
庵野迷
Game Master
無在原点

註冊日期: Nov 2002
Nintendo Switch IDSW-1199-7658-3976
3DS Friend Code0662 3760 7609
PSN  IDmyhong
引用:
作者: siuterry 查看文章
同MGS4比....畫質下降唔少
同一開始個trailer 差好遠
個玩法好爽,
但係又好似過份誇張左,
如果雷電咁勁, MGS4根本唔洗傷到咁重,
有無人知呢集個時間軸係幾時?
曾經講過話係mgs2同mgs4之間
但段新片出現左Rebooted
唔知佢想點定位

但變到dmc咁真係過份得滯....
庵野迷 目前離線  
舊 12-11-11, 10:37 AM   #161
twinesdr
Senior Gamer
RedLynx

註冊日期: Mar 2009
PSN  IDTwinesDR
XBox Live GamertagTwinesDR
真實感又唔可以當飯食

MGS系列小島其實一面加強藝術化表現同電影化既同時
都係唔會唔記得「遊戲好唔好玩先係最重要」既本質

所以就算唔咬文嚼字去玩 MGS 系列,其實單純咁當一個遊戲已經很有意思。

估計問題係小島組自己內部響仲係叫 MGSR 果陣根本搞唔定 Rising 個定位。
一方面雖然掛住 MGS 名號,另一方面個主角 Raiden 反而係個遇神殺神、遇佛殺佛的角色
最近又重打左 MGS2 HD,Raiden 把劍可以斬子彈既 ... 咁假設 MGSR 不刪除呢一點
又重新睇返 E3 2010 段預告,重點係 "Cut at will",但問題係好玩咩?仲有動作遊戲挑戰性既問題呢 ...
潛入遊戲唔似潛入遊戲,動作遊戲唔似動作遊戲,只好搞個 Lightning Bolt Action ... 但上面d問題又黎

咁小島不如放手比動作遊戲專家搞個專門化製作算啦
雖然個人認為呢個野似 DMC 多過 MGS,但 MG 系列搞多元化未必係弊事。。。
twinesdr 目前離線  
舊 12-11-11, 11:24 AM   #162
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
搞咁耐冇聲氣原來俾人䦕發
成個tone轉晒
不過又真係好型好爽

但係似乎同MGS時間線完全冇關只係人物機械一樣

Metal Gear NT 目前離線  
舊 12-11-11, 11:24 AM   #163
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

小島秀夫
やってしまいました。日本に帰れませんw

舊 12-11-11, 11:25 AM   #164
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
好爽咁喎,雷電好似超人咁,斬人斬得好爽,畫面又唔差,
我就希望佢係一隻動作GAME,唔好播劇情多過玩就好喇.

舊 12-11-11, 11:26 AM   #165
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
只係睇,覺得好過忍龍/DMC.....

大家最後都係要敗

舊 12-11-11, 11:43 AM   #166
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
Style完全唔同...冇晒打擊感...
應該用返魔女個開發引擎而唔係MGS果個...

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線  
舊 12-11-11, 11:47 AM   #167
www43w2002
-[[認領受付中]]

註冊日期: Jul 2007
3DS Friend Code1418 6677 9546
PSN  IDKin1990
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
搞咁耐冇聲氣原來俾人䦕發
成個tone轉晒
不過又真係好型好爽

但係似乎同MGS時間線完全冇關只係人物機械一樣
情況同DMCDMC差唔多啦
果隻類似MG RAY既野
www43w2002 目前離線  
舊 12-11-11, 11:56 AM   #168
dust11

註冊日期: Aug 2010
引用:
作者: www43w2002 查看文章
情況同DMCDMC差唔多啦
果隻類似MG RAY既野
咁起碼我都叫認到佢係雷電先啦
條片入面雷電神到連RAY都擋到
dust11 目前離線  
舊 12-11-11, 12:01 PM   #169
twinesdr
RedLynx

引用:
作者: dust11 查看文章
咁起碼我都叫認到佢係雷電先啦
條片入面雷電神到連RAY都擋到
佢以前 25 架都打過啦
舊 12-11-11, 12:01 PM   #170
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

註冊日期: Sep 2007
我比較在意個故事...2-4外傳改做4之後
雷電唔係終可一嘗天倫之樂嗎?
又俾白金搬出黎
北条加蓮 目前離線  
舊 12-11-11, 12:03 PM   #171
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
Samurai 7 上腦

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線  
舊 12-11-11, 12:03 PM   #172
twinesdr
RedLynx

引用:
作者: Noi Aruto 查看文章
我比較在意個故事...2-4外傳改做4之後
雷電唔係終可一嘗天倫之樂嗎?
又俾白金搬出黎
好似無講 2-4 中間 定 4 之後喎 ...
舊 12-11-11, 12:04 PM   #173
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
大家當FFXIII-2.....

舊 12-11-11, 12:05 PM   #174
dust11

註冊日期: Aug 2010
有冇其他資料?

此篇文章於 12-11-11 12:08 PM 被 dust11 編輯。
dust11 目前離線  
舊 12-11-11, 12:08 PM   #175
dasw123

註冊日期: Dec 2004
Nintendo Switch IDSW-3664-0133-1821
"Let's have fun ~"雷電鬼佬d對白真係...

ROUND 1 FIGHT!
dasw123 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS3] [オタ魂] METAL GEAR SOLID 4 - GUNS OF THE PATRIOTS vol.2 [LIQUID萌え~♪] 魔璃 攻略及心得交流區 137 12-23-10 07:23 AM
[PS2] Metal Gear Solid 3 Snake Eater [加強版Subsistence登場] 交流區! Vol.3 山貓Ocelot 攻略及心得交流區 486 05-15-06 12:52 PM
Metal Gear Solid 2 Vol.2 jeffmailhk 收藏品討論版 0 11-13-04 12:34 AM

現在的時間是 05:10 PM

手機版 | APP版