Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 07-26-06, 10:43 AM   #151
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: 斯羅
白騎係我第一次買既機戰模型
我覺得d模好似比bandai既差...
白騎ok實淨....
但我個隻吾知點解隻腳膝頭關節幾鬆下...
人地bandai話曬都出左咁多年, 講笑咩, 都不知經過多少失敗才有咁好
壽屋隻野, 分色算ok了, 膠, 關節呢d野... 算吧

白騎入手, 上網bid $!*%
6eo 目前離線  
舊 08-01-06, 05:39 PM   #152
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002

link

kog 目前離線  
舊 08-01-06, 07:14 PM   #153
倉成武
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2004
隻虎龍王變左可以玩兩個鑽(中文版已經補送多一個,所以有兩個鑽).
倉成武 目前離線  
舊 08-10-06, 07:18 AM   #154
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
12月....未定

http://www.amiami.com/shop/ProductInfo/product_id/60584

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線  
舊 08-10-06, 11:45 AM   #155
6eo
美波様!

引用:
作者: jaVaj ◣
終於有消息....
有d想成套入.... 雖然最想要係3條女

另外... 砌緊白騎, d夾口好明顯, 最好做多d假組裝先, 如果唔係會好似我咁後悔...
不過佢收埋d水口又做得唔錯
6eo 目前離線  
舊 08-10-06, 09:20 PM   #156
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
作者: iamleoluk
終於有消息....
有d想成套入.... 雖然最想要係3條女

另外... 砌緊白騎, d夾口好明顯, 最好做多d假組裝先, 如果唔係會好似我咁後悔...
不過佢收埋d水口又做得唔錯

不如你要三女我要三機囉....

你砌隻白騎d關節軟膠如何?會唔會裂開......
買左都未砌.......

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線  
舊 08-10-06, 10:32 PM   #157
川川
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2003
關節沒有鬆, 的膠粒也沒有裂, 只不過的膠真的沒有bandai的好, 我花在這隻的時間比砌mg 的gundam還多...不過想問問各位兄弟知道邊度重有老壽"古鐵"賣ah, 我反轉哂好多地區的模型鋪都見唔到.....

川川 目前離線  
舊 08-11-06, 07:21 AM   #158
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002

スーパーロボット大戦 ORIGINAL GENERATION
ゲシュペンストMk-II 1/144 プラスチックキット

メーカー: コトブキヤ
サイズ: 1/144(全高約160mm)
詳細: プラスチックキット
発売日: 2006年10月発売予定

定価:3,150円

kog 目前離線  
舊 08-11-06, 09:41 AM   #159
6eo
美波様!

引用:
作者: jaVaj ◣
不如你要三女我要三機囉....

你砌隻白騎d關節軟膠如何?會唔會裂開......
買左都未砌.......
好啊!

我覺得d膠感覺怪怪地, 另外好似白色膠比黑色及藍色膠軟,
亦比較易切, 唔知係唔係我自己的錯覺...
另外D軟膠都幾好

引用:
作者: 川川
關節沒有鬆, 的膠粒也沒有裂, 只不過的膠真的沒有bandai的好, 我花在這隻的時間比砌mg 的gundam還多...不過想問問各位兄弟知道邊度重有老壽"古鐵"賣ah, 我反轉哂好多地區的模型鋪都見唔到.....

http://www.e-gameclub.com/database/tmp_image/{956BF15B-3427-4E1E-857C-1846EC1E0CD5}_RIMG02951.jpg
http://www.e-gameclub.com/database/tmp_image/{F6CC1E68-2CFB-4E74-9C99-6646BEAB474B}_RIMG03101.jpg
砌得好靚
個地台邊度買嫁???? thx

古鐵"好似"皆旺有

此篇文章於 08-11-06 09:44 AM 被 6eo 編輯。
6eo 目前離線  
舊 08-11-06, 10:05 AM   #160
川川

引用:
作者: iamleoluk
好啊!

我覺得d膠感覺怪怪地, 另外好似白色膠比黑色及藍色膠軟,
亦比較易切, 唔知係唔係我自己的錯覺...
另外D軟膠都幾好

砌得好靚
個地台邊度買嫁???? thx

古鐵"好似"皆旺有
謝謝讚賞...而皆旺真係有ah..太好了..今晚去look look先. 好想將佢地一起攪惦...郎才女貌麻..呵呵
川川 目前離線  
舊 08-11-06, 10:40 AM   #161
6eo
美波様!

引用:
作者: 川川
謝謝讚賞...而皆旺真係有ah..太好了..今晚去look look先. 好想將佢地一起攪惦...郎才女貌麻..呵呵
我要睇rampage ghost再現~~~

之前好似係廣華街附近ge一間模型鋪都見過古鉄(近7-11),
仲好似幾平, 但唔知呢家仲有冇...

其實我唔肯定皆旺係唔係真係有 同埋有得賣個間野d價普遍偏高....
6eo 目前離線  
舊 08-12-06, 06:17 PM   #162
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

新版古鐵應該唔難搵.....係第一版冇晒.....

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線  
舊 08-14-06, 12:08 PM   #163
川川

謝謝情報, 已找到舊"鐵"了, 第吾第一版都唔緊要啦, 我拿到手都係會幫佢拆骨重整呢..呵呵; 但最快都要下周先開工了..希望快的可以出rampage ghost啦..呵呵
川川 目前離線  
舊 08-18-06, 09:09 AM   #164
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
『スーパーロボット大戦 ORIGINAL GENERATION』 コトブキヤ限定 ビルトファルケン・L

メーカー:コトブキヤ
プラスチック製未塗装組立キット
■全高:約165mm
■スケール:1/144
■商品仕様:ポリキャップ使用によるフル可動キット/マルチカラーキット
9月中旬発売予定
販売価格:¥2,520
http://www.kotobukiya.co.jp/kotobuki...il.msp?id=5180

『スーパーロボット大戦 ORIGINAL GENERATION』 コトブキヤ限定 ゲシュペンストMk-Ⅱ ホワイトVer.

メーカー:コトブキヤ
■製品仕様:プラスチックキット
■スケール:1/144
■全高:約160mm
■付属武器:メガ・ビームライフル、ネオ・プラズマカッター
■全7色のマルチカラーキット
■対象年齢:15歳以上推奨
■コピーライト:©BANPRESTO 2007
2006年10月中旬発売予定!
販売価格:¥3,150
http://www.kotobukiya.co.jp/kotobuki...il.msp?id=5181
Gallardo 目前離線  
舊 08-20-06, 01:20 AM   #165
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 08-20-06, 01:23 AM   #166
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
引用:
作者: money

買呢個黎砌下都好過電擊0個隻 ...

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線  
舊 08-20-06, 01:26 AM   #167
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
呢隻唔識分體bor,點同呢

舊 08-20-06, 11:54 AM   #168
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
部SRX分開3部R出重好啦
Terry仔 目前離線  
舊 08-20-06, 06:26 PM   #169
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

引用:
作者: Rance
呢隻唔識分體bor,點同呢
電擊0個隻都唔識合體啦 #

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線  
舊 08-20-06, 10:12 PM   #170
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: money

好以唔合比例咁,同其他機一樣咁高咁大
大家點睇
058719057 目前離線  
舊 08-20-06, 10:16 PM   #171
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
唔會比例果D,會寫住non-scale
Terry仔 目前離線  
舊 08-20-06, 10:16 PM   #172
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

有1/144 同 non-scale分架

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線  
舊 08-20-06, 10:16 PM   #173
Shing
Game Master
Break Out

註冊日期: Sep 2004
3360yen

質素好令人擔憂

Shing 目前離線  
舊 08-20-06, 10:41 PM   #174
kakakaka
kakakakaka

註冊日期: Jul 2005
隻SRX......不論質素如何......相信都會成為[上色地獄]

舊 08-21-06, 09:31 PM   #175
redfish
Game Master

註冊日期: Nov 2004
http://pony-hp3.web.infoseek.co.jp/SD-GES.htm

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[SEGA] SEGA HI-SATURN 及 DC 的 KARAOKE UNIT (P.20) - 大家的世嘉年代續集 鳴謝劉公子提供 八仙果 電視遊戲討論版 1001 10-24-09 05:19 PM
[日,美]遊戲發售時間表(不定期更新) 神祕人1號 電視遊戲討論版 9 11-26-05 02:09 PM
[PS2]GUNSLINGER GIRL Vol.2決定6月17日發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 14 06-20-04 05:33 PM
楊千嬅~ 楊千嬅演唱會開年大典 Vol.3 CD,VCD,DVD [已推出] JACKY Neo Music UNIVERSE 34 06-02-04 10:38 PM
[PS2]SIMPLE 2000 vol 53, 54, 55 neo2046 電視遊戲討論版 0 04-07-04 11:51 PM

現在的時間是 12:51 PM

手機版 | APP版